СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 020
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
Аманда, много е готин!

За обезкосмяването: И Ния ходеше на козметик и бяхме доволни. Но преди месец реших да пробвам с епилатор, за повече свобода с времето. Взех Браун 9 и засега сме доволни.

# 316
  • София
Като стана въпрос за пъпки, можете ли да препоръчате дерматолог?
Ваня е с доста проблемна кожата на лицето и само с козметик и ползване на класически почистващи и препоръчани за целта неща не се получават нещата. Затова мисля да не чакам повече, а да се консултирам със специалист.
За епилирането, моите все още не се епилират, а имат нужда. От миналата година им предлагам варианти и ми отказват. Разбрахме се да им запиша час за кола-маска, защото всички други варинати и предложения, които им отправих отново се отхвърлиха. Щяло да боли, бавно ставало, миришело и тн.

# 317
Аз много мразя да се боядисвам, косата ми е доста дълга, къдрава и много. Мога да я среша само мокра и с голямо количество балсам. Спомням си щерката в трети клас ме нарисувала в училище. Една съученичка видяла рисунката и казала "Ау, ама майка ти толкова ли е рошава?", тя казала "Ами дааа".😊
Много харесвам момчета с дълги коси, но млади, а не онези дето отпред са последен сезон керемиди или дедовците дето си ги заметат отлево-надесно.
Хлапето си прави маникюр редовно (имаме печка в къщи и лакове безброй). Веждите не скубе и не се гримира. Епилирам я аз. Използваме някаква италианска кола маска, оказа се най-безболезнено и чисти много добре.
Ще я водя на фризьор за светло кафяво омбре и вероятно втора дупка на ухото 😊

# 318
  • София
Аманда, много ти е хубаво момчето, пупу! Едно време въздишах по такива батковци Simple Smile Моят син също каза, че искал дълга коса, но единодушно решихме, че докато стане такава ще е трудно. Предполагам, че и баща му щеше да е против. Има приятел със синя коса, но нашият не е искал досега да се боядисва. За момичетата не мога да взема отношение. Аз на тази възраст бях супер смотана (не че сега не съм) и дори не ми е хрумнало да се боядисвам и тн. Някак ми се иска да живеехме в свят, в който не се обръща внимание толкова много на външния вид, както казах веднъж. Не говоря за мърлявост и нечистоплътност. Но българинът "по дрехите посреща"...
По другите теми - за ДО и НВО - никак не беше щастлив да е по този начин. Имаше си своите предимства като това, че ставаше 10мин преди началото на часовете, но определено му липсваше социален контакт. Ако беше продължил да си ходи на уроци по математика със сигурност щеше да се представи по-добре, защото му беше трудно. Последната година точно напусна учителката по мат и за заместник се яви физичката. Не им се и обясняваха много задачите, просто им даваше купища домашни. Минало-заминало. За тази година съм със смесени чувства. Важно е за тях да започнат и продължат присъствено, но са големи и биха могли да се справят повече сами от деца в първите класове. Някак ми се иска да изчезне, ако може вирусът и тази дилема изобщо да я няма, но шансът е нулев.

# 319
  • sofia
Dodiela, кажи коя е италианската кола маска☺️

# 320
Като стана въпрос за пъпки, можете ли да препоръчате дерматолог?
Ваня е с доста проблемна кожата на лицето и само с козметик и ползване на класически почистващи и препоръчани за целта неща не се получават нещата. Затова мисля да не чакам повече, а да се консултирам със специалист.
За епилирането, моите все още не се епилират, а имат нужда. От миналата година им предлагам варианти и ми отказват. Разбрахме се да им запиша час за кола-маска, защото всички други варинати и предложения, които им отправих отново се отхвърлиха. Щяло да боли, бавно ставало, миришело и тн.
Айла, и моята дъщеря беше така с кожата на лицето. Сега ме е яд, че се забавих толкова. Поисках направление от личната и й записах час за дерматолог в Токуда без претенции кой. Попаднахме на д-р Котевска. Изписа й Акнатак и други козметични мазила. Кожата й се оправи за 2 месеца.

