Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 16

• 54 181
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Не е нужно с този тон. Не съм искала да звучи поучително.
Говоря от личния си опит, при който събирам ембриони в рамките на 1 година и няма как фонда да ми плаща съхранението за такъв период. Сега си погледнах документите, за да съм точна. След пункцията от фонда са поели замразяване и съхранение за 200 лв. От там нататък аз си плащам съхранението. Вече веднъж съм платила за още 6 месеца.
Голяма част от жените, които правим ЕЦ, се борим вече дълги години, с ИЯР сме и над 40 и не правим свежи трансфери, а събираме ембриони в продължение на много месеци, защото всеки месец може да ни е последен. Това е причината да се налага плащане за съхранение. А тази година още повече, защото заповедите се удължиха заради пандемията до 14.11.2020 г.
Хубав ден на всички!
Тона го зададохте Вие! Нали се сещате, че в подобна тема едва ли има жена, която не прави разлика между двата термина! Всички, които сме тук се борим с години! И ако бяхте прочела още първият ми пост внимателно, щяхте да разберете, че ясно съм написала "не се плаща съхранение ДО ТРАНФЕР". Аз до момента съм правила смесен транфер (замразени и свежи), като замразените бяха от втора (от общо 4 пункции) и не съм плащала за съхранение! Хубав ден и на вас, и един съвет: когато се опитват да ви помогнат, не нападайте.
Silvenceto1, тонът ви е непредизвикан и неприемлив. Хубаво е да чуваме и хората, с които говорим, не само собствения си глас. Всички ние сме в различни клиники, терапията ни е различна, броят на пункции, респ. опитът ни също. Никой от нас, предполагам, не в бил във всички бг клиники, за да може да обобщи практиката им. Нека не се изказваме като последна инстанция!

# 196
Хубав ден и на вас, и един съвет: когато се опитват да ви помогнат, не нападайте.
В този форум съм от доста отдавна и не съм си позволила да съм груба или да нападна, когото и да било. А в тази тема винаги цари разбирателство и взаимопомощ, затова я посещавам. Както е казала Данита, моят опит е такъв. 200 лв. на ембрион не стигат за съхранение от 07.08.2019 г. до 14.11.2020 г. - периодът, за който важи заповедта ми. Трансфер няма как да направя, защото чакаме да съберем 4 броя, а все още не сме.
Аз приключвам до тук "спора" си с вас. Няма нужда да си разваляме деня с излишни пререкания.

# 197
Не е нужно с този тон. Не съм искала да звучи поучително.
Говоря от личния си опит, при който събирам ембриони в рамките на 1 година и няма как фонда да ми плаща съхранението за такъв период. Сега си погледнах документите, за да съм точна. След пункцията от фонда са поели замразяване и съхранение за 200 лв. От там нататък аз си плащам съхранението. Вече веднъж съм платила за още 6 месеца.
Голяма част от жените, които правим ЕЦ, се борим вече дълги години, с ИЯР сме и над 40 и не правим свежи трансфери, а събираме ембриони в продължение на много месеци, защото всеки месец може да ни е последен. Това е причината да се налага плащане за съхранение. А тази година още повече, защото заповедите се удължиха заради пандемията до 14.11.2020 г.
Хубав ден на всички!
Тона го зададохте Вие! Нали се сещате, че в подобна тема едва ли има жена, която не прави разлика между двата термина! Всички, които сме тук се борим с години! И ако бяхте прочела още първият ми пост внимателно, щяхте да разберете, че ясно съм написала "не се плаща съхранение ДО ТРАНФЕР". Аз до момента съм правила смесен транфер (замразени и свежи), като замразените бяха от втора (от общо 4 пункции) и не съм плащала за съхранение! Хубав ден и на вас, и един съвет: когато се опитват да ви помогнат, не нападайте.
Silvenceto1, тонът ви е непредизвикан и неприемлив. Хубаво е да чуваме и хората, с които говорим, не само собствения си глас. Всички ние сме в различни клиники, терапията ни е различна, броят на пункции, респ. опитът ни също. Никой от нас, предполагам, не в бил във всички бг клиники, за да може да обобщи практиката им. Нека не се изказваме като последна инстанция!
Точно така. Затова и написах, че АЗ не плащам. Оказа се, че госпожата също явно не плаща до транфер. За съхранение на замразени ембриони след използване на заповедта естествено, че ще плати. Логично е. Идеята на финансиране на спонтанен цикъл е вадене по една я от 4 пункции,  замразяване на извадените, съхранение и култивиране и размразяване за 1 транфер . Все пак момичето попита какво се поема от двойката при спонтанен цикъл и не мисля,че е ок с правилата на форума да бъде подвеждана. Благодаря все пак, че се включихте като рефер.

