На море в България 2020 г.! - 7

• 49 960
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Така е. След толкова години обикаляне по курорти, най- накрая открих своето местенце. Слънчев бряг по време на пандемия 😀
Кой е хотелът, от който сте доволни?

# 391
  • Пловдив
За Премиер форт бийч в Св. Влас все хубави неща чувам, но като че ли ми идва скъп за второ море. Оглеждам Слънчака, по-специално хотелите препоръчани в темата. Каква е цената на плажните съоражения и има ли безплатен паркинг някъде?
Може ли отзиви за Ник Травел, като че ли една потребителка имаше проблеми с тях?

Ако се върнете да четете старата тема ще разберете,че имаше много оплаквания от Ник Травел. За себе си направих извода да не ползвам техните услуги.

# 392
Благодаря за мненията за Блу Ориндж!
От тази година май наистина няма много мнения, върти ми се за едно, но не съм сигурна. За колко ви е офертата и колко човека? Ако ви е към 700лв давайте, но за повече не си струва, аз поне така мисля.Малък ресторант, не вярвам да са го разширили, съответно малко избор на храна.Хубавото на хотела си спомням, но беше отдавна, чисти стаи, плитко и хубаво море, но сега имаха проблем с отходните води преди сезона.
Русалка_1 , 700 лв за колко време си ок? Цената за 3 нощувки ни е 600 лв. Олинкл. с чадъри и шезлонги ( за които май ще трябва да ходя в 6ч на плажа)
Вие какво търсите? За деца ли търсите или какво( по питането за Блу Ориндж)
 Ние бяхме миналата година, хотела и плажа са хубави, храната е посредствена без да е гадна, общо взето има какво да се избере, но без да е нищо особено ( от гледна точка на разнообразие)
Там за през деня е хубаво, обаче вечер ако искате забавления трябва с такси или кола до Созопол
Казаха, че тази година има проблем с чадъри и шезлонги на плажа, това го питайте по офертата, дали са ви включени в цената и дали ги има. Плажа инак е на 50 метра и е много плитък
Анимация имаше, горе-долу за деца беше добре.
Wooden Cuckoo Clocks , Отиваме в този район , за да бъдем с приятели, които цял сезон си карат на караваната на Златна рибка. Идеята е да си плажуваме заедно, децата да играят, а вечер ще се събираме на верандата им. т.е надявам се да нямаме нужда да се бутаме из Созопол за заведения или разходки.
Устройва ме храната да е "посредствена без да е гадна". Дано наистина има какво да хапнем без да се тревожа дали няма да пипнем нещо.....

# 393
  • София
boroboro, за това което търсите мисля, че Блу Ориндж е добър вариант, особено с деца !
Хотела е много добре ситуиран, баш на плажа... удобен с градина, има и басейн , чисто е.
Паркинга е малък, но ако ще паркирате и после няма да местите колата е добре, все се намира място
Храната, пак да кажа, беше горе-долу, без голямо разнообразия, но чисто и прилично приготвено
Нека и друг да каже отзив от тази година
А , и попитайте за чадъри и шезлонги, защото миналата година имахме включени чадъри и шезлонги на Баш Бара
Сега май няма такава екстра, но не съм сигурна....

# 394
boroboro, за това което търсите мисля, че Блу Ориндж е добър вариант, особено с деца !
Хотела е много добре ситуиран, баш на плажа... удобен с градина, има и басейн , чисто е.
Паркинга е малък, но ако ще паркирате и после няма да местите колата е добре, все се намира място
Храната, пак да кажа, беше горе-долу, без голямо разнообразия, но чисто и прилично приготвено
Нека и друг да каже отзив от тази година
А , и попитайте за чадъри и шезлонги, защото миналата година имахме включени чадъри и шезлонги на Баш Бара
Сега май няма такава екстра, но не съм сигурна....
От рецепция казаха, че имаме включени......ще видим какво ще е положението.

