Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 774
  • 333
  •   1
Отговори
# 105
Ще изкажа мнение, което сигурно няма да е много популярно тук. Според мен при раздяла на родителите малките деца страдат ужасно много. Ако няма насилие в семейството или друга жена, по-добре да говорите и да намерите компромисен вариант. От какво имаш нужда? Всяка неделя да я прекарвате заедно като семейство? Да помага с домакинството? Разделете си домакинската работа. Всеки може да мие чинии, да пусне прахосмукачка или да изхвърли боклука. Изберете дни, които ще прекарвате свободното си време заедно. През другото време да се извисява духовно и обсъжда политика с приятелите си. Не може да искате да бъде с вас през цялото си свободно време или да имате само общи интереси, дори и преди да е било така. Хората се променят, в различни посоки понякога, както е станало при вас. Намерете компромисен вариант. И следете изкъсо финансите, за да не останете без дом и кола, както е без работа.

# 106
Просто браковете трябва да ги направят срочни за 5 години с опция за удължаване на всеки 5 години след ревизия.
Каква полза от клетви доживот и обещания за живот в добро или лошо, като никой не ги спазва.

# 107
Много ми стана мъчно от прочетеното в първия пост. Сега чета и останалата част от темата, но първата мисък ми беше - ''това звучи като някоя секта, която промива мозъци''. Не ми звучи нормална работата. Говорила ли си с родителите му? Те какво мислят по въпроса?

Може би ще е най-добре да се разделите временно, за да видите и двамата дали алтернативата е по-добра от сегашното състояние. Ако не избере теб, а новото си увлечение, то не виждам как ще сте щастливи заедно. Надявам се, че имаш семейство и приятели, които да те подкрепят с 2 деца. Ще прочета темата и ще видя имам ли какво да допълня.

# 108
  • София
Просто браковете трябва да ги направят срочни за 10 години с опция на всеки 5 години да се продължават след ревизия.
Каква полза от клетви доживот и общеания за живот в добро или лошо, като никой не ги спазва.
Точно така е. Бракът е тегоба след известни драми и условности.

Дренче, моята приятелка наистина даде всичко за съпругът си, даже невъзможното. Лошо стана, когато ги налегна тежка семейна история с едното детенце. Той не успя да отиграе ситуацията по никакъв начин, дърпаше към себе си и тя тогава скъса вътрешно всички връзки с него. Година по- късно и външните.

# 109
Е как какво, Дренче, ще падне грижата за още едно дете и ще може да си гледа двете деца, а не сега да носи още един на гръб. Защото той се държи точно като дете.
Мъжът е възрастен човек и носи сам отговорност за себе си. Искаш да ми кажеш, че тя трябва да му обслужва обсесиите, защото той може евентуално да отключи психическо заболяване. Rolling Eyes

# 110
Да. Голям цирк. Той бракът си не може да спаси, но света - охоу. Joy

Странно ми е, че повечето жени тук го оправдават, дори им се струва нормално. Тя бременна, а той безработен призовава богове и митични същества, вместо да си търси работа. И прави разбор на храната - отровата на 21 век.

Има нужда от шамари, ама яки шамари. И да изяде една мазна баничка. Свекървата да се погрижи.

# 111
Просто браковете трябва да ги направят срочни за 5 години с опция за удължаване на всеки 5 години след ревизия.
Каква полза от клетви доживот и обещания за живот в добро или лошо, като никой не ги спазва.

Точно така, и губиш права ако се издъниш 😂😂😂
Не, нищо такова не искам да кажа. Искам да кажа, че е много тежко, като се стигне до там, както и, че причината за поведението му се корени някъде другаде, не във фиксациите, те са следствие.

# 112
Дренка, където и да му се коренят проблемите, после последствията ги носят и околните.

# 113
Или сте с големи спестявания и му е "широко около врата", или съвсем е откачил, че да рискува да останете на едното майчинство.
Следете изключително стриктно всички сметки, спестявания и активи(кола, апартамент). Идеите за бизнес все трябва да ги финансира някак. Да не се окажете в един момент без жилище и спестявания.
Постоянното натякване за храната-отрова, скандали ежедневни и то към бременна, липсата на помощ в момент, когато има най-голяма нужда. Нещата не звучат никак добре. Лесен е съвета за раздяла, но все пак има намесени две деца.
Авторке, опитай с разговори, обяснявай, ако не се получава, знаеш сама какво трябва да се направи. Но заради самата теб, защото със сигурност ще стигнеш момент да се обвиняваш(съдя по това, че отсега го приемаш за жертва, че ще се разболее), по-добре опитай всичко, за да си спокойна пред себе си и децата.
Хората понякога прещакват. Ако чуват съвети ок, помагаш. Но ако не става, две деца има за гледане, няма как да го играе смирена съпруга, ако те страдат, нали?

# 114
Дренка, където и да му се коренят проблемите, после последствията ги носят и околните.

Сама казваш, че и при теб е имало червени лампи. Последствията ги носят околните, да.

# 115
Лампите бяха в друга насока - че понякога иска да заобикаля правила, че не е бил никога служител и за много неща няма нужната дисциплина примерно. Не е имал никакъв вид на Дон Жуан, но то това нивга се не знае Simple Smile

В момента наблюдавам край мен 2 семейства с второ бебе, и двамата мъже изперкаха и всеки е нанякъде. Обаче си трая, все едно няма нищо. Не ми е работа.

# 116
Понеже често споделяш своя личен опит в семейство с бившия, аз поне съм запомнила  и какво е било отношението му към тебе, но си си затваряла очите, щото той искал деца, а ти - семейство Simple Smile

# 117
В началото нещата винаги изглеждат по друг начин Simple Smile След години разбираш и ти идва и житейски опит, който нямаш като млад.

# 118
Да, затова ти казах - хобитата им нямат значение и не са повод за осъдителни коментари Simple Smile

# 119
Всеки може да коментира каквото иска, затова е форума Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт