Любители на кучета - 107

• 25 130
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
mtz никой в темата не налага как трябва да се гледа куче. Всеки човек и къща си има правила. Аз съм си такава, че не мога да устоя да не го мачкам маймунина, ама той не обича много де. 😁 За това и полу на шега казах, че у дома качването на леглото си е вид правило. Важното е, че всичките ни кучета са обичани и обгрижвани по най-добрия начин, а кое къде спи едва ли кучето го вълнува много, защото то си получава дажбата внимание и любов от нас.
Ще ви снимам и дупарите, ама като ги хвана в крачка как побягват, че тогава са картинка за споделяне.

# 706
От ден първи Арчи спи при нас. Аз искам, ММ също. Той си ни е като дете, пълноправен член на семейството. Знам, не е редно, но така сме преценили. Не е редно и да се дава храна от масата, но повечето хора го правят.
Какво значи "не е редно?". Възпитанието на кучето не е самоцел, то има определни крайни резултати като идея. Ако кучето постига тези резултати, т.е. осигурили със възпитание, което води до безопасно поведение няма нищо не редно и няма абсолютно правило. Всяко куче с характера си. Това ми е винаги било смешно, като ритуала за хранене? И защо пък да трябва при нас? Има си винаги храна в купата, като е гладна ходи и яде. От както съм я взела си е едни и същи кила - няма хранителна агресия, не надебелява, за какво й в ритуал?

Защо да не ми спи в леглото? Не ми се налага, не се мисли за човек, не агресира, тя е толкова нежна и мека, че е като цвете. Виж ако беше джака на мъжа нямаше да ми е приятно да ми спи в леглото, ама онзи е келеш и се мисли да господарят на всички ни.

Simple Smile Ела да видиш ако има в купата храна за колко време изчезва. Ако ѝ дам чувала, и него ще изяде. И после ще се пръсне. После, ако все пак се спаси и види нов чувал, пак ще го изяде. Simple Smile Това куче е вечно гладно. Чувала съм за такива, които винаги имат налична храна и като котките ходят само ако са гладни и си хапват. Е, моето не е от тях Wink Има ли храна - изяжда се.
А по повод спането, още в началото решихме, че ще спи в коридора, в нейно си легло. Тя си го обича между другото. Първите нощи я приспивахме като бебе - буквално стоя до леглото и милвам докато не заспи, после тихичко се изнизвам в спалнята. Тя се будеше по 1-2 пъти и почваше да скимти след като се беше изакала на памперса. Ставам, почиствам, поиграваме половин час, после с пижамата сядам в коридора до леглото ѝ и пак приспивам Simple Smile Постепенно се научи, че ние сме близо и няма нищо страшно. Вечер сама си ляга в леглото и откъртва. Булонката едно време спеше в леглото при нашите, а през деня се качваше навсякъде където поиска. Но май по-малко косми пускаше. Или просто беше бяла, и китениците и те Wink Хари се скубе доста, като гледам какво е на пода и в леглото ѝ, не искам да стане същото и на дивана и в чаршафите ни.

# 707
Под не е редно имах предвид, че в книгите за отглеждане на кучета пише, че не трябва да се позволява на кучето да спи в леглото. Както и да се качва по дивани, мебели и прочие. За мен Е редно моето куче да спи при нас и да се качва на дивана. Това не значи, че му позволяваме да прави каквото си иска. Той не е алфа, нито се мисли за такъв. Но както и да е..

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 19:55 от Анонимен

# 708
  • гр.Варна
Тежко се живее в тая къща с тази луда жена. Носих пръчки, копах дупки, ядох джапанки, напълних къщата с косми и сега не ми дава да си отдъхна. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 709
И ние си спим дружно на леглото, но не уцелихме на гушкалце за съжаление. Ляга в краката ми, най-много да се свие до корема ми. Гушна ли го бяга в краката обратно или демонстративно слиза долу. Но компанията е задължителна, сам не обича да стои.

# 710
Поздрави и от моята планинарка Blush Вози се на лифт, броди по планински пътеки и гони буболечките

# 711
  • sofia
Леон днес беше щастлив. Събра се с любимите си деца и големи игри паднаха! Simple Smile

# 712
Аз една седмица съм при баба ми (майка ми и сестра ми на море и някой трябва да извежда Кари).
Та, ето малко материал от тук:

На Денис тате му реши, че и тя трябва да си има мече, а тя е много доволна от факта

А междувременно Денис е командирован при тати, по мъжки. Да, огромният пингвин е изцяяяяяло негов.

# 713
Тайра пък рядко изявява желание да се качва на леглото при нас.. На дивана и е забранено, защото е кожен и с тези ноктенцаа да не направи беля. А пък любимото и място от бебе е между краката на масата 🙈😂

Тук е на 2.5 месеца

А тук на 10.5 месеца, все още си мисли, че е малка и не заема много място 😂🤔

# 714
  • Sofia
Нашата Бела от първия ден си спи в леглото,което е в кухнята.
През деня се присламчва на дивана,но само ако някои е на него и му ляга в краката като котка.
В спалнята й е забранено да влиза,след като се изака веднъж там,а в леглото ни не пускам никои,дори децата.
Мъча се да я отуча от качване на дивана,ама аз забранявам,а децата я викат..та няма как да стане.
Дори и сега легнали да играят на ps и се наредили татко,батко,малката и наша Бела в средата,че и лапи вирнала нагоре,спи й се милата,ама с тея диванета къде ти Blush

# 715
Много сладки муцунки са всички, новите и "старите"!
Двете маймуни спят при нас.
Когато взехме Кая бях категорична, че кучето на диван и легло няма да се качва. Тя си беше бебе на месеци и първите няколко вечери се приспивахме - тя в леглото, аз на пода до нея. Обаче ме усещаше, гадината, като се измъквах и хайде пак! После в ръцете ми спеше... и когато вече припадах от недоспиване, да знаете как хубаво  се наспахме и двете на дивана! Joy
Сега идва да ме вдига, ако съм заспала във всекидневната, щото тя си ляга с кокошките.
Зара пък, когато реши, че е време за лягане се обръща по гръб с вирнати лапи. В превод: " Носи ме". То, милото, нали не може нито да се качи само, нито да слезе от диван/легло, но намира решение. Grinning
Иначе стои с мен до късно и само понякога почва да въздиша тежко и да ми прави намеци да лягаме.
Ето, сега ме пази от нещото, което шумоли на двора.
И след секунда, вече не е убедена, че "нещото" няма да ни изяде и двете.

# 716
Начи това дете, това куче - не знам, обаче това животно тип "мъж" ще ме съсипе. Та използвах  да го няма и да си създам един хубав момент с малкото ми момиче, защото скоро подозирам ще бъде детронирана и заведена да спи в хола. Може би и за нея ще е по-добре от колкото с ревящо бебе в спалнята - знам ли. Ма много е трудно да балансираш между вся и всьо Sad

# 717
  • Пловдив
Добрутро, всички. За Саско няма събота, няма отпуск и почивка. От час и нещо обикаляме тук тучните поляни. Ето го кончето, опа кучето.

# 718
Добро утро, събудих се с тази гледка до мен сутринта Grinning

И след секунди: " Хайде, какво чакаш, почеши ме ! "

# 719
  • sofia
Добро! Кучешката муцунка е най-хубавата гледка сутрин!!!
Дух, когато се роди моето момченце, Марто бе прогонен от спалнята на съседен, специално обособен за него фотьойл. Така хем не беше в леглото, хем пак беше до мен. Обичаше да е до нас, постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт