НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 442
  • 682
  •   1
Отговори
# 240
Дели, дано се закрепят нещата и да си лежиш вкъщи. Лежането помага много за тези неща. В болницата се запознах с жени, които бяха и с разкритие, а изкараха почти до термин. Малко е скучно, но е за добро.

# 241
Момичета на колко време са ви прегледите? Сега през последния триместър трябва ли да са по-често? 🤔 Някъде бях чела, че на 2 седмици, дали е само ако има проблем или би трябвало да е с всички?

# 242
  • София
aniiliev83, Аз правех йога за бременни и някои упражнения, които правех от преди с инструкторката ми - с дъмбели, лицеви опори, frog pumps, ама в момента от всичко правя 4-5 неща, от които не се задъхвам и не ме боли, колкото да се разтегна малко...
Тъпото е, че преди една година започнах да се събуждам леко схваната и обвиних матрака. И сега съвсем го обвинявам, защото имам чувството, че хлътвам. Даже нощем като се завъртя някой път се събуждам от болка в гръбнака. И се чудя да бързаме ли да сменяме матрака (то е голяма философия, направо изтръпвам) или да изчакам да видя после като заслабна как ще е. Защото сега съм с има няма 11кг отгоре.....
На мен с първата бременност шийката ми я мериха към края вече, и то през корема. Сега обаче и двете лекарки са ме подпукали от самото начало, с вагинален. Обяснението ми е, че съм с две бебета и ми е втора бременност.... Очаквам скоро и при мен сигурно да зачестят отново прегледите и меренето заради натежаването.

Cve7i, при мен по едно време бяха на 2м, после през месец, един път имах 2 прегледа в рамките на седмица, заради това че се застъпи с ФМ... Обикновено при нормално протичаща бременност са по веднъж в месеца, в 8 и 9м вече по-често. В края на 8 м се започва често ходене на тонове, това е.

# 243
Дели, тревогите ти не са били малко, но сега си почивай и не се натоварвай с излишни емоции. Независимо къде си в къщи или в болница целта е една. Simple Smile Flowers Hibiscus

Цвети, аз на ЖК ходя на две седмици. Но там прегледът е 5 Мин. Гледа плацентата, бебка по дължина и ми измерва шийката. Междувременно ходя и на частно с обстоен преглед. Моя приятелка ходеше през месец до 8 месец.

Аз да попитам от кога е нормално да започне стареенето на плацентата? Сега съм 28+2г.с. и ми е 1 степен зрялост. Така е от преди 3 седмици.

# 244
Здравейте бъдещи мами!!!
Аз съм в голяма дилема какви бебешки шишета да купя! Много искам да са стъклени, колебая се между MAM, Nuk и Avent
Ще помоля за вашето мнение!!
Благодаря предварително.
Хубав ден на всички

# 245
  • Тук... някъде
Ние взехме комплект шишета на Нук- стъклени с каучукови биберони.

# 246
  • София
Аз да попитам от кога е нормално да започне стареенето на плацентата? Сега съм 28+2г.с. и ми е 1 степен зрялост. Така е от преди 3 седмици.
Добре е.

# 247
И аз ходя почти на всеки месец отделно на обстоен преглед. По принцип съм доволна от моя следящ, даже си ходех при него и преди да забременея, имам му доверие, но за всеки случай търся и още едно мнение от друг специалист.
Моят доктор, момичета, много го е страх от короната, и не ме докосва, не мерим кореми, тонове, кръвно... Иначе за всяко мое оплакване, ми дава съвет, праща ме при доктори и т. Н, нооо е доста наплашен Grinning Сега седмиците напреднаха, може пък и да започне по-подробни прегледи, ще видим на 20ти и 21ви Blush

# 248
Момичета , искам малко да ви дам кураж относно скъсените шийки и се надявам и при вас да се стекат така обстоятелствата . С първата бременност шийката бях със серклаж Етко и Макдоналд заради конизация , шийката ми беше 2,8см  като в 27 седмица рязко се скъси на 1,1 см ., следяха ме всяка седмица и много се чудиха дали да слагат кортикостероидна терапия , но такаа и не сложихме . Другото е , че бях с плацента превия като Бъбал, но пак не създаде пробле и до края , освен , че беше наложително да родя със секцио . Никой от докторите при които се следях тогава не очакваше , че ще изкарам до края , всеки ми казваше да стискам поне до 30-32ра седмица . Еми родих си 10 дни преди термин със шийка висяща само на серклажа. Сега шийката се скъси много по-рано от предишния път . На последният преглед беше 2см., и сега с нетърпение чакам 27ми за да видим дали всичко е наред . Не мига съвсем да лежа защото съм с две годишно и си иска своето, но много ае надявам и този път да родя максимални близо до термин.

