Паническо разстройство - 45

• 45 119
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
  • Цюрих
Никой не ми обърна внимание за мелатонин и алкохол.. 🙄🙄

Ето отговорът на въпроса ти:
https://www.puls.bg/sn-c-33/melatonin-i-alkokhol-bezopasno-li-e- … e-smesvat-n-29289

И мелатонинът и алкохолът подтискат нервната система,ти с какъв акъл искаш да ги смесиш?И изобщо алкохол и лекарства за нерви, особено, това си е живо самоубийство!
По-добре си лягай навреме, защото от 22ч до полунощ се синтезира най-много мелатонин и заспиването е най-ефективно.Тогава мозъкът преработва информацията от деня и организмът си отпочива.Нервната система-също.
Алкохолът работи до едно време,после само вреди и зависимост и обратния ефект...

# 151
Лесно е да легнеш.. Трудно е да заспиш. Снощи не съм спала заради бебето, сега то спи а аз гледам тавана. Говорех за чаша вино и добавките на допел Херц - спокоен сън

# 152
  • Цюрих
Лесно е да легнеш.. Трудно е да заспиш. Снощи не съм спала заради бебето, сега то спи а аз гледам тавана. Говорех за чаша вино и добавките на допел Херц - спокоен сън
Мента-глог и валериана е по-добре,1час преди лягане. Стига да не кърмиш.Ако кърмиш, по-добре вземи изпий една таблетка Биолектра магнезий,разтваря се във вода.Има отпускащо и сънотворно действие до 30мин.Опитай във всеки случай.
Също може да си купиш етерични масла от лайка, бергамот,мента,лавандула...Разтриват се на слепоочието и отпускат.
Ако нямаш нищо подръка,изпий един чай от мента или лайка.По-концентриран.Имат седативен ефект.
П.П. Погледнах добавката, но магнезият е малко.Хмелът е много,а той рязко сваля кръвното.Поне мен и една моя приятелка ми боли глава от него.Не мисля,че това е най-доброто решение на пазара.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 22:40 от Шоколад

# 153
Мелатонин с алкохол ще ти даде чувство за гроги на другия ден. Иначе няма драма, мелатонин е добавка, която... Почти не се усвоява. И то защото не преминава кръвно мозъчната бариера. Но иначе има ефект, просто при малко хора. Пробвай, няма опасност.

Ми мерси, че ме хвалите, ама и аз съм в същия влак като вас, и знанията не ми вършат работа, когато и аз имам тегави моменти. Иначе си имам смарт часовник с ЕКГ вече Grinning

# 154
Въртим, сучем и пак стигаме до това колко сме умни и интелигентни и чувствителни. Не се шегувам, сериозна съм. И сме много силни. Ще се повторя , потретя или незнам за кой път го казвам. Ние сме много силни защото освен много други битки, водим най-трудната, тази със себе си. И както казва Георги, колкото и да имаме напредък , винаги ще има и лоши дни.
Аз се настройвам така. Колкото и лошо да е, знам че е временно. Няма как да е все така. Това ми помага. Знам и че когато всичко е наред, леко ми е и съм спокойна, пак е временно, за жалост. Ей така нещата се въртят. Как ще оценим хубавото на живота, ако няма лошо.
Аз определено не се чувствам добре тези дни. Много ми увеличиха хапчетата за кръвно и организма ми още не се е адаптирал ли...поне аз така си мисля. Но ми е постоянно замаяно. Ама не искам да го меря това кръвно. Писна ми да се вкарвам във филма с инсулта. И още не съм започнала да пия нищо за анемията. Ей така съм се отпуснала и не предприемам нищо. Лошо е това.

# 155
  • Цюрих
Сали, ама то ти е замаяно от анемията.И на мен ми беше така,но се оправих.Започни си желязото,нищо лошо няма да се случи,ще се подобриш само.Е,то и от безсъние се замайва,но при теб е друг фактор в плюс.

# 156
Ааа, ниското самочуствие и подтиснатостта хич не ни закача високото ни мнение за "Ентелигентността" ни" Аз съм такъв пуяк на тази тема!
И като ми е кеф, редовно, се правя на простак, да се подигравам на околните.

