През всичко ще минем - накрая- НОЕМВРИ ще стигнем финала!!!

• 17 097
  • 285
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте момичета, колко много сте изписали за два дни...

Днес влизам за малко, защото нямам много време да чета но пък имам повод да Ви почерпя всички защото днес нашето семейство става на две годинки!!!
  Честито! Дълги години щастлив семеен живот изпълнен с много любов и едно прекрасно бебе през ноември, за да е пълно щастието!    bouquet
   Габи, за пореден път пиша: отиваш в аптеката и искаш Calcarea Carbonica 15 CH i Mercurius Solubilis 15 CH! Смучат се през 2 часа по 5 дражете като се редуват първо едните после другите! Аз така се оправям за една седмица само с хомеопатията на Боарон и много чай с мед и лимон, но не от лайка, мента или мащерка  Naughty! Най добре от шипки! Смятам че и на теб ще ти помогне, ако искаш все пак се консултирай с лекаря си! Моята докторка само с това ме лекува откак съм бременна! До сега съм се разкапвала 3 пъти!

# 151
Първо,да кажа,че това съм аз-Габриела Wink,но реших да си сменя профила с името на бъдещата ми дъщеря Grinning/ето това прави човек без работа Mr. Green/.
  Бени,благодаря ти за съветите-нали ти казвам,не мога да си намеря доктора и разчитах,че аптекарките все пак знаят кое е подходящо за бременни-това ми препоръчаха newsm78Абе,знаех си аз,че трябва да мина на изпитаното си лекарство-мед+лимон Peace
  Пазете се,ей Hug

# 152
  • на странно място ......
Габи и аз бях така миналата седмица, но не си позволих никакви хапчета, не знам за вас но мен много ме е страх и само чай от шипки мед и лимон, вече ги мразя и мъж ми прави страхотен масаж та с това се спасих, но ако ти е сериозно положението заминавай при първият лекар!
djein желая ти още много дълги години семейно щастие и много палави бебоци!!!

# 153
  • София
Браво, адашке Peace Само внимавай, имай едно мъжко име наум, че грешки стават мноого често Wink

Оправяй се бързо! Ама то тез настинки с лечение или не - за една седмица минават. Не се давай!!!

Благодаря, ronja, оказа се, чи наистина има минимум, както мислех, и го разпечатах тоя текст да й го завра... под носа! на счетоводителката, че ме уплаши поради некомпетентността си, пфу!!! #2gunfire

# 154
 А,да-Софи Wink-забравих и аз да се включа по повод на твоя въпрос-така е както ти е писала ronja,но аз докато го напиша,тя ме е изпреварила Wink
  И мъжко име имаме наум Wink,ама вече уж потретват докторите за момиче newsm78

# 155
здравейте, ама наистина тук сме се събрали отбор отбрани писатели- не можем да си насмогнем! за това си водих някакви бележци, по какви въпроси да си кажа "компетентното" мнение Simple Smile

Аз лично не бих намазала бебето с мас, защото запушва порите- първите дни ползвах преварен на водна баня зехтин, защото олиото на нивея не му понесе. На 20-тия ден смених с масажно кремче на Клоран - струва 13 лв, но е страшно добро!!! Полдвахме и шампоан на същата марка- эт бюбхен се изприщи. С мас съм го мазала някъде когато беше на 7-8 месеца- и то защото кашляше много- мас с аспирин- преди 3 дни  прочетох как едно бебе умряло от тази бабешка рецепта и косите ми настръхнаха- така че мас този път- нито с козметична, нито с лечебна цел...

Клюкарката, в никакъв случай няма да се мъча да пера на ръка

Тали, няма как да не разбереш, че раждането започва- а и първия път е толкова дълго, че един от трите признаци- контракции, изтичане на води, падане на тапа ще се появи доста преди бебе да се покаже на бял свят

Рени, матрака на Ран е кокосов- т.е. по- твърдичък и беше адски скъп- повече от самото легло- сега като са паднали цените- купван е 2002 за племеничката- сигурно е този, който си видяла за 140 лв. малко ме разочарова, че евтинките са мекички- аз им се бях наточила. Но ще трябва да купим хубав, защото като се роди живот и здраве бебето на сестрами, моето ще бъде на 6 месеца и ще й върнем леглото и матрака- нашето бебе ще  сложим в платнената кошара, която трябва да е с хубав матрак, а Ран ще се сдобие с нова, собствена стая Simple Smile

София, аз не бях чувала да има минимум, ама не съм се и интересувал - чудя се как се осигураваш на 80 лв, като МРЗ за страната е 160 лв...

Мами, препоръчвам ви помпата на авент на старо пред чисто нова на чико тип спринцовка- няма да съжалявате. Ками какво значи, че чакаш да видиш дали ще имаш кърма?!?? ВСЯКА майка има кърма и дали ще кърми или ще я остави да спре зависи само от нея и от желанието й.

Новината, че ВИП- овете в Шейното са по 40 лева ме радва- дано тати се навие- миналия път бях на 3 ет с 3 и после 4 мами в стаята- белички и чистички Simple Smile и се радвам, че така се получи, защото както не ми даваха бебето първите дни сигурно щях да се побъркам без тях, обаче сега искам Ран да си седи при мен повечко..

# 156
честито и от мен на бъдещите мама и тати-мноооого лубов и много щасливи мигове luvbed
Ммииии аз да питам кои ще идват утре на лекциите ,че да знаем колко долу-горе места да пазим,а за тези които искат среща в 8.50ч на шадраванчето в метрото preggo preggo preggo preggo preggo

# 157
  • София
честито и от мен на бъдещите мама и тати-мноооого лубов и много щасливи мигове luvbed
Ммииии аз да питам кои ще идват утре на лекциите ,че да знаем колко долу-горе места да пазим,а за тези които искат среща в 8.50ч на шадраванчето в метрото preggo preggo preggo preggo preggo

Бройте ме и за лекцията и за срещата...

# 158
София, аз не бях чувала да има минимум, ама не съм се и интересувал - чудя се как се осигураваш на 80 лв, като МРЗ за страната е 160 лв...
Сигурно я осигуряват на половин работен ден. София, не съм много сигурна, но ограничението за обезщетението беше МРЗ, което означава, че ще можеш да получаваш поне МРЗ. Утре ще проверя и ще ти пиша.

Днес покрай моите ремонти и обиколки по мебелни магазини намерих малко време да разгледам бебешките колички и вече имам голям проблем - след триото триколката на Чико никоя количка не ми харесва. Но ми се струва безумно да дам толкова пари за количка...

# 159
  • София
Благодаря отново! Да, на половин работен ден ме водят. Проверих вече, мисля, че е достатъчно ясно написано:

(3) (Изм., ДВ, бр. 104 от 2005 г., предишна ал. 2, изм. ДВ бр. 68/2006 г.) Във всички случаи дневното парично обезщетение не може да бъде по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната.

Пфу, така ме наплаши таз жена! Все пак между 70 и 170 лв има сериозна разлика. За мен 100 лв. са си пари.

# 160
Момичета, здравейте отново. Благодаря на всички за подкрепата и милите думи.  bouquet
Марена е доста добре / да чукна на дърво/ и няма никакви видими признаци, че нещо се е случило, все пак остава под зоркото око на майка си още 2 дни. Simple Smile

djein, Честит празник ! Много да се обичате  luvbed

За мазането, аз лично смятам да ползвам бебшка козметика, като една видна вегетарианка, мазането с маз ме изпълва с ужас.... Sick

Порт-бебето е нещо незаменимо, в него Мрена почти живееше първите 6 месеца. С него я разнасяхме навсякъде и по всяко време, хубавото е че, за разлика от столчето за кола, няма ограничения за времето на престоя на бебето в него. Но си търсете от по-големите и с твърдо дъно.Защото има едни по-малки, които бързо умаляват.

За слинга съм с две ръце ЗА, мисля или да ушия, или да купя от някоя мама./поръчала съм и на сестра ми, но не знам дали в Германия няма да е много по-скъпо/.

# 161
   Момичета, благодаря ви че ви има!!! И ви поздравявам с това малко необичайно поздравче\само да не плачете\
http://doc.dir.bg/lirika/Blaga_Dimitrova.htm

# 162
Здравейте, момичета! lovekiss...ама много сте активни днес - немога да ви изчета...  typeuu

iviche, надявам се всичко с Марена да е наред и да не ви дава повече поводи за притеснения... Praynig

klukarkata, моя доки нищо не ми е казал за прашките...пък и като ми е удобно...само вечер слагам боксерки като си лягам... smile3524

karil, болничния се издава от наблюдаващия те гинеколог.....днес питах моя и ми каза, че не е задължително то4но 45 дни преди термина да ми го издаде...можело да се закъснее с една седмица, но датата, от която излизаш в болнични си е фиксирана...

Sophi, в първия момент се зачудих коя си newsm78...познах те по танцуващата двойка... dancing...количката си заслужава да се види... 1stroller

djein, честит празник!Много споделени моменти и любов, която да не ви изоставя! 1dating

...от вчера съм с болки в ляво, ниско долу в слабините...направо не мога да си стъпвам на крака...доки каза, че някакъв нерв бил притиснат от бебо и просто трябва да чакам да ми мине...та сега се клатя като пате и охкам като баба...
...иначе бебо е добре...расте си детето с огромна сила smile3504...отговаря на 33 г.с. и термина ми се измести на 22.10....май ще изпреваря всички ви... yes

# 163
Ивиче супер мнооого се радвам за малката надявам се да се видим утре

# 164
Мами, аз почти приключвам работния ден  Hug
Сега ми е доста по спокойно като казвате, че няма как да не забележа че раждам  Joy
Нещо се бях стресирала в събота вечерта - викам си ами ако тръгна да раждам какво ще правя? Нито доктор имам, нито нещо...
Четох от тук, от там, ама така и не ми беше ясно точно с тези води и тапи...
А днес се обадих на д-р Маленов и си "резервирах" час за другия понеделник. И мисля тази седмица да си подготвя горе-долу и нещата за родилното, както и да накупя няколко бебешорски неща. Ама как ще избера кое е подходящо не се знае /до днес даже и камизолка не знаех какво е/. В крайна сметка ще вляза в някой бебе магазин и продавачките ще помагат.
Аз от около седмица имам чувството че кокалите ми ме болят - ставите едни по несигурни ми се струват... имам кръв в едната ноздра през ноща... но другата седмица като съм на консултация ще си пусна и изследвания.
Карил - мерси за поздрава   bouquet
Ивиче, страхотно че малката е добре!!
Хайде спокойна вечер на всички ви  Hug

Общи условия

Активация на акаунт