Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 443
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Punk_GirL, а да ви пука, че с това ще поставите моето дете с астма или друго с левкимия например в риск? Не, просто за вашето не е комфортно...
От друга страна за моето например и други с дихателни проблеми маската е вредна... Но ако той е преносител на ковид и в същото време не може да носи маска?
Егати абсурдите... Според мен никакво присъствено не може да има и те са наясно, но не искат да го кажат в прав текст, а самото общество да стигне до тези изводи. Надявам се да не стане по болезнения начин.

# 316
Punk_GirL, а да ви пука, че с това ще поставите моето дете с астма или друго с левкимия например в риск? Не, просто за вашето не е комфортно...
От друга страна за моето например и други с дихателни проблеми маската е вредна... Но ако той е преносител на ковид и в същото време не може да носи маска?
Егати абсурдите... Според мен никакво присъствено не може да има и те са наясно, но не искат да го кажат в прав текст, а самото общество да стигне до тези изводи. Надявам се да не стане по болезнения начин.
Според мен трябва да изчакаме как ще тръгне в другите страни, ние правим каквото правят те, за наш късемт в някои държави започват по-рано и до 15 септември ще има натрупан опит може и въобще да не започнем ако при тях променят нещата.

# 317
Лично според мен маската ще е по- вредна за дете с астма, от колкото без нея. А за сериозни заболявания, като левкимия едва ли децата ходят на училище. Но ще ви кажа, че не мен не ми пука за общественото здраве. Гледам си моето и на семейството ми. Аз съм върл противник на маските и мога да се аргументирам защо.

# 318
Вие може и на коланите за автомобили да сте противник, но те спасяват живота. Ако бяхме в нормална държава неслагане на такъв, ще ви коства глоба ако е задължителен пък вас не ви е кеф да го носите. С маските е същото. Не ви пука, защото не сте засегната до сега предполагам. Ако идете да подоброволствате в едно ковид отделение една неделя, може и да си промените мнението. Дано не съжалявате за избора си на върл противник. Не ме касае защо сте такъв. Щом нямате грам емпатия към околните и не се замисляте, че с вашите избори повлиявате чужди съдби, няма сила, която да ме кара да искам да знам причините за вашите решения.
Иначе хора като вас имат най-разнообразни обяснения колко са вредни или не пазят маските. Най-забавно ми е това с размера на вируса и пропускливостта на маската. Явно има хора, които смятат, че вирусите са като ангелчетата на Микеланджело - с крилца.

# 319
  • Русе
Системното носене на маски продължително време в затворено пространство ще намали чувстиветелно притока на кислород, особено при детски организъм където процесите са по-интензивни,което никак не е безопасно и според мен ще има със сигурност последствия.

Има доста по-ефективни и не толкова драстични мерки от маските мисля. Като се започне от подходяща подредба на чинове и маси , изтеглени чинове с метър назад,осигураващи разстояние от учител. Пък какво пречи и да се постави плексигласова стена пред катедрата на учителя. Не знам защо се гледа на маските като животоспасяващи в случая, когато те са с доста ограничени защитни функции

# 320
Май вече стана ясно, че ще е само присъствено, поне до края на октомври. След това подозирам най-оптимистичен (за желаещите присъствено) вариант преобладаващо ДО до март в големите градове. Аз се предавам и се насочвам към СФО. Същото СФО, за което се бореха сектанти, антиваксъри и всякакви хахавелници, чието главно желание е да изведат децата си от нормата. И заради липсата на адекватна подкрепа от държавата, ще ми се наложи да маргинализирам и моето дете. Здраве да е, както се казва.

# 321
  • София
Как в едно и също простраснство ще наредиш чиновете по различен начин при положение, че тези чинове изначално са много за това пространство? Слагаме плексиглас пред учителя и какво? Нали има и аерозоли, плексигласът до тавана ли ще е или пред всяко дете? Всички сме наясно, че задачата е от типа да вкараш нещо квадратно в нещо кръгло без да счупиш нито едно от двете. И хитрост няма в решението. Ще почакаме две седмици и ще видим кой прав и кой крив. Каквото и да обсъждаме сега е все тая, защото всеки си мисли, че е застрахован.

# 322
  • Русе
Как в едно и също простраснство ще наредиш чиновете по различен начин при положение, че тези чинове изначално са много за това пространство?
Не са много. Едно време в тези класни стаи бяхме по 40. Сега са 22-26. 4-5 маси в три редици са сега, като зад тях има още доста пространство. А заразата при деца може да се предаде по много начини. Би следвало да знаеш.

# 323
Какво ще помогне плексигласът пред учителя, след като децата ще са едно до друго?
Да сложат тогава и по един плексиглас на височина 3 м около всеки чин.

# 324
Пък какво пречи и да се постави плексигласова стена пред катедрата на учителя.
Че кой ще го чува иззад плексигласа? тогава му трябва и микрофон и високоговорител. Как ще пише по дъската? Или и там ще има плексиглас? Как ще проверява работи? Нали трябва да ги пипа? С ръкавици? По цял ден?

Извинете, описаното от Юми прилича на концлагер за деца. Експерименти, достойни за д-р Менгеле.

# 325
  • Русе

Да сложат тогава и по един плексиглас на височина 3 м около всеки чин.
   Е хем искате да са разделени . Хем искате да ги окошарите две деца в клетка. Не ми се вижда разумно,  както и ако ги овържете с маска. Щом сте спокойни. Предложете поне такива маски, които да не ги задушават .

Че кой ще го чува иззад плексигласа? тогава му трябва и микрофон и високоговорител. Как ще пише по дъската? Или и там ще има плексиглас? Как ще проверява работи? Нали трябва да ги пипа? С ръкавици? По цял ден?

Въображението много работи. Не си представях такава апокалипнична картина. В хипермаркет не сте ли влизали.Как ли оцеляха работещите там. Иваче всеки може да си пипа, каквото и както намери за добре и сигурно.

# 326
Въображение е за тоя, дето не стои по цял работен ден с шлем и 2 маски една върху друга. За мен си е чиста реалност. А за някои- разбира се- параноя. То, както се разбра, 1/3 от народа е убеден, че такова животно няма и няма за какво да се пази.

# 327

Но ще ви кажа, че не мен не ми пука за общественото здраве. Гледам си моето и на семейството ми. Аз съм върл противник на маските и мога да се аргументирам защо.
Не знам дали си наясно, но на това, ако наистина го мислиш така, му се казва социопатично разсъждение (липса на емпатия, съпричастност и отговорност към социума). А в тази ситуация сме крайно зависими едни от други по отношение на поведение и спазваве на правила. Твоето здраве също зависи от общественото.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 00:07 от Cygnus

# 328
  • Русе
То, както се разбра, 1/3 от народа е убеден, че такова животно няма и няма за какво да се пази.
 Не знам какво ви навежда на мисли и увереност,че знаете кой в какво е убеден.  Лично аз предпочитам непрекъснато да се информирам и да се опитвам да раегирам гъвкаво.За разлика от много от пищещите тук, не съм предубедена в каквото и да било и предпочитам да не съм крайнаНе е ли добре да помислим за начини и методи, освен споменатите шлем и две маски.
   Примерно едно подреждане П образно на 13 маси. Не можах да го намеря реализирано някъде като изображение.

# 329
То, както се разбра, 1/3 от народа е убеден, че такова животно няма и няма за какво да се пази.
 Не знам какво ви навежда на мисли и увереност,че знаете кой в какво е убеден.  Лично аз предпочитам непрекъснато да се информирам и да се опитвам да раегирам гъвкаво.За разлика от много от пищещите тук, не съм предубедена в каквото и да било и предпочитам да не съм крайнаНе е ли добре да помислим за начини и методи, освен споменатите шлем и две маски.
   Примерно едно подреждане П образно на 13 маси. Не можах да го намеря реализирано някъде като изображение.
П образно директно са един срещу друг и поне при капково заразяване е по-рисково, отколкото всички да са обърнати в една посока.

Общи условия

Активация на акаунт