Един въпрос ме е заглождил. По колко магнезий да приемаме? Защото малките дози водят до блокиране топенето на мазнини и аз реших, че изникналото ми леко коремче е от новия магнезий.
Различните типове съединения се усвояват различно! Всеки организъм има различна нужда! Аз, с моя изключително активен начин на живот,  проблеми със сърцето и т.н. и  други процеси, които  които се нуждаят от магнезий, би трябвало да имам необходимост от по-голямо количество!?
Треснато е оптималната доза е от 250 до 1000 мг. Та това е огромен интервал!
Айде да почета малко, а аз като всеки инженер си искам точна формулка, да си сметна Simple Smile
Поне сега измествам проблемите ми с намирана на сутъбъл плейс в света, вселената и всичко останало и съм насочила мисълта към простото ми организъмче и нуждата му от магнезий Simple Smile

Как сте?! Тези седмици излязах от големия кошмар от миналия месец, мен ме държа четири седмици!

Айде хубав ден!

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 03:29 от Jerry F

# 157
Ааа, ниското самочуствие и подтиснатостта хич не ни закача високото ни мнение за "Ентелигентността" ни" Аз съм такъв пуяк на тази тема!
И като ми е кеф, редовно, се правя на простак, да се подигравам на околните.

Един въпрос ме е заглождил. По колко магнезий да приемаме? Защото малките дози водят до блокиране топенето на мазнини и аз реших, че изникналото ми леко коремче е от новия магнезий.
Различните типове съединения се усвояват различно! Всеки организъм има различна нужда! Аз, с моя изключително активен начин на живот,  проблеми със сърцето и т.н. и  други процеси, които  които се нуждаят от магнезий, би трябвало да имам необходимост от по-голямо количество!?
Треснато е оптималната доза е от 250 до 1000 мг. Та това е огромен интервал!
Айде да почета малко, а аз като всеки инженер си искам точна формулка, да си сметна Simple Smile
Поне сега измествам проблемите ми с намирана на сутъбъл плейс в света, вселената и всичко останало и съм насочила мисълта към простото ми организъмче и нуждата му от магнезий Simple Smile

Как сте?! Тези седмици излязах от големия кошмар от миналия месец, мен ме държа четири седмици!

Айде хубав ден!

Кардиолог ми е казвал 500мг дневна доза, 15 дена в месеца.
Аз пиех 3000мг заради бременноста в продължение на 6 месеца и това ми усилваше сърцебиенето и паник атаките.
Последната седмица преди да родя спрях тая конска доза магнерод и пулса и атаките веднага ми се нормализираха

# 158
Мерси много, Сара!
А, какво съединение на магнезия - глюконат, цитрат, L-треонат, ти препоръча за тази доза?

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 05:26 от Jerry F

# 159
Мерси много, Сара!
А, какво съединение на магнезия - глюконат, цитрат, L-треонат, ти препоръча за тази доза?

🐖🐖🐖🐖 Предписа ми магнерод преди и по време на бременноста
Нямам идея
Съжалявам, че не мога да ти дам отговор

# 160
Магнерот е оротат форма. Най висок процент на усвояемост. Но и най скъп. Препоръчително при дефицит от него е 500-800 на ден.

# 161
Здравейте,пиша за пръв път тук,но ви следя отдавна.От доста време имам ПА още от студентските си години.Овладявах ги някакси сама.Бяха на периоди.Имах голям страх да оставам сама в къщи,особено вечер.Все още го имам.Имам фобии от асансьори,затворени пространства.ПА ми се изразяват в учестен пулс,чувство че ще припадна,избиват ме ту горещи,ти студени вълни.Овладявах нещата с йога,дишане,валериан,четене на книги,разходки и така до следваща криза.В миналото са ми изписвали АД,когато не се е откривало причина за състоянието ми,но аз не смеех да ги пия.След като виждах,че нищо ми няма здравословно се стягах и овладявах нещата.Просто не обръщай внимание на ПА.Но от март месец,заради коронавируса ли,поради това че смених работата си ли....не знам,но отново ме нападнаха с пълна сила ПА.Чусвствам умора,слабост в краката,замаяност,залитам ту в една,ту в друга посока,учестен пулс,неориентирана съм,никаква концентрация и памет.И след тези неразположения ме хващат и ПА.Почнах отново да правя изследвания и да търся причината за неразположенията.Правих ПКк,железен панел,гастроентеролог,невролог два пъти,уши нос гърло два пъти-понеже ми е заглъхнало и ухото.Пусках и щитовидни хормони всичките+ антителата,гинеколог посетих,отоневролог.Засега от всички направени изследвания се устави ниско Б12,ниско вит.Д,проблем с вестибуларния апарат и леко завишен калции 2,55 при горна граница 2,50.Отонервлога ми изписа Бетасерк и деанксит.Понеже отказах да пия АД поне засега ми каза да го заменя с нещо природно.Купих си левзея.Засега лечението не помага,т.е чувствам се по същия начин,както и преди да почна лекарствата,но може би още е рано да се каже,понеже от две седмици пия тези лекарства за вестибуларния апарат.Мисля да посетя и очен лекар.Сещате ли се за други изследвания,които мога да направя?Осъзнавам,че имам ПА,но те се появяват заради посочените по горе неразположения.Искам да намеря причината за тях.Помогнете моля ви,чувствам се много зле,най вече поради това че на работа се чувствам много неефективна.Ходя като 5 за 4, напълно изветряла съм,раздяна,никаква концентрация,бели петна.Дано всички се оправим някой ден!

