Отговори
# 450
  • София
Обаче това би наложило прилагане на ефективни и експресни санкции спрямо ученика при неносене на маска (извън хипотеза на външна проверка) - моментално отстраняване от час или от територията на училището, защото няма как насила да му нахлузиш маска. И евентуално, привикване на родител да си го прибере, ако е малолетен.

Да, разбира се. И вероятно с няколко дена отстраняване след това - независимо от възрастта - не само за момента. И определено без някой да се занимава да му преподава дистанционно - това си е за негова сметка, да си учи сам. Никак не си представям, че децата ще са по-отговорни и по-съвестни от родителите си. А предвид поведението на повечето хора нямам големи надежди за светло и обезопасено бъдеще. Но при това положение никак, ама никак не съм склонна да участвам финансово в отбиването на номера. Достатъчно непредвидени разходи имам покрай този ковид, предпочитам да дам парите си там, където ще има полза от тях - за обезопасяването, доколкото е изобщо възможно, на собствените си дом и семейство.

Истинско щастие е, че нищо не зависи от теб
Абсолютно Flushed! Глоба за това, че детето не си е сложило правилно маската? Не може ли просто дежурният да му напомни как да си я постави, да поговори с ученика, при повторение да пише на родителите те да поговорят, ама чак пък глоба в училището е малко в повече.

Може, разбира се. Сега на този принцип караме. И затова едни 40% от хората си пазят ченетата от изпадане и поне 80% от останалите се правят на Пинокио. Щото им се "напомня" и се "говори с тях". Аз, обаче, пари за такова нещо не искам да давам. Предпочитам да оборудвам собственото си отроче с по-сериозна маска, отколкото да спонсорирам нечий лигавник. Пък той нека си и говори и обяснява.

# 451
  • София
Направо разстрел на място предлагам аз. Какво ще се занимаваме с отстранявания, глоби, лишаване от права ... лигавщини няк’ви. 😂

# 452
  • София
Истинско щастие е, че нищо не зависи от теб
Абсолютно Flushed! Глоба за това, че детето не си е сложило правилно маската?

И то незабавна глоба, демек - без право на обжалване. 😂 Обаче ще трябва и да назначим още хиляди административнонаказващи служители, които да дебнат в училищата и да налагат глоби /щото директорите такива правомощия нямат/ и на които да плащаме заплатите с нашите данъци. Абе, по-евтино ще излезе от купуването на диспенсъри. 🤣
Ooo, да - а като сложиш и финансовия контрол върху разходването на постъпленията от глобите, реализацията на механизъм за сигурно плащане на същите, събираемостта им, обезценката им и всичко останало по финансово-счетоводната част, извън административно-наказателната, ама наистина излиза, че една солена глобичка е най-доброто решение Rolling Eyes.

# 453
  • София
Чета тази и съседната тема, с надеждата, че все някога ще станат полезни и информативни с нещо, за да се включа, ама нейсе! Толкова глупости се изписаха, че не мога да повярвам, че се се списва от жени, майки.
Аз съм ЗА присъствено или хибридно обучение. И ДА, основно заради социалния живот. И НЕ, не всички деца се чувстват добре затворени вкъщи, само с родителите си.
И съм готова да вложа пари в общи инициативи за обезпечаване на хигиената, дезинфекцията и каквото е нужно.
И не, не е вярно, че не се притеснявам, защото детето ще е контактно с възрастен роднина. Това не означава, обаче, че трябва да подложа детето на режима на баби/дядовци.
Не знам защо си мислите, че и масово децата нямат хигиенни навици. Говоря за по-големите деца, при малките е ясно, че забравят, бързат, не мислят.
Имам почти 16 годишен син, който в последните месеци често ме изненадва с разсъжденията си и мерките, които спазва, без да му се напомня. Последно разсъждаваше, че е по-добре да носи личния си лаптоп в училище, в дните, в които ще има ИТ или информатика, за да избегне пипането на клавиатури и мишки, пипани от поне още около 1200 деца. Но не.се страхува, а мисли как да сведе рисковете до минимум. Защо мислите, че децата няма да мият ръце или да се пазят? Това, че аз или той искаме присъствено обучение, съвсем не означава, че за нас "вирус няма".
Трябваше да дадат право на избор на родителите, но съм сигурна, че в условия на паралелно присъствено и ДО, много родители, които пишат сега, че искат ДО, щяха да кажат, че децата не са равнопоставени и щяха да ги пратят в училище!

# 454
  • София
Понеже аз основно писах за миенето на ръцете, ще отговоря. Не съм казала, че нямат хигиенни навици, а описвам това, което съм виждала с очите си по градини и училища. Сигурна съм, че майките им са ги научили на хигиенни навици, но както някой по-назад каза, хваща ги стадното и забравят за тези навици, изобщо не мислят. 

# 455
  • София

Или това, или, както досега, мерки, изписани на хартия и останали там. Доказахме, че нямаме съвест и не може да се разчита на самоконтрола ни. Какво - очаквате, че децата ще са по-отговорни от възрастните ли?

Ясно ми е, че идеята за санкции никога няма да се приеме, понеже, да бъдем честни, огромното мнозинство от хората (вкл. учители и т.н.) не "вярват", че е истинско, не вярват, че опасността е реална, не вярват, че се отнася до тях и не спазват нищо. Така беше и с коланите на колите преди много години, така беше и с детските столчета (съвсем скоро едно дете умря, изскочило от прозорец, в катастрофа, в която всички останали оцеляха с дребни повреди). Така ще е и с това.

Но не очаквайте от хора като мен да вземат участие във финансирането на това фиаско.
МОН да си се оправя, или безсмъртните, или който иска.
Аз декларации няма да попълвам и пари за общо участие в закупуването на каквито и да било материали няма да давам.

Ако има и други, които да не вярват, че истински мерки ще бъдат взети, препоръчвам им да се погрижат по-скоро за по-добри средства за собствените си деца, отколкото "да не се цепят от колектива". Все пак, всички имаме някакви приходи и можем да ги дадем или за предпазване на децата си, или за замазване на очите и симулиране на мерки.

# 456
  • София
Анди, вероятно си права, но това е било в нормални условия. В момента, вниманието на децата също е изострено.
Мисълта ми беше, че привържениците на присъственото обучение не са безотговорни, също не им харесва абсолютната абдикация на държавата от проблема и в двете посоки, оставяйки ни да се изядем взаимно!
Аз също не си представям стоене с маски в часовете, всички часове. От друга страна, стоенето в затворено пространство на 27 деца, ме притеснява. Надявам се училището да намери решение в сформирането на групи по някои предмети. Досега е било така, няма причина да не бъде отново. На групи се провеждат часовете по втори чужд език, информатика и ИТ, а това са едно 10 ч седмично, които дори биха могли да се случат в среда на ДО.

# 457
  • в страната на чудесата
Много nazi го караш, КатиАБС Simple Smile. Кротни малко и чуй и другите Wink
Какво сте доказали вие незнам, но ние работим на фронта сравнително успешно. Спазвайки разписаните мерки.
Идеята за санкции към децата е идиотска сама по себе си. Следващият път очаквам бой с пръчки.
Примерът с коланите е нефелен. Слагайки колан на детето си пазиш него. Слагайки маска САМО на твоето - пазиш другите. В епидемия е смешно да си самосиндикален.
А тепърва предстоят предизвикателства към общностите, към егоцентризма и самовлюбеността.
Между другото е много смешно като предложиш маска на някой, който има такава с клапа. Сещаш ли се защо?

# 458
Мисля, че всяко крайно мнение е нелепо -........
Вместо да се губи енергия в обидни за нормалния интелект спорове и заключения, споделете какво бихте направили - ще се организирате ли по някакъв начин така, че да се избегне ГТ, ще поръчате ли шлемове за всички в клас? .......? Какво креативно можем да измислим ако имаме ковид 3-4 години?
Как до сега нашите лекари не са се сетили за дезинфектантите и шлемовете?!Сигурно е от недостиг на интелект и понеже той направо взе да прелива от всяка страница тук предлагам някой да вземе да се смили и да ги светне ,че тези скафандри, в които се разнасят са нелепи и излишни защото ние -извора на интелекта на нацията ще изпратим децата с шлемове и диспенсер за дезинфектант и ще сме спокойни и сигурни ,че са в пълна безопасност.
 Да се смееш ли ,да плачеш ли? Таман човек реши че това е дъното и край няма как по-надолу  и то вземе да се окаже ,че има и то много.
 Най-искрено и добронамерено ви завиждам на примирението и на спокойствието.
Де да можех и аз!

# 459
  • София
Много nazi го караш, КатиАБС Simple Smile. Кротни малко и чуй и другите Wink
Какво сте доказали вие незнам, но ние работим на фронта сравнително успешно. Спазвайки разписаните мерки.
Идеята за санкции към децата е идиотска сама по себе си. Следващият път очаквам бой с пръчки.
Примерът с коланите е нефелен. Слагайки колан на детето си пазиш него. Слагайки маска САМО на твоето - пазиш другите. В епидемия е смешно да си самосиндикален.
А тепърва предстоят предизвикателства към общностите, към егоцентризма и самовлюбеността.
Между другото е много смешно като предложиш маска на някой, който има такава с клапа. Сещаш ли се защо?

