СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 37 994
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Има микрофон и за 7 - 10 лева.

# 511
  • о`майна лунна нощ е
Наборът прочете само главите  Хамлет, които се изучават. Беше възмутен от странността на изказа. Хич и не го попитах дали е запомнил нещо.
На моменти е толкова ошеметен и в същото време така перфектно излиза от тъпотиите, които си самопричинява, че съм вечно разпъната на кръст - да го бия ли, да му се радвам ли, че се оправя.

# 512

В следствие на ДО девойката влоши зрението. Тази седмица ще я водя на очен лекар да видим какво е положението.

Това лекар ли ви го каза или вие предполагате? Ако ставаше така, хиляди професии щяха да се практикуват от слепци..
Това че, при някой хора не се отразява на зрението, не изключва при други да се.  Или някой е доказал научно, че по време на ИП и ДО, не се отразява по никакъв начин целодневно взиране в екран?!

# 513
ТуиГ, и моята девойка се чудеше на изказа, докато четеше главите от Хамлет. И филма не доизгледа...
Предлагам да се радваш за младежа, ние, че сме уж зрели хора и се вкарваме в какви ли не ситуации, та какво остава за децата.
Важното е да се научат да вземат решение самостоятелно.

# 514
  • о`майна лунна нощ е
О, при него част от забавленията са свързани с поговорката, че на който му къс акълът, са му дълги краката. Прясно, бе, пАри още - качва се на автобус от нас до автогарата и десетина пъти му казах да попита на коя точно спирка да слезе. Знае той, знае. Единайсти път не повторих.
Срещата ни е на самата автогара, аз вече го чакам с купен билет за междуградска линия и час на тръгване 13:30 ч. Звъни в 13:05 - Хо-хо-хо, май изпуснах спирката за слизане и сега вървя към теб /т.е към мен/. Отцепил се е на поне половин километър след автогарата и крачи с все багаж към място, което дори не е забелязал като е минал покрай него с рейса преди малко. И това е точно като вица за бял човек два пъти настъпа мотиката. Не за сефте става нещо подобно.
Тънкото му телешко чувство за хумор ме държи във вечно напрежение.
След матурата по математика, не му звъня аз, чакам той да се обади. Звъни, вдигам и на въпроса как мина, доволен ли е получавам тежко мълчание и кратък отговор - "Мисля, че дойде времето да си търся квартира".
Ей така си живеем.

# 515
Има микрофон и за 7 - 10 лева.

Аз дадох за пример моите слушалки с микрофон. Сигурна съм, че има. И затова се чудя що не си купиха.

# 516
  • София
И аз не съм купувала христоматията още.Преди време някой беше правил сравнение на две издания,но не откривам.За пръв път няма да настоявам да чете произведенията в цялост.Изгледа Троя.Кий вариант на Хамлет препоръчвате?Ще бъда ларж Wink

# 517
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз смятам, че Хамлет от Шекспировите пиеси + откъсите от Христоматията са напълно достатъчни. По-добре на по-късна възраст да се върне към Шекспир, с по-голямо разбиране. Сега е пълна мъка.

# 518
  • София
Само да кажа, че търсихме камера, защото спешно трябваше да се оборудваме за ДО (все пак един работещ homeoffice и двама ученици). В няколко магазина казаха, че всичко се било изкупило и понеже внасяли от Китай не очакваха в скоро време... Та понякога не е до цена, а до желание. В крайна сметка ММ изнамери някакъв свободен лаптоп с камера от офиса му.

# 519
Абе, за игрите, винаги е със слушалките с микрофон. Трябва да говори с аверите.
Но, на няколко пъти, как точно се случва, не бил със слушалките с микрофон, жака не се бил свързал (трябва да се пъхне още 5 мм.)
Мнооого варианти...

# 520
Аз се сещам, че в гимназиалните години най-голяма мъка ми беше "Ад". В девети клас го учихме. С "Хамлет", "Антигона", "Илиада', "Одисея" се оправих. Много интересни ми бяха даже, но с "Ад" ударих здраво на камък. Ама и то как да го четеш, на всеки ред имаше номерче за бележки под линия. Това било свързано с един кое си събитие, онова било алегория на не знам си к'во. Това нещо за да го схванеш в дълбочина трябва да си много навътре с историята на Италия от времето на Данте, а аз си нямах и понятие от нея тогава. Не че сега имам 🤣 Обаче имахме страхотна учителка по литература. Толкова интересни дискусии и анализи правехме и върху "Ад", и върху "Фауст". Добре че беше тази жена да схванем нещо.

# 521
  • София
Ами у нас микрофоните на слушалките вече 2 пъти се чупят, веднъж ми признаха рекламацията и ми ги замениха с нови, но втория път отказаха и тъй като самите слушалки си работят минахме на вариант отделен евтин микрофон. Камери нямаме, но няма и да взимам. Няма нужда да се показват.

# 522
Моят най-голям кошмар от 9 клас е Дон Кихот. Бях прочела някаква адаптация за ученици, малка книжка. Учителката ме направи на 2 стотинки като разбра.

# 523
  • столицата
От опита ми на родител с малко по-голямо дете-текстовете от Христоматията са абсолютно достатъчни. При нас госпожата по БЕЛ бе избрала Христоматия, която им послужи идеално. Трябва да видя дали не сме я продали и ще пиша на кое точно издателство беше.

# 524
  • София
Аз имам от племеника обещана христоматия, само трябва да стигна до тях. Само сега като съм с колата ми е трудно, че живеят на място със зона. И не ми се ходи. Трябва някой път пеша като съм.
Моя отказа Дон Кихота да чете. Щял да чете някъде в нета го имало преразказано. Връчих му Илиада...не се надявам много много....Но пък прочете Хамлет в проза.

Общи условия

Активация на акаунт