НОЕМВРИйчето расте и хубавее, по градинки, паркове дивее

• 13 787
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
където и шошка Simple Smile
а добър ден! Simple Smile

# 136
ДВ!
Няколко въпроса съм ползващите детска кухня:Разнообразна ли е храната? Каква супа и основно дават? Доволни ли сте?

# 137
добър вечер
за кухнята, аз за сега ползвам малка дажба от една приятелка, нур да свиква, яденето е страхотно, и на аромат и на вкус, нищо че е без сол е вкусно, нур която нищо не яде много харесва основното, понеделник е постна, после се редуват, заек, пиле теле и тн,  супичките и те са вкусни, за десерт има разни кремчета с адапте, аз от 20-ти се надявам да ни класират,
намерих сайта на още една частна кухня и менюто ми харесва, мисля в понеделник да поръчам, докато ни вземат на другата да има папане нур, тя е 3 кинта с доставката на ден, но нур ще го яде 2 дни, така че ми излиза 1,5 на ден за 3 порцийки, устройва ме, а кухнята е ози
лека вечер
пп, дано утре не вали за да се изстреляме на Витоша, мисля на златни мостове да се подвизавам

# 138
Здравейте  Simple Smile
Позагубихме се тия дни, време никакво не ми остава за форума  Confused
Почнахме ремонт на хола, всичко ще сменяме от основи до тавана и вкъщи е една неразбория и хаос  ooooh! Отделно, че цяла седмица обикаляхме по мебелните фирми да търсим диван и секция .... Поръчахме най-накрая и сега ще чакаме цял месец да ни доставят. Пък нямам търпение  Blush
Иначе с Ади нищо ново.
Още чакаме да избие петото зъбче.
И ние ще се запасяваме с по-зимни дрешки, ама по магазините още не са изкарали новите неща.
Играчките, които падат на пода вкъщи ги мия, ама не най-редовно.
Играчки, които са паднали по време на разходка не и давам, докато не ги измия добре (по възможност със сапун на някое заведение).

И все пак нали имаме ваксина за Хепатит Б, та с това се успокоявам, че не е фатално, ако не са идеално чисти играчките и залъгалките  Simple Smile

Храната на нашата детска кухня не е особено разнообразна  Close Въртят едно и също през ден-два.

# 139
добро утро!
нас май за първи път ни мъчи зъбче и то долно. подул й се е венеца и се буди през нощта с плач. не знам защо така. другите 7 излязоха без проблеми, а хем това не е нито кучешки, нито кътник. а пък може и от това АМ да не й е в ред много коремчето.
за детската кухня- аз всеки ден проверявам сайта на ози, защото най-вероятно от там ще поръчвам. доста е разнообразна храната, поне по имената на манджите не виждам да се повтарят. но пък ще изчакам поне още 3-4 месеца. вижда ми се рано за боб яхния например. а в книжката дето четох от тази лиляна трифонова имаше такова примерно меню за вечеря- лютеница с праз,  боб яхния и мляко с ориз. честно казано аз ако вечерям така, после няма да мога да мигна. да не казвам за рецептите за шкембе чорба и агнешки дреболийки  #Crazy
дано се покаже слънцето по-късно, засега е мрачно, есенно...

# 140
здравейте
времето изглежда гадно, но мисля до софия ленд да се замъкнем и там да се поразходим днес
забравих да допиша че навън не и давам да яде играчките, защото тя не прави разлика нейни и чужди и затова забраната е обща, не се лапат играчките вън, само бибата и давам, но нея я мия винаги когато е падала,
приятен неделен ден

# 141
За кухнята-определено е вкусна храната, но според моята педиатърка не е особено здравословно, защото целогодишно готвели с консервирани плодове и зеленчуци.Може и така да е, но аз въпреки това записах Елица-не бих могла вкъщи да й предлагам всеки ден три различни ястия.Ние взимаме кухня от около месец и определено за това време яденетата вече се повтарят, но пък са много вкусни и Елица ги яде с апетит.Супите не са особено хранителни, но аз добавям голямо парче обезсолено сирене и така стават за самостоятелно ядене.Кремчетата при нас не ги правят с АМ, а с обикновено прясно мляко-това леко ме притесняваше, но според нашата педи вече може да го консумираме, та се примирих.За да станат по-полезни, когато позволяват им добавям пресен плод.На обяд й давам второто, а следобяд-десерта.Супите ги замразявам за събота и неделя, а по изключение (когато е много гладна) й давам и супа и второ на обяд.Най-често месото е пилешко, веднъж в седмицата има телешко и заек, риба досега не е имало откакто аз взимам.Супата винаги е постна.Но пък в държавната кухня купонът е 1лв. за омъжените майки и 50 ст. за неомъжените.За тази цена хората правят най-доброто.
Надявам се , че бях изчерпателна Simple Smile

# 142
  • София
Добро утро!
Не съм писала отдавна , но се опитвам поне да ви чета редовно.
И аз имах малко здравословни проблеми, но няма да изпадам в подробности.След малко тръгвам да дам нова урина, а в сряда или четвъртък ще ми направят нова пълна кръвна карти.Надявам се резултатите този път да са добри.Като излязат ще се похваля или оплача.
Държавният ми изпит го отложиха чак за януари, за което ме е яд.
Александра започна най-накрая да вика мама, да се изправя в леглото и да се опитва да прави крачки когато я държа за ръчичките.Иначе в проходилката е просто неудържима.Вече си имаме и четвърто зъбче, това страшно много ни измъчи.
За кухнята и аз ще я записвам тази седмица, но още не съм си намерила бурканчета.Като започнем да вземаме хапване ще кажа какви са ни впечатленията.
Много често ни се налага и да пътуваме до Разград, защото оправяме разни жилищни въпроси.
Ами май друго ново около нас няма.А започвам пак да си работя от вкъщи след три месечна почивка.
Това е от нас.
Лек и приятен ден на всички!  bouquet

# 143
  • Карлово
Добро утро!
От гости не ми остава време за копма. LaughingПък и таткото ни е в отпуска, времето се захлади и все сме нанякъде. Тази вечер хич не спа-три зъба наведнъж са тръгнали.
Умения - казва чао, дава целувка, гушка бебето,т.е. куклата, пляска за браво, духа лампичката, показва на мама пъпчето и го нарича "пепе".
Аз съм доволна от разнообразието на нашата кухня.
Доминика, като свърште с ремонта да снимаш и покажеш.

# 144
Добро утро,

Нали Василнека беше една седмица на вилата с баба и дядо и да ви кажа направо не можах да я позная. Как се променят тези деца само. Отиваме с баща й в Събота и тя ме вижда през терасата и почве да вика с всички сили мама, мама и вдига ръце майка ми дя я вземе це да дойде при мен. Вече се отпуска и успява да направи около 10 -на крачки съвсем самичка.
На село през ноща спи доста по-добре отколкото тук. Явно все пак тук й е топло. Къщата на село е стара и доста прохладна.
За кухнята мисля и ние да започваме с една частна защото за държавната още не сме хванали ред. Не знам дали ще я яде, щото сега майка ми й готви все разни вкусни неща с пресни зеленчуци от градината. Но Василенка е добро прасенце та се надявам да я яде.

Играчки почти не мия. Навън ги забърсвам и после й ги давам. Когат осе сетя и измивам всички играчки вкъщи но това е  доста рядко. 

Използвах седмицата докато беше на село да й купя някои зимни неща и съм доста доволна. А купих и буйките на КК. В сравнение с тези които й бях взела преди това направо са супер.

Тити явно бургаските сватби са от сорта на първомайските. Ей там като засвирят хоро и половин час няма спиране.  Laughing

Ами това е засега.
Лек и слънчев ден.

# 145
привет  Wink
играчки не мия от доста време вече. Както някой каzа, след като видиш, как детето се тъпче с пясък, треволяци и пие водата в басеина и морето ... просто не намираш смисъл в миенето на играчки  Wink
Моя красавец също ще получи някое и друго zъбче, надявам се скоро , zащтоо ми умръzна вместо да си zакусва попарата да гриzе облегалката на стола zа хранене и да се чува едно скръц скръц  #Crazy
Хора случва ли се понякога да иzкрещите? Аz много търпеливо се отнасям къв всякакви мацаници, цапаници и какви ли не щуротии, но днес просто като Саши си обърна попарата отгоре, след като вече го бях иzмила и облякла zа иzлиzане не ми иzдържаха нервите и му викнах не така . Сега ми е мъчно  Sad
Майче и ти ме раzмечта zа още едно бебе, не ми иzлиzа от главата иzобщо. чакам началника да се върне от отпуска и ще говорим zа продължаване на отпуската ми zа отглеждане (имам право да работа до 75% по време на таzи отпуска, но мислих да я прекратя и да почна на 8 часа от 1. Март догодина. Сега обаче си промених плановете  Wink )  С яслите ще се оправяме , имаме да посетим още 3ъ4 и да видим къде ще има някакво приспиване на децата , че от 7Ч30 до 14Ч00 беz спане ми се струва лудост.
Снощи бяхме на концерт на BB King става на 81 и zа въzрастта си добре се представи, zабавно беше и интересно. Бил му последния тур. Друго интересно няма да има до Джордж
Майкъл преz Ноември май беше  newsm78 ще погледна билетите .
НЕщо ми е домъчняло zа в къщи , но не zнам как ли ще е в БГ времето края на Октомври и началото на Ноември  newsm78 МАй никой не може да предвиди . Така се е иzменил климата  Wink
Лек ден  Wink

# 146
  • Карлово
Толкова ми се спеше сутринта, че забравих най-важното: Мартина в неделя направи 3-4 крачки сама. Айде сега просветените да ми кажат - трябва ли да правя прощапулник/даже не знам как правилно се пише и в какво се състои?
И съм с нов цвят на косата. Трябваше да е червен, но не се получи точно това, което исках.

бургаските сватби са от сорта на първомайските. Ей там като засвирят хоро и половин час няма спиране.  Laughing
Гери, град или село Първомай имаш впредвид?

# 147
Микки, град Първомай. Мъжа ми е от там и там се женихме.  Grinning

# 148
  • Gabrowo->Sofia
7Ч30 до 14Ч00 беz спане ми се струва лудост.
моеже, може.... Ванката сега е с режим, подобен на този. Буди се към 7,45 и заспива в 14,30 най-рано

# 149
Здравейте отново и от нас!  Завърнахме се от второто море най- накрая и сега пак в 'милата' София. направо немога да повярвам колко много неща са се случили тук междувременно  Shocked  Със сигурност ще пропусна нещо или някого, но все пак...
Майче, едно огромно ЧЕСТИТО за страхотната новина и отново да ти пожелая леко и безпроблемно бременеене  Heart Eyes  bouquet  bouquet Възхищавам се на куража и енергията ти! Аз също много се изкушавам от идеята, но надали ще събера сили поне още една година.
ЧЕСТИТО и на всички проходили бебоци  Grinning Ние все още лазим неистово и ходим, но само като се придържа за разни предмети или с г- образа /т.е. аз или който се жертва да остане без кръст/
Тити, писах ти веднъж като бяхме в Бургас, но отговор не получих....после Яна нещо се поразболя по средата на морето и не посмях да искам да се видим, че макар че беше зъб или нещо подобно /така и остана загадка, но за 3 дни беше със страшна температура/ си ме беше страх да не заразим нещо барабаниста.....а така ми се искаше да ни дойдете на гости в Слънчев бряг  Crossing Arms
Ясли не обмислям, защото е много малка още сякаш, за да се отдели от дома си, но пък охажвам една гледачка, че те са с егати претенциите /добрите такива/. А някоя не препоръчана ме е страх да я пусна в дома си.....то не че и от тази не се притеснявам, пък макар и проверена  Rolling Eyes
Благодаря за тази детска кухня ОЗИ- преписах от вас и смятам да видя какво предлагат за след годинката на Янинка, че с работа и учене надали ще ми остава време да бъркам манджи.
Снимки ще качвам по- нататък, че не ми остава време за нищо напоследък.....предстои ни да се пренасяме вече в къщата и сега довършителните работи по ремонта и гледането на Янинка ми отнемат цялото време и енергия......дано бързо да приключи този ужас и скоро за нови къщи и ремонти и дума не искам да чувам.....но пък от друга страна за пръв път ще живея някъде, където няма да слушам тропането и чалга купоните на съседите си и Яна ще спи необезпокоявано  Mr. Green , че дори и на морето нямаше спокойствие!
Приятен и слънчев ден на всички ви за сега   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт