Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 490
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Никой не те счита за луда, задето искаш нормален живот, всички това искаме! Ама само голо "Искам" не върши работа. Кажѝ на вируса  да си ходи, защото искаш нормален живот. Току виж те послушал...

# 166
Всички искаме стария начин на живот... Обаче помисли над това, ако продължим по стария си начин, без да се съобразим, че вирус има от другата страна не ни чака старият ни живот и нормалност. От другата страна за едни 5% от доказано заразените е смъртта, за други е неизвестността от увреждания, а за някой родители още по-лошо от това - ситуация в която потърпевши са децата им. Ако бяха нещата толкова прости и лесни и всичко опираше до искам, не искам, вярвам, не вярвам, харесва ми, не ми харесва... Факторите са много. В крайна сметка можем ли като общество да си позволим да загубим тези хора, ако има масово заразяване? Може да сметнеш колко е от 6 млн., 20% със средно тежки симптоми, и 5% смъртност... Това може да са лекари, учители, музиканти... Може и да е член на семейството. Всички искаме нормалност. В момента тя до някъде е факт в България. Но дали ще е чиста съвестта ни ако не съумеем да преценим риска навреме и пострадат много хора?

# 167
Аз мисля, че няма нормален човек, който не иска да живее нормално.

# 168
gailari, всички искаме нормален живот и нормално детство, но в условията на пандемия и световна финансова криза няма как да е "нормалното" от преди нея. Маските и дистанцията няма да изчезнат от живота ни, поне не и тази зима. А с тази криза е напълно възможно много от родителите, които едва свързват бюджета си, да останат без работа тази учебна година, без значение има ли дистанционно обучение.

# 169
Докато отговоря на Галири, че ей ся Месечинката ще я насочи с пръст, и ей на, закъснях.

# 170
  • София
В моята реалност тези, който вярват във вируса и последствията са сочени за луди. Аз толкова негативи отнасям за това, че спазвам някакви мерки. От приятели, от роднини. То са фасони, сърдене, обвинвния. На никого не преча да се заразява, да си живее нормално, да го минава тоя вирус. Аз обаче много им преча. Представям си в училища какви подигравки и майтапи ще са към децата, които се пазят по някаква причина.

# 171
Е, аз не обвинявам никого, че спазва мерки.
Но съм против, като някой се опитва да ми наложи своя начин на мислене, своите страхове и начини на поведение.

То си е луда работа да си повярваш, че можеш да превъзпиташ дърт човек. Хора на по 35 плюс са трудно към невъзможни за превъзпитаване

# 172
Почна да ми се натяква колко болни има Simple Smile ами има, но не ми се влиза в такива спорове и други болести има, но хората ги неглижират...То тук разговорите стават като нападките на веганите към тези дето ядат месо Grinning същата работа , ако не си като тях непременно си лош и нямаш други качества Simple Smile Бъдете здрави всички!

# 173
В моята реалност тези, който вярват във вируса и последствията са сочени за луди. Аз толкова негативи отнасям за това, че спазвам някакви мерки. От приятели, от роднини. То са фасони, сърдене, обвинвния. На никого не преча да се заразява, да си живее нормално, да го минава тоя вирус. Аз обаче много им преча. Представям си в училища какви подигравки и майтапи ще са към децата, които се пазят по някаква причина.
И мен това отношение ме притеснява. Примерно аз не правя забележки и не се опитвам да променя мнението на невярващите. Моля за дистанция съвсем учтиво и добронамерено, ако докато си говорим с някого се доближи съвсем. Но в училище как ще се случват нещата много зависи от отношението на персонала. Ако учителките са от невярващите, съзнателно или несъзнателно ще се наслагва неодобрение върху деца, които искат да спазват повече мерки от останалите. Т.е. дори детето да желае да спазва някаква дистанция или да си мие и дезинфекцира ръцете по-често, няма как да се случи без подкрепа. Класът е универсална уравнивиловка и всеки извън общоприетото поведение има проблеми. За взимането на свидетелствата носех маска, тогава беше и задължително. На вратата ме посрещнаха с "Няма нужда от маски, ние сме чистили", всички от персонала бяха без, чистачката ме гледаше подигравателно, когато казах, че предпочитам да остана с маска.

# 174
Ами тя монетата има и обратна страна. Ако учителите са хипохондрици и карат децата да се мият, денизфекцират и дистнацират, а някои не го спазват, ще са също обект на лошо отношение.

# 175
Че какво лошо има в миенето и дезинфекцирането? Само хипохондриците ли го правят?

Но да, предполагам, че детето каквото е видяло в къщи, така ще се държи и в училище.

# 176
Crow, и при взимането на свидетелствата, и при заявяването на желанията, и при записването им в гимназията, и при оттеглянето на единия близнак от другата гимназия да освободи мястото си бяха с маски, накъде И с шлем, някъде ни мереха Т и пръскаха с гел ръцете и навсякъде пускаха по 1 семейство в сградата. Това в средата на юли.

# 177
Че какво лошо има в миенето и дезинфекцирането? Само хипохондриците ли го правят?

Но да, предполагам, че детето каквото е видяло в къщи, така ще се държи и в училище.
Аз да ти кажа преди корона вируса не бях срещала човек, който да си дезинфекцира ръцете, ако не е хипохондрик.
Освен това не говорим за елементарни хигиенни навици, а за налаганите тенденции в последните месеци, които съсипват кожата.

# 178

Аз да ти кажа преди корона вируса не бях срещала човек, който да си дезинфекцира ръцете, ако не е хипохондрик.
Освен това не говорим за елементарни хигиенни навици, а за налаганите тенденции в последните месеци, които съсипват кожата.
И аз това се чудя, кое ще е по-безопасно с маска или без, за дете. С маска евентуално може да не хване ако има ковид, но маската сама по-себе си за дългосрочно използане за деца и растящия организъм според мен няма да повлияе добре на дихателната система, да не говорим за имунната... А ако ги ръсят и с разни дезинфектанти в училище и тестват с какво ли не, по-добре в къщи, но пак да уточня, не пред компютъра.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 15:16 от Sparkles

# 179
Cygnus, Punk_GirL затова ме притеснява отношението. И затова мисля, че каквото и да се реше, трябва да има подкрепа от мнозинството. Дори нещо минимално, което обаче се спазва, ще има повече ефект от изискване за маски, които ще се носят под брадичката. А мненията са поляризирани и не виждам желание за компромис между тези, които си искат целодневно присъствено без никаква промяна и другите, които искат на всяка цена да има маски и прегради и без тях отказват да си пуснат децата. Ако не може да се постигне компромис, трябва да се търсят механизми за подкрепа на децата и на двете групи родители. Все пак децата са най-важното. И за когото е жизнено необходимо детето да е по 8 часа под грижите на друг, и за когото е жизнено необходимо детето да не се заразява трябва да се осигури някаква, поне минимална подкрепа, била тя в училище или извън него.

Не съм хипохондрик, но и преди короната сутрин при отиване към училище бършех с антибактериални кърпички след като слезем от ГТ. Преди хранене навън или след ползване на обществена тоалетна също ползвах дезинфектант, ако няма къде да се измия със сапун. Мисля, че това са елементарни хигиенни навици.

Общи условия

Активация на акаунт