ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 486
  • 774
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета, благодаря на всички за палчетата и добрите мисли. Heart

Аз стискам кълки и лежа, по-добре съм, продължавам със системите. Днес имах преглед, с успокояването на контракциите шийката се е "удължила" от 10 на 18мм, което е супер. Дясната пиранка обаче продължава да си ме рита, пък и двете растат като гъби, така че ще си бременея лежейки оттук нататък, пък колкото откарам.

ММ няма време да се депресира, щот цялата логистика оттук нататък минава на негови плещи. Днес го пратих в айко да вземе набелязаните креватчета, следващите два дни ни пренася в новия апартамент, пък ще го подреждаме в движение като се прибера, няма как.

Поръчах онлайн още разни неща от Амазон - помпа, шишета, още малко дрешки, аксесоари, памперси дори - идват на доста добра цена, а при нас всичко ще е х2 така че е важно. Другата седмица ще ги доставят спедиторите.

Остават ми още разни неща като ваничка, чаршафи и др, но тях ги имам набелязани и ще ги взема на следващия пас покупки.

Мдд в айко има промоция - 20% на всички бебешки неща до утре, някой ако има нещо да взема - да се възползва от момента.

# 226
  • София
О днес в айко по обяд нямаше разминаване на бебешкия сектор Grinning Аз отидох уж за колан с черешови костилки, но бяха свършили, та взех възглавничката с костилки. Не се стърпях и взех още една памучна шапчица и едно одеяло 2 в 1, което е и като чувалче, но мисля само като одеаяло да го ползвам. То е някакво междинно между есенно и зимно и съм спокойна, че и такова имаме вече.

# 227

delisardeli Стискаме палци всичко да е наред Simple Smile
С Dagny май харесваме еднаква музика  .
Тази промоция на Айко я има поне за 4 път откакто гледам редовно сайтовете - мисля че всеки месец я пускат , дано да съм права , че този път я изпуснах ,а предишните не ми даваха да пазарувам,че било рано.

# 228
Привет, момичета! Ужасно ме боли таза, явно от тежестта на корема. Днес едва се движа. Като натъртена съм. Вие ползвате ли бикини за бременни, които да са със стабилизираща и подкрепяща част за корема? Или пък придържащ колан за корема? Ако да, доволни ли сте?  Че обмислям дали да не пробвам нещо такова, защото не знам как ще изкарам още два месеца Sad((

# 229
  • Пловдив
Аз лично не мога да дам мнение, карам си на предишното бельо, просто по-голям размер, което ми напомня, че трябва да се поразходя да си купя гащи и еднократни такива, че изискват такива в болницата. Но и коремът някак ми се застопори за два месеца беше мръднал с 3-4 см., щом потниците от преди бременността си ги нося все още.

# 230
Момичета доста ми е притеснено. Връщам се от преглед и МБ не ми е чиста, което може обяснява честото кървене. Преписаха ми Левокса. Разбира се като чета листовката не се препоръчва при бременни, а за страничните ефекти не ми се говори.
Някоя с опит с този антибиотик?

# 231
  • София
Антибиограма имаш ли с резултата от МБ? Каква е находката?

Левокса съм пила веднъж небременна, доста е силен и агресивен за стомаха. И двамата го пихме, Мм с месеци след това си оправя чревната флора.

# 232
  • София
Удобно ли е да питам какво си налепила? Искам да разровя защо такъв силен АБ са ти дали..
Ако смееш, питай друг АГ или твоя си, ако ти е удобно, няма ли азитромицин да свърши работа. Той е съвместим с бремеността и е широкоспектърен.
Не взимай никакви витамини и хранителни добавки успоредно с Левокса.
Предполагам са ти направили антибиограма, но си пускала изследването при АГ-то, което ти е взело пробата и съотвено не са ти я показали. Ако пък я имаш, кажи какво показва.

# 233
Ако не питах и нямаше да ми каже...ентерококи и плюс нещо друго, което не го разбрах. Антибиограма пфф...
Веднага се обадих на моя гинеколог / инвитро специалист и утре пускаме нова МБ при него, плюс категорично каза да не пия подобен АБ. Дори и МБ да е вярна има по-леки АБ.
Май и ще сменям къде се следя и за раждане. Не е пръв път да не съм доволна и винаги си следвам интуицията.
Не искам да ви занимавам, просто много са причините. 
Много благодаря за бързите реакции, вече малко се успокоих 🙂

# 234
  • София
Браво, взела си най-доброто решение: втора МБ и второ мнение.

# 235
Привет, момичета! Ужасно ме боли таза, явно от тежестта на корема. Днес едва се движа. Като натъртена съм. Вие ползвате ли бикини за бременни, които да са със стабилизираща и подкрепяща част за корема? Или пък придържащ колан за корема? Ако да, доволни ли сте?  Че обмислям дали да не пробвам нещо такова, защото не знам как ще изкарам още два месеца Sad((

И мен доста ме боли... и краката и съм като скована направо. Леки масажи и вървене при помагат, но не мисля да вземам такива колани.

Тия дни ме обливат едни горещи вълни и студена пот, вие ми се свят и ми се гади.....
Някоя с подобни симптоми?

# 236
  • София
И аз бях така тези дни. Повече почивка и течности и днес ми е доста по-добре.
Почнах да купувам и нещата за болницата, че искам всичко да ми е готово. То не е дълъг списък, но предпочитам  да си ги имам отсега и да ми е спокойно. След 2 седмици ми почнат 45те дни и взех да се притеснявам, че не остана време.

# 237
Whiterubi, аз си взех колан за бременни. След активно търсене се спрях на един от олх. Малко бе трудно с размерите, че повечето сайтове предлагат s, m, l, а моята идея е че корема ще расте 😄 Но ориентирах се с описаните сантиметри на колана.
Аз съм доволна и мен ми върши работа. Взех го, че плода го нося доста ниско и доста притиска. Усещането е доста странно, но с колана усещам повече стабилност, като се има в предвид, че не го стягам.

# 238
Здравейте аз съм в 29гс +4д днес бях на допълнителен преглед, заради контракции. Доктора каза ,че шийката ми се е скъсала на 26мм. а беше 38мм, и мисли, че има опасност за родя преждевременно😥 изписа ми утрогестан и 3 инжекции дексаметазон за всеки случай за дробчетата на бебето. Сега повече лежане и почивка . Някоя с подобни проблеми ако може да пише, че съм малко притеснена 😟

# 239
  • София
Уууу лягай и почивай. За колко време ти се скъси от 38 на 26мм и преди като ти беше 38 - имаше ли пак някакви контракции или като почнаха те, почна и скъсяването?
Не се притеснявай - АГ-то ти е реагирал чудесно предвид ситуацията, та като нищо и да се окажат излишни инжекциите накрая и да си доносиш до термин. Не бих се учудила въобще. Но все пак по-добре, че ти ги е сложил.. за всеки случай.
Имаме си 4 такива мами, едната удържа фронта вече от много дълго време (пу-пу) така, че нека те да те успокоят, но съм сигурна, че всичко ще е наред с навременно взетите мерки Heart

Общи условия

Активация на акаунт