Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5

• 23 343
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Аха, разбирам. Каращите леко няма да им направят ПСР, те ще си ходят из хората, никой няма да ги спре и ще си заразяват на воля.

Ами на практика така се получава.

# 511
  • София
Не е задължително. Това ви казвам. И да върнат детето с температура, като се оправи взема се бележка от ОПЛ, че е здраво и пак на училище. Никъде не е упоменато, че трябва да се прави тест.
Именно Simple Smile

# 512
Аха, разбирам. Каращите леко няма да им направят ПСР, те ще си ходят из хората, никой няма да ги спре и ще си заразяват на воля.
По-добре да се радваме че се кара леко, нали идеята е да не ни убива. Според мен няма да се отпуснат пари за тестове за всеки с някакъв ковидоподобен симптом без усложенения,  има хиляди други причини за такива симптоми. По-скоро трябва да сме внимателни когато общуваме, да не се навирам в непознати и при неразположение да се самоизолирамеа.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:13 от Sparkles

# 513
  • Бургас
Вие за извънредна ситуация искате разписани правила и протокол на поведение. Че ние за масови, често срещани ситуации нямаме. Ето виждате, всеки личен лекар си тълкува нещата както си прецени. Хаосът е пълен. Навсякъде. И не само по време на Ковид.

# 514
Не е задължително. Това ви казвам. И да върнат детето с температура, като се оправи взема се бележка от ОПЛ, че е здраво и пак на училище. Никъде не е упоменато, че трябва да се прави тест.
Именно Simple Smile
Опитах да се свържа с ЛЛ но не отговарям тяе сплаващ график в петък може да не съмя уцелила, не можах да питам. Според мен трябва да се улесни отсъствието на детето по преценка на родителя в училище, там нали знаете колко са стриктни.

# 515
Според мен сега ще почнат да правят масово тестове, като търсят огнища за да почне пак психоза колко зле са нещата и да ни затворят по домовете.

# 516
Викаш сестрите в училище да правят ПСР тъй ли?
Защо не? Би се спестило много търчане напред-назад. Като трябва, да има подписано информирано съгласие от родител.

# 517
Punk_girl, а дано да започнат да тестват, търсят, карантинират, ама надали. Сега спасяват туризма без да си дават сметка, че така именно го забиват. Проблемите, които обсъждаме, са следствие на точно това бездействие.

# 518
Надявам се поне да улеснят спирането от училище при първи симптоми. Снабдяването с бележки от личния лекар и т.н. Иначе е ясно, че явно родителя ще плаща, ако прецени, че детето е за тест.

# 519
На мен не ми се седи цяла зима, затворена вкъщи да обучавам отрочето. Предпочитам, ако може въобща да не тестват.
Болен си - лекуват те! Точка!

# 520
Къде? Ако няма място? Или няма кой?

# 521
  • Бургас
Според мен сега ще почнат да правят масово тестове, като търсят огнища за да почне пак психоза колко зле са нещата и да ни затворят по домовете.

Никой няма сметка да ни затварят насила по домовете, защото бизнесите затварят и приходите в хазната намаляват. Вече го разбраха от правителството. Каквото и да стане няма да ни затворят. Имайте предвид, че ние не сме били "затворени" по домовете. В Италия и Испания бяха затворени.

# 522
На мен не ми се седи цяла зима, затворена вкъщи да обучавам отрочето. Предпочитам, ако може въобща да не тестват.
Болен си - лекуват те! Точка!
Казваш хич не те интересува, ако твоето дете зарази някой около теб и той зазлее. Да се оправя, важното е твоето дете е на училище, та да не се занимаваш ти с него. Аз не го разбирам, но всеки си има гледна точка.

# 523
В рамката, която са разглеждали на Отрасловия съвет и върху която вероятно ще стъпят при изготвянето на подробните протоколи ( мерки или както там ги кръстят), пише следното:

Доказано болен ученик в паралелка – тестове + преминаване на режим ОЕСР за три дни + дезинфекция на класната стая и критичните пространства

Доказан клъстер от ученици (от един випуск) – тестове + смесен режим, при който учениците под карантина участват в часовете онлайн или се организира синхронно обучение за групата от различни паралелки+ дезинфекция на стаите и критичните пространства. ( това не ми стана много ясно - или само част от учениците ще са под карантина, или всички ще са онлайн, но не е споменато за колко време?)

Доказан клъстер от ученици (от цялото училище) – тестове + преминаване на режим ОЕСР за две седмици за всички училището + дезинфекция училището и критичните пространства

Думичката тестове не е много изчерпателна. Кого ще тестват, кога ще го тестват....

# 524
Относно тестовете при боледуване въобще. Моите и двете често правят задни хреми, които слизат надолу до бронхити и пневмонии. Понякога са бактериални, друг път - не. Вдигат рязко и висока температура. Щерката даже от преумора и нервна възбуда вдига температура. Слава богу, с личната добре познаваме.децата, та почти винаги като ми се разболее някой от двамата пускам ПКК и ЦРП и ако там всичко сочи към бактериална инфекция - правим проба + антибиограма.
Ако при каката температурата е от преумора или нервен пристъп я оставям едни ден у дома да си почине и пак си я пускам на училище. На класната се обаждам и пращам бележка по семейни причини.

Общи условия

Активация на акаунт