Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 185
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Pepita когато ФСХ е високо, означава че яйчниковия резерв е намален и тялото го произвежда в по- големи количества за да узрее Ф, а не че има недостиг на които и да е хормон. Нивата на естрогените се определят от развитието на Ф, ако те са ниски хипофизата продължава да секретира ФСХ.
Фемара държи естрогените ниски и затова хипофизата отделя ФСХ, докато не започне покачване на естрадиола.
Аз приемах Фемара на първата ми стимулация и се подготвях за първа инсеминация т.е. не съм натоварвала организма с пункции, хормони и инжекции. Всички изследвания ми бяха ОК, само ФСХ беше леко завишено (15 при горна граница 12).
Разбира се по- големия виновник от Фемара за рязкото покачване на ФСХ със сигурност са едни 10-тина годинки отгоре. Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 226
  • София
Ruzha Y го е обяснила също добре.
Явно объркването ти идва от това, че си решила, че когато стойностите на FSH са високи това означава, че няма достатъчно от този хормон, напротив, когато се изследва FSH и е висок точно това означава, че в организма количеството му е високо, а то е високо защото естрадиола е нисък, а той е нисък защото няма фоликули, които да го произведат.
То и името му е такова - Фоликулостимулиращ хормон - с две думи FSH се увеличава защото се напъва да стимулира яйчника да произведе фоликул и когато този фоликул е налице и при нарастването му започне да секретира естрадиол тогава FSH се кротва и спира да се повишава.
За това когато се правят изследвания на 3 ти ден и примерно FSH e с нормални стойности, но за сметка на това E2 e много висок, отново нямаме повод за радост защото видиш ли FSH e спаднал, това е просто защото високия E2 го маскира да е нисък.

# 227
  • София
Едит: сложих цетротида. Тези от спешния нищо не смеят да кажат.

Да си споделя и аз притесненията. В неделя съм на пункция. Днес трябва да сложа тригер. Изпросих и цетротид, дадоха ми само 1 този път, да сложа днес. Обаче сега ходих да пусна вирусология и т.н. и пуснах и хормони. Лх ми е 6. Прогестерон 0.3. има ли смисъл да слагам цетротид въобще?

Друг път лх скача и затова вече винаги искам цетротид. Миналия път слагах 6 дни.

И друго - сега са ми дали само 5000 хориомон за тригер. Аз си имам и прегнил, друг път съм слагала или овитрел, който е по 6500, или 10000 хориомон, или 2 малки декапептила. Да сложа ли и прегнил, и хориомон, за да ми станат 10000 единиците?

Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 17:23 от melinda11

# 228
  • София
Преди време бях чела, че когато си с наднормено тегло и повече мастна тъкан е добре дозата на тригера да е по-виска.
Преди години бях правила инсеминация в Щерев и там поставях 10 000 прегнил,  но в Надежда винаги дават 5 000, даже при последния ЗЕТ попитах Персенска, като изтъкнах този довод, тя каза,  че това нямало значение...

# 229
  • София
Не е точно това доводът, който съм слушала аз... Аз съм по-скоро с поднормено тегло. Според предната ми лекарка 5000 иу се дават за по-малък брой ф. За повече от примерно два ф дава 10000иу. А това а тригирането с декапептил съвсем не можах да го схвана. Така ме тригира, че почти приспа самотният ми яйчник...

# 230
Момичета, благодаря ви за споделените мнения за ФСХ. Аз да си призная преди време спрях да чета и съм изпозабравила всичко, което знаех за взаимовръзката на хормоните.
Да отбележа, че ФСХ-то ми този месец върви с нормален Естрадиол за 2ри ден - 32 ng/ml и високо ЛХ - 26. Силно се надявам да е нещо временно, причинено от постоянното тъпчене на организма ми с какво ли не - фемари, естрофеми, ПРП-та. Не че сега не продължавам пак с естрофем и дуфастон. Blush
Мелинда, стискам палци. И ти като мен сигурно мечтаеш да се свърши с тази мъка. То всъщност всички мечтаем за това. Simple Smile

# 231
Здравейте, момичета,
Нова съм както за bg-mamma, така и за справянето с "диагнозта" ИЯР. Включвам се в тази група с надежда да разбера повече за вашия опит.
На 38 г. съм и до сега не съм правила опити за забременяване. Преди месец и половина за първи път направих хормонални изследвания. Резултатите бяха лоши - АМХ < 0.1, FSH 19.2, LH 5.82, Estradiol 120 pmol/l. Тогава се виждаха едва 3 антрални фоликула. Повторих изследванията заради задържан фоликул. Днес резултатите са още по-лоши - FSH 24.26, LH 4.71,  Estradiol 10.9 ng/L. Явно задържаният фоликул е занижил лъжовно FSH. Бях на консултация при д-р Персенска. Тя не видя нито един фоликул този път Sad
Мислите ли, че има каквато и да е надежда за забременяване с моя яйцеклетка? На някоя от вас случало ли се е да забременее със своя яйцеклетка с подобно положение като моето?
Също какво знаете по въпроса стимулация или естествен цикъл? Ясно, че със стимулация в моето положение яйцеклетки няма да се появят, но чета, че тя се прави и заради правилното им развитие..
Безкрайно ще съм ви благодарна за всяко мнение и споделен опит. Пожелавам успех и кураж на всички!

# 232
New Hope, като гледам сме набори. Само че аз видях същите  лоши резултати 2 години преди теб. По-добре си спести мъките (особено ако не си от Сф и ще трябва и да пътуваш в гонене на естествен цикъл).  Задържаните фоликули ще са често явление, дисбаланса и високия фсх също. Ако си от Сф, опитай някой друг месец - но много е трудно, да знаеш. Резултати - никой не може да ти обещае. И 10 антрални да имаш някой път, пак не се знае какво ще излезе. Аз опитах и не успях. И похарчих пари колкото за една донорска програма. Много е стресираща новината на тази възраст, но по-добре я преглътни. Не че те агитирам за донорска, това всеки сам трябва да реши. Но би ти спестило много нерви, много стрес, много лекарства дори. За първи път след година и половина опити видях положителен тест с ДЯ, но понеже съм негодна, не успях да го износя.

# 233
Аз бих ти предложила да опиташ в Турция, Аджъбадем маслак имат стратегия за ИЯР. В БГ хич не се опитвай според мен.

# 234
но понеже съм негодна, не успях да го износя.

Манди, да не съм чула пак, че си негодна Simple Smile

# 235
Здравейте, относно притесненията ви ще споделя моят опит. АМХ 0.1, един функциониращ десен яйчник, при прегледи не се виждаха повече от 1 антр.фоликул и то малък. Години 37. Преди около две седмици имах положителен тест за бременност по естествен път. Неочаквана разбира се, бях се насочила към инвитро лечение. Има надежда, разбира се. Лекарите виждат само цифрите и за съжаление така и ги тълкуват. Не, че не помагат като специалисти, нямам това впредвид.Успех ви желая от сърце и имайте вяра.

# 236
  • Пловдив
Здравейте, относно притесненията ви ще споделя моят опит. АМХ 0.1, един функциониращ десен яйчник, при прегледи не се виждаха повече от 1 антр.фоликул и то малък. Години 37. Преди около две седмици имах положителен тест за бременност по естествен път. Неочаквана разбира се, бях се насочила към инвитро лечение. Има надежда, разбира се. Лекарите виждат само цифрите и за съжаление така и ги тълкуват. Не, че не помагат като специалисти, нямам това впредвид.Успех ви желая от сърце и имайте вяра.
В това дело трябват двама! Ако мъжът има нормални показатели, една яйцеклетка на 37 г. си е млада Wink Ако си на 40+ и сте с мъжки фактор....а тогава да видим;) каква вяра ...какви 5 лева Wink

# 237
Casablanka, коментирах конкретният случай на жената.
Щом бях насочена към лечение , значи и на мен са ми казвани същите неща в очите, че няма как да се получи. Съпругът ми и той не е 30 годишен, че да е с перфектна спермограма, каквато и не беше. Да вяра трябва да има, дали ще се насочи към инвитро или ще  си даде известно време естествено да се случат нещата.Heart

# 238
Shanti,би ли споделила какво се прави в Аджъбадем при НЯР! Може и на лични.
Ani8314, честито, мила! Най-обичам такива новини:blush:Heart

# 239
И аз така, пробвах до последно с АМХ 0,3 на 43 години. Преди няколко дни отрицателен тест на 44 г. след върнати 4 бр. (на външен вид 3 перфектни и бързo развиващи се Е + 1 с 5-10% фрагментации). Пред разруха съм Sad..., но си казвам край на опитите с мои Я. Качеството е, сигурно е, но пък сега ме човърка една мисъл, която от 2 години не ми дава мира - изместен имплантационен прозорец.
В "Аджъбадем" може ли да се прави ЕРА-тест без да си пациент на клиниката? Не искам "Надежда", "Владимиров" и "Афродита"?
Здравей, на 42г. съм с АМХ 0,04. Сега тръгваме по процедури. Какво означава ЕРА- тест? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт