ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 518
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
Pandy, ние взехме на beurer. Доволни сме, мери влажност и температура. Електронен. В спалнята взимах навремето механичен хигрометър от специализиран магазин за борба с влагата, но подробности не помня. Струва ми се, че бавно реагира. А Beurer-ра моментално отразява промяна ако отвориш прозорец, например.
Момичета, стискайте кълки и зъби.. Както каза докторът, меденият месец на бременността приключи... Финалът си е тежък, не само физически, но пък си струва.
Аз си взех болничния преди термин и някак по-розов ми се види този финал вече....

# 391
  • София
Здравейте мамчета,
Тъй като ми предстои покупка на термометър-хигрометър искам да ви попитам дали има нещо по-специално, за което трябва да внимавам при избора?Интереснотo е ,че служителите  в голямите  магазини като Praktiker и Technopolis въобще не бяха запознати,че предлагат такъв тип продукт и с учудване ми отговаряха-ами не незнаем какво е това и дали го имаме....На коя марка сте се спряли?

В България можеш да намериш марката TFA. Надеждни са. Можеш и цяла станция да си вземеш: (т-ра, атм, хигром) Май ги има в баухаус. И онлайн.

Аз ползвам един много стар немски. Мисля, че е на 30г (пооооне). Не е мръднал, а сме го тествали във тест-стаи за вентилация. За това май-май колкото по-опростен си вземеш - толкова по-добре.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 13:30 от Dagny

# 392
За киселините някъде от 4-ти м. ползвам сода (на Кока-кола), която разгазирвам леко, помага ми, по малко, няколко пъти на ден.
На мен шийка не са ми мерили, задължително ли е сега? Да се похваля, че успях да запиша по-ранен час при д-рката (иначе бях записала чак за края на септември, като се съмнявах дали ще удържа дотогава фронта, предвид че първото ми дете 12 дни по-рано тръгна само), която ме изражда първия път и май пак ще съм при нея за раждането - в Шейново. Другите коя б-ца сте избрали?

# 393
Момичета, стискайте още малко. Пък вече ситуацията е по-розова за всички ни, големи са бебоците.
Аз бях на трета ФМ днес, 32+5. С бебка всичко е ок, расте си - 2360 гр. Плацентата ми е степен на зрялост 2, на предишния преглед преди 20 дни беше нула. Ще намаля млечните за всеки случай. И моето вече е със скрито лице. Откакто се обърна с главата надолу не съм й виждала лицето. От другата седмица започвам с тоновете
Припознаването няма общо с адресната регистрация Simple Smile
Имам съвсем обикновен Т и влагомер, върши работа

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 14:24 от Amelin

# 394
tinyfairy, с пулс около и над 100 и ниско кръвно посетих кардиолог, защото тахикардията не е безобидна и влияе и на бебето. Доколкото разбрах, също може да е предвестник на прееклампсия.
При мен се оказа, че имам перикарден излив, което в някаква степен е физиологично явление, присъщо на бременността .  И от там според лекарката идва повишения пулс. Засега ме проследява редовно и ми изписа протеин за напреднала бременност и омега 3, което има за цел да повлияе на изливчето и да намали пулса. Имало.значение нивото на общ белтък и албумин, ако е ниско, трябва да го вдигнете. Засега при мен течността намалява и пулсът поддържам на ок 80-90.

# 395
  • Пловдив
Ние единствения термометър, който мислим да закупим е този за мерене на температура при настинка и за мерене на водата при къпане.
Днес свекървата взе една хавлийка от Кауфланд, че имаше мерак още напред и макар, че й казахме, че сме с две налични и няма нужда от друга тя си държеше, не й счупих хатъра, като умалеят ще ги ползвам за дребното куче.
Отметнах химическото на текстилните части на количката и коша за кола, вкъщи ще врътна кенгурото в пералнята и всичко нолично ще е готово за ползване.
Кои беберони-залъгалки са по-добри скосените или нормалните?

# 396
Аз взех термометър и хидрометър на медисана около 15-20лв беше, но съм доволна.

Вие как мислите да се обезкосмите за болницата? Аз преди ходих на лазер и почти нямам косми на триъгълника, но все пак трябва да е идеално почистено мястото, а нямам видимост......

Сега съм 34г.с и ме извикаха чак 36та на тонове, късно ми се струва.....

# 397
  • София
Аз взех термометър и хидрометър на медисана около 15-20лв беше, но съм доволна.

Вие как мислите да се обезкосмите за болницата? Аз преди ходих на лазер и почти нямам косми на триъгълника, но все пак трябва да е идеално почистено мястото, а нямам видимост......

Сега съм 34г.с и ме извикаха чак 36та на тонове, късно ми се струва.....

Мен точно бръсненето ми е гооолям зор. Какви ли акробатики не измислям вече...На кола маска не ходя (никога и не съм). Сега и аз се чудя как да се справя. Една колежка сподели, че ползвала голямото огледало на гардероба в спалнята. Мен това хич не ми е опция. Grinning При мен ситуацията е, че тъкмо се изкъпя и после се изпотя 100 пъти докато се разправям с косми и айде пак наново баня.

# 398
  • Пловдив
Преди да забременея ходех на лазер, след това козметичката ми каза, че няма смисъл, защото заради хормоните може да не дава резултат. Бръснах се до някое време, където се виждах и достигах, но ставаше бързо, защото съм почти плешива заради лазера. От там насетне започнах да ходя на кола-маска, утре сутринта съм и предполагам, ако устискам до след 25-26.09 да отида отново в тази ситуация до термин няма да имам пораснал косъм, ако не вкъщи като ми започната контракциите, минавам доколкото мога с бръснача и мъжо ще ме дооправи, колкото и тази идея да не ми се нрави.

# 399
Днес бях за първи път на тонове. Не знаех,че трябва да си ял преди това и бебето си спеше мирно и кротко и така. Интересното е,че ми излезнаха кетони в урината и ми казаха да увелича водата. Това ли означава всъщност?

С обезкосмуването пада голям смях. Като балерина от лебедово езеро съм в банята. Взела съм си огледало с увеличение х5 и след бяна лягам на леглото и инспектирам.

Днес си взех нещата за родилното- нощници, еднократни гащи, малки разфасовки тоалетни принадлежности. Сега се сещам,че и превръзки ще трябва.
Имам чувстото,че времето лети,а аз съм до никъде.

# 400
Интересното е,че ми излезнаха кетони в урината и ми казаха да увелича водата. Това ли означава всъщност?
Точно така. Аз имах в началото на бременността. Увеличих водата и не са излизали повече, а пускам всеки месец.

# 401
  • София
Аз ходя на кола маска все още. Дано да успея така до края, че това с бръсненето ще ми е много унизително... :/ А сама не мога. Дори не знам как.
Има ли някакви изисквания какви да са нощниците и чехлите за болницата ?

# 402
  • София
Аз чехли си взех през пръста едни, водят си ги плажни. Нощница не съм взимала още и се чудя. Имам една за бременни, която мисля да прежаля. Не е рокля, с къси гащи е, но така ми е по-удобно.

# 403
  • София
Ако ще раждаш секцио е добре да имаш минимум неща тип гащи, защото там ще ти е шева. Нощница за кърмене е добър вариант. За чехли - всякакви джапанки стават, стига да ги обуваш без да се навеждаш и да съхнат бързо.

# 404
Справям се с огледало в банята, за сега успешно, дано до края да не се налага помощ от ММ, че ще има да се паникьосва...
Мисля от другата седмица да започна да си набавям багажа за родилното, че към момента само джапанки имам.
Още не са ми споменавали нищо за тонове, на предстоящия преглед ще попитам. Снощи май усетих това хълцане на бебето и то ниско долу, това ме обнадежди, че се е обърнало главично, дано.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:26 от Дунда5

Общи условия

Активация на акаунт