Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 187
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Shanti,би ли споделила какво се прави в Аджъбадем при НЯР! Може и на лични.
Ani8314, честито, мила! Най-обичам такива новини:blush:Heart
Правят прп и слагат хормон на растежа за събуждане на яйчниците, Аз вдигнах от 2 на 7 антрални с ХР.
Родих на 42. В момента Optimist73 прави процедура виж и мненията, много подробно е описала.  Simple Smile

# 241
NewHope1981,

Ако донорска Я е вариант за теб, с тези показатели, които имаш, Mandaria много точно ти е описала как стоят нещата и аз лично бих взела първия самолет за Украйна, където правят чудеса и най-много на втория път всички забременяват, поне с близнаци.

Ако донорска не ти е вариант (както на моя мъж не му е), тогава от тая страна на Атлантика (т.е. не в Америка) Аджъбадем Маслак (АБМ), проф. Търаш, както Shanti е написала и благодарение на която аз стигнах до там 🙏🏻🙏🏻🙏🏻, е мястото, където прилагат американски протоколи, правят много иновации, научни публикации и са наистина на гребена на вълната, на съвсем прилични цени (ПРПто е към 1,000 евро, първи ин витро опит, с трансфера, без лекарствата, е към 1,700 евро).

Ето списък на публикации за ПРП:

Американци, екипът на проф. Търаш, американци, българо - италианска публикация с екипа на Надежда.

Аз пробвах, и в Надежда, и в АБМ. В Надежда имах един неуспешен трансфер на 1 5-дневен; в АБМ имам 3 снежинки, които се надявам, живот и здраве, да си прибера скоро 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Истината е, че с ИЯР и НЯР никой не може да ти даде никакви проценти шансове за успех.
ПРП помага на едни, на други - не чак толкова. ПРП, съчетано с хормон на растежа, помага още повече. Това са двете неща, които можеш да направиш, за да си увеличиш шансовете, но никой не може да ти каже от колко на колко процента за теб лично ще е подобрението. И тези публикации говорят за средно подобрение сред н’ам си колко жени, участвали в изследването. За едни е било повече, за други - по-малко.
В АБМ в момента провеждат и експериментално лечение с инжектиране на стволови клетки в яйчниците (за втори път в света), но това се очаква да стане широкодостъпно лечение към края на 2021 год.

Ако имаш повече време и търпение или не ти се пътува до Турция, можеш да пробваш първо в Надежда, където е по-евтино и не трябва да пътуваш, но пък трябва да направиш поне 3 процедури при д-р Стаменов или д-р Цветков, за които не знам сега колко се чака да им станеш пациентка.

Ако предпочетеш Турция, в АБМ могат да те приемат до седмица - две, има безплатен транспорт от и до летище/ аерогара и от и до хотел. Огромна болница с перфектна организация и индивидуален подход. Екип от 6 лекаря следят пациентките и координират лечението с професора. Ембриологията не може да се сравнява с която и да е в България.

Дива, отдавна не сме си писали, миличка. С удоволствие ще ти пиша на лични още детайли ако те интересува 😘

Успех на всички момичета 🍀🍀🍀

# 242
Optimist73,
Блгагодаря за тази ценна инфоррмация! Д-р Стаменов или д-р Кирилов - това значи ли, че д-р Персенска не е вариант за ИЯР? Просто до нея успях да се добера в рамките на месец, за другите двама не знам колко се чака. Също, извинявай, но не разбрах какво значи, че трябва да се минат 3 процедури при Стаменов или Кирилов? А ако избера варианта с АБМ - как се координира този процес, като предполагам трябва отново да се следи спонтанен цикъл? Колко пъти се ходи, по колко време се стои?

# 243
  • София
Д-р Персенска не практикува ПРП, аз бях неин пациент и правя с ДЯ, сега се местя при Стаменов точно заради евентуално лечение с ПРП, но на лигавицата, а не на яйчници.
Мнението ми за инвитро с ДЯ е ако някой тръгва по този път и има възможност да ходи в Киев, ние на този етап отново имаме разногласие с моя мъж и предвид ситуацията с вируса ще видим какво ще ни предложи Стаменов, но ако започне разтакаване с по 3-4 месеца за коментар ще имам основателни доводи за Биотекском, лошото е, че най-вероятно ще иска да ми оперира миомата и ужасно ме е страх, да не говорим, че ще изгубя още 7-8 месца Cry