За шишетата , смятам да взема стъклени на д-р Браун анти колик или на НУК . От Авент не съм доволна защото много бързо им се разваля резбата на капачката .

# 249
Здравейте,бъдещи мами! Heart Eyes
В каква поза спите? Четох,че било желателно само на лявата страна. Старая се само на лявата страна,но се схващам много бързо.

# 250
Здравейте,бъдещи мами! Heart Eyes
В каква поза спите? Четох,че било желателно само на лявата страна. Старая се само на лявата страна,но се схващам много бързо.
Спане?!? Какво е това? Шегувам се. Всъщност не се шегувам. Ако заспя в 4:30 си е щастие и честно казано ми е все тая в каква поза ще е, стига да се случи. По гръб отдавна не мога да спя, легнала също-такива киселини имам, че не съм сигурна дали са само киселини. Лежа полуседнала на 300 възглавници  за по 20 мин и завъртам положението- все едно съм чеверме....

# 251
Обикновено при нормално протичаща бременност са по веднъж в месеца, в 8 и 9м вече по-често. В края на 8 м се започва често ходене на тонове, това е.

Да, явно това съм чела и аз. Мислех, че е от 7ми месец. Благодаря за отговора.

Десинка аз спя на лявата страна, защото сега така ми е удобно. До преди седмица спях само надясно ( в продължение на около 2 месеца). Усещам се понякога през нощта да съм по гръб, а аз никога не съм спяла така, но сякаш нещо ме натиска и ми е трудно да дишам и се събуждам.
Четох някъде, че студеното мляко помагало за киселини, пийвам малко преди или след вечеря и сякаш наистина помага.
Аз от няколко дни имам страшни болки в кръста и седнала не мога даже да седя дълго време. ММ ме разтрива, но всяка сутрин същото.

# 252
Преди малко си купих възглавница на Lorelli  за бременни и кърмене, прибрах се веднага я яхнах, леле хора родих се. Нищо и никаква инвестиция 20 лв, а усещам, че ще е неизменна част от живота ми 😁 много хубаво подпира. Който не си е купил, препоръчвам Heart

# 253
Преди малко си купих възглавница на Lorelli  за бременни и кърмене, прибрах се веднага я яхнах, леле хора родих се. Нищо и никаква инвестиция 20 лв, а усещам, че ще е неизменна част от живота ми 😁 много хубаво подпира. Който не си е купил, препоръчвам Heart

Аз си взех една дълга още в 3ти месец може би. Нищо, че корема не беше пораснал ми беше много удобна, понеже спях по корем предимно. Сега пък съм я направила в подобна на твоята форма. И главата ми е върху нея и още една обикновена и само се завъртам и я гушкам. Подпира ми едновременно и кръста и корема. А когато не ми е удобно взимам още обикновенни възглавници... За сега уж успявам да си поспивам, като изключим ставането за WC или други странични фактори.

# 254
  • София
Ще си купя и аз такава възглавница вече. Преди ми беше много полезна и после за кърменето, да се подпирам. Аз също съм сред чеверметата Joy Спя на всички страни, освен на любимия ми корем.... не го мисля, искам само да ми е удобно, че то като сложим киселините, буденето и ставането да пикая, не знам колко спя....

Иначе почивка с дете и аз не знам какво е. И това моето каквото е изнервено и припряно, ей преди малко се заключи в тоалетната на дядо си, то не бяха писъци то не беше чудо, на мен малко.ми трябваше да се изнервя и вместо да й обясня как да вдигне резето се притесних, сви ме корема, вдигнах кръвно.... Карам го спокойно ама като сме по-дълго време всички заедно много ми идва напрежението и паля фитила. Та не знам, като не можем да пием освен да си бъркаме някакви валерианени коктейлчета?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт