СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 027
  • 756
  •   1
Отговори
# 330
Ех, изпуснах момчето на Аманда.
И аз трябва да водя набора на дерматолог, защото явно с пъпките няма да излезем лесно на глава 😐
Моите момчета си ходят късо подстригани. На набора не би му отивала дълга коса. Започне ли да расте повече, стърчи във всички посоки. Дребният е леко къдрокос и на него ще му отива, но едно, че е много жега с дълга коса, и второ, че за залата хич не е подходяща и ще му пречи и ще се мърля невъобразимо.
Аз си правех кичури навремето. После няколко години се боядисвах в различни руси отенъци. От десет години съм си с кестенявата коса. Реших да ѝ се радвам на естествения цвят, защото ще дойде момент, когато ща не ща ще трябва да се боядисвам.
Брат ми беше с много дълга коса през гимназиалните и студентските си години. Острига се за казармата и беше твърдо убеден, че след като се уволни пак ще си пусне дълга коса. Няколко приятели бяха, дългокоси, а познайте дали някой от тях си пусна отново дълга коса след казармата. Останаха си със заканите и късите коси 🤣

# 331
И аз изпуснах момчето на Аманда 😊
Мъжа ми също е бил с дълга коса преди казармата, сега се бръсне в кръг.
Моята почти няма пъпки, появяват се по една, две епизодично и ги маже с някакво билково от аптеката на поп Богомил, върши работа.
Колко е приятно да не сваляш ПИ, а да си четеш за розово омбре, лакирани нокти, дълги коси и разходки в планината.
Вещерското училище кога отваря? На 15.09 или преди това?

# 332
За акне - азелаинова киселина - крем за мазане Скинорен . Действа бавно , но действа . Може да се маже вечер и така да преспиват с него до сутринта , може и през деня , ако не излизат навън , че оставя едни побелели участъци .Възможно е при прилагане малко да щипе - според мен това означава ,че действа , но може и да няма неприятно усещане .
https://www.youtube.com/watch?v=HdYKF4gemm4

# 333
  • София
За пъпките забравих - бяхме взели акне аут лосион и крем и докато ги ползваше имаше ефект. Трябва пак да му купя, но все забравям. Като сме на темата за окосмяване - да питам младежите бръснат ли се?

# 334
  • София
Здравейте момичета Simple Smile Харесвам лятната ваканционна тема и настроение в темата. Ние бяхме на малко на планина, набрахме си боровинки и ягодки, походихме и днес пак съм на работа.
Аз харесвам момчета и мъже с дълги, здрави коси. Много харесвам даже, но сина ми се подстригва толкова късо, че чак ме дразни. А му отива с дълга коса (покрай короната нямаше как да ходи на фризьор и тя доста порасна). Но така ... сигурно ако харесвах момчета с 1ви номер коса, той щеше да е любител на дългите коси Simple Smile
Моите девойки не са изявявали мераци за боядисване или пиърсинг или нещо подобно. Към момента са доста "скучни" в това отношение. Не се лакират, не се гримират и все още не се обезкосмяват (ама като че ли и нямат нужда). Иначе аз съм доста ларж в това отношение - няма да забраня почти нищо от това, но все пак бих обсъдила ако се прави нещо, да е безопасно. Примерно ако някой много иска татуировка, бих обяснила рисковете и ако все още мноооого иска, ще намеря студио, където спазват всички хигиенни правила. Може би защото аз самата не се гримирам и никога не съм се боядисвала и т.н. (т.е. съм скучна), и на тях към момента не им хрумват експерименти в тази посока. Ама и това ще стане Simple Smile За сметка на това искат да скачат с бънджи, с парашут, да карат колелета по екстремен начин и т.н. В този смисъл мисля, че предпочитам да си боядисват косата и да се гримират...

# 335
Ми моето дете няма с какво друго да изпъкне, освен с липса на стил, и понеже спестих някой лев от уроци, реших да се изръся еднократно със 7 лв за къна, за да угодя на единствената прищявка, която някога е имала.
Нека не обиждаме децата. Нормално е някакъв външен вид от едни да се харесва, а от други - не; едни да го разрешават, а други - не; едни да го искат, а други - не. В крайна сметка с избора си да експериментират с цвета на косата си не нараняват и не обиждат друг човек. Децата са на 14г, във ваканция след тежка година, не са депутати в европейския парламент на по 50г, защо пък да не им се прииска да направят нещо щуро и безобидно с външния си вид.
Повдигнах темата, точно, за да разбера как би се възприела боядисана коса на 14 годишно от непознат (нов учител). Опасенията ми май са били основателни, но каквото - такова.
Между другото къната е нещото смятано за доста безобидно, но реално е доста трудно отстранимо след това и дълго време остава един рубинен нюанс, който нито се отмива, нито се поддава на обработка. Това от личен опит.

# 336
  • sofia
За пъпките забравих - бяхме взели акне аут лосион и крем и докато ги ползваше имаше ефект. Трябва пак да му купя, но все забравям. Като сме на темата за окосмяване - да питам младежите бръснат ли се?
    Не се бръсне, но при нас и няма какво, видимо окосмяване има само на долната част на краката, което стана доста забележимо след лагера. Изобщо след този лагер се върна много променен - с косми, дрезгав  нисък глас и още по-висок!☺️

# 337
  • София
Като казахте бели кецове и маратонки, полудяла е напоследък и само такива носи .Как ги поддържате?Не мога през ден да ги въртя в пералнята А и скъпи кожени кецове  ми е притеснено да третирам постоянно така...

# 338
  • София
Набора обръсна мустака преди една година. Преди месец ми се похвали, че е обръснал и двата косъма на брадата 😁. Мечтае за деня, в който ще има къса брада, като на чичо си 😁
За пъпките купих лосион и гелче на една руска фирма- “До и после”, но не мога да споделя за ефект, тъй като забравя да ги ползва. Мислех си и аз да го водя на дерматолог, излизат му пъпки и по лицето, но най-много по гърба. Сега се опитва да пуска косата отгоре, за да може да постигне прическата с опашка отгоре, а отзад и отстрани обръснато 1-2 номер. Мисля, че няма да изтрае.

# 339
  • София
Косата израства все пак. Каквото и трудно отстранимо да й сложиш, ще изчезне някой ден. Голяма работа, че си си сложил къна или оцветил кичур.

Не е същото обаче с пиърсинг и татуировки. Аз си продупчих ушите на 16 за първи път. Едната дупка ми я направиха малко по-надолу. Леле, колко ревах... все в тях гледах няколко месеца Simple Smile и сега се дразня като погледна , че са несиметрични. Дъщеря ми не желае никакви дупки на ушите. Като съм искала,  да съм й била направила като била бебе Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 11:25 от bazel

# 340
  • Sofia
Нашето момиче вече изживя темата с омбрето. Като цяло е светла и русото омбре бе прието от нас. Отиде на фризьор, защото решихме, че трябва да е поправимо - толкова съм си сръчна аз. Имаше достатъчно материал, за да го отреже в случай на проблем в училище. Темата е изчерпана, дори и доста от косата си махна, защото й писна и от нея. Сега пак я пуска, за да може да се връзва.

Маникюрът - получи го като подарък на последните си рождени дни. Сега е с изграден, заслужи си го, лято е, одобрих маникюристката. Може да направим още един преди сватбата на сестра ми в началото на септември, но не знам как е във ФЕГ - да го оставим ли или да го махаме... ще го мислим.

Обезкосмяването и при нас е тема и то огромна. Има висок праг на болка, но не и за обезкосмяването, но и кожата й е толкова нежна, че... нито кола, нито епилатор... за сега само депилатоар... но е много кратък ефект... ще съм благодарна за съвети...

Поздрави от морето!

# 341
  • София
Аууу, звучите като майка ми, преди години. Исках да се боядисвам, а тя не, та не. Имало време, цял живот съм щяла да се боядисвам. 3 -4 години не ми мина мерака за експерименти. В първи курс от студентството ми, се подстригах 1-ви номер, от коса с дължина почти до кръста, боядисах се суросинкява с едни бои на L'oreal. Прибрах се в родния ми град, разминах се с майка ми на улицата, а тя ме подмина, не ме беше познала. Щеше да припадне. Joy А аз много се харесвах.
Мария, сега му е времето. И изобщо, мисля че сме родители, не само за да плащаме частни уроци и да питаме колко е изкарал по нещо си.... Аз съм на мнение, че експериментите няма да ги подминат и най-доброто нещо, което мога да направя като родител, е да бъда до него в първите опити. Е, зависи от експеримента, де! Сякаш, само към експерименти с разни субстанции съм непримирима.
А защо всички се страхувате от реакциите на учителите? А съучениците? Не забравяйте, че са непознати деца, дошли от всякаква среда, с все още различно мислене и поведение.
Ники и Кати, аз от учителите в НПМГ не бих се притеснила, ни бих посъветвала девойката да изчака. Да се опознаят с новите съученици, да се приемат и тогава да бръсне главата. Когато те познават и приемат, може и да те харесат, когато не те, може да те заклеймят...

# 342
Ще си позволя, без разрешението на Мария да споделя личното си мнение за новата преческа на Ния.( Мария, извинявай)
Страхотно се е получило! Невероятен нюянс, свежо, дискретно, но мнооого красиво! Само добър колорист би постигнал този резултат.
И понеже беше писано  в темата за стил - стил и класа лъха от всяка фибра на това дете!
Щото, той, стилът далеч не е само цвят на косата, а е възпитание, отношение, излъчване, поведение и куп други неща, но няма да разводнявам повече темата.
Честита прическа на красивата Ния!

# 343
  • у дома...
Позволяваме експерименти в границите на разумното. Татуировки не е поискала, пиърсинг - също. Страх я е от болката. Миналата година сефте си епилира краката. Т. е. аз я епилирах. Тя реве, аз епилирам и стискам зъби. Тази година сама се оправя. Космите по краката ѝ са тъмни и си личи, пък ѝ се ще да носи къси панталони.
Позволявам чаша радлер от време на време, но само когато е с нас. Предложила съм ѝ, ако иска да види какво е да си пушач, да седне с мен и да изпуши една цигара. Говорим за абсолютно всичко и всякакви теми още от доста години. Най-много ме е страх от разните субстанции.

# 344
  • София
Моят голям младеж няма грам какво да бръсне по лицето си. Иначе по ръцете има повече косми отколкото по краката, но са му руси. Сега лятото и косата му, особено перчемът, яко изрусяват.
Засега пъпки няма, надявам се така да останат нещата - и аз, и баща му не сме имали като пубери.

Общи условия

Активация на акаунт