# 321
  • София
Дъщеря ми ходи на козметик за почистване на лицето.Като цяло не е проблемно.Вежди също поддържа.Кола маска отказва.Ползес епилатор и депилатоар.За грим-коректор при нужда, спирала и хайлайтър понякога.Експериментира с косата-заглажда с преса,прави букли...Сега е времето на това.Няма мераци за цветове.С маникюра имаме преговори на моменти.Не разрешавам в учебно време . Евентуално нещо дискретно като за френски.В момента е с  шарен гел лак.Позволих покрай рождения ден и през ваканцията.

# 322
  • София
Аз много харесвам цветните кичури. Преди няколко месеца по време на ДО дори изнудих Simple Smile моята девойка да си сложи на краищата от измиващият се шампоан - боя с лилав цвят. Не се получи много на тъмна коса. Също харесвам татуировките с къна. Даже за лятото съм си лепнала на крака една голяма змия от тези тип ваденки. Харесвам такива временни летни акценти - плитки, мъниста, шапки, ярки плажни рокли, чанти и джапанки, гривни на крака, но никога не бих си направила постоянна татуировка или грим.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 15:50 от bazel

# 323
Dodiela, кажи коя е италианската кола маска☺️

Ще ме извините за снимката, но съм само през телефон и изобщо не намирам как да я сложа в скрит текст.
Кутията е метална и се поставя в нагревател, където се разтопява и я поддържа с определена температура. После мажеш на крачето, лепиш лента и дърпаш 😊. Става много бързо.
Има и такава на шайби или копчета, тя се разтопява в микровълнова и се отлепя директно (не са необходими ленти), също е добра, но хлапето твърди, че от всичко пробвано тази е най-безболезнена. Скубе и под мишниците с едно дръпване всичко е чисто.

# 324
Благодаря ви, момичета!
Показах го, за да онагледя, че хората може да са ок с различни дължини:grinning:

# 325
  • София
Айла, и моята дъщеря беше така с кожата на лицето. Сега ме е яд, че се забавих толкова. Поисках направление от личната и й записах час за дерматолог в Токуда без претенции кой. Попаднахме на д-р Котевска. Изписа й Акнатак и други козметични мазила. Кожата й се оправи за 2 месеца.
[/quote]
Много ти благодаря за отговора! Изобщо не се бях замисляла, че може и направление да поискам.
И без това трябва да се обадя на личната лекарка защото искаше да им изкара документите за училище този месец, тъй като е отпуска после и ще го комбинирам.
От другата седмица поне ще имам време. Този петък ми е последен работен ден във фирмата в която работих над 15 години, напускам по мое желание. От 15-ти септември почвам в нова фирма, заедно с децата да опитам нещо ново  Simple Smile Спретнала съм си цял месец почивка между двете фирми, нещо от което имам ужасно много нужда не само физически, но и чисто психологически.

# 326
  • sofia
Благодаря ви, момичета!
Показах го, за да онагледя, че хората може да са ок с различни дължини:grinning:
  Ех, ние с Мама Мони изпуснахме😄🙃
   Мария, давай вишневата коса на твойта чаровница👒👗

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 10:15 от googlish

# 327
  • софия
Под мишниците ходи на кола. Преди 2 години аз пробвах и двете ревахме, та козметик при нас е начинът. За краката купих Браун 9 и няма проблем. Комплектът има и още доста приставки. С една от тях минава вечер лицето с гел против акне. Няма много и особено сега със слънцето лицето е чисто.
Винаги съм настоявала да поддържа чист и спретнат вид. С обувките още не можем да излезем на глава. Все я мързи да ги почиства, когато се зацапат и маже с мокри кърпи, което не е трайно и хубаво.
Нокти не иска да си прави. От време на време я мацотя с мои лакове.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 11:07 от zvаnchе

# 328
  • София
И моята я водих на дерматолог за пъпките. Освен мазила и препоръча и диета, основното което изключи беше какаото. Под всякаква форма. Спазва го засега девойката. Трябва пак да го посетим, защото той искаше да я види след като мине НВО.

# 329
С обувките и при нас е проблем, но пробвах едно почистване в Дайхман с машина. Не е истина, но цяло лято белите кецове са бели все още.

Общи условия

Активация на акаунт