# 162
Здравейте,засилват ли се усещанията ви,когато не сте се наспали?Ето аз съм на работа,спала съм 5 ч,и съм напрегната,изнервена без никакво настроение и едвам издържам...АД помагат ли за настроение сутрин?

# 163
Да ви се оплача... Почнах от 3 дни да правя едни упражнения за врата, рамене и плешки. По добре се чувствам, не ме боли и някак ми е по леко. Обаче еее.... така ми се вие свят, че все едно съм се натикала до козирката 😂🤣. Едва държа права линия.. То пишеше, че ще има световъртеж, ама чак пък толкова... Добре, че засега това не ми докарва паника

# 164
Здравейте,пиша за пръв път тук,но ви следя отдавна.От доста време имам ПА още от студентските си години.Овладявах ги някакси сама.Бяха на периоди.Имах голям страх да оставам сама в къщи,особено вечер.Все още го имам.Имам фобии от асансьори,затворени пространства.ПА ми се изразяват в учестен пулс,чувство че ще припадна,избиват ме ту горещи,ти студени вълни.Овладявах нещата с йога,дишане,валериан,четене на книги,разходки и така до следваща криза.В миналото са ми изписвали АД,когато не се е откривало причина за състоянието ми,но аз не смеех да ги пия.След като виждах,че нищо ми няма здравословно се стягах и овладявах нещата.Просто не обръщай внимание на ПА.Но от март месец,заради коронавируса ли,поради това че смених работата си ли....не знам,но отново ме нападнаха с пълна сила ПА.Чусвствам умора,слабост в краката,замаяност,залитам ту в една,ту в друга посока,учестен пулс,неориентирана съм,никаква концентрация и памет.И след тези неразположения ме хващат и ПА.Почнах отново да правя изследвания и да търся причината за неразположенията.Правих ПКк,железен панел,гастроентеролог,невролог два пъти,уши нос гърло два пъти-понеже ми е заглъхнало и ухото.Пусках и щитовидни хормони всичките+ антителата,гинеколог посетих,отоневролог.Засега от всички направени изследвания се устави ниско Б12,ниско вит.Д,проблем с вестибуларния апарат и леко завишен калции 2,55 при горна граница 2,50.Отонервлога ми изписа Бетасерк и деанксит.Понеже отказах да пия АД поне засега ми каза да го заменя с нещо природно.Купих си левзея.Засега лечението не помага,т.е чувствам се по същия начин,както и преди да почна лекарствата,но може би още е рано да се каже,понеже от две седмици пия тези лекарства за вестибуларния апарат.Мисля да посетя и очен лекар.Сещате ли се за други изследвания,които мога да направя?Осъзнавам,че имам ПА,но те се появяват заради посочените по горе неразположения.Искам да намеря причината за тях.Помогнете моля ви,чувствам се много зле,най вече поради това че на работа се чувствам много неефективна.Ходя като 5 за 4, напълно изветряла съм,раздяна,никаква концентрация,бели петна.Дано всички се оправим някой ден!
Мило, все едно описваш мен. 1 към 1. От 16г съм така и ако някога намеря решение, се надявам да не е  точно преди да съм чукнала 90

Общи условия

Активация на акаунт