Една позната беше на море в Китен и ми разказа, че ставала в 5;30 да е на плажа защото около 6:00 вече всичко било заето Astonished Astonished Astonished

# 395
И моята почивка приключи Simple Smile
Вчера се върнахме от ДИТ Еврика бийч, Слънчев бряг.Не съм била преди това в хотела и не знам как е било други години в ситуация без ковид, но аз съм разочарована от престоя си там, защото това, което получих като услуга изобщо не си заслужаваше парите, които платих/555лв на ден/.Бяхме двама възрастни и дете на 11г, аз пожелах да ни настанят в апартамент вместо в двойна стая, за да имаме повече пространство.По предварителна информация настанените в премиум помещения, трябваше да ползавме отделен премиум ресторант и три ала-карт ресторанта, да имаме бар в блока, където бяхме настанени и да ползваме отделен релакс-басейн.От всичко изброено, само басейна беше бонуса, който получихме за високата цена, която платихме.Хотелът е доста голям-разделен на 4 отделни сгради и какво се оказа като отидохме-основният ресторант изобщо не работи и всички гости на хотела се хранят в премиум ресторанта, който нинак не е голям/все пак е предвиден само за единия блок от четирите/.Била съм в много хотели на ОИ, но от десетгодишният ми опит по такива места, никога не ми се беше случвало да чакам на такива опашки за храна!Няма такава лудница!Пред ресторанта на влизане поне 40човека, бавят се, защото раздават ръкавици на входа, после си представете вътре какво е на местата, от където се взима храната!Основното ядене е САМО на едно място, при положение, че една витрина за храна стои празна!Блъсканица, лудница, борба за маси...........Никаква организация, НИКАКВА!Вечерята е на две смени, имаше промеждутък от половин час между двете и по това време каква опашка се извиваше пред ресторанта нямате си представа!И за какво държаха хората отвън, при положение, че ресторанта е почти празен-довършват си вечерята няколко маси от предшната смяна, така и не разбрах....
Пълно беше в хотела с румънци-шумни, нахални, невъзпитани.В в ресторанта се блъскат, не гледат къде вървят, вечер на лоби-бара пиеха и пееха с пълно гърло  до среднощ.Около басейна вдигаха такава врява, че беше невъзможно да се отпуснеш.На плажа събираха по шест шезлонга около чадър и на места не можеш да се разминеш, а за шума около тях няма да коментирам.
Аква парка, заради който избрах този хотел е пълна импровизация!Има 4 пързалки, от които едната изобщо не работи, другата работеше само в събота и неделя, останалите две работят по два часа сутрин и следобед.Та общо взето аквапарка е 2пързалки за 4часа на ден.
Иначе обслужването, чистотата и обстановката в хотела са на ниво, но аз в такава лудница до сега не съм "почивала".

П.П. И не знам в коя част Слънчев бряг тази година ви се стори "спокоен" курорт, ние ходим там всяка година-ами лудницата си е същата!Даже на плажа беше много по-нагъчкано от друг път, преди съм слизала към 11ч. и спокойно си намирам чадър и шезлонг на платените зони, сега в 10 нямаше място никъде!И не говоря за безплатния плаж на Еврика/там е ясно/,а за двете платени зони до него.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 10:41 от pepi80n

# 396
  • Варна
платих/555лв на ден/.Бяхме двама възрастни и дете на 11г

едни от основните спорове в темите за Туризъм е това , че примерно в Турция за тези пари със сигурност ще получите повече

# 397
  • София
Да, това е въпросът. Струва ли си да се платят 555 лева на ден за трима, за хотел в България. В смисъл, не рискувате ли прекалено много , да останете разочаровани? Това са ужасно много пари на ден. Confused
Тия румънци дето се блъскат там за храна, и те ли дават по 555 лева на ден. Чудя се просто... Confused

# 398
Е пълно щастие няма, но си намерихме нашето място.

Минуси - засега само два - няма розе и няма различни сирена и кашкавали, освен стандартните.
Т'ва е, айвата е хепи, вечер има живот в комплекса, може да се къпиш до късно в басейните. Супер е.

# 399
платих/555лв на ден/.Бяхме двама възрастни и дете на 11г

едни от основните спорове в темите за Туризъм е това , че примерно в Турция за тези пари със сигурност ще получите повече
Не само в Турция. Сумата е много висока при положение, че храненето не е а ла карт, няма гарантирани места на плажа, аквапаркът е с ограничено работно време.
Някой горе говореше за ОИ за 70, тук са платили по близо 200 на човек и пак е била кофти услугата.

