Отговори
# 345
Хайде да мислим за деца, които не ходят в МОЛ- ове, дискотеки... Достатъчно е да ползват градски транспорт - за гимназистите в големите градове - неизбежен!

# 346
  • Най-красивата страна
Ако дете се разболее и има съмнение за корона вирус е много вероятно да накарат цялото семейство да си направи тестове или да стоят вкъщи под карантина.Дали ще са безплатни тестовете за децата не знам,ама за останалите от семейството май ще се плаща...
Ако има болно дете от класа-също.

За децата,които не ходят по молове и дискотеки-ами то е достатъчно да пътуват в градския транспорт и после да стоят в класната стая по няколко часа.
Учителят-на ден един учител влиза при  5-6 класа.Тоест има контакт с около 120-150 деца.

# 347
Няма “има съмнение”. Или си положителен, или не си.

# 348
  • Варна
Има съмнение, докато не си направиш тест. Затова пише "при разболяване и съмнение, че може да е Ковид..."

# 349
Какво съмнение, че може да е еди какво си, само тест би доказал ковид.

# 350
Е, съмнението е именно преди теста. Особено малките ученици точат сополи всеки месец, че и по-често. Как се предполага, че през 2-3 седмици и при всеки сопол в класа или семейството децата ще правят ПСР тест?

# 351
  • София
Незнам как я мислят,да накарат цяло семейство да се тества и да остане у дома...

# 352
Хм, мислят. За мисловен процес и дума не може да става.

# 353
  • Варна
Незнам как я мислят,да накарат цяло семейство да се тества и да остане у дома...

А как предлагате да се спре разпространението на заразата, ако в семейството има положителен, или болен? Да се правят, че няма нищо и да си ходят навред ли?

# 354
Аз питам следмото, ако има,дете в класа на едното ми дете, ние останалите трима у дома какво правим като контактни от втори ред, при условие, че нямаме трстове? Никой не ни прави безплатни и ние нямаме пари за платени
Можем ли да ходим на работа, да пазаруваме? Можем ли да ходим на лекар? Или рзи ни вкарва я някаква система и стоим заключени под страх от наказание по НК? Вкл.и лишаване от свобода.

# 355
  • София
Доколкото знам, досега контактни на контактни не се "затварят", едва ли тепърва ще започнат да го правят.

# 356
Никой в нищо няма да ви вкара.

# 357
Има съмнение, докато не си направиш тест.
При това в определен момент от заразата. Ако не се получава фалшив негативен резултат. Просто влизаме в тресавище:(

# 358
Аз спирам да си късам нервите с тая учебна година!
Така като гледам - на решаващите ще им дойде акъла все някога. Вероятно късно, но по-добре късно отколкото никога.
Ако уч. година започне присъствено, според мен ще настане невероятен хаос, който после трудно ще се овладее. Но така настояват управляващите.

Още първите седмици ще има болни, съответно карантинирани ученици, учители, семейства.
Постоянно ще се минава на ДО. Изобщо как ще вървят паралелно присъствено за едни и ДО за други?!
Какво правим като се изпоразболеят учителите? Все пак всяко училище разполага с по един-двама учители по съответен предмет. Не са безбройни.
По принцип е редно, когато в семейството има човек под карантина, всички останали да са в карантина. Кой работодател ще го търпи това?
Но всъщност за последното не е сигурно, защото от РЗИ от доста време не спазват абсолютно нищо за ограничаване на заразата. Та вероятно детето ще е в карантина, а родителите ще щъкат свободно.
И кой ще го гледа това дете в карантина....?

Вече се разбра, че децата няма да се тестват масово. Нито пък семействата им.
Еми хубаво, ама аз няма да давам по сто-двеста-триста лева през две седмици заради положителни в класа.

Абе изобщо - пълен хаос. На теория така се очертава.
Да видим на практика какво ще се получи.

# 359
  • София

А как предлагате да се спре разпространението на заразата, ако в семейството има положителен, или болен? Да се правят, че няма нищо и да си ходят навред ли?
Питам как я мислят?? Не съм казала,че някой болен/контактен трябва да се разхожда!
Но и тестове няма как да правим на наши разноски.

Общи условия

Активация на акаунт