СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 108
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • Отвъд алеята зад шкафа
А аз се пека на един язовир, докато другите ловят риба. Всичките снимки са големи и не мога да ги кача, но и тук е тишина и спокойствие.
Моите деца ходят в Британика. Не мога да дам мнение- големият твърди, че може и без школа, при малкото по- трудно се получават нещата с английския. Но пък напредва с руския сам покрай музика.  Вече се чудя дали цялата работа не се свежда до афинитет на децата към определени езици. Затова и се моля да не сме сгрешили с френския.

Като искаш да качиш снимки от телефон, направи скрийн шот на снимката и тогава тя е с малък размер.

Ние днес брахме гъби - пачи крак и манатарки,  много малини, боровинки и горски ягоди. Личи си, че е по-дъждовно лятото.
Тези гъби само ги снимахме Simple Smile

Ема ходи в Британски съвет, продължава си там, само в 7 клас направи пауза.

# 91
  • София
Каква прекрасна червена мухоморка! Нали е това?
Аз се чудя да продължаваме ли с английския тази година, ще видим. Ясно е, че с тренировките поне единия срок ще е трудно и няма да може да се ходи. Но нека да видим как ще е изобщо тази година...

# 92
  • Отвъд алеята зад шкафа
Червена мухоморка е, имаше много.

# 93
  • sofia
Удобно ли е да споделите ставката за час (60 или 45 мин) урок при частен учител по език. За сверка на часовника.
Намерила съм за 60 мин. 26 лв. и 30 лв., он-лайн е преподаването.

# 94
  • София
Малко информация за немският език към IHS.
Преди малко ми звъннаха, защото съм правила тест към тях и питаха дали проявявам интерес към курсовете им.
Възползвах се от обаждането за да попитам това за което им пратих мейл днес, а именно курсове по немски. Отговорът им е че курсове евентуално ще има от октомври, но миналата година така и не се сформирали групи. Не приемат сертификатите от  Гьоте за ниво, а си имат техен тест за определяне на ниво. В момента предлагат само инвидуални уроци, които са обаче 60 лв на час и на мен лично ми идват в повече. Ако имаш желание за индивидуални уроци трябва да се заплатят поне 5 посещения.

# 95
  • София
Удобно ли е да споделите ставката за час (60 или 45 мин) урок при частен учител по език. За сверка на часовника.
Лично аз като учител, който дава частни уроци, мога да кажа, че цена от 30 лв за 60 мин, при това онлайн е височка.

# 96
Току- що ми се обадиха от IH, защото бях дала моите данни, когато детето попълва тест за ниво.
Мария, предлагат двуседмичен курс по творческо писане в края на месеца за 190 лева.
П.П Айла, явно звънят наред.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 16:42 от Amanda.D

# 97
  • София
При мен са по 20 лв на астрономически час и учителката по английски и тази по немски. Като по немски предните две години ходеха заедно близначките и плащах пак по 20 лв на час, тоест 30 лв за двете за час и половина примерно. Предполагам, че може да има актуализация вече на цените, поне аз смятам да давам малко отгоре от тази година. По английски учителката идва вкъщи, а по немски те отиваха в нейният апартамент, но е съвсем наблизо. От епидемията са онлайн, като за момента ще продължи Ники така по немски, защото и е по-удобно и не губи време, макар вече да може отново и присъствено.

# 98
Лично аз като учител, който дава частни уроци, мога да кажа, че цена от 30 лв за 60 мин, при това онлайн е височка.
В сравнение с 60-те лв, които искат IH, си е екстра 🙂

# 99
  • sofia
Благодаря ви!
Спестяването от път за моите ключово, другото е, че големият е с много ненормална програма и през седмицата е абсурд, а за него уикенда е "свещен" и не иска никакви курсове.
Да стартира учебната година и ще пробваме. То е някаква платформа и си избираш измежду учители. Ако някой не ти допадне - сменяш с друг.

# 100
Здравейте, мен ме интересува кои школи може да препоръчате за подготовка по мат. и бълг. за матурите. Още не мога да реша коя да изберем. Избора е между Елит, Образователни технологии и Веди

# 101
  • София
Първо,благодаря  за новата тема!
Второ, честит рожден ден  на девойките на ssani и русалката! Да са живи и здрави, а успешни е ясно, нали са лъвици! Моите момчета и те са лъвчета, но августовското много не мяза на такова. Хич не е егоцентрик, за разлика от батко си.
За школите по английски, определено  мога да препоръчам АВО бел. И двамата ходеха там и то с удоволствие.  Поне един срок са с нейтив, а малкия тази година беше и двата срока.

# 102
  • София
Благодаря за пожеланията! Simple Smile Честита да е рожденичката и на sssani!

Скрит текст:
Стон, персийският и арабският ползват еднаква азбука, но по отношение на лексика и граматика нямат почти нищо общо.  Интересно, Мария, защо казваш, че никакво приложението няма персийският. За него не знам, но познавам лично преводач от арабски, може би двойно по-скъпа е една страница превод  в сравнение с такава от английски, немски, френски.. А търсене със сигурност има за такива преводи. Друг е въпросът , нямам идея аз лично, дали човек може да бъде заклет преводач от персийски да кажем, само със сертификат за езика, а без завършена филология.

Корейският (някой питаше нагоре  за азиатските езици като японски, корейски, китайски) не е разбираемо по европейската езикова рамка. Държи се тест, наречен Тopic, има го във варианти Топик 1 и Топик 2. Пиша го по-обстойно заради k-pop фенките, за които четох из темата ви. Оттам се тръгва и се задълбава в език, история, култура азиатска.. Wink Може да се държи и в чужбина, и в самата Корея. Топик едно обхваща нива 1 и 2  за Beginner Level, Топик 2 пък включва нива  3 и 4 за Intermediate Level, както и 5 и 6 за Advanced Level. Топик 1 съдържа като изпитни елементи само Reading and Listening, докато в Топик 2 в добавка вече има и сериозен Writing - две есета. Дъщеря ми преди по-малко от месец се яви на Топик 2 в Сеул и в зависимост от точките, които ще има , ще се сдобие съвсем скоро с някое от нивата от 3-6 (по нейна преценка или 3, или 4). Много странен за мен е този сертификат с едва двегодишна давност..

По повод уроците конкретно по немски - трима познавам, които взимат по 50 лева за час и половина индивидуално занимание. Но това са доказани учители с многогодишен опит, готвещи за сертификати  за С1 и С2. Та  упоменатата назад сума от 60 лева на час за език е супер мнооооооого..

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 17:43 от пенсионирана русалка

# 103
  • София
Warwick, доколкото ми е известно в Гьоте нямат политика да обявяват предварително учителите за съответния курс. Нито пък да се избират.
Имах предвид, че мястото все пак е някаква гаранция за ниво и не очаквам да има преподаватели, които са тотал щета.

# 104
Warwick, доколкото ми е известно в Гьоте нямат политика да обявяват предварително учителите за съответния курс. Нито пък да се избират.
Имах предвид, че мястото все пак е някаква гаранция за ниво и не очаквам да има преподаватели, които са тотал щета.
Точно, не се знаят предварително, не се избират, но няма гаранция, че няма да настъпиш мотика 😉
Езиковото обучение стана много по-масово от едно време. В училище децата учат 2 езика, отделно ходят на школа... От къде толкова учители? Почти всички работят поне на 2 места, и пак не стигат. Школи под път и над път. Търсенето е голямо и бизнесът се опитва да удовлетвори желаещите. Но явно е трудно да се осигури 100% качествен състав. Не че нямат желание. В края на всеки курс ни пращат анкета дали сме доволни. Детето ми е голямо и я попълва само. Аз от чисто любопитство на два пъти му прочетох отговорите. Има какво да се желае 😉 дано обръщат внимание на тези анкети.

Общи условия

Активация на акаунт