# 400
Aз също смятам, че 555 лв. за двама души с дете е много висока цена. Та това са близо 280 евро! Не само за България, ами и за Европа не са малко пари, за които се очаква почивка в пълен комфорт, глезотии и без забележки...

Една позната беше на море в Китен и ми разказа, че ставала в 5;30 да е на плажа защото около 6:00 вече всичко било заето Astonished Astonished Astonished

Никога няма да разбера как е възможно човек да си причини подобно нещо. Та аз за работа не ставам толкова рано! След като няма свободни места, защо просто не си купят един чадър и не отидат някъде на свободна зона, когато си поискат, ами ще стават с часовник и ще се бият за шезлонги?! То така ако ще е, по-добре да не ходят изобщо, егати почивката... Не можах да се сдържа от коментар, защото доста пъти чета за такъв опит и не ми го побира умът.

# 401
Aз също смятам, че 555 лв. за двама души с дете е много висока цена. Та това са близо 280 евро! Не само за България, ами и за Европа не са малко пари, за които се очаква почивка в пълен комфорт, глезотии и без забележки...
Да, цената е висока и точно за това казах, че в никакъв случай не оправда очакваният ми!И аз очаквах пълен комфорт, услуга без забележки.....но уви...
И моля , без съпоставяне на цени в чужди курорти, защото хич не съм неинформирана относно ценовите оферти в Гърция , Турция и Италия, просто етеството на работата ни е такова, че се налага да сме на разположение постоянно и в близост до мястото, където работим, за да можем да се върнем в най-кратък срок, ако се наложи Simple Smile
Та за това плащам повече пари на нашите хотели с надеждата да ми предложат качествена почивка  Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:34 от pepi80n

# 402
Разбирам напълно.

Моето лично мнение е, че българският "бизнесмен" цели основно бързо и мързеливо прибиране на пари, а не предоставяне на качествена услуга и заради това у нас и една торба пари да извадиш, изобщо няма гаранция, че няма да останеш много разочарован. В това съм се убеждавала не веднъж.

Също така мисля, че дори и предлаганата услуга да е по-евтина, това не може да оправадва липсата на елементарно качество. Някакъв санитарен минимум, ако щете.
Много често по ресторанти и хотели се предлагат храни и напитки, чиято себестойност реално е жълти стотинки, но които имат цени на първокласни продукти. Или са просто развалени. Мен това ужасно ме дразни, защото е тарикатлък и мошеничество.

А цените у нас са доста високи и когато сравнявам с чужбина не мога да намеря оправдание на това. Много хора тук се дразнят на сравненията с Гърция (неясно защо), но щом един грък с минимална заплата повече от двойно над българската може да ми продава пресни миди за 4 евро, не виждам защо в български ресторант да платя 13 лв. и след това да повръщам.

Разбира се, никъде не е идеално, разочароващи хотели има навсякъде. Но аз се дразня, че у нас това е просто нормата. Дразни ме липсата на отношение и на елементарно старание, което започва от собственика на един хотел или ресторант и свършва с най-ниското ниво обслужващ персонал. Но всички те иначе искат пари и са недоволни.

Също така не съм съгласна с коментара по-назад, че за малко пари не можеш да имаш очаквания. Ами очаквания за лукс не може да имаш, но за сокове, които стават за пиене, басейни, които да не са ледени (при условие, че хотелът ти има басейн), елементарна хигиена - това е нормално да го очакваш и не е лукс, който да предполага висока цена.

# 403
Ще питам тук, защото в темата Сл.бряг по малко се коментира. Търся хотел в Сл.бряг, да не е на шумно място/ то дали има такъв/, с добър инклузив, чист. Засега съм се спряла на х-л Гларус/ тук някой писа че е доволен/ и х-л Империал ризорт. И в трипа четох за тях отзиви, и в гугъл. В букинг оценката на Гларус е по-висока от Империал.

# 404
В Империал ситуацията с персонала е критична, така че сървисът ще е много зле. Не рискувайте!

Общи условия

Активация на акаунт