Живеене няколко поколения

• 9 795
  • 202
  •   1
Отговори
# 165
Тоя коментар за реформите го помня. Леле, колко отдавна е било! Значи, 8 години борба за път на младежта.

# 166
Тоя коментар за реформите го помня. Леле, колко отдавна е било! Значи, 8 години борба за път на младежта.

На мен най-много ми допадна запитването, дали свекървата подарява неща. Joy Може да е имала предвид имота дали ще ѝ подарят, ама да ѝ е било неудобно да сподели с форума Wink

# 167
Е, след 8 години започва да изплюва камъчето.

# 168
Това за подаряването и на мен ми направи голямо впечатление. От 8 години тази жена си иска и чака да й дадат.

# 169
И аз четох днес невероятните теми или поне част от тях. Само да ви кажа, защото явно не сте разбрали, че свекървата живее при тях, не те при нея.
Аз деца нямам, но чета и си мисля как трябва да я/го науча, че на готово има до време...

# 170
  • Пловдив
Аз понеже не съм чела темите на Клеопатра и нямам време, а бавно схващам днес - това последното за свекървата ирония ли е, или наистина те са я приютили (мъжът по-скоро вероятно)? Защото ако се съди по първия пост в тази тема - ирония ще да е. Или може би Клеопатра покрай това за пътя е употребила някъде израза "при нас"? Flushed

Така, де, да уточним. Wink

# 171
Имаше едно време един бисер. Не на авторката, но крайно подходящ за нея- "колко е наградата за родено дете" В превод- колко е еднократната помощ за първо дете.

# 172
  • Paris, France
Скрит текст:
Нося ви топ коментари на авторката по темата, да не кажете, че не съм добро онлайн другарче :

Интересувам се от темата трябва ли /по-добре ли е/ младо семейство да живее самостоятелно... Предимства и недостатъци. Знам различни хора различни мнения Simple Smile
Сега съвсем леко отклонение от темата - а домът на съпругът не става ли в един момент и дом на жената, е вярно не нейн роден, но все пак..
А вие мили дами, които съжителствате със свекърви тя помага ли ви първите дни, подарява ли ви нещо..
Здравейте искам да ви попитам като начало за съвместното съжителство в началото като се нанесохте в новия си вече дом на приятеля си/ съпруга започнахте ли промени в самия бит- чистете, пренареждане т.е. откъде започнаха вече вашите реформи ако е имало такива, особенно от това в какъв вид жилище сте се нанесли. Ще се радвам да споделите мнения и съвет от вашите истории.
Искам да попитам, ако един ден се нанеса да живея в приятеля си има ли някакви веписани правила за обзавеждане на дома ил всичко се рашава от двойката, вие какво ще ме посъветвате ако имате опит преди мен с какво трябва да стартира съвместния ни живот - мебели, -спални, маси, завивки и т.н. или всичко е строго индивидуално като двойка?

Ужас. Помага, подарява. Тая свекърва е явно на черния петък родена, но както вече се писа, не е виновен този, който изял баничката.

Сега чета, че свекървата живеела при тях, не те при нея. Тя им гледа детето. Май е нещо като безплатна прислужница срещу подслон и храна?

# 173
  • Пловдив
"Награда" се среща като название на тази помощ. Предимно при по-простовати получателки на награди, често - циганки. Научих го, когато бачках в "Социално подпомагане" преди години. Бисер си е, де, само че не е индивидуален, а колективен.

# 174
Все повече заприличва на мнооого дълъг виц, но за съжаление има такива хора.

# 175
И аз четох днес невероятните теми или поне част от тях. Само да ви кажа, защото явно не сте разбрали, че свекървата живее при тях, не те при нея.
Аз деца нямам, но чета и си мисля как трябва да я/го науча, че на готово има до време...

Не, не. Това са глупости. Тя заявява в темите, че ще живее при мъжът си, но накрая се оказва, че живее при свекърите. Това че той е наследник на имота, не значи че към настоящия момент е собственик.

Как пък нямат пари за мебели и дрехи и търсят все нещо много евтино ОТ СЪРЦЕ, па е писала на времето, че сама си изкарва парите и всичко си плаща, та и за дом умували да купуват - ако трябва и тях коментари ще изкарам. Хем живее при мъжа си, хем дом да купували? Що? Той да купи на майка си дом, щом майката е натрапничка!

Самата ѝ тема подсказва, че те са "на гости". Дали са им определени стаи и в другите нямат право да влизат.

# 176
  • София
Аз започнах нищо да не схващам. Авторката ли е при свекървата, тя ли е при нея...
Нещо нищо не разбрах,

# 177
Скрит текст:
Скрит текст:
Нося ви топ коментари на авторката по темата, да не кажете, че не съм добро онлайн другарче :

Интересувам се от темата трябва ли /по-добре ли е/ младо семейство да живее самостоятелно... Предимства и недостатъци. Знам различни хора различни мнения Simple Smile
Сега съвсем леко отклонение от темата - а домът на съпругът не става ли в един момент и дом на жената, е вярно не нейн роден, но все пак..
А вие мили дами, които съжителствате със свекърви тя помага ли ви първите дни, подарява ли ви нещо..
Здравейте искам да ви попитам като начало за съвместното съжителство в началото като се нанесохте в новия си вече дом на приятеля си/ съпруга започнахте ли промени в самия бит- чистете, пренареждане т.е. откъде започнаха вече вашите реформи ако е имало такива, особенно от това в какъв вид жилище сте се нанесли. Ще се радвам да споделите мнения и съвет от вашите истории.
Искам да попитам, ако един ден се нанеса да живея в приятеля си има ли някакви веписани правила за обзавеждане на дома ил всичко се рашава от двойката, вие какво ще ме посъветвате ако имате опит преди мен с какво трябва да стартира съвместния ни живот - мебели, -спални, маси, завивки и т.н. или всичко е строго индивидуално като двойка?

Ужас. Помага, подарява. Тая свекърва е явно на черния петък родена, но както вече се писа, не е виновен този, който изял баничката.
Сега чета, че свекървата живеела при тях, не те при нея. Тя им гледа детето. Май е нещо като безплатна прислужница срещу подслон и храна?

Нещо се обърка май, те живеят при нея. Тя, свекървата, ако беше при тях, как ли нямаше да се разполага в стаИ и да не дава път на младежта?!

# 178
  • Пловдив
Аз предполагам, че Фейритейл иронизира. Но само предполагам.

# 179
Не е била ясна иронията, затова ще поясня. В една от темите дамата се оплаква, че свекървата ходи навсякъде с тях. Явно някой беше предположил, че жената е самотна, а отговорът беше, че не е самотна свекървата, защото живее при тях.

Общи условия

Активация на акаунт