# 244
NewHope1981,

Д-р Персенска е известна с прямотата си и изглежда откровено се дразни ако жени над 40 с ИЯР се опитват със собствена Я, защото някак си го вижда като загуба на нейното време. Ако мисли, че си за донорска, според мен няма никакъв смисъл човек да губи време при лекар, който не вярва в успеха му, и да се опитва да успее ВЪПРЕКИ лекаря си, а не благодарение на него. Тя ми прави трансфера (защото д-р Цветков го нямаше) и само където не ми каза, че трансферът ми е обречен..... Та... ако тя ти е казала, че си за донорска, просто няма смисъл да се опитваш да я убедиш в нещо друго.
Местенето при д-р Цветков (Кирилов няма в Надежда) или д-р Стаменов знам как става; нека някой друг се включи ако знае. Аз лично не бих избрала д-р Стаменов. Ясно, че е гений, но супер претоварен и пациентките му чакат с месеци за прегледи в 10 ч вечерта. Не знам колко е адекватен даже гений по това време на деня след 14-часов работен ден. Но факт е, че с някои пациентки постига чудеса, с други - не съвсем, като всеки лекар.
ПРП за 3 цикъла значи, че ходиш 3 последователни месеца да ти го правят.
В АБМ го правят веднъж и искат да чакаш 2 месеца след това за да се задейства то преди да започнат стимулация. В това време препоръчват опити вкъщи защото има повишени шансове за спонтанна бременност.

В АБМ, там, както и изобщо в ТР, естествен цикъл не правят. Ще те стимулират. Колко стоиш зависи от това как реагираш на стимулацията и на кой ден ще ти е пункцията.
Аз, с АМХ <0.01 и на 46, понеже вадя по 1 Я с каквото и да ме стимулират или не стимулират, правих 3 цикъла (втория и третия платих по-малко) за да замразя 3 Е. Една от пункциите беше на 7 ден (започнах с Ф 13 и 15 мм на втори), друга беше на 22ри ден. Сега някои момичета предпочитат да останат около 2 седмици за цялата стимулация до пункция (има хотели и AirBnB на всякакви цени и по принцип всичко е по-евтино от София); други пътуват назад - напред. Повечето след ПРП изкарват най-малко 2 -3 Я (всъщност освен мен, не знам друг да вади само по 1) и се справят с една стимулация и пункция. След това правят ЗЕТ с 7 седмици подготовка (която почти напълно се припокрива с тази в Киев).

Kupu,
Успех да убедиш мъжа! Показа ли му каталога с донорките? Красиви светлооки, дългокраки славянки и това убеждава повечето мъже, но моят и след него остана непоклатим, че не иска “дете от непозната” 🙈🤦♀🙄 Твоят поне е минал този етап, а и в Киев са просто машини. Няма пропуски, няма празно. Аз следя отблизо чрез хора, които отидоха там, и съм много впечатлена.

# 245
Аз лично не бих избрала д-р Стаменов. Ясно, че е гений, но супер претоварен и пациентките му чакат с месеци за прегледи в 10 ч вечерта. Не знам колко е адекватен даже гений по това време на деня след 14-часов работен ден. Но факт е, че с някои пациентки постига чудеса, с други - не съвсем, като всеки лекар.

+1 на 100%.

# 246
NewHope1981,

Д-р Персенска е известна с прямотата си и изглежда откровено се дразни ако жени над 40 с ИЯР се опитват със собствена Я, защото някак си го вижда като загуба на нейното време. Ако мисли, че си за донорска, според мен няма никакъв смисъл човек да губи време при лекар, който не вярва в успеха му, и да се опитва да успее ВЪПРЕКИ лекаря си, а не благодарение на него. Тя ми прави трансфера (защото д-р Цветков го нямаше) и само където не ми каза, че трансферът ми е обречен..... Та... ако тя ти е казала, че си за донорска, просто няма смисъл да се опитваш да я убедиш в нещо друго.
Благодаря Optimist73 Персенска не ми каза, че директно съм за донор, пита ме просто дали искам да пробвам с моя при 1% шанс за успех и като цяло ми се струва, че малко й трябва да ме отсвири за моя Я, като ме проследи още малко Стори ми се, че не й се занимава с ИЯР, както и ти пишеш, макар че аз още нямам 40, не че има значение дали съм малко под 40 или над

# 247
  • и тук и там :)
NewHope1981 Аз съм пациент на Персенска и тя наистина не прави ПРП. По едно време исках да правя и тя ми каза, че не вярва в успеваемостта на ПРП и поради тази причина не го практикува. Тогава ми предложи, ако все пак реша да го правя да ме насочи към Цветков за ПРП /отказах се/.
Скоро ставам на 45г., преди месец имах неуспешна бременност от последния ми опит Инвитро. Миналата седмица обаче реших да опитам още два пъти и тогава да приключа. Както се казва да си дам последен шанс Simple Smile
Все още не мога да се реша за ДЯ, то при мен ще е все едно "осиновявам" ембрион. Ако взема такова решение обаче със сигурност ще е в Украйна - впечатляващи са резултатите там.

