Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 958
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Къде в София ходите в спешен кабинет?

# 586
Колко време се гладува преди кръвни изследвания по време на бременността? (вкл. кръвна захар)

# 587
  • София
Заради кръвната захар - 12ч.

# 588
  • Countryside
Къде в София ходите в спешен кабинет?
Ако ти трябва гинеколог - в АГ болниците има дежурни лекари и ще те прегледат. Не ти тряба да се вреш в спешното в тази ситуация и в това положение.

# 589
Мерси, г-жа Букет! Да, точно АГ преглед ми трябваше. Прегледаха ме в дежурния кабинет на Надежда. Сигурно и в другите АГ болници може, но не ми е познато къде се ходи точно, имат ли дежурни кабинети, преглеждат ли или връщат.

# 590
  • Седмото небе
Въпрос към момичетата от София, които скоро са били на 2 ФМ...
Къде ходихте и доволни ли бяхте от отношението/вниманието? Лекар, цени? Чакахте ли много или се спазваха часовете?
Поради ред причини не искам да ходя при предишната лекарка и почти спешно до края на тази седмица ми се иска да направя това важно изследване.
Предварително благодаря на тези, които се включат!

# 591
В рамките на месец бях при д-р Искилиева и д-р Чавеева в Щерев. И от двете съм доволна, спокойни и разговорливи, обясняват, отговарят на въпросите ти и са много земни и приветливи. И при двете платих 140лв, по желание накрая получаваш и безплатен диск със снимки и клипчета.

Не чаках много, и при двете влязох с няма и 30 минути закъснение от часа.

Проблемът е, че надали ще имат часове за такъв кратък период. Аз запазвам от по-рано, а при Чавеева просто изкарах луд късмет с последния час. Звънях за нещо друго и просто реших да попитам, оказа се, че има един отказан час и го взех веднага.

# 592
  • София
Аз съм доволна и от Марков и от Чавеева. И при двамата си отчаках чакането обаче. Май навсякъде се чака.
Марков сякаш повече го предпочитам - не като отношение или нещо, просто наистина ми вдъхва доверие като професионалист.

# 593
И аз избрах д-р Марков за втората ФМ. Но часовете при него се записват поне месец напред. От д-р Павлова от МЦ Марковс също съм доволна.

# 594
  • София
Като стана дума за ФМ , имате ли мнение за Д-р Виолета Стратиева ? Насочила съм се към нея .

# 595
Охх, скъсва ме мъдреца ми.. Не мога да мигна. Парацетамол не помага за повече от час. Направо сълзи ми текат. Някакви идеи за облекчение на болката?
И има ли мами, които са си вадили мъдрец през бременността? Хвана ли ви упойката и пихте ли антибиотик? Май няма да издържа до след раждането, искам възможно най-бързо да го извадим..

# 596
  • Countryside
Ян, отиди на зъболекар, хирург по възможност! При вадене на мъдрец слагат упойка и изписват АБ, но ще съобразят, че си бременна. В момента си вредиш повече, ще направиш някоя инфекция или дори недай си Боже абсцес и тогава пак ще те наблъскат с антибиотици. Просто отиди на зъболекар!

# 597
Ян, няма от какво да се притесняваш. Обаждай се за час за днес, щом много те боли ще те приемат извънредно. Отиваш без страх. Мен никога не са ми правили пломба/лечение с упойка, само при вадене, няма защо да се страхуваш. Зъболекарите и те са хора, знаят че те боли.

# 598
Бях на зъболекар, каза, че в 7 месец не може да се вади. В смисъл, може, но е крайно непрепрепоръчително. Ще пробвам 2 3 дни на някакви обезболяващи и ако не става - вадим Frowning1

# 599
На мен последно зъболекарят ми каза да дойда в 7ми месец, че тогава можел да ми направи нещо спешно ако има, а след това в 8ми било забранено да се прави каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт