Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 428
  • 762
  •   1
Отговори
# 345
Да не говорим, че при положителен тест цялото семейство е под карантина, а и за финал, даца под 14 мисля, нямат право да лежат без придружител. Поне в България е така.
Да не говорим и за това, че отделенията са константно пълни, понеже се прибират едни пари от НЗОК и няма кой да драпа и деца да приемат.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 10:35 от Punk_GirL

# 346
Никой няма да изпрати в болница дете без симптоми, дори и с леки симптоми, независимо какъв е резултатът от теста му.
Според мен при симтпоми на ОВИ на дете то трябва незабавно да си остани в в къщи без презумцията да се смята и търси ковид с намеса на училището в организиране на тестове, тестването трябва да е по желание на родителите при притеснителни симптоми, да е безплатно, резултатите да се получват от родителите и детето да се задържи в къщи и родителите с ОПЛ да преценяват мерки за болнично лечение. Класът при положителен тест на дете установен по този начин да се карантинира, но също без задължително тестване,  да могат да се тестват деца  с притеснителни симптоми по време на карантината по желание на родителите, отново безплатно, а ако не желаят да се тестват и имат симптоми да се самокаранинтинират за допълнителен период без да им правят проблем за документи и да се изисква тест за връщане в клас.

Това което имам предвид е не всеки сопол да води до задължително тестване и карантиниране. Болното дете остава в къщи и се наблюдава и има достъп до безплатен тест. Ако такъв излезе положителен, целият клас се карантинира и наблюдаа и децата имат достъп до безлатен тест. Под достъп до безплатен тест имам предвид иницииран от родителите на дете лекувано в домашна обстановка заради притеснителни симптоми по преценка на ОПЛ.

Ако  някой попадне на официална информация по този въпрос ще е хубаво да сподели

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 10:53 от Sparkles

# 347
На няколко пъти четох нещо с опит за обида на така наречените "антиваксъри".

Искам да ви кажа, че явно не ви е дошло до главата, за да разсъждавате толкова ограничено и едностранно по въпроса за ваксините.

При двете ми големи деца съм била мега стриктна за.ваксините. но с третото преживях ужасни ужаси. И като се разчетох се оказа, че май посочените странични ефекти, дето уж били 1 на 100 000 , хич не са в хиляди. А само в 100.

Не ви го пожелавам, ама да видиш как детето то може да умре в ръцете ти по 2-3 пъти на ден, хич не е преживяване. Не случайно има пациенти, които са освободени от това да им се слага ваксина. Като моето, примерно. Можете да познаете дали след този случай големите му деца бяха ваксинирани и преваксинирани.

Тъй че, стига с обвиненията и едностранчивите мнения. Всеки родител си има глава на раменете, и има право да си решава за своето дете. Включително по въпроса дали ще носи това дете маска, или не.

# 348
До колкото ми е известно, ОПЛ може да предпише тест и той да се поеме от НЗОК, но бройката е огреничена и недостатъчна.
За мен по-добра превенция ще е да се направят тестове на децата в началото на септември и на положителните пред началото на учебната година. Но тестовете да са безплатни за децата. Ако имам право на безплатен тест бих се възползвала, дори и от любопитство дали не съм го прекарала.

# 349
И ще го пуска ли  на училище или не.
Оказва се, че право нямаме. Точка.

# 350
До колкото ми е известно, ОПЛ може да предпише тест и той да се поеме от НЗОК, но бройката е огреничена и недостатъчна.
За мен по-добра превенция ще е да се направят тестове на децата в началото на септември и на положителните пред началото на учебната година. Но тестовете да са безплатни за децата. Ако имам право на безплатен тест бих се възползвала, дори и от любопитство дали не съм го прекарала.

Това с тестването в началото на септември е абсолютно безсмислено. Детето е отрицателно на 14 септември примерно. На 15 септември в метрото се заразява и... Какъв е смисъла?

# 351
Скрит текст:
Това с тестването в началото на септември е абсолютно безсмислено. Детето е отрицателно на 14 септември примерно. На 15 септември в метрото се заразява и... Какъв е смисъла?

Аз виждам смисъл в това, че ако има деца с положителни тестове, поне ще има някаква представа колко от децата са носители и дали за 2 седмици нещата са отшумели. Все пак ако се тестват на 15ти и се окаже, че 50% от децата са носители, те как да започнат учената година, особенно първолаците. Аз опция за ДО нямам, а и не желая. Особенно, ако се окаже, че моето си е "здраво".
С по ранно тестване и родителите ще са подготвени да търсят варианти, ако се наложи.

Като цяло ми е безмислено, при безсимптомно "преболедуване" да се затвориш вкъщи като затворник за 14 дни.
Другото, което ми е странно е, че не могат да докажат карал ли си вируса и абсурдното твърдение, че няма имунитет към него.

# 352
А притеснявате ли се от непрекъснатото тестване на децата и вярвате ли 100% в тестовете и че всяко евентуално болно дете е ковид? В чужди групи на бг майки се въртят притеснения, че новото законодателство за соц. услуги дава възможност за тестване без присъствие на родителите и при положителен резултат и междувременно оплаквания проявени в училище може да се случи изпращане в лечебно завдение с диагноза ковид без да се допитат до родителите, т.е. изпращате детето "здраво" на училище и в края на деня се оказва в болница с положителен тест защото така с е наложило без Вие да имате достъп до него с препоръка да не се притеснявате и съответно да се карантинирате ...

Не. Това пък е последното, за което да се притеснявам. Притеснявам се, че няма да ги тестват изобщо, а ще трябва ние да си плащаме за тест при всеки сопол на детето, като не знаем от какво е.

# 353
За мен по-добра превенция ще е да се направят тестове на децата в началото на септември и на положителните пред началото на учебната година.
При приблизително 680 000 ученици в дневна форма на обучение колко теста и за колко време могат да бъдат направени?

# 354
За мен по-добра превенция ще е да се направят тестове на децата в началото на септември и на положителните пред началото на учебната година.
При приблизително 680 000 ученици в дневна форма на обучение колко теста и за колко време могат да бъдат направени?
Значи, ако всеки родител отиде да си заплати теста, повярвай ми, ще ги направят. Но ако е безплатно ще бъде много трудно, даже невъзможно.

# 355
Абе откъде ще вземат толкова тестове и лаборанти. На ден в момента правят по 5000 общо за страната.

# 356

Като гледам, че от март месец до момента в България са направени 318 974 теста [тук са включени и тестовете по желание и кой знае още какво], мисля че докато 6 класниците [давам пример с моето дете] станат 12 клас, могат и да смогнат:)

Punk_GirL, смисълът да си седиш в къщи е да не заразиш някой, който няма да го изкара безсимптомно. Но доколкото си спомням твоите постове, ти се интересуваш единствено и само от себе си и твоето семейство, така че наистина за теб няма никакъв смисъл.

# 357
Значи, ако всеки родител отиде да си заплати теста, повярвай ми, ще ги направят.
Офф, не мога повече, честно. 😂😂😂

# 358
Добре де като няма капцитет за тестване на толкова деца дори и по желание с какъв акъл пускат децата на училище. Във Великобритания и Канада както се разбра ще са безплатни за децата

Горе по въпроса за тестването и съгласието на на родителите  попаднах на това запитване доколко деца ще могат да бъдат задържани на основание общественото здраве (под задържани аз разбирам изолирани извън дома им https://www.childrenscommissioner.gov.uk/2020/03/26/requesting-a … iOHhhHsOrS45MAeBs Опасяват се от това заради промяна в закона за соц услуги каквато мисля се прие и при нас, не съм чела подробно Detaining children on public health grounds
Скрит текст:
Detaining children on public health grounds
с гугъл превод
Задържане на деца по съображения за обществено здраве

Законът въвежда и нови правомощия за задържане на деца на обществено здравеопазване за период до четиринадесет дни. Съгласен съм, че това може да е необходимо, за да се предотврати по-нататъшното разпространение на болестта, но съм загрижен, че законът позволява това да се извършва без съгласие от човек, който отговаря за детето, и изисква само „разумни стъпки“ да бъдат предприети информирайте някой, който отговаря за задържането. Бих искал да се засили защитата на децата при тези обстоятелства, като се въведат срокове за това, когато лицата, отговорни за това, ще бъдат информирани за задържането на детето. Бих искал също така да ми бъдат предоставени данни за всички случаи, когато дете е задържано с помощта на тези правомощия.

С допълнителни насоки, внимателно наблюдение и ясно разбиране, че тези мерки ще се прилагат само в краен случай, вярвам, че правителството ще може по-добре да балансира натиска върху всички служби и необходимостта от защита правата на децата. Би било много полезно правителствените служби да предоставят актуализации на Парламента за това как правата и нуждите на децата са засегнати от мерките в закона.

Надолу има отговор който казва:

пак с гугъл превод
Правомощието на длъжностното лице по обществено здраве да проверява и оценява (по ал. 10) и да изолира / задържа (съгласно параграф 14) може да се упражнява само в присъствието на лице, отговорно за детето, или, ако такова лице няма, в присъствието на възрастен, който служител по общественото здравеопазване счита за подходящ, като се има предвид възгледите на детето. Длъжностните лица на общественото здраве ще предприемат разумни стъпки за информиране на възрастен, тъй като този контакт вероятно ще бъде осъществен чрез местните власти. Ще бъдат положени всички усилия, за да се гарантира наличието на подходяща защита. Ако настойникът / родителят прецени, че ограниченията, наложени на детето, са несправедливи, той или тя ще може да пристъпи към правото на обжалване пред съда на магистрата. Можем да ви уверим, че имаме всички намерения да защитим най-уязвимите деца в обществото по време на епидемията от COVID19 и че прилагането и въздействието на Закона за коронавируса ще се следи отблизо. "

Сега, в светлината на публикациите в социалните медии, които се появиха през август 2020 г., потърсихме допълнително изясняване на естеството на въпроса, поставен в много от тези публикации. Имахме потвърждение от DfE и DHSC, че родител, попечител или законен настойник трябва да присъства за проверка, която да се проведе съгласно тези правомощия. Те също така заявиха, че:

„Не е вярно, че служителите по обществено здраве имат право да проверяват и оценяват без присъстващ родител или полагащ грижи. Тази сила може да се упражнява само в присъствието на човек, който носи отговорност за детето. Отговорният пълнолетен по приложение 21 е лице с родителска отговорност за детето по смисъла на Закона за децата от 1989 г. или лице, което засега има попечителство или отговорност за детето.

В изключително редкия случай, че 1) тези правомощия се използват и 2) още по-редкият случай, че детето няма родител, попечител или законен настойник, служителят по обществено здраве може да реши кой е най-подходящият възрастен, за който да присъства скрининг. В нито един момент детето няма да бъде прегледано без най-подходящия възрастен подарък.

Служителите по обществено здраве ще направят съответната оценка и съответно ще бъдат поставени ограничения. При тези правомощия може да бъде поискано да се самоизолират със семействата си вкъщи до 14 дни, за да спрат разпространението на коронавирус, ако доброволно не спазват съветите за обществено здраве. Ако индивидът не е в състояние да се самоизолира у дома, това трябва да бъде обсъдено с служителя по обществено здраве и обсъдени алтернативи.

Ако настойникът / родителят смята, че ограниченията, наложени на детето, са несправедливи, той или тя ще може да пристъпи към правото на обжалване пред съда на магистрата. "

Ние също така предоставихме публично достъпни насоки на служителите по обществено здраве, написани след като потърсихме разяснения през март 2020 г. относно упражняването на тези правомощия съгласно закона за допълнителна яснота.

Службата на комисаря за деца винаги е задавала, без страх или благосклонност, сериозни въпроси на правителството на всички нива относно защитата на децата. Продължихме да го правим по време на пандемията на коронавирус и блокирането във Великобритания. Ние ще го направим в бъдеще и всяка друга информация, която получаваме по отношение на използването на списък 21 от Закона за коронавируса от 2020 г., който ще възпроизведем тук.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 12:47 от Sparkles

# 359
Дидева, извинявай ако се повтаря въпросът, колко приблизително са учителите в системата на образованието?

Общи условия

Активация на акаунт