Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 795
  • 333
  •   1
Отговори
# 225
Естествено - има и ще го загуби, щом още не се е отказал официално от него с развод.
Те такива са много готини, ларж, нищо няма значение, докато на това 'нищо' не му пораснат крачета и не тръгне самичко. Тогава внезапно се превръща в нещо. Особено често - в ценност, която трябва да се запази.

Възможно е въпросния мъж да е точно такъв, какъвто го описвате. Не го познавам лично.
Исках да кажа, че това е силно разпространен начин на мислене, но не е полезно за жената да го приеме за всеобхватно (за мъжете) правило. За да не бъде неприятно изненадана. В смисъл той да си тръгне с радост, без нищо да запазва.
Фразата : Той/Тя ще разбере колко много губи когато го напусна, е индикатор за силно его на заявяващия я.

# 226
Добре им е, Елора, мисля, че са си подходящи един за друг. Очаквам с интерес като имат бебе някой ден, да видя какво ще обясни тогава на децата, духовно ли се е появило или какво Simple Smile

За мен беше голям житейски урок ситуацията. Оказа се, че имам черти на характера, които никога не съм подозирала дори.

# 227
Фразата : Той/Тя ще разбере колко много губи когато го напусна, е индикатор за силно его на заявяващия я.
По същия начин е мисленето той/тя няма къде да иде без мен. Или в случая аз съм духовно извисен/а, той/тя е твърде глупав да ме разбере. Никой не е по-извисен от стомаха си, дори йогите, още по-малко глезен западняк със смартфон, свикнал на покрив, топло и чаршафи.

# 228
По същия начин, въобще, изобщо и обаче, хората са си лика прилика в опитите да се прецакат един друг, дори и в двойка, когато обикновено единият е в позиция атака, а другият - защита . Не нам ко общо имат йогите. Йогините, обяснимо е по-може Simple Smile
Познавам немалко мъже, семейни, които страдат по свободата си. Това не ги прави лоши съпрузи и бащи.

# 229
Ееее, много зависи как страдат тези семейни мъже Simple Smile А също и дали жените им разбират / приемат лечението на тези страдания Simple Smile
И да, ако се лекуват с чести отсъствия и нови приятели/ки, това ги прави по-лоши съпрузи.

# 230
  • София
Да, бе, да му ходим на пръсти и да му дадем пространство.
Авторката да цъфне тук с тази тема е минала през - говорене, разбиране, подкрепа, дали ако, ами ако, вай-вай, Боже Господи, какви ги првави, какви ги говори, баси изтрещеляка, брало си е лайката.
Не се е събудила ей така с идея за развод и бебе на път.

Много меки станаха мъжете, на филия да ги мажеш. Дядо му на фронта е служил, той търси себе си.

# 231
Познавам немалко мъже, семейни, които страдат по свободата си.
Като искаш да си вечният тийнейджър - само купони, забавления и никакви отговорности, просто не се жениш и не създаваш семейство.
Нито е задължително, нито данъците ще са ти по-високи като едно време (пак е излизало по-изгодно да си плащаш ергенския данък, отколкото да издържаш семейство).
Познавам мъже, които си живуркат при мама и тате в режим работа-компютър; такива, които обикалят света с една раница на гръб; други, на които просто не им връзват, не че толкова си жалят свободата... изобщо свят шарен. Всеки да живее според разбиранията си, но когато завлича още някого, трябва да мисли за последствията, не да се опитва да бяга от отговорност.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 17:59 от SamoDiva

# 232
Начи, ако имах предвид мъже в тийн възраст, аз щях да го напиша точно по този начин.
За приятелството между половете - не съм аз тази, която твърди, че нищо му нямало. Стига да не е на наш гръб, нале Wink

# 233
Не е интересно така. По-добре да се оженят, да направят едно дете, за да зачеркнат това от бъкетлистата и после да си продължат с купонясването и обикалянето на света.
Пък и така няма да оставят някоя самотна мома, която отчаяно да ловува за донори на сперма.

# 234
Няма самотна мома, само самотна мама, нищо че на нея може да й наскочат 100 предизвикателства, викаш Simple Smile

# 235
Да ходиш на пръсти на човек, който виждаш, че наистина има проблем със себе си, опитва, мъчи се, но не му се получава. Осъзнава, че нещо не е както трябва и търси начин да го преодолее.
Този "облаче ле бяло" решил да преоткрива себе си, да спасява света и да се интересува от политика га жена му е бременна, той без работа и децата им ще станат 2. Мързи го, та го боли, такъв шут в дупарата буквално ще му надъня, че от от тука до Орлов мост ще се търкаля, барем поне там има файда от него. Че и на жена си скача да се дърли.
Страшна духовност, да си отсипеш. истински духовните хора са преди всичко отговорни към близките и хората, които обичат. Този от стерилните "духовни" – само така иска, ама то на думи и неколко бибички лесно. Ако и малко "супер субстанции", упс храни вкарва и ще е превъртял играта след няколко месеца.

# 236
Няма самотна мома, само самотна мама, нищо че на нея може да й наскочат 100 предизвикателства, викаш Simple Smile

Гледната точка е друга - самотната мома остава с усещането, че е пропуснала нещо, че не се е реализирала като майка, че не е получила "щастливия си край". Самотната майка е убедена от собствен опит, че се е оттървала от излишен товар (в емоционален и битов план).

# 237
Всякакви философии са излишни.Партньорите са такива за да се подкрепят и уважават./За любовка е ясно ,че не е много трайна/
Щом човека до теб ще ти е бреме,вместо крила няма нужда да се мъчиш.Разбира се не става дума когато има истински здравословен проблем/

# 238
Последните две години си намери нови познати, покрай тях нови хобита и интереси, свързани със здравословни практики и хранене. Аз не бях съгласна с част от тях, но се примирих, защото виждах, че се чувства щастлив. Това обаче се задълбочи последната половин година, той задълба в тези неща, започна за игнорира мен и детето, домашните задачи. По време на извънредното положение май му дойде нагорно стреса, увлече се по конспирации, не искаше да ме чуе, като се опитах са обясня, че не е добре така. .....
....Общува и се сравнява с хора без деца и семейства и не осъзнава, че неговият живот не може да е като техните.

Човекът е започнал да формира нова среда, което никак не е добре за вас като двойка. Не се знае кой как му мъти мозъка в момента, щом контактува предимно с хора неангажирани и несемейни.
Ясно е, че мъжът е на друга вълна, и каквото и да му говориш авторке, той не може да го осмисли и възприеме. Наистина трудно положение, особено с бебе на път. Съветът ми е да се постараеш да си осигуриш максимално спокойствие до раждането. Гледай да се съсредоточиш само върху себе си и децата. Него не го закачай по отношение на интересите му, защото само ще възпламениш допълнително конфликта между вас. Като се роди бебчето, когато се стабилизираш след раждането, седни и обмисли какво да правиш. В момента гледай само да си създадеш спокойствие и положителни емоции.

# 239
Познавам немалко мъже, семейни, които страдат по свободата си. Това не ги прави лоши съпрузи и бащи.
В повечето случаи са хора с комплекси, които търсят оправдание за това, което ги гложди в най-близките си хора. Лоши бащи и съпрузи са, това се усеща и се отразява на децата.
Когато сам/а постигне мир със себе си и "порасне", нещата сами си идват по местата. Но ако няма желание, няма смисъл жена му да трови и собствените си нерви, както и тези на децата си. Не става насила.

Общи условия

Активация на акаунт