Живеене няколко поколения

• 9 813
  • 202
  •   1
Отговори
# 75
Само дано младите не се заимат с внуци преди това, че животът е шарен.

# 76
Напоследък доста упорити и държеливи пенсионери са се навъдили, та не се знае кой кого...

# 77
Напоследък доста упорити и държеливи пенсионери са се навъдили, та не се знае кой кого...

И да се получи нещо такова, по 2 квадрата им трябват, пак няма смисъл да се изнесат.

# 78
  • Пловдив
Аз мислех, че младите са в ранните 20...Те били на 40! Flushed

# 79
  • София
Е, те младите, ако наистина са на по 40-50, след някоя и друга година може и да им се сбъднат мераците. Защо да се изнасят, то не останало Simple Smile

Абе понякога това "не останало" може да продължи повечко. Даже ми е гнусно да коментирам така, но само исках да кажа, че на моя колежка (40-50те) родителите са на 80 и нещо и 91г. И са си съвсем здрави хората (то тя си има къде, не е такъв случая, да са ѝ живи и здрави родителите), та с това "не останало" може да си съсият нервичките и да  им излезе през носа. Аз съм на 42г (почти), майка ми  е на 60 и кусур, баща ми е на 76г и дай Боже да са живи и здрави и да доживеят до дълбоки старини. Аз също имам и съм отделно от тях с детето, то и въобще не  бих желала такова нещо, но ако трябва 20години  да чакам за жилище той животът ми минал.

# 80
Хора, пошегувах се, но все пак не вярвам авторката да се изнесе, а и не мисля, че е пуснала темата, за да ѝ дават съвети да се изнесе.

# 81
Ти се шегуваш, ама тя...

# 82
Много кофти атмосфера е това за всички намесени. Свекървата ако не е перде сигурно се усеща, че е нежелана в собствения си дом, а няма енергията да отлюспи порасналите щъркелчета.

# 83
Моята майка в края на годината ще навърши 88, аз навърших 48. Колкото години й остават нейни са си. Не ми тежи, помага ми колкото може, а то хич не е малко. Тя сама не може да живее, аз не мога да търча на две къщи и да плащам и за помощ. Осигурила съм й собствена стая - 2,20/3,5 - + прилежащия балкон да си прави градинка и да излиза на въздух, ако иска. Бившата кухня е достатъчно голяма за нуждите й. Спалнята остана за двете ми деца, а за мен - холокухнята. Понякога се налагат и компромиси. Важна ми е локацията, важен ми е ТЕЦът. Всеки си има своето пространство и никой на никого не пречи. Но още преди години макар и трудно майка ми ме призна за глава на домакинството ни.
Авторката не дава подробности за ситуацията у тях - кой каква собственост притежава, има ли договор за гледане, с какви доходи са, всеки поема ли своя дял в сметките, в това число и данъците. Кой се грижи за ремонтите по жилището и подмяната на електроуреди и мебели при нужда... Ако повечето неща лежат на плещите на свекървата, то си навеждат главите и си мълчат или се изнасят. Ако обаче са равноправни съжителстващи в домакинството и поемат своята част от сметките и отговорностите за данъци и поддръжка на жилището, то имат право и да понадигнат глава. Но като цяло във всичко трябва да са равнопоставени, ако никой не лежи на ръцете на другия.

# 84
Аз нещо не разбирам явно оплакването на авторката. Значи живеят със свекърва, която не се меша, гледа внучето и най-вероятно спи в 1 стая. На къде повече да се махне тази жена и колко повече място да освободи. 🤔
И се чуди къде да сложи голямото дете, за да намести живот и здраве бебето. А после като и бебето порасне, кой ли ще трябва да се махне още, за да се намести и то. 😄😄😄

# 85
Вероятно се очаква да се обособи постройка в двора и да са на повикване или да заминат вдън гори.

# 86
Съвместен живот на няколко, дори само на две, поколения заедно, за мен е кошмар, който не ми се ще да преживявам. Няма никакво значение кой какви норми и граници е поставил - при всяка възможност препоръчвам да се избягва такова нещо.

Знам, че много се дискутира по тази тема за различията във възрастта, според имотно състояние също живеят няколко поколения на едно място , но Как приемате млади хора семейни с деца  да обитават точно определени стаи, а възрастните да се разполагат , неприятно  е...но на възрастните и дума не може да се каже...

Ами младите хора да се отделят самостоятелно възможно най-рано.
Защото няма изцяло прави и криви в такива ситуации. Но потърпевши са всички.

# 87
Да ви призная ли знам за случай, при който свекърите се съгласиха да отстъпят четиристаен апартамент на младите в центъра на града. Те отидоха да живеят в гарсониера в най-затънтения възможен квартал в града. И за благодарност недоволната снаха знаете ли как постъпи - съвсем скоро след това се изнесе да живее при любовника си, оставяйки мъжа си да отглежда сам двете им деца.
Та, угодия няма....
И ако трябва да говорим за върховна наглост, то този пример е най-красноречивия за мен. А за вас?

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 15:20 от Helinor17

# 88
Знам, че много се дискутира по тази тема за различията във възрастта, според имотно състояние също живеят няколко поколения на едно място , но Как приемате млади хора семейни с деца  да обитават точно определени стаи, а възрастните да се разполагат , неприятно  е...но на възрастните и дума не може да се каже...
Приемам тези млади хора като тотални льольовци, които си играят на семейство в детската стая, докато очакват мама и тате да ги издържат.
Няма лошо да живеят възрастни и млади на едно място. Въпросът е в, това че възрастните трябва да дават път на по - младото поколение,
Много лошо е даже да живеят възрастни и млади в един дом. А относно даването на път - прав ти път да работиш и да финансираш живота си. Капиш?

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 15:43 от Анонимен

# 89
  • Пловдив
...Въпросът е в, това че възрастните трябва да дават път на по - младото поколение, а не да живеят както преди 20-30 години, защото идват деца, нови поколения с нови нужди и виждания. ...
Хахахахахахахахахахаха! Grinning Grinning Grinning
Път трябвало да ти дадат значи! Grinning Аз покрай първия пост помислих, че искаш да ти дадат жилището си, а то за път ставало дума.

Между другото, много любими са ми претенциите на младите към старите да им се дава път - в жилището, в кариерата, в градския транспорт или в каквото и да било. Особено любимо ми е, когато става дума за служебно развитие - явно така признават некадърността си сами да си заслужат въпросния "път".

Общи условия

Активация на акаунт