Отговори
# 435
Моите свикнаха в джоба или чантата да си носят такова шише със спирт. Много удобно и практично го намирам.

# 436
А ползват ли го? Щото и аз нося едно такова, но от май месец не съм го ползвал. Просто загубих навик.

# 437
Не е свързан с миенето на ръце страхът ми, а с неволните движения, които не се контролират при размисъл. Краят на химикалката автоматично отива в устата, ръката е на брадичката, до устните...В къщи правя забележка, но за получаване на навик трябва много време.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:54 от Шарлот

# 438
  • Варна
О, да. Моето ръцете си мие, обаче моливът е изгризан като от мишка. И ноктите си гризеше по едно време. Тях ги мазах с горчив лак и спря, обаче молива.... Освен и него да лакирам Mr. Green

# 439
  • София
Мисля, че всяко крайно мнение е нелепо - и за и против. Сегашните бройки не са чудовищни и може да се нижат с години. Ще държим децата у дома ли? Докато станат достатъчно големи, за да се виждат в баровете вместо в училище? А какво ще правим ако нараснат? Ще ги заключим в мазето ли?
Също толкова нелепо ми се струва възприятието, че ковид е грипче, което не засяга деца.
Вместо да се губи енергия в обидни за нормалния интелект спорове и заключения, споделете какво бихте направили - ще се организирате ли по някакъв начин така, че да се избегне ГТ, ще поръчате ли шлемове за всички в клас? Ще купите ли диспенсъри за дезинфектанти, ако училището не може? Ще сложите ли уеб камера и микрофон на бюрото за децата, които не са в клас при съгласие на учителя и училището? Какво креативно можем да измислим ако имаме ковид 3-4 години?

Не бих поръчала шлемове за всички в клас. Нито пък бих финансирала диспенсери и не знам си още какво. Писна ми да финансирам държавни институции, които после да финансират всевъзможни глупости. Ако парите от тотото отиваха в училищата за масов спорт нямаше да се чуди училището, в които водех Врячо да плува, как да финансира необходимите ремонти на басейна, нямаше да тече плочата м/у сградите на училището и басейна 7 години - сигурно още тече, нямаше да се чудят училища как да построят физкултурни салони. Ама не, трябва да финансираме Големият Футбол. Хубаво, ама аз не искам да го финансирам - нито пряко, нито коствено. Ще купя маска/маски за СОБСТВЕНОТО си дете. Ще купя дезинфектант, щото не вярвам да се инсталират в училище, за СОБСТВЕНОТО си дете. И мокри кърпи. Ако реша да купувам шлем отново ще е само за моето дете. Но понеже мисля, че това би го предпазило наистина - ако всички останали пръскат вируси с леко сърце - но е единственото, което е в МОЯТА власт. Ще го карам до и от училище... И ще се моля, предполагам, на всички богове подред.

Когато започнаха първите проблеми с Ковид, предложих мини сапунерка със сапун.
В Джъмбо продават сапун на листчета. Прилича на малко тефтерче, от което късаш листа. Всяко листче е еднократна доза сапун. Дъщеря ми носи такива откакто е ученичка и е доволна.

Сапунът добре, но никак не вярвам, че в някое училище има безконтактно пускане на водата, още по-малко пък - че някой ходи и почиства ръкохватките. Моята инструкция е мокри кърпи и големи количества дезинфектант после... не е от сега, от ковида, по принцип съм му казвала да не пипа чешми в обществени места, както и дръжки на врати в обществени тоалетни.

Те изобщо не доближават  чешмите, а ако доближат не се сещат за сапун. Чешмата се използва основно да пият вода направо от нея, ръце не мият дори когато пият, къде с шепа, къде без шепа. Досега което и училище да съм видяла, все едно и също правят и не правят децата. В градините под строй ходят преди храна, но когато са до тоалетната почти не ги гледа възрастен, ако са достатъчно самостоятелни. Като се замисли човек, и по наше време си беше същото, само че тогава сапунът беше в гадния бинт, сега има течен сапун.

ПО мое време имаше течаща студена вода. Това е всичко. Никакви бинтове не е имало, дори не вдявам за какво говориш. Говоря за (по онова време) едно от добрите столични гимназии. За другите училища няма да споменавам...

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 10:08 от katiABV

# 440
  • София
то и сега на повечето места е течаща студена вода. Писах доста назад в темата - или чешмите са само с един чучур за студена вода, или ако са с кранчета, това за топлата вода е заклинено и не можеш да си пуснеш топла вода.

# 441
  • в страната на чудесата
Кати, направете разходите от настоятелството и ги пратете на МОН Simple Smile
В ситуации като тази спасяването поединично не върши работа Simple Smile

# 442
  • Майничка
И те пък като се засилят да плащат..., колкото платиха допълнителните разходи покрай ДЗИ и националните кръгове на олимпиадите. Виж, в някои общини пò има шанс, общинските съвети са по-гъвкави.

# 443
  • в страната на чудесата
Ми тогава към съответната община Simple Smile

# 444
  • София
Кати, направете разходите от настоятелството и ги пратете на МОН Simple Smile
В ситуации като тази спасяването поединично не върши работа Simple Smile

Опасявам се, че точно в такава ситуация поединичното спасяване е единствено възможното. Тъжният факт е, голяма част от децата или ще ползват маските за лигавници, или за футбол. И доколкото няма да има никакъв контрол не възнамерявам да участвам в групови плащания за подобен род забавления. За мен единствения безопасен начин да се осъществи това мероприятие е учителите (И родителите) да подлежат на глоби, ако те или някой от подопечните им бъде хванат без правилно поставена маска. Да има закачени дежурни учители пред входа на всяка тоалетна през всяко междучасие, които да следят, че на излизане ученикът си дезинфекцира правилно и достатъчно ръцете от диспенсера. И отново, отговорността на дежурния учител и на родителите / настойниците на провинилия се ученик да е лична и финансова. Охранителните фирми да отварят записите при сигнал, за потвърждаване / отхвърляне и глобата да е незабавна. Всичко друго е мижи да те лажем и аз финансово участие в него не искам.

# 445
  • в страната на чудесата
Истинско щастие е, че нищо не зависи от теб

# 446
  • Майничка
Обаче това би наложило прилагане на ефективни и експресни санкции спрямо ученика при неносене на маска (извън хипотеза на външна проверка) - моментално отстраняване от час или от територията на училището, защото няма как насила да му нахлузиш маска. И евентуално, привикване на родител да си го прибере, ако е малолетен.

# 447
  • София
Абсолютно Flushed! Глоба за това, че детето не си е сложило правилно маската? Не може ли просто дежурният да му напомни как да си я постави, да поговори с ученика, при повторение да пише на родителите те да поговорят, ама чак пък глоба в училището е малко в повече.

# 448
  • Най-красивата страна
Здравето на децата и учителите би трябвало да е приоритет.
Учителите и без това не са  много.
Ако се натръшкат,от къде ще се намерят заместници?
Четох,че се обсъждал вариант студенти да заместват при нужда...

Децата-класът на дъщеря ми например е много задружен.
Струпват се на едно място.
Радват се,като се видят-прегръдки,целувки..
Миене на ръцете-някои се сещат,други не.Въпреки,че във всяка стая има мивка и течен сапун.
Но не са в детската градина,че госпожата да ги строява пред мивката.

През зимата в затворени помещения -винаги има един прозорец отворен,но това не е достатъчно.
Рискът го има.
И точно за това трябва да има по-строг медицински контрол и да не се допускат сополиви и кашлящи деца в училище.

Въпреки,че учебната година ще започне присъствено,аз мисля,че има голяма вероятност скоро след това да минат ДО.И съм се подготвила и за този вариант.

# 449
  • София
Абсолютно Flushed! Глоба за това, че детето не си е сложило правилно маската?

И то незабавна глоба, демек - без право на обжалване. 😂 Обаче ще трябва и да назначим още хиляди административнонаказващи служители, които да дебнат в училищата и да налагат глоби /щото директорите такива правомощия нямат/ и на които да плащаме заплатите с нашите данъци. Абе, по-евтино ще излезе от купуването на диспенсъри. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт