Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 437
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Цитирах анкета. Поинтересувах се, потърсих, намерих, споделих. Информирана съм. Имам мнение на база информация, а не вътрешна убеденост, лични предпочитания и глас свише.
Приемам РАЗУМНИ алтернативи на опцията шлем и 2 маски + еднократна престилка и ръкавици.

# 331
Ако едно П-образно подреждане помагаше.... Меркел нямаше да сочи маската на Борисов. Дори да ги наредят  по този начин тези деца са в междучасията, в стола, пристигат, тръгват си. Това е голямо скупчване на маси, освен децата прибиращите родители и то в почти всяко населено място в страната.

# 332
Ми за ги затворим в инкубатори до края на живота им и да си живеят дълго и щастливо без никакви вируси!
В чужбина и генотипа е друг и реакцията на вируса е друга. При нас положението е далеч от страшно. Начина на откриване на зараза е като някой се почувства зле и изследват 100 човека в обкръжението му, които са заразени и го карат на крак, ама влизат в статистиката.
Ако се направи едно масово тестуване с над 20000 теста на ден да се види колко са реално болните ще блесне сериозността на вируса.
Гледах по новините, че увреждал и сърцето. Как? Водил до възпаление. Да изследват всички прекарали го как са сърцата им. Ако някой има сърдечно възпаление и не се лекува 2 седмици на трета е в ковчег, ама ще търсят под вола теле.
Предпочитам детето ми да го преболедува, но да живее нормален живот, а не да съществува в страх от някаква не особенно смъртоносна зараза.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 09:38 от Punk_GirL

# 333
Ще има месечна помощ за родителите на деца до 14 години. При ДО до колкото разбирам аз. Минимална работна заплата за хора, които не могат да работят дистанционно.
                 Седя и си мисля по повод на цитираното от мен - внимателно разгледах предложението и стигнах до следния извод: Получава се помощта със сигурност от малцинството,тук там ще има и някой друг.С една дума масата деца и родители ще се пекат на същия огън без никаква помощ.
                 Липса на перосонал в у-ща и ДЗ може да се увеличи.Един пом.възпитател в ДЗ получава точно минимална заплата.Такъв човек с две деца ще реши,че не може да работи в риск и трябва да получи 915 лв / с две деца се получава 150 % от мин.заплата/.Хем ще гледа собствените си деца и ще ги обучава с ДО ,хем доходът му ще се увеличи.Същото е и с някои учители с две деца.Те и сега получават горе долу същата сума.
                 Нещо мислено ,но хич не е домислено.Уж помощ,ама не съвсем.Май им трябват мургави избиратели на пролет!

# 334
  • Варна
Какво ще помогне плексигласът пред учителя, след като децата ще са едно до друго?
Да сложат тогава и по един плексиглас на височина 3 м около всеки чин.
Точно. Тук ли някой беше пуснал изследване, че в стая 40 квадрата с двама души и двукратно опресняване на въздуха на час този въздух ще бъде заразен за 80 минути. Смятайте за колко време това ще се случи с 20+ човека в стаята и пак приказвайте за плексигласи и пренареждане на чиновете.

# 335
Не виждам мярката да е за хора в риск, а за тези,работещи, които трябва да са с децата си, ако се наложи ДО. И то в случай, че другият родител работи, доказано с трудов договор. В малцинствата такава ситуация е рядко срещана.

# 336
Единственият начин да не се заразят хората с силно контагиозен визрус като този, е да си стоят вкъщи изолирани. В среда с хора заразата не може да бъде спряна, ако не си в скафандър с престилка и облекло като на лекар в Ковид отделение.
Ако някой намира това за нормално да си ги облича така. Всичко друго е прах в очите, че се прави нещо.

# 337
Не виждам мярката да е за хора в риск, а за тези,работещи, които трябва да са с децата си, ако се наложи ДО. И то в случай, че другият родител работи, доказано с трудов договор. В малцинствата такава ситуация е рядко срещана.
                  Важи и за безработни! Да,по време на ДО,но нали искате такова! Така,че учители вместо да преподават отговарят напълно на изискванията.Чакам публикуването на точната наредба с интерес,защото помощта,която дават за подпомагане на 8-мокласник ще я получат ...братята ,ако решат да ходят на у-ще.%-та семейства с доход от 450 лв на човек са доста малко за да отговорят на условията.Социалните вече приемат документите и....се питам ЗАЩО ще я изплащат на две части.И си отговарям ....защото трябва да задържим някой в у-ще и това не са децата ,които се бореха за добро у-ще на НВО !

# 338
Прочетох пак. Мярката е за родители, които не могат да работят вкъщи и които нямат право на платен отпуск. Не мога да дам линк. Пиша от телефон.
Никъде не видях, че пише и за безработни. Може аз да съм в грешка-дай линк.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 09:54 от W

# 339
  • София
Аз не вярвам въобще в тези глупости за помощите.
Сложете ръка на сърцето и кажете колко хора познавате, които работят на светло и вземат детски.
Да, много са малко, защото ако отговарят на условията, тия хора и семействата им ще трябва да са умрели междувременно.
От глад.
Толкова глупости изчетох в темата за последните дни, че бих искала да помоля безсмъртните да си задържат бръщолевенията за себе си и по възможност да се концентрираме в обсъжданията по същество.

# 340
  • Варна
Ню Йорк Таймс: „925 карантинирани заради COVID. Това ли е успешно отваряне на училищата?“
Този текст е копиран от Danybon.com. Прочетете повече на
http://www.danybon.com/coronavirus/nyt-925-karantina-uchiliste/? … 59i-n1bQYWc8WO1Mw
Тук казвате ще бъде различно?

# 341
Прочетох пак. Мярката е за родители, които не могат да работят вкъщи и които нямат право на платен отпуск. Не мога да дам линк. Пиша от телефон.
Никъде не видях, че пише и за безработни. Може аз да съм в грешка-дай линк.
              "Право на новата помощ ще имат и семействата, в които двамата или единият от родителите са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица или в случай, че размерът на обезщетението е по-малък от минималната заплата. Месечна помощ ще могат да получат и семейства, в които двамата или единият от родителите се самоосигуряват, но не могат да работят поради въведените ограничения във връзка с извънредното положение или извънредната епидемична обстановка. За отпускане на помощта средномесечният доход на член от семейството за месеца, предхождащ подаването на заявлението-декларация, следва да бъде по-нисък или равен на размера на месечната минимална работна заплата, определена за страната (610 лв. за 2020 г.)."
                 Това е цитат от изказване на соц.министър Деница Сачева,като изрично каза,че "ще дадат точни критерии и указания,когато се въведе"!

# 342
Аз се басирам, че ако на децата се направи по един тест преди да са почнали училище ще се установи, че има много "болни". Но тъй като няма да се направят, а носители на вируса ще има, съответно при контакт ще се разпространи. Като някое дете прояви симптоми, тогава ще се тестват и, о чудо, ще има много заразени!

# 343
А притеснявате ли се от непрекъснатото тестване на децата и вярвате ли 100% в тестовете и че всяко евентуално болно дете е ковид? В чужди групи на бг майки се въртят притеснения, че новото законодателство за соц. услуги дава възможност за тестване без присъствие на родителите и при положителен резултат и междувременно оплаквания проявени в училище може да се случи изпращане в лечебно завдение с диагноза ковид без да се допитат до родителите, т.е. изпращате детето "здраво" на училище и в края на деня се оказва в болница с положителен тест защото така с е наложило без Вие да имате достъп до него с препоръка да не се притеснявате и съответно да се карантинирате ...

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 10:29 от Sparkles

# 344
  • Варна
Никой няма да изпрати в болница дете без симптоми, дори и с леки симптоми, независимо какъв е резултатът от теста му.

Общи условия

Активация на акаунт