ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 464
  • 774
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви, момичета Heart . Споки, измериха я 1367 гр.

# 136
Миличките, стискам палци бебенцата да постоят в коремчета максимално дълго и безопасно Purple Heart

# 137
Релаксче, и с д-р Масларска имаш късмет Hug Всичко ще е наред с бебчето, сигурна съм, в тази неонатология се справят с къде къде по-малки бебета. Коя ти и е следящата в Токуда?

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 18:08 от Amelin

# 138
Връщам се и аз от ФM и първи тонове, бебето е ~1950 гр. С около 10 дни напред. Всичко останало е наред. Казаха ми да се готвя за септември за секцио, което малко ме разстрои да си призная честно. Даже малко си поплаках в колата след прегледа и сега ми е още криво. Вече изобщо не мога да спя, събуждам се към 2 и заспивам към 5 до 6:30 и това е. Сега започвам активно да пазарувам, защото ако наистина реши да подрани, ми се иска да сме подготвени.

# 139
  • София
Релакс, Любче всичко ще е наред!
И аз леко се напрегнах като ми каза АГ онзи ден "ако родиш преди 17.09", но то аз след 10 дена влизам в 9 месец така, че се надявам всичко да е ок дори и преди тази дата.

Аз вчера поръчах от тези големите пилатес топки и като наближи моментът да почна да си подскачам на нея. До края на август ще е готова вече спалнята и ще сглобим кошарата (вече му се вижда края). Началото на септември поръчвам последните неща и почвам да стягам багажа за родилното. И почва вече да ми става бая тежко да се въртя на ляво и дясно като лежа. Тежи си явно младежа.

Имам чувството, че онзи ден мислих как ще мине БХС-то, а то вече идва края Grinning

# 140
  • София
Релакс, стискай кълки, дано всичко е наред и бебка постои поне още две три седмици. Ти си направила каквото може, останалото зависи от бебка и от лекарите.

Любче, стискай кълки и ти и не си давай много зор.

Дагни, много тъпа ситуация.

Аз чакам всеки момент да се пренесем, хазайката се мотае с някакви майстори, новият апартамент не ми допада особено, тепърва трябва да се чисти, спалнята ни вече прилича на склад, трябва да купувам вече по-едрите неща - креватчета, вани, скрин, а няма къде да ги доставят. В същото време на всяко трето кихане се напишквам и имам сериозни подозрения, че изтичат води. Дясната пиранка ме рита "ниско долу" в абдоминалната област, че е с краката надолу. В четвъртък съм на доктор и се надявам шийката и водите да са наред. Успях да купя и поръчам всичко за родилното и по-дребните неща за първите дни удома. Поне ако се наложи да раждам преждевременно, ММ да го инструктирам какво да ми донесе, а не тепърва да ходи да купува.

И аз съм се ориентирала към Шейново, ако влезем в график, ще си платя избор на екип при следящия ме АГ, ако е по спешност - който е на смяна.

# 141
JamJam, защо те подготвят за секцио, на какво основание, само заради големината на бебето ли?

# 142
JamJam, защо те подготвят за секцио, на какво основание, само заради големината на бебето ли?
Да, аз наистина съм доста дребна, но чак пък дори да не опитаме нормално...

# 143
Любче, Релакс, стискам палци за вас момичета. Всичко ще бъде наред! 

Дагни,много неприятна ситуация ти е на главата.И аз тази игра с голямо куче и квартири съм я играла,но и с бебе е още по-стресиращо. Дано ти дадът ясна светлина преди появата на бебчето.

# 144
Коя ти и е следващата в Токуда?
Следи ме д-р Атанасова, прегледа ме и д-р Нашар за второ мнение:)

# 145
Релакс, дишай и бъди спокойна, важното е бебето да не се тормози, медицина е толкова напреднала, че даже и да излезе по-рано, всичко ще е нормално. Бъди позитивна и всички сме с теб ❤️
А за меен, аз оквен, че не очаквах този момент да дойде, други тревоги нямам. От началото си знам, че до термина няма да дочакам, за мен беше важно да дочакам 9тия месец за мое вътрешно успокоение, че нещата ще са наред с детето, за сега имам всички предпоставки за нормално раждане, просто от 5 октомврии ще стане 5ти септември, ако е по - рано, здраве да е. За тази прословута 33та седмица която трябва да мине ми беше зора и се пазих, щом детето расте и всичко е наред с нея, може да излиза когато си реши. Очаквам я с нетърпение.
Но да си призная, не съм вярвала, че ще дойде този момент и вчера когато за първи път доктора заговори за раждане, чак в първия момент си викам този на мен ли говори сега. Помня как видях теста за бременност и не вярвах и търках 2рата черта с пръста, за да падне. Моя мъж тогава ми вика какво гледаш толкова да нямаш температура, а аз му викам ми не ще имаме бебе, а той ми отговори добре ела да се наспим после ще говорим. Аз легнах и той се разплака от щастие. А това уж беше вчера, а днес мисля как трябва да стигна багажа за болницата и да започна да й оправям дрешките... Как лети времето момичета, утре ще си говорим вече за кърмене, памперси и след време за училище...
Да си ни живи и здрави и всичко ще мине благополучно и ние са сме живи и здрави, за да им се радваме и са ги подкрепяме...,🤗👨‍👩‍👧❤️

# 146
Много почнахте да ме  плашите  уж Октомврийки пък станахте Септемврийки . Успех ви желая да го удържите колкото се може повече .
В този ред на мисли , днес бях в офиса . Голяма мъка отиването до там ,  за 20 мин взех разстояние от 100м . Само на мен ли ми тежи и боли толкова много ? Имах чувството че съм  9 м , не край на 7, то не бяха болки долу то не беше тежест  , то не беше задух  -направо не можех да дишам и си ходех и пуфтях.

# 147
Маминки и аз вчера минах последната ФМ. Бебчо е добре. Провериха му всички органи и е наред. Вървиме по- големички. Спрямо последната дата на менструация съм в 31+1 ден, но по параметрите на главичката вървим към 33г.с. От другата седмица започваме да мерим всяка седмица по веднъж тонове. Жената ми каза, че датата на термина се измества от 12.10 на 5.10 и ако до тогава не съм родила, ще трябва да ме приемат в болницата за следене и всеки ден тонове. Разговаряхме за това, че искам да се случи естествено раждането, ако разбира се бебо е главично и няма други предпоставки за секцио. Жената се съгласи и ми каза, че ще е добре и за мен естествено. Измери ми шийката -33 мм. и също погледна кръвотоците и пъпната връв и те са добре. Имам повече околоплодни води и каза, ме това е добре. Бебчо е 1850гр. Единствено ме притеснява, че ако не изтекат водите и не започне раждането да не ми го предизвикат с окситоцина. Дано юнака сам реши да си излиза към датата.

# 148
Значи ето точно сравнение, Моничка, се пада с моя термин в една и съща седмица ни смятат, но ние тежим 2 420, по последни данни, та или термина не ми е верен или нашата мома верно е много голяма 😂😂😂

# 149
мами, преядох със смокини и ме боли корем доста... Дали и бебчо страда? Sad Не мисля да пия хапове, а само да си мине...

Общи условия

Активация на акаунт