# 198
Момичета, искам да вдъхна малко кураж и надежда . С намален до изчерпан яйчников резерв съм , последно изследван преди повече от половин година 0,1 .  Този месес в края , щях да заминавам за Турция.Но явно ако искаш нещо много силно , то се сбъдва.

# 199
Момичета, искам да вдъхна малко кураж и надежда . С намален до изчерпан яйчников резерв съм , последно изследван преди повече от половин година 0,1 .  Този месес в края , щях да заминавам за Турция.Но явно ако искаш нещо много силно , то се сбъдва.

За такива провали искам да чета тук! Лека бременност до термин и дано повлечете крак!

# 200
Хубав ден и на вас, и един съвет: когато се опитват да ви помогнат, не нападайте.
В този форум съм от доста отдавна и не съм си позволила да съм груба или да нападна, когото и да било. А в тази тема винаги цари разбирателство и взаимопомощ, затова я посещавам. Както е казала Данита, моят опит е такъв. 200 лв. на ембрион не стигат за съхранение от 07.08.2019 г. до 14.11.2020 г. - периодът, за който важи заповедта ми. Трансфер няма как да направя, защото чакаме да съберем 4 броя, а все още не сме.
Аз приключвам до тук "спора" си с вас. Няма нужда да си разваляме деня с излишни пререкания.
Може ли повече инфо, как "чакате" да съберете 4 ембриона? Питам наистина от любопитство, защото при мен когато не стартираме за пункция просто е "празен" месец, било заради зф или друго. Но ако на пункция не извадят нищо, същата е отчетена пред фонда и след четири пункции задължително се прави транфер на наличния брой фоликул и(замразени или свежи)  и естествено не се прави ако не се събере нищо и опитът се отчита без транфер. Поемате си финансово празните пункции и не ги отчитат към фонда или? И пак казвам, без грам заяждане, за мен не е правилно да ви взимат пари за съхранение дори и при проточване на заповедта. При мен също се е случвало след замразяване "празни" месеци мине е ставало и дума за плащане на съхранение по време на действие на заповедта. Хубав ден желая и успех на всички ни. Скоро да нямаме повод да пишем тук.

# 201
  • София
Ани, ех, че хубава новина! Стискам палци до успешен финал и повече такива новини да има в темата!

# 202
Не го очаквах наистина, в деня, на  който трябваше да ми дойде тестът беше отрицателен. С една дума чаках си цикъл.
Това което ми направи впечатление този месец е болките в яйчниците около седмица след овулация. Като хранене наблягах на млечни продукти с висока масленост, сметана, прясно мляко и риба. Месо почти не съм консумирала. Като добавки само вит C и Zn , цинкът спомага за узряването и пукане на фоликула. Ще Heartстискам палци всичко да е наред. Не съм ходила все още на лекар, защото е твърде рано.

# 203
Под "чакаме" имах предвид, че не всеки месец стигам до пункция. Ако бях идеалната пациентка, която да извади по поне 1 ембрион от 4 последователни цикъла вероятно и аз нямаше да платя съхранение. Само че, за да съм на ЕЦ по фонда, значи съм зле /и то доста/. Имам месеци със задържани фоликули, месеци с лоши хормони, месеци с липса на доминантен фоликул. Хапчета от сорта на Фемара и Клостил при мен не действат. Наложи ми се лапароскопия междувременно и това отне 2 месеца отлагане на пункциите.
За да съм по-точна, ето как стоят нещата:
- Заповед от 07.08.2019 г.
- Срок за използването й 14.11.2020 г.
- Фонда поема 200 лв. замразяване.
- Първа пункция със замразен ембрион 09.2019 г.
- Първи договор за криоконсервация 09.2019, по който фонда е поел 200 лв., а аз съм платила някакви 50 лв.
- Сключен договор, по който плащам съхранение - 03.2020 г. Тоест тези 200 лв. вероятно стигат за 6 месеца, а заповедта ми важи 1 г. и 3 мес. и все още е в действие и не съм правила трансфер. Няма как от фонда да ми поставят срокове за трансфер извън този на действието на заповедта. Може 3 месеца хормоните ми да не позволяват трансфер. Над 200те лева кой поема съхранението за остатъка от срока на заповедта?
Такава е ситуацията при мен. Не съм искала никого да заблуждавам.
Ани, тихичко честито. Heart

# 204
Под "чакаме" имах предвид, че не всеки месец стигам до пункция. Ако бях идеалната пациентка, която да извади по поне 1 ембрион от 4 последователни цикъла вероятно и аз нямаше да платя съхранение. Само че, за да съм на ЕЦ по фонда, значи съм зле /и то доста/. Имам месеци със задържани фоликули, месеци с лоши хормони, месеци с липса на доминантен фоликул. Хапчета от сорта на Фемара и Клостил при мен не действат. Наложи ми се лапароскопия междувременно и това отне 2 месеца отлагане на пункциите.
За да съм по-точна, ето как стоят нещата:
- Заповед от 07.08.2019 г.
- Срок за използването й 14.11.2020 г.
- Фонда поема 200 лв. замразяване.
- Първа пункция със замразен ембрион 09.2019 г.
- Първи договор за криоконсервация 09.2019, по който фонда е поел 200 лв., а аз съм платила някакви 50 лв.
- Сключен договор, по който плащам съхранение - 03.2020 г. Тоест тези 200 лв. вероятно стигат за 6 месеца, а заповедта ми важи 1 г. и 3 мес. и все още е в действие и не съм правила трансфер. Няма как от фонда да ми поставят срокове за трансфер извън този на действието на заповедта. Може 3 месеца хормоните ми да не позволяват трансфер. Над 200те лева кой поема съхранението за остатъка от срока на заповедта?
Такава е ситуацията при мен. Не съм искала никого да заблуждавам.
Ани, тихичко честито. Heart
Благодаря ти за изчерпателния отговор. При мен също има такива месеци, много при това, плюс пропускане на месец заради ваканция, но за момента не съм поемала аз съхранение. А иначе да, в рамките на една година следва да има трансфер. Каквото и да е да има успех най-накрая. Ани, честито и от мен.

# 205
  • Пловдив
Боби...всички знаем , че си супер готин човек! Спри да се извиняваш Wink 
P.s Ако може дебата да приключи ще е супер....защото дори и не Ви прочетох...само видях...джаф...мяу...джаф...мяу и превъртях страниците Wink Тук сме да се подкрепяме   , а не нападаме. Хубава вечер @

# 206
Здравейте, аз съм на 36г. с един яйчник и с хормони, показващи доста намален яйчников резерв.
AMH (анти Мюлеров хормон)  0.633 ng/mL 1.00 - 6.80   
AMH plus (анти Мюлеров хормон+)  0.24 ng/mL 0.40 - 6.80
Първото е преди 2 години, а второто сега. Така и не успях да разбера дали има реално намаляване или всичко идва от референтните граници, които са различни при двете изследвания, макар и в една и съща лаборатория.
При всички положения положението явно е зле, защото в репродуктивната клиника ми препоръчаха инвитро от раз, без никакви допълнителни изследвания, освен спермограма, която е перфектна.
Не знам какво да очаквам изобщо, страхувам се от стимулацията и от всичко, но не знам дали има смисъл да търся второ мнение или направо да се впускам в приключението инвитро?

# 207
Cherry_blossom, това е индивидуално решение и никой не може да го вземе вместо теб самата. Зависи от колко време правите опити и имаш ли други съпътстващи репродуктивни проблеми освен намаления яйчников резерв.
Инвитрото всяка жена го изживява по различен начин, тук много момичета пишат за неприятни странични ефекти. При мен всичко мина много спокойно и безсимптомно. Не усетих нито стимулацията ( Гонал Ф 150), нито пункцията нито трансфера. Нямах абсолютно никакви неразположения или болки.
Най—неприятно ми беше поставянето на прогестероновия препарат във втората част на самият цикъл.
Инжекциите си ги слагах без проблем и дори нямах никакви синини или болка от тях. При тях тънкостта е да се слагат бързо и със спокойна ръка. Не боли изобщо.
Нямам търпение пак да съм на фронта, за сега съм само на нисък старт с противозачатъчни.

# 208
Cinnamon Cookie, много ти благодаря за отговора.
Правим опити от 7,8 месеца и доколкото знам нямам други репродуктивни или каквито и да било здравословни проблеми, но реално и не съм изследвана. Не са ми броени антрални фоликули, нито ми е правена фоликулометрия. Но цикъла ми е редовен и нямам никакви видими проблеми.
Мен по-скоро ме е страх от дългосрочни последствия от всички тези хормони, не толкова от краткотрайни неразположения, както и просто дали е правилната стъпка.
Наистина ли при НЯР се използва стимулация? Бях чела, че когато е намален резерва, се прибягва до ежемесечни пункции или това е при друга ситуация?
И разбира се най-много ме тормози, че може и да не получи, щом прибягваме веднага до тежката артилерия.. но едва ли някой може да каже какви са шансовете.

# 209
Здравей, при мен лично стимулацията беше пагубна. Дълъг протокол при АМХ около 1 ми блокира яйчниците. От тогава съм на спонтанен цикъл, който според няколко репродуктивни специалисти е най-подходящ и щадящ за НЯР. Разбира се, всичко е индивидуално, но бъди внимателна и поискай пълна информация за всичко. Желая ти успех.

Общи условия

Активация на акаунт