Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 467
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Да, но маските са задължителни, поне сега, за учениците от 4ти до 12 клас, а от Предучилищна до 3ти клас са пожелателни. И нямало да излизат навън в междучасията, защото не можело да се спазва соц дистанция, та се очаква 6-7.5 часа с пътуването в автобуса да са непрекъснато с маски  в класната си стая?!!

# 301
  • София
Децата около мен са толкова развълнувани, че и с вериги и тежести да ги вържат пак
ще тръгнат с радост на училище. И за тоалетна ще стискат, всичко ще направят за да са заедно. Направо ми е мъчно. Бясна съм, че поне за самотните родители не измислиха вариант да се чувастват спокойни!
Маските при малките ще са предизвикателство. Според мен даже е по-безопасно да са без. Малкият ми син е на 5 и избягвам да му слагам. Непрекъснато я пипа и намества. Няма да се изненадам да има и размяна на маски в началните класове.

# 302
Юми, не разбирам защо да не излизат навън. На двора е по-безопасно.
Или не им дават да излизат в коридорите?

Мен ме втриса, като си помисля за страха, който ще изпитвам при всяко неразположение.
Знам какво е да лежиш в болница с дете с левко-и тромбоцитопения от вирус и да се молиш левкоците да се вдигнат над 2. Та, бих държала да се спазват всякакви мерки. Дъщеря ми сама казва, че ще ходи с маска, но милата изобщо не разбира, че 9-10 часа с пътуването трудно ще издържи с тези, които носим по принцип, а другите са безсмислени, ако останалите деца не носят.

Ако не дадат възможност за ДО, поне да махнат часовете по музика, ИИ, физическо, рисуване и да останат само мат, БЕЛ и разказвателните. Така и с маски ще са само до обяд и ще могат да ядат вкъщи.
Просто в нашето училище в настоящата ситуация организацията е по-зле и от държавно училище откъм безопасност.

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 21:30 от Дъждец

# 303
  • София
Според мен часовете по физическо, особено на закрито, ще отпаднат от самосебе си, защото няма как да съберат класа да тича, диша, играе волейбол и прочие в малките салони, които често се използват и от два класа едновременно. Колко време ще могат да играят на двора - до първото по-студено и дъждовно време. После ще започне с настинките и чудене какво му е на детето.
Часовете по пеене също би трябвало да отпаднат, защото при пеене се отделя много по-силна въздушна струя, ще е почти като по физическо.

Чух на новините за въпросните мерки за родителите на карантинирани и заразени деца - допълнителен отпуск, ваучер за бавачка и третото не го помня. Предсставям си кой ще се навие да е по цял ден бавачка на заразено или карантинирано дете. Представям си и какви болнични листа ще хвърчат при всяко карантиниране на класа при заразено дете.

# 304
Пари, ваучери и болнични. Това чух аз като три варианта в случай, че детето е в паралелка, преминала на ОЕСР.

# 305
Трябва да добавят и търпеливи работодатели или смели бавачки понеже бабите се водят рискови. Ако се завърти колелото пак трябва да се изолират възрастните хора, които сега помагат с малките деца

# 306
Юми, не разбирам защо да не излизат навън. На двора е по-безопасно.
Или не им дават да излизат в коридорите?

Мен ме втриса, като си помисля за страха, който ще изпитвам при всяко неразположение.
..
И аз не го разбирам и се надявам да го преосмислят. Ще пишем писма и ще искаме обяснения за много неща май.

Разбирам те, това е толкова стресиращо да ти е болно детето.
Никоя от тези мерки не е устройваща добре децата и родителите.
Не виждам коя бавачка ще дойде да работи тези 2 седмици с това болно дете и другите 2 с друго. Абсурд.

# 307
Аз още от началото на ИП съм твърдо против забрана за спорт. Не стига, че ще са обездвижени по време на часовете, но и да няма физическо. И аз ще протестирам. Липсата на движение и чист въздух скапва имунитета.
А за маските, ако решат да се носят, казвам на моето да си я слага на брадата и ако от училището имат проблем с това, да ми се обадят да се разберем като възрастни.

# 308
Едва ли някой ще се занимава с дълги и напоителни разговори с теб. Просто ще отстранят детето или ще ти треснат една глоба. Това в случай, че има маски и някой следи за правилното им поставяне. За мен това е един от проблемите. Докато учителката направи 10-15 забележки в тази връзка и часът ще свърши.

# 309
Дадева, в случай, че цялата година или поне един срок е ДО и подам заявление за ИФО - имам право за дете със СОП - пак ли електронно ще я обучават или тогава ще е на живо - в училище или у дома?

# 310
Ти кажи. Учител си. Трябва да познаваш нормативната уредба.

# 311
Едва ли някой ще се занимава с дълги и напоителни разговори с теб. Просто ще отстранят детето или ще ти треснат една глоба. Това в случай, че има маски и някой следи за правилното им поставяне. За мен това е един от проблемите. Докато учителката направи 10-15 забележки в тази връзка и часът ще свърши.
Има си закони в тая държава и ако някой ги прочете ще види, че не са толкова лесни тези неща.
А всяка наказание може да се обжалва. Пък ще им се наложи да се занимават с мен.

# 312
Ами до сега не съм се сблъсквала с такъв казус. Ходила съм ИФО по домовете на деца, имах и миналата година ученичка ИФО, която водят в училище, но пък бяхме в извънредно положение и затворени по домовете.
Но в ситуация без ИП и ДО има ли пречка дете ИФО да бъде обучавано присъствено по желание на родителя?

# 313
Скрит текст:
Има си закони в тая държава и ако някой ги прочете ще види, че не са толкова лесни тези неща.
А всяка наказание може да се обжалва. Пък ще им се наложи да се занимават с мен.
С това за законите и четенето няма как да не се съглася. За съжаление не съм запозната с нормативната база. Но виждам, че Вие сте доста наясно. Сигурна съм, че дори да не спазва определени правила, детето Ви няма да бъде отстранено от училище и няма да има никакви последствия понеже ще им се наложи да се занимават с Вас.
Предполагам също, че ако Вашето дете пострада, понеже някой друг не е спазил правилата, Вие ще вдигнете шум до небесата и пак " ще им се наложи да се занимават" с Вас.

# 314
Има правила за да се спазват, но има и вратичка за всяко провило . Въпрос на желание е да я намериш и да я използваш!

Общи условия

Активация на акаунт