Нежелани подаръци - как се справяте?

• 11 420
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
Ако ви се занимава, във ФБ има благотворители групи. Може и 5 лв. да даде някой, пак е по-добре, отколкото да изхвърлите подаръка.

# 61
  • UK
Аз ги давам в благотворителни магазини, не събирам ненужни предмети. Даже на децата подаръци за рожденни дни, ако не са подходящи за тяг без да ги разопаковам ги оставям в магазина за продажба.
Има един много странен пъзел, подарък за последния рожден ден на малката исках да го занеса в магазина, но свеки го е написала с дата и от кой е подаръка.

# 62
Преди няколко месеца събрах всичките подаръци на един бивш (не ставаха за подаряване) и ги оставих в пликче до един контейнер. Сигурно са на Битака вече. Бившата "свекърва" все ми подаряваше някакви ненужни джунджурии, тях ги бях складирала в един шкаф, сигурно още са там ако майка ми не е разтребвала.

# 63
Получих един халат за Коледа, който очевидно не е бил предназначен мен, а за подаряващата - изобщо не е в нейния стил и никак в моят, обаче явно е решила да ми го джироса.  Не съм го разопаковала и възнамерявам да го засиля нататък, ама малко се чудя, дали след някоя и друга година няма да си дойде пак при мен?

# 64
  • Вестерос
Продай го направо.

# 65
Снимката е от сега - някой не си е харесал балоните:
Интересно, това изглежда като от детски рожден ден; едно време децата играеха с тях, докато ги спукат и след това се хвърляха...

# 66
Възможно да е от парти агенцията, която прави украсата. Не са имали желание/време да ги разделят едно по едно и да ги раздават на децата, и просто са ги хвърлили, както са си били на арка или там в каквато форма са ги правили.

# 67
  • Пловдив
Отдавна ежедневието ни е свръх консуматорско, аз където не съм хванала Живков и т.н., няма как да обясня примерно на дете в началното училище как съм получавала подарък за Коледа и рожден ден, как и до днес имам играчки от детството си. Никое от днешните деца не би се радвало дълго на балон или друга играчка.

# 68
Това зависи от възпитанието.

# 69
  • Пловдив
Не съм много съгласна, ето аз като възрастен индивид също сменям неща доста преди да се износят, да не кажа, че има дрехи и обувки, които съм слагала един-единствен път само.
Да, не изхвърлям, а продавам, подарявам и т.н., но съм част от веригата на консуматорите без реалната нужда от това.

# 70
А аз не сменям, а си ги износвам(не че не мога да си позволя, просто не искам). И нямам дрехи и обувки, които съм слагала един път. Не сменям и техниката, докато не стане нужда. И нямам деца, но имам близки и познати с деца - не им купуват непрекъснато и децата знаят, че няма да получат всичко, което поискат, затова не се лигавят.
 Но да не спамим темата, няма смисъл.

# 71
Скоро с мъжа ми се смеехме по повод на играчките, които накупихме за кучето и то играе с няколко празни пластмасови саксии и кашони.

Точно като децата. Купуваш супер играчка за сума пари и интересът към нея е около половин час. После играят с кутията или с тенджери.

Но аз обожавам да си купувам неща, не е, защото съм живяла в недоимък, напротив, но обичам по нещо ново, обичам да мога да си го позволя. Не прекалявам, не харча необмислено, но да, доставя ми удоволствие.

# 72
  • София
Когато ме питат какъв подарък искам.. какво искам, често не мога да отговоря. Все нещо запецвам - или не знам, или пък искам да е изненада и ме хваща яд, че не ме познават и не знаят какво харесвам. А те може би искат да ми вземат нещо, от което имам нужда и на което ще се зарадвам.

Като цяло на една моя много близка приятелка и казах, че подаръкът, който ми е подарила, не ми харесва.  Е мина време и свикнах де, не бих го продала или изхвърлила. Сигурно е било много глупаво от моя страна, доста първично реагирах, осъзнах грешката си... и вече свикнах да се радвам на всичко, което ми подаряват. Премислих много добре нещата и осъзнах, че тя се е опитала, мислила е какво ще ми хареса, търсила е, отделила е време и желание. Съответно вече за мен е най-важен жестът и желанието.

Когато аз правя подаръци.. също проучвам внимателно, избирам спрямо това какво ще му хареса на човека, за когото е, и не винаги нали вкусовете съвпадат, но е важно да се справя добре с подаръка.

Има и хора, с които предварително се уговаряме, за да не се стигне до нежелани и излишни подаръци.

# 73
А случвало ли ви се е да ви подарят нещо по повод, което знаете, че е подарено на човека, който ви го дава, но той се прави и не споменава нищо?

Защото коментирахме, че подаряваме нежеланите си подаръци, но аз лично на хора, които не знаят, че това на мен е подарявано. Имам предвид за поводи за подарък, а не ей така, защото другият човек се кефи на такива неща.

Случката:
Скрит текст:
на свекърва ми ѝ подариха едно колие с някаква висулка пред мен за имен ден, тя много му се зарадва, как щяла да си го носи и т.н. След година и нещо ми го подари за рд като част от подарък. Стана ми тъпо. Стои прибрано, хич не е мой стил, никога няма да го нося, няма и на кого да го подаря. В тази връзка мерси за идеята за благотворителен базар.
Изчакай година и половина и й го подари и ти 😂

# 74
Това точно с преподаряването ми е толкова просташко. Чудя се как въобще може да му мине през главата на някого...
Само на много близък човек можеш да дадеш своя вещ или дреха и то не го правиш по повод... Например, както с майка ми си разменяме дрехи понякога.

Общи условия

Активация на акаунт