Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 736
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, аз се виждам в чудо с това хранене, неще и неще повече от 110мл да изяде поне хареса банановото пюре, защото другите не ги харесва много, много newsm78

# 151
ей,момичета мн полезни неща давате, благодаря за което,макар,че аз съм решила да захраня Радост чак след като навърши 5 1/2 месеца,но нищо - пак ще се връщам да препрочитам.......
това за мазнината ми се струва логично
имам въпросче, колко време след като е заместено  едно млечно хранене (обедното, примерно) се замества второ, трето и така?
МИМКА, и мойто гаржде изпива по толкова Ам от няколко дни (3), откакто не ще вече да суче, но аз съм си виновна,че запонах да я дохранвам преди две седмици

# 152
МИМКА,извинявай, сега видях,че най-веровтно пишеш за пюре... ooooh!

# 153
имам въпросче, колко време след като е заместено  едно млечно хранене (обедното, примерно) се замества второ, трето и така?

Според моите книги въвеждането на обедното става zа 3 седмици, преz 4етвъртата (2ри месец) се въвежда следваЩото ядене и оЩе месец по късно следваЩото и т.н.

# 154
Здравейте и от мен!
Тъкмо се включих онзи ден при вас и вчера се разболях.
Вени, същите симптоми и при мен. Чувствах се като парцал, цял ден в леглото. Днес съм по добре, но не посмях да излезем на разходка. Може би по късно.

Скарлет, аз имам същата книжка, която си цитирала. И горе-долу по нея захранвам. Абе както пише всеки сам решава с какво и кога да захрани, та общо взето черпя от няколко източника - книгата, форума, приятелки и педито. И не знам дали съм на прав път.
Днес реших да направя картофено пюре, понеже тук някои вече дават, но докато стане, той ревна и дадох пак готово. Та щях да го дам без подправки, а сега разбирам, че може би трябва да сложа малко мазнинка и сол може би?
М/у другото на Ганчев ги яде моят синковец. Абе каквото му дам яде. Вчера изяде цялото с лъжичка, а днес по средата пак започна да плюе и се дохранихме с шишето.
Е вчера да бяхте видяли какво "закаляване" направихме. Мама с температура, облякла дебели дрехи, завила се с две одеяла, а бебо по къс ръкав. Все си мислех, че му е студено, но тате не даваше да го обличам Grinning
Не знам и аз как ще се каляваме.
Зори2005,мисля че моркова е добър вариант за захранване. Моят Спас много го харесва.
furor, за сега замествам само обедно хранене с пюре, като прибавям и малко кърма. Мисля да заместя второ и трето, чак след 6-я месец. Добре си решила да захраниш след 5 1/2 месец. Аз уж толкова четях и се интересувах, накрая пак рано захраних. Но вече като сме почнали .... Пък нали и както цитира Скарлет - не се води за захранване даването на сокчета и пюрета.
Роси, с водата и ние сме така. Много се дави, дори и с единичка на Чико. И аз сменявах и шишета и биберони, но не ще. Иначе вие каква вода давате?
А пък за лъжичките, ползвам на Нук. Мъничка е, а пък на върха и има индикатар - променя се цвета ако храната е топла. Не че до сега сме го използвали, че нали не притоплям пюретата.

# 155
  • София
Хайде, черпя по пица и бира за петия месец на Давид!
 cook beer2
Честит рожден ден на Петя!  bouquet  bouquet  bouquet
За захранването-наистина има много варианти. Хубаво е човек да има информация за отделните неща, а пък сам да си реши с какво ще захранва.
За каляването-започнах да изкарвам по минутка навън вечер гол Давид.
Оф, и аз като Дея не схванах нещо това за мазнината, ама нещо в момента не съм в състояние да приемам много инфо. Като ми дойде музата, ще прочета постингите на Танчето, на която благодаря за подадената информация! Hug

# 156
Мили майчета и дечица, включвам се пак само за малко... Ако знаете колко ми липсвате - прегръщам ви всички  Hug Hug Hug Ноооо... при нас е ад... Търсим си ново жилище и нон-стоп сме на огледи, влачим и малката и сега е една преуморена и кисела.

Да се отчета за кратко - бяхме на Рибарица сами за два дни, изкарахме страхотно, но малката много ни липсваше. Пих профилактично лецитинче и минах без кьорава бучка.

Вени вече лази много бързо по коремче и съм сложила обезопасители на контактите и по-ниските ъгли (имаме такива на 10 см от земята) че докато се обърна и е отишла някъде си... А и се търкаля вече свободно във всички посоки и ела да видиш чудо. Изтресе си челото на ръб и сега има яка синина и на другия ден падна от повивалката (слава богу, на дюшека си 20см по-надолу) докато се обърнах - как съм плакала и съм се укорявала каква лоша майка съм можете да се сетите и сами, но факт - вече сме насинени и минали "Бойно кръщение" а моето спокойствие явно си отиде вовеки  Confused

Взела съм безмлечна оризова на Милупа да почна захранване но първо да направим последната контрола на урината, да ни види и измери доки, да видим пак какво става с кожата и АД-то... Та сигурно още седмица ще се забавим поне, но тя вече посяга към храната ни на масата и си е съвсем готова според мен, ще видим.

Роднините на мъжа ми ни изпилват нервите, и той е много нещастен и между чука и наковалнята, но и те са... айде да не пиша чесе ядосвам... егати бездушието и властоманията... абе не ми се разправя просто.

С две думи света ми е малко крив и малко ме е страх от бъдещето, но... ще видим.

Целувки на всички празнуващи и празнували, ужасно как не мога да влизам по-често, а толкова обичам да си говорим макар и виртуално, но нещо вече хич ме няма, срам - но не ме отписвайте още, "I'll be back" казваше някой...  Flutter

# 157
Днес реших да направя картофено пюре, понеже тук някои вече дават, но докато стане, той ревна и дадох пак готово. Та щях да го дам без подправки, а сега разбирам, че може би трябва да сложа малко мазнинка и сол може би?

Не, сол не се слага, много е натоварваЩо zа бъбреците, само маzнина трябва да се слага не никакви подправки  Naughty

# 158
  • София
Честито на Давид и всички останали месечковци!
Ей, Beauty, как ме зариби; напапквам малкия и отвам в пицарийката  smile3508

Жени, на мен педито ми каза, че с картофи и ориз се захранват деца, които наддават по-малко от нормата, а другите със зеленчукови/плодови пюрета, в които на малко по-късен етап да се добавят картофи и ориз. После каши, които могат да се пропуснат при повече наддаващите хлапета.

Аз от събота ще ги почвам пюретата. Реших да ги давам след папане (след млекцето) по няколко лъжички, 4-5 дена от едно нещо, после