Всъщност тези маски с клапите пропускат по-малко аерозоли от хирургичните, но както и да е. Ако купя на собственото си дете ффп2 маска ще го предпазя повече, отколкото ако купя за целия клас хирургични и те се държат под носа, под ченето, по земята и т.н. Обикновен прагматизъм. Кои сте вие дето работите на фронта не зная, но където и да съм влязла навсякъде е пълно с хора с наранени долни челюсти или извънгабаритни носове. И подскачащи като щипани госпожици при направена забележка граждани и гражданки - с изключение на псуващите, де. Примерът с коланите е много адекватен и на място. Понеже целта на всичките тези хора е не да предпазят себе си и останалите, а да измамят системата. И се чувстват много хитри като са минали между капките.

# 460
  • в страната на чудесата
Вместо да се губи енергия в обидни за нормалния интелект спорове и заключения, споделете какво бихте направили - ще се организирате ли по някакъв начин така, че да се избегне ГТ, ще поръчате ли шлемове за всички в клас? .......? Какво креативно можем да измислим ако имаме ковид 3-4 години?
Как до сега нашите лекари не са се сетили за дезинфектантите и шлемовете?!Сигурно е от недостиг на интелект и понеже той направо взе да прелива от всяка страница тук предлагам някой да вземе да се смили и да ги светне ,че тези скафандри, в които се разнасят са нелепи и излишни защото ние -извора на интелекта на нацията ще изпратим децата с шлемове и диспенсер за дезинфектант и ще сме спокойни и сигурни ,че са в пълна безопасност.
 Да се смееш ли ,да плачеш ли? Таман човек реши че това е дъното и край няма как по-надолу  и то вземе да се окаже ,че има и то много.
Де да можех и аз!
За да не се отклонявам от темата няма да ти отговоря друго освен това, че за различните среди има различни предпазни средства. Те са разписани и за онези, които по-трудно се ориентират са с картинки. Кой къде какво да носи. Между другото най-сигурно е в зала с отрицателно налягане. Дали да не предложим децата да пребивават в такава? Simple Smile
Ако вашите лекари са без шлем и дезинфектант, веднага ги сменете Simple Smile

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2769693?utm_so … ;utm_medium=email

Пак за различните ЛПС:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/respirator-use-faq.html

Тази е за работа с болни. За училищата ще има други. Все пак за ориентир за различния риск
https://www.bmj.com/sites/default/files/attachments/resources/20 … -ppe-v1.0-web.pdf

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 15:50 от Leika_moja

# 461
mamamari, еее, ти пък не разбра ли до сега, че децата са в пълна безопасност, щото били здрави по презумпция, вирусът не ги ловял или го карали леко  и изобщо нямало как да се предаде зараза от здрави деца?!? Заради това няма нужда да носят маски в часовете.

Направо аман от интелект вече!
И как да си пусне човек детето спокойно на училище, като знае, че там то ще общува с децата на онези, които смятат, че вирус няма, че мерките са пресилени и че горките деца ще останат неграмотни и пълни невежи, ако се наложи да карат на ДО.

# 462
...че за различните среди има различни предпазни средства. Те са разписани и за онези, които по-трудно се ориентират са с картинки. Кой къде какво да носи.
 Вярвам много като мен биха се радвали ,ако споделите с нас с какво една класна стая с 30 деца дошли с ГТ  е по-безопасна от един лекарски кабинет на офталмолог  от поне 15 кв м  ,че да не е задължително носенето на маски.

# 463
  • София
В лекарския кабинет ще е по-безопасно, защото лекарят ще носи маска и ще проветрява поне няколко минути след всеки пациент (поне така си мисля, че ще прави, ако е сериозен).

# 464
  • София
 Да се смееш ли ,да плачеш ли? Таман човек реши че това е дъното и край няма как по-надолу  и то вземе да се окаже ,че има и то много.
Де да можех и аз!
За да не се отклонявам от темата няма да ти отговоря друго освен това, че за различните среди има различни предпазни средства. Те са разписани и за онези, които по-трудно се ориентират са с картинки. Кой къде какво да носи. Между другото най-сигурно е в зала с отрицателно налягане. Дали да не предложим децата да пребивават в такава? Simple Smile
Ако вашите лекари са без шлем и дезинфектант, веднага ги сменете Simple Smile

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2769693?utm_so … ;utm_medium=email

Пак за различните ЛПС:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/respirator-use-faq.html
Лейка, ама защо си губиш времето, да те питам! Нали знаеш, че в тази тема се делим на безсмъртните и на хората с висше образование и социален статус, които трябва да взимат важните решения, защото допринасят с много Joy. Ти от кои искаш да си Thinking?

Общи условия

Активация на акаунт