През всичко ще минем - накрая- НОЕМВРИ ще стигнем финала!!!

• 17 090
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Забравих да ви кажа че гледах една количка Куини фристайл http://www.quinny.nl/html/uk/freestyle.html Беше доста запазена-зимния кош почти не беше ползван , но нямаше  бейбипорт в комплекта . Искаха му 500 лв. но предполагам, че цената може да се коментира.... Забравих точно къде гледах обявата, но ако някой се интересува- нека да ми пише на лични и ще му дам тел. на собствениците. На мен ми идва големичка , предвид че нямам асансьор Thinking Но май куинитата като цяло са по-тежки от това което на мен ми харесва, но това е лично мнение...

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 16:14 от grig

# 211

Джейн,,защо ти е спрял доктора витамините на HIPP newsm78,-обясни ли ти защо,моят пък ми ги предписа заради ниския хемоглубин Thinking,и аз вече се чудя какво да пия....

каза че това за сега било достатъчно, и после пак ще си ги пия витамините - да не ми се претоварвал организма.Ами да ти кажа чесно от слабите ми познания по биохимия и натрупването на желязо в организма не е полезно, но не съм доктор и не смея да коментирам.

# 212
Карил и на мен една позната ми разправяше за тези мрежички - било много удобно. Но не съм я чувала скоро за да я попитам какво е и от къде точно може да се набави. После ще пиша, ако имам инфо.
От извесно време се чудя с какво трябва да се храни майката, която кърми? Май четох някъде, че трябва да се внимава какво се папа заради коликите на бебето. Днес се рових да намеря някъде дали пише с какво трябва да се храни кърмачката, ама нищо не открих  Thinking  И наистина ли не е хубаво да се пие кафенце /дори и сутрешното вдъхващо животец?/
Момичета да ми пазите едно местенце за четвъртък за лекцията. За сега съм сигурна  Hug
Пожелавам ви страхотен почивен ден утре!!!

# 213
Моят хемоглобин беше 104, когато почнах да пия желязосъдържащи препарати, а после беше паднал до 96. Последно го бях качила пак до 104 и сега в петък на ЖК ще видим колко е. Искам да кажа, че 111 за бременна ми се струва добре.
Ох, мамчета, до сега бяхме по магазините с баткото - подготвяме го за първия учебен ден и в момента съм направо гроги, че и с главоболие, но пък почти приключихме с подготовката.
На новите мами добре дошли при нас!

# 214
  • София
Тали, в кърмаческия форум пише много за храненето и кърменето. Общо взето, приема се, че детето е свикнало още от утробата с вкусовите навици на майката. Изключват се само храни, които доказано предизвикват колики на детето (как се доказва, не знам - наблюдения...). По едно - две кафета спокойно могат да се пият.  Изобщо, като че ли много мами се престарават и стават едва ли не жертва на кърменето Thinking

Прочети в библиотеката на кърмаческия - има много ценна информация по всички въпроси, свързани с кърменето!

# 215
  • София
Мерелин, аз като си платих предните изследвания беше април и никъде не намерих лаборатория работеще с касата! Вярно ли е че важат 6 м. тия изследвания? Щото ако е така, значи Васермана ми и Австралийския антиген ще са ми изтекли  #Crazy! Кажете ми че се лъжа  Praynig!
benighted, аз доколкото знам наистина тези изследвания важат 6м. Това е и причината да ги правим в началото и в края на бременността. Иначе и аз в началото си платих 20лв. за тях, но мисля че в лаборатория Рамус не се заплащало. Ако живот и здраве ми пуснат направление някой слънчев ден ще пробвам да ги направя там  да не плащам отново.
Моите последни изследвания са от месец юни и поне до октомври не се очертава да ми пуснат други. Дано поне октомври се сетят. Иначе както писах и преди дори УЗД според Здравната Каса ми била безплатна само два пъти: на единия установиха, че съм бременна, а на другия - че всичко е наред. А мои приятелки ми казваха, че всеки път като ходили на ЖК ги гледали на УЗД - въпрос на желание от страна на лекарката. Иначе сме имали право на 12 посещения и като ги изчерпаме пак си плащаме. Абе изобщо...................

# 216
benighted -на мен така ми казаха-че тези изследвания важат 6 месеца-затова ме посъветваха да си ги правя по-късно-правих ги чак в 5 месец-лабораторията е до нас в центъра ,много близо до пицарията където се събирахме първия път,има обаче и клон в дианабад-ако искаш ще се разтърся да видя къде беше Hug
видях днес на пиротска от теи шезлонги за къпане които коментирахме тук-представляват малка хавлиена кърпа повдигната на пласмасова стойка-цена 7 лв(мисля ,че Карил беше пуснала снимка)

# 217
Eli_mama, добре дошла! Радвам се, че варненки се увеличаваме. Тъкмо тази седмица планираме среща, може да се включиш!

# 218
Bubalina  и мен всеки път ме гледат на ехограф, което е през 3-4 седмици и ми дават  екземплярче от ехографската снимка.И не ми вземат никакви пари за това,Според мен всичко опира до лекаря и до клиниката и неината политика.
Иначе на мен до сега 2 пъти са ми пускали изследвания, но пък все още не са ме карали да правя тези за Спин и Васерман.Май трябва да попитам. Thinking
Ей Мамчета, така като ви слушам аз направо съм рекордьор с моя хемоглобин 120  newsm78
И като се има на предвид как нямам никакъв апетит и колко малко хапвам, насилвам се заради бебка.

# 219
  Мами наистина срока на изследванията е 6 месеца. Купих си шезлонг от една мама за 2 лева нов. Каза че е нужен само 1-3 месеца после бебо го бутал с крачета и така че не е нужно да се ръсим за скъпи къпални неща..според мен..
 Хемоглобина да падне до 100 гр\л е абсолютно нормално за бременни. Това не значи че сте с анемия. Просто обема на кръвта е по-голям и процентното му съдържание намалява..аз така го тълкувам - особено при нормално желязо!!!!

# 220
Здравейте, момичета! lovekiss

eli_mama, добре дошла сред нас и леко бременеене! Flowers Rose

...моя хемоглобин при първите изследвания беше 108, сега на вторите преди седмица беше паднал на 96 и ми предписаха Ферофолгама...другата седмица ще ми правят контролни изследвания, за да видим дали има ефект от хаповете...иначе си пия и чая на HIPP за бременни...доки ме успокои, че за бременни това е в рамикте на нормалния хемпглобин и няма за какво да се притеснявам...

# 221
Добре дошли и от мен на новите ноемврийски мами!

Mомичета,а какво ще кажете за високото кръвно? Sad
Аз преди забравих да ви питам дали има някоя мама с високо кръвно?Моето е 140/85 и доки ми каза,че ако не го сваля ще трябва да полежа в болница.Сега една мед.сестра- съседка ще ми го мери няколко дена да видим как се движи.Като поразпитах майките около мен се оказа,че е доста сериозно. Моля ви, пишете,ако знаете нещо. Започнах да се притеснявам Sad Cry

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 21:59 от evita_fr

# 222
Вчера като ходих на ЖК наблюдаващата ме лекарка каза, че горната граница на кръвното не трябва да надвишава 130...при вчерашното измерване моето беше 130/80...така че сега го наблюдавам...чувала съм, че при високо кръвно налягане се прави секцио...

# 223

Дени4ka ,значи моята горна граница вече е надвишена...... Rolling Eyes
Има ли начин да го сваля???

# 224

Дени4ka ,значи моята горна граница вече е надвишена...... Rolling Eyes
Има ли начин да го сваля???
ако питаш за безлекарствен метод-чесънът сваля много кръвното(ако ти понася- действай-полезно е)
иначе за лекарствен-винаги след консултация с лекар-моля тееееееее Praynig

Общи условия

Активация на акаунт