Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 809
  • 333
  •   1
Отговори
# 210
Не бих си губила времето с терапевти. Българският манталитет не подлежи на тях, пък и... такива хора са полезни, когато САМ осъзнаеш, че имаш нужда от помощ. В случая има нужда от набиване на канче. Единствения съвет,който ми хрумна в тази ситуация е да помолите родителите му да вземат някакво отношение, защото в общия случай най-вероятно е те да са с най-големия авторитет в неговата глава.
Аз, ако няма друга жена намесена (и съм сигурна в това), бих се примирила ВРЕМЕННО и бих следяла стриктно финансите. Просто по-полезен ход в момента нямате. Не разбирам съветите с лека ръка да го освобождавате от отговорност. То, ако всеки прави деца после тръгне да опознава себе си без последствия, ехеее
Не изисквайте от него да тръгне на работа, изисквайте пари за домакинството и детето, той сам ще се сети да си потърси доход, ако е останало поне малко мъжко в него.
Може да е някаква криза на личността. Кофти е,  че му се е случила, когато Вие сте в така деликатен момент. Пожелавам Ви успех!

# 211
И кога да му поиска пари? Като се прибере 2 пъти в седмицата да го изперат ли? И като няма, щото всичко е заминало за семинари и здравословна храна какво като му искат.
Пича е някъде в небесата, хич не го е грижа за деца, жени, гардероби и т.н.

# 212
Това е култово, обаче. Не работиш, нямаш доходи, жена ти бременна, има още 1 дете. Той обаче пича е тотален дзен. Авторке, той да не взема някакви чайчета, треви или гъби.

Бианка, знам, че не ти е било хич смешно, но твоят с тази карма-шунка ме разкърти от смях. Мисля, че ти е направил услуга като те е отървал от себе си. Satisfied

# 213
Бианка, може и някъде да си писала, но какво се случи с мъжът ти сред развода? Още ли е запален по йогата или се е променил.

# 214
Изхождам от информацията на авторката, че първоначално е бил отговорен и любвеобилен. Едва ли тези негови черти са се изпарили внезапно или 10 години са били постановка. Ако му каже "Почвай работа" ще звучи деспотично. Ако му каже "Детето има нужда от ..., дай парички да му купя" има вероятност да изкара отговорната му страна на показ.
Ако тази негова страна е в клинична смърт, отговора е един, горе през пост го писаха.
Но аз понеже съм нагла бих натиснала родителите му да си вкарат в изчадието в правия път. Щот не са го възпитали овреме да не се намесва със секти.

# 215
Знайш ли кво се сетих, авторке? Като решиш да го гониш, му кажи, че си намерила някой на по-високо дзен ниво от него, отговарящ на твоето. Тоя ще изпадне в депресия и ще се откаже от секти и спасяване на светове.

# 216
Разговорите не помагат в такива ситуации, даже вредят.
Скрит текст:
Казвам го от собствен опит. Полза има ако в добро настроение го хванеш да поеме ангажимент за нещо материално да речем и т.н. Нищо друго. А децата понякога си имат връзка с бащата, те не се интересуват какво е било някога си,нито дали майка им е кифла, многострадална Геновева или героиня. Все им е едно, те си искат и двамата родители в някаква степен, когато това е възможно.

Няма значение. Аз на твое място бих му го казала/попитала.

# 217
miss,  не знам точно, понеже не общуваме. С йогинята си направиха вегетариански ресторант Simple Smile От децата знам, че яде морска храна, вероятно тайно от нея Simple Smile

# 218
  • Варна
Значи жилището е твое, но ТИ напусна и отиде с детето при родителите си за няколко дни?!?!

# 219
High защо се учудваш? И на нас жилището ни беше общо, но аз си хванах децата и багажа и отидох да живея почти 1 година под наем, за да не си късам нервите. Човекът искаше да си живеем заедно, явно за пред обществото, на мен пък ми се живееше без него и преди да се разведем, живях в друго жилище. Иначе той искаше хем да го няма вечно, хем като благоволи да се прибере да си е "у дома си" и да го чакам с бъклица и дрян. То нервите не съм си ги намерила на улицата все пак.

# 220
Като се замислиш, нестихващото желание на жената да захвърли всичко и да отиде сама някъде не е ли същото?
По-скоро е вид напомняне към мъжа, че не знае какво има докато не го загуби. Демо версия на раздялата.
Не че някои мъже няма да черпят, но в повечето случаи, както е при авторката, има отрезвяващ ефект. Е, не е траен, ама като за конспиративен мозък толкова.

Отново и отново изтъкване на манталитета тип "има" и съответно "ще загуби".
С право, впрочем.

# 221
  • Варна
Учудвам се, защото "общо" и "само нейно" са съвсем различни неща. Тя написа, че е нейна собственост, придобито преди брака.

# 222
И нейно да е, жената просто е искала да се махне някъде. Аз я разбирам.

# 223
Естествено - има и ще го загуби, щом още не се е отказал официално от него с развод.
Те такива са много готини, ларж, нищо няма значение, докато на това 'нищо' не му пораснат крачета и не тръгне самичко. Тогава внезапно се превръща в нещо. Особено често - в ценност, която трябва да се запази.

# 224
High защо се учудваш? И на нас жилището ни беше общо, но аз си хванах децата и багажа и отидох да живея почти 1 година под наем, за да не си късам нервите. Човекът искаше да си живеем заедно, явно за пред обществото, на мен пък ми се живееше без него и преди да се разведем, живях в друго жилище. Иначе той искаше хем да го няма вечно, хем като благоволи да се прибере да си е "у дома си" и да го чакам с бъклица и дрян. То нервите не съм си ги намерила на улицата все пак.

Трябвало е не ти да напускаш, а да го изгониш.

miss,  не знам точно, понеже не общуваме. С йогинята си направиха вегетариански ресторант Simple Smile От децата знам, че яде морска храна, вероятно тайно от нея Simple Smile

Тоз е голям женчо. Не знае какво иска. Изкуствен човек.
Значи похапва сега тайно месце.
Абе и таз връзка няма да му се получи.

Общи условия

Активация на акаунт