Optimist 73 пожелавам ти успех Heart

# 248
Вел-поздравления за решението и успех Simple Smile!

# 249
Браво Вел🤞🍀много се радвам,че не се отказваш и данооооо точно следващото ембрионче е твоето мечтано детенце ♥♥♥

# 250
kupu, vel333, Optimist73, благодаря! Стискам ви палци!

# 251
Здравейте, момичета,
Нова съм както за bg-mamma, така и за справянето с "диагнозта" ИЯР. Включвам се в тази група с надежда да разбера повече за вашия опит.
На 38 г. съм и до сега не съм правила опити за забременяване. Преди месец и половина за първи път направих хормонални изследвания. Резултатите бяха лоши - АМХ < 0.1, FSH 19.2, LH 5.82, Estradiol 120 pmol/l. Тогава се виждаха едва 3 антрални фоликула. Повторих изследванията заради задържан фоликул. Днес резултатите са още по-лоши - FSH 24.26, LH 4.71,  Estradiol 10.9 ng/L. Явно задържаният фоликул е занижил лъжовно FSH. Бях на консултация при д-р Персенска. Тя не видя нито един фоликул този път Sad
Мислите ли, че има каквато и да е надежда за забременяване с моя яйцеклетка? На някоя от вас случало ли се е да забременее със своя яйцеклетка с подобно положение като моето?
Също какво знаете по въпроса стимулация или естествен цикъл? Ясно, че със стимулация в моето положение яйцеклетки няма да се появят, но чета, че тя се прави и заради правилното им развитие..
Безкрайно ще съм ви благодарна за всяко мнение и споделен опит. Пожелавам успех и кураж на всички!

Здравей,
Моето мнение е че, е по-добре АМХ 0.1 на 38г, отколкото на 42-43 примерно. Идеята ми е, че още си млада и дори да извадят малко яйцеклетки има по-голям шанс да са с добро качество, отколкото ако си над 40. Трябва да започнеш да приемаш добавки и да си изследваш по-важните витамини. Ако имаш дефицит на вит. Д може това да даде фалшиво нисък АМХ. Направи поне 1-2 опита с твои Я преди да решиш за донорска-така поне ще знаеш, че си опитала всичко! Успех

# 252
Добро утро дами,
Аз си направих кратка почивка от пунции и разочарования Smile Обаче, дойде време да започна поредния опит (още не съм решила дали ще този или другия месец). Тъй като Е не оцеляват до бластоцист, док предложи обогатяване с митохондрии. Само, че не намирам информация за това, може би самата процедура се казва по друг начин и подозирам че това е кокултивиране. Thinking
Някоя от вас правила ли е обогатяване на Е, може ли да сподели как протича?

# 253
  • София
NewHope1981 благодаря, успех и на теб.
RuzhaY не съм правила тази процедура, но мисля, че не е кокултивиране.
В Биотекском в Киев също го практикуват и доколкото съм разбрала митохондриите са някакви нишки , които се съдържат в клетките и реално дават  енергията на самата клетка, мисля, че в случая тези митохондрии се взимат от друга яйцеклетка /мисля донорска, здрава, млада/ и се вкарват в твоята яйцеклетка - но може и да пиша глупости де...Blush

А ето намерих публикация в сайта на Биотекском:
https://zamestvashtomaichinstvo.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1% … BE%D1%81%D1%82-2/

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 10:13 от kupu

# 254
  • София
Митохондриите се добавят по 2 начина.
Вариант 1 - Представете си клетка с ядро взима се ядрото - Я и се слага в чужда обвивка където са изцяло чужди митохондрии на млада жена тогава чуждото ДНК е в по голям процент 10-12%
Вариант 2 - Инжектират се чужди митохондрии от млада жена при вашите в течноста около Я, така чуждото ДНК е сведено до минимум 2%
По този начин се дава на Я липсващата и енергия и жизненост. В Надежда се практикува втория вариант.
Не зная дали добре го обясних Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт