Живеене няколко поколения

• 9 808
  • 202
  •   1
Отговори
# 60
Не ме разбирайте грешно, но ако авторката е на 40, никак не е млада. От една страна я разбирам - некадърност, изпуснала е момента да стане голям, самостоятелен човек, мъжът и той. На нейните 40, пък негови не знам колко тепърва закъде?
Ама може поне са посвие перките малко. Никой не й е длъжен. Нито на нея, нито на мъжо й, нито на чаветата им.

# 61
Последния коментар на авторката за даване на път на младите ме подсети за разказ на един съсед. Не си спомням дали е ставало въпрос за филм, или някакъв разказ. Ескимоско семейство - свекърва, сина ѝ и бременна снаха. Наближава раждането и свеката съветва сина-ако е момиче или му липсва нещо да го дава на вълците. След съветите, бабата отишла да я изядат вълците, за да има достатъчно храна и място за младите.
 Та да бяха и нейните свекита толкова съобразителни....

# 62
  • София
Хъм, падре, това да не е от онзи типаж, дето чакат дъртите да се гътнат, че да наследи туй, що си е негово?

Тогава жалко за авторката. Не бих избрала за партньор в живота си и баща на децата си подобно изчадие

# 63

Бях в подобна ситуация. Прясно пристигнала и настанена на етаж от къща в центъра на голям областен град, в стаята на милото, още две спални - за всеки родител по една, отделна кухня, две санитарни помещения, огромен хол. Аз не исках да се свираме в една стая и му го казах. Той го прие, все едно му казвам да сврем дъртите в една стая, а ние да се ширим. Обясних му, че всяко поколение трябва да е отделно. Едва се изнесохме и той даде фира финансово, въреки че качиха моята заплата и сега като направя една бърза сметка, не е разходвал много, докато сме били отделно. Е, накрая го върнах на родителите му.

Ако не ти изнася там, изнеси се ти. Къщата не е твоя, нито на мъжлето ти, че да имате претенции. Аз лично бих ти посочила вратата.

Да не си била в кома или насила нещо да са те дърпали, че за "настанена" се смяташ? Участвала си доброволно и активно, с някакви нереалистични очаквания, предвид, че си знаела какво е положението.

Иначе, поне вече имаш обица на ухото да не се съгласяваш на подобно съжителство, щото по-лесно е да ги измъкнеш от детската стая, преди да си направят младите нов дом там.

# 64
В училище още трябва да се обяснява какво значи самостоятелност, отговорност, семейство. Но сигурно и това няма да помогне.

# 65
Училището не е виновно. Това е работа на мама и тати, не на учителите.

# 66
В училище още трябва да се обяснява какво значи самостоятелност, отговорност, семейство. Но сигурно и това няма да помогне.

Па кой ти ходи на училище? 😂

# 67

Па кой ти ходи на училище? 😂

По-скоро па кой ти слуша учителите? Иначе и на родители, и на учители е работа, ама ..........

# 68
Училището не е виновно. Това е работа на мама и тати, не на учителите.
Те доста неща са работа на мама и тати. Съгласна съм, че не е виновно. Ама такива хора, дето все някой им е длъжен я да умре, я да се самоизчезне, под път и над път. Мисля че трябва да започнем да ги облъчваме някак.

# 69
Аз постоянно повтарям на дъщеря ми за нищо на света да не заживява с роднините на мъжа си.

# 70
Аз постоянно повтарям на дъщеря ми за нищо на света да не заживява с роднините на мъжа си.

Дано те чуе, че понякога любовта наистина е сляпа. Нека си ги уважава, все пак са роднини на човека до нея, ама по-далечко от тях! Simple Smile

# 71
Е ако не ме чуе, тя ще си живее там, не аз.

# 72
И аз така обяснявам на дъщеря ни. Дотолкова съм я облъчила явно, че ме попита един ден в кой град трябва да се изнесат. Може би и съпоставено с това, че бабите й са в други градове, та така беше възприела нещата.

# 73

Дано те чуе, че понякога любовта наистина е сляпа. Нека си ги уважава, все пак са роднини на човека до нея, ама по-далечко от тях! Simple Smile

Ще чуе. Аз как чух моята майка?
Но нека не си затваряме очите, че още ги има от другите майки, които си учат дъщерите да си търсят заможни мъже – с къща/апартамент, с кола, че и с вила... Нищо, че изброените са на майка му и баща му, нали все някой ден ще станат негови, няма да си ги носят в гроба, я.
И после дъщерята е много изненадана, че дъртите се запъват и не бързат към гроба, за да освободят имуществото и да дадат път на младите.

# 74
Е, те младите, ако наистина са на по 40-50, след някоя и друга година може и да им се сбъднат мераците. Защо да се изнасят, то не останало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт