Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 465
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, препоръчайте ми АГ за фетална, които са добри при Риск за Даун. Излезе ми риск 1:330. Риск от ЕГН:1:63, от ехографския преглед 1:490, пуснах пренатест за Даун, правих ранния БХС при др. Чачева. Вчера обаче ми звънна д-р. Михова и много се притесних. Как не всеки път се виждало на Ехограф, а чак при раждане, ЕГН то и как е на случаен принцип и пак ЕГН то е виновник. Направо супер много се притесних. Почнах да се чудя какво да правя и звъннах на проф. Маринов от Майчин дом, който ми вика, спокойно, но още повече ме притесни като ми каза, че Пренаст дава фалшиво положителни и фалшиво отрицателни. И завърши с : амнио. Но дотогава има 5седмици... Направо шаш. В началото си мислех, че рискът ми е съвсем ок при моите 41г. Та, някои знае ли при кой да отида? Чавеева, Богданова, Стратиева... За тях се сещам.

# 76
Чавеева и Стратиева вчера бяха отпуска. В Щерев аз минах през Исиклиева, тъй като при мен бхс беше добре, но на ФМ се откри удебелена нухална гънка. Доста ми обясняваше, но при мен няма такъв голям риск, а единична находка, както го нарече. Нека и някой друг каже, но имайте предвид отпуските, Стратиева я няма до края на август, Чавеева до 24ти, но целия месец и бил запълнен. Въпреки, че ако звъннете и обясните случая предполагам, че ще ви в местят някъде ако се спрете на нея и може да дочакате докато се върне. Доколкото се информирах за НИПТ, независимо пренатест или друг, рядко дават фалшиви резултати, но ги има да. И дори да излезе +, винаги насочват към амнио за потвърждение.
Момичета, препоръчайте ми АГ за фетална, които са добри при Риск за Даун. Излезе ми риск 1:330. Риск от ЕГН:1:63, от ехографския преглед 1:490, пуснах пренатест за Даун, правих ранния БХС при др. Чачева. Вчера обаче ми звънна д-р. Михова и много се притесних. Как не всеки път се виждало на Ехограф, а чак при раждане, ЕГН то и как е на случаен принцип и пак ЕГН то е виновник. Направо супер много се притесних. Почнах да се чудя какво да правя и звъннах на проф. Маринов от Майчин дом, който ми вика, спокойно, но още повече ме притесни като ми каза, че Пренаст дава фалшиво положителни и фалшиво отрицателни. И завърши с : амнио. Но дотогава има 5седмици... Направо шаш. В началото си мислех, че рискът ми е съвсем ок при моите 41г. Та, някои знае ли при кой да отида? Чавеева, Богданова, Стратиева... За тях се сещам.

# 77
Здравейте, момичета! Тези от вас, които използват магнезиово олио или гел, бихте ли препоръчали някаква марка?

# 78
  • София
Здравейте, момичета! Тези от вас, които използват магнезиово олио или гел, бихте ли препоръчали някаква марка?
Zechstein miracle

# 79
Мерси, Малечка! Да, такъв период е в момента. Така или иначе трябва да изчакам теста и след това ако е положителен, ще ме насочат към амнио. Ако е отрицателен, незнам дали бих направила. Но, по-дпбре човек да знае сега...ще изчакам, сигурно няма да има място за мен, но дано се намери. Незнам в междинните седмици дали те взимат или чакат до ранната фетална в 16-18седмоца или тази в 20-22седмица.

# 80
Здравейте🙂Дали бихте могли да ме ориентирате къде да намеря линковете качени от “Happy mama” за сертифицираните лекари по фетална морфология?

# 81
Някъде в края на предишната тема ги имаше на последна или предпоследна страница, ако не се лъжа.
Здравейте🙂Дали бихте могли да ме ориентирате къде да намеря линковете качени от “Happy mama” за сертифицираните лекари по фетална морфология?

# 82
Много благодаря за отговора, Малечка🤗

# 83
  • Седмото небе
Аз ползвам тези:

Гела попива една идея по-бързо и добре, взела съм го заради масажа с вендузи на гърба, на който ходя. На рехабилитаторката също и е по-удобен за ползване.

Олиото ползвам вкъщи. Мнооого е икономично, няколко капки са достатъчни.
Определено се усеща облекчение от тях, да може би и от комбинация с масажа. Но след натоварен ден усещането е върха. След около час след ползване на олиото взимам душ, понеже в тази жега не мога да го изтърпя на себе си. Понасям само малки количества кокосово масло.
Гела е сякаш по-лесно попиващ и го понасям лесно. Мога да измия след няколко часа.

# 84
В 12г.с съм и днес започна едно пулсиране ниско долу в корема ми и така много често вече го усещам. Бебенцето ли усещам?

# 85
По-рано от 16г.с се съмнявам, ако пулсирането е от двете страни и съответства на вашия пулс, по-скоро да са маточните артерии, които следят и за кръвотока към бебето.
В 12г.с съм и днес започна едно пулсиране ниско долу в корема ми и така много често вече го усещам. Бебенцето ли усещам?

# 86
Здравейте, аз съм в 14та седмица, втора бременност и вече от няколко дни чувствам бебчо. Няма как да кажа, че е друго, защото може би ми е втора бременност и знам от първата. Пожелавам на всички ни леко бременеене и до щастлив финал Simple Smile

# 87
Момичета, към тези които сте имали контракции, някой може ли да ми обясни какво представляват. Чета втвърдяване на корема, ама някой може ли да ми обясни по-ясно. Аз не виждам при мен да има втвърдяване на корема, ама не знам сега това чудо какво е. От време на време докато си лежа и започват едни странни усещания(докато бебо си спи). Не бих казала че има болка, обаче едно като опъване на струна по дължината на корема в областта на пъпа, все едно боцкане, опъване, донякъде като изтръпване и аз не знам как точно да го определя. И така по няколко пъти, като когато леко натисна мястото, усещането на дискомфорт намалява, трае по няколко секунди и си изчезва. Дали са тези подготвителни контракции или просто аз се бъгвам чат пат 😂 в 23г.с съм.

# 88
Не мога да кажа при теб това какво е, но аз тези подготвителни особено от началото на 8ми месец мога да кажа, че абсол.няма как да ги объркаш, коремът ми ставаше на топка, спирах да се движа понеже ми притискаше често ту долу, ту нагоре.

# 89
Малечка, в тези седмици подготвителните контракции се усещат точно като изтръпване на корема. Има стягане, защото контракциите представляват свиване на матката, но в тези седмици то не се усеща толкова силно.

Аз имах контракции от 19-20 г.с. и са ми много познати тези усещания.

Общи условия

Активация на акаунт