СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 019
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И аз имах страхотна учителка по литература.Оше помня как ни разсънваше с Агамемнон.И една тема помня"Дон кихотовците-фантасти на настоящето, реалисти на бъдещето".Имах 6+

# 526
Моето отказа да вземем христоматията на почивка, защото искал да си почива. А сега сме на място с лош нет и го докара до четене на определител на гъби:grinning:  Научихме за сивочервеникав хигрофорус, както и за лъскавата ганодерма.

# 527
  • sofia
Моето отказа да вземем христоматията на почивка, защото искал да си почива. А сега сме на място с лош нет и го докара до четене на определител на гъби:grinning:  Научихме за сивочервеникав хигрофорус, както и за лъскавата ганодерма.
  Е, не се оплаквай, добре сте, при нас паднала батерия на телефона доведе до четене на стоматологично списание, в частност статия за води за уста...на английски😉🤣

# 528
  • София
Аз купих христоматията на БГ Учебник, много ми хареса. Има всичко.Много пригледно и удобно.
Синът ми като видя и разбра от приятели,че няма нужда да се четат цели произведения, страшно доволен я взе и каза, че за два дена ще прочете всичко без да мрънка.

# 529
  • София
Момичета, "Дон Кихот" има ли някаква официална по-кратка версия (вън от ученическата)? Нямам спомен да съм чела над 1000 страници.
Тази ученическа как точно е съкратена? Какво липсва от оригинала?

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 18:13 от zazu1

# 530
Здравейте, имам седмокласничка. Балът и не е много висок но не е прекалено нисък. За съжаление обаче се оказва че не и достига за нито едно от училищата в района. И трите класирания не беше приета като кандидатствахме онлайн. Сега е четвъртото и обикаляме по училищата - не само в района а и по далечни. Не само ,че няма почти никакви места, но изведнъж се появяват деца с огромни балове, които теоретично трябваше да са приети или на първо или на второ или на трето класиране... Но уви...

Вече започвам де се чудя - какво става ако не е приета никъде ? Какво трябва да направя ?

- Този коментар беше част от отделна тема - "Какво става ако не сме приети никъде дори и след четвърто класиране? Прием след седми клас 2020/2021" Защо са решили да го преместят и да го сложат където не му е мястото нямам представа.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 02:33 от mrsew

# 531
  • у дома
На нас ни завещаха Христоматията на Просвета-на моето не му се чете и това,но нямам сили да се разправям...

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 14:31 от svetlaem

# 532
  • sofia
Zazu1, аз като ученичка съм чела тази книга, към 500 стр., младежът ще чете същата, но не я е почнал още де😉

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 19:58 от googlish

# 533
Аз се сещам, че в гимназиалните години най-голяма мъка ми беше "Ад". В девети клас го учихме. С "Хамлет", "Антигона", "Илиада', "Одисея" се оправих. Много интересни ми бяха даже, но с "Ад" ударих здраво на камък. Ама и то как да го четеш, на всеки ред имаше номерче за бележки под линия. Това било свързано с един кое си събитие, онова било алегория на не знам си к'во. Това нещо за да го схванеш в дълбочина трябва да си много навътре с историята на Италия от времето на Данте, а аз си нямах и понятие от нея тогава. Не че сега имам 🤣 Обаче имахме страхотна учителка по литература. Толкова интересни дискусии и анализи правехме и върху "Ад", и върху "Фауст". Добре че беше тази жена да схванем нещо.
Като написа за "Ад се сетих, че студентите в италианска фиология казвали: " Адът не е в Ада, Адът е в Рая." За щастие на нашите деца "Рай не е преведена на български.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 12:31 от Monza

# 534
Ама и "Рай" ли е имало? Тук ми липсва някакъв смразен от ужас емотикон.
Честно, от плахия ми опит да прочета "Ад", наистина помня единствено усещането, че чета нещо на патагонски език, от което нищо не разбирам, и това нещо поради някакво недоразумение беше написано на кирилица 🤣
Но пък учителката ни, с думи прости, толкова хубаво ни разказа цялата книга. И беше удоволствие да си дискутираме върху нея. Май никой не успя да я прочете 🤣

# 535
  • Пловдив
Монца, "Божествена Комедия" я има в превод на български. Четох я наскоро отново - хареса ми.

# 536
  • Стара Загора
Благодаря ви, момичета!
Показах го, за да онагледя, че хората може да са ок с различни дължини:grinning:
Значи два пъти го пускаш младежа и двата пъти го проспах!
Ние починахме активно. Не е започнал да чете още литературата...направо не знам как ще я караме.
Не съм за ДО, въпреки,че много ме е страх от този вирус. Бях изпаднала в ступор първите две седмици на ИП. Ходих на работа, така и не спрях. Вечер започвах да проверявам какво са направили седмокласник и второкласник. До срединощите, докато кача и домашните на малкия и просто пиех едно уиски и заспивах права до лаптопа. Повечето домашни на големия бяха - урока ви е този а домашната е тази и чао. Госпожите по мат. и БЕЛ само жените не ги оставиха на мира хахах и въпреки,че са възрастни жени се правиха чудесно със ситуацията.
По повод косите - аз съм лека консерва. Моят син е с дълга коса отгоре и отдолу 2 номер като дължина.
И той има младежки пъпки....може би трябва да го заведа на дерматолог. Само където нещо не вярвам в града да има някой специалист и не ми се шляе безцелно.

П.П благодаря за темата

# 537
Не се получава четенето и това е ...само легендите бяха уважени ...Уж от утре ще почва Дон Кихот , но колко "утре"-та минаха...

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 23:13 от denyil

# 538
  • I want it all and I want it now.
Звьните и в  РИО или в МОН от там ще ви насочат кьм училище. Успех.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 21:14 от Syn

# 539
Звьните и в  РИО или в МОН от там ще ви насочат кьм училище. Успех.

Благодаря Simple Smile ще опитам и това Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт