Живеене няколко поколения

• 9 802
  • 202
  •   1
Отговори
# 45
Едно е да помогнеш, друго е да ти се натресат и да изискват да се завреш някъде и да не им пречиш.

# 46
Прочетох малко назад, ами тя май само една свекърва има авторката. И даже се е върнала на работа след първата година, тоест бабата си гледа внучето. Какво и пречи жената, не разбрах.
Сега като е бременна с 2-ро, пак на тази жена ще чака да и помага.

# 47
  • София
Авторке, разбрах, че си бременна в момента и имате още едно дете.
Вариантът е или да си живеете  в стята на Мунчо  всичките, ако ще и 5 деца да имаш, твое си решение. И ще се съобразяваш. Или се изнасяте на квартира/взимате заем и плащате за собствено жилище, в което, ако ще и 5 стаи направете за 5 деца. Тогава и голи да ходите из апартамента никой и копче не може да ви каже, защото той ще си е ваш. Изобщо, как изначално си се съгласила да живееш в детската стая на Мунчо... мдааа, както всички такива теми се оказва, че проблемът не е в свекървата, а в Мунчо...

# 48
Здравейте явно питането ми не е било разбрано. Няма лошо да живеят възрастни и млади на едно място. Въпросът е в, това че възрастните трябва да дават път на по - младото поколение, а не да живеят както преди 20-30 години, защото идват деца, нови поколения с нови нужди и виждания. Това е мое мнение. Да създава се ново младо семейство и след него деца. Тези деца растат и имат нови потребности , дори от битов характер. Не е питането до това кой е глезен и дали искаш в замък да се разполагаш, а в това да се съобразяваш с новото, с идните поколения и да се съобразяваш с тях. /т.е.  ако детето е малко то е с родителите си, но когато расте, стане ученик има нужда от самостоятелна стая/. За такова разполагане ми беше питането. Дано съм била разбрана , хубав ден на всички и това са моите мисли. Благодаря на включилите се!

Детето не става ученик за 1 ден. Имат няколко години родителите как да решат да се справят с битовите си нужди. Близо 10 всъщност в общия случай, ако броим и решение за дете, бременност и т.н. Достатъчно време да спестяваш, да се поинтересуваш от кредити и пр. Път на младите - гледайте да не ви покажат пътя през входната врата.

# 49
  • София
Тази тема сериозна ли е?!
И аз това се питам. То бива наглост, ама...

Авторке, осигуряването на децата ти е твое задължение. И на другия родител, разбира се.

# 50
Вероятно е сериозна темата. Трудно е да се повярва, че жена на близо 40 г. може да разсъждава така и да задава такива въпроси, но от 2012 г. досега го прави, така че... явно е сериозна.

# 51
Нямаше ли и една, която очакваше 80 годишната  и свекърва да и гледа децата? Та да, сериозна си е темата. Не са единици навлеците.

# 52
Здравейте явно питането ми не е било разбрано. Няма лошо да живеят възрастни и млади на едно място. Въпросът е в, това че възрастните трябва да дават път на по - младото поколение, а не да живеят както преди 20-30 години, защото идват деца, нови поколения с нови нужди и виждания. Това е мое мнение. Да създава се ново младо семейство и след него деца. Тези деца растат и имат нови потребности , дори от битов характер. Не е питането до това кой е глезен и дали искаш в замък да се разполагаш, а в това да се съобразяваш с новото, с идните поколения и да се съобразяваш с тях. /т.е.  ако детето е малко то е с родителите си, но когато расте, стане ученик има нужда от самостоятелна стая/. За такова разполагане ми беше питането. Дано съм била разбрана , хубав ден на всички и това са моите мисли. Благодаря на включилите се!
Ама ти си много нагла. Като идват нови поколения, що не си ги гледате сами?

Бях в подобна ситуация. Прясно пристигнала и настанена на етаж от къща в центъра на голям областен град, в стаята на милото, още две спални - за всеки родител по една, отделна кухня, две санитарни помещения, огромен хол. Аз не исках да се свираме в една стая и му го казах. Той го прие, все едно му казвам да сврем дъртите в една стая, а ние да се ширим. Обясних му, че всяко поколение трябва да е отделно. Едва се изнесохме и той даде фира финансово, въреки че качиха моята заплата и сега като направя една бърза сметка, не е разходвал много, докато сме били отделно. Е, накрая го върнах на родителите му.

Ако не ти изнася там, изнеси се ти. Къщата не е твоя, нито на мъжлето ти, че да имате претенции. Аз лично бих ти посочила вратата.

# 53
Мацката си е правила сметки, ама без кръчмаря. Таткото е бил стар ерген като са се запознали - кой знае кво си е мислила - ще им родя внуци и все що имат - за мен!

Да ама не. Хората може да не са искали внуци, а спокойствие.

# 54
Мацката си е правила сметки, ама без кръчмаря. Таткото е бил стар ерген като са се запознали - кой знае кво си е мислила - ще им родя внуци и все що имат - за мен!

Да ама не. Хората може да не са искали внуци, а спокойствие.

Така излиза - сега ще има второ дете, как може старите още да им заемат жизненото пространство, вместо да се ометат, пардон - да "дадат път на младите".

# 55
Ооо, аз искам внуци, много даже. ще ги водя на Дисниленд, на парк, на кино, ама искам след това да си ги връча на родителите им в тяната си къща, а не да са 24/7 на отглеждане барабар с майка им и баща им.

# 56
Е то аз съм виждала и една друга страна на монетата, в която 22/23 годишните ми приятелки са настоятелно канени да заживеят "с мъжете си" из околните селца. Представя им се като лукс, няма я мръсотията на големия град, а его де е - на 10 минути с кола.
Посреща ги майката, прави трапези, всичко се свежда до гости, кафенце, цветя и рози, месеци наред ама ...Едно е да си на гости на някого, друго е да живееш с него и да му гледаш муцуната всеки. Божи. Ден.
Всеки има глава на раменете си.
Някои се подлъгаха.
Нищо чудно и ситуацията тук да  е такава.

# 57
Хъм, падре, това да не е от онзи типаж, дето чакат дъртите да се гътнат, че да наследи туй, що си е негово?

# 58
Ама първо да си изгледат внуците и тогаз да се гътнат все пак Simple Smile

# 59
Скрит текст:
Здравейте явно питането ми не е било разбрано. Няма лошо да живеят възрастни и млади на едно място. Въпросът е в, това че възрастните трябва да дават път на по - младото поколение, а не да живеят както преди 20-30 години, защото идват деца, нови поколения с нови нужди и виждания. Това е мое мнение. Да създава се ново младо семейство и след него деца. Тези деца растат и имат нови потребности , дори от битов характер. Не е питането до това кой е глезен и дали искаш в замък да се разполагаш, а в това да се съобразяваш с новото, с идните поколения и да се съобразяваш с тях. /т.е.  ако детето е малко то е с родителите си, но когато расте, стане ученик има нужда от самостоятелна стая/. За такова разполагане ми беше питането. Дано съм била разбрана , хубав ден на всички и това са моите мисли. Благодаря на включилите се!
Ама ти си много нагла. Като идват нови поколения, що не си ги гледате сами?
Бях в подобна ситуация. Прясно пристигнала и настанена на етаж от къща в центъра на голям областен град, в стаята на милото, още две спални - за всеки родител по една, отделна кухня, две санитарни помещения, огромен хол.
Скрит текст:
Аз не исках да се свираме в една стая и му го казах. Той го прие, все едно му казвам да сврем дъртите в една стая, а ние да се ширим. Обясних му, че всяко поколение трябва да е отделно. Едва се изнесохме и той даде фира финансово, въреки че качиха моята заплата и сега като направя една бърза сметка, не е разходвал много, докато сме били отделно. Е, накрая го върнах на родителите му.

Ако не ти изнася там, изнеси се ти. Къщата не е твоя, нито на мъжлето ти, че да имате претенции. Аз лично бих ти посочила вратата.

Галинор, теб цитирам, но не е към теб. Просто ме подсети за подобна ситуация написаното по-горе. Дядото хърка, ама яко, спят в различни стаи, иначе просто не е възможно. Представих си за момент някой да иска да ги събере в една стая, та да освободят другата за растящото внуче. Такъв живот ще живеят, че...Имат право и възрастните на относително спокойни старини все пак, "трепали" са се на млади години. Сега е ред на децата им да се "трепят", пък дано ги оставят да живеят на спокойствие и тях след години. Авторката и аз си я спомних, чела съм и други нейни теми. Вероятно така е възпитана, да ѝ се дава. Но животът в крайна сметка се оказва най-големият възпитател.
Развесели ме "даването на път на младите", не виждам кой и къде им е запречил пътя. Само желание да имат да вървят по него, няма кой да ги спре. Но по-лесничко е на готово, ако може.

Общи условия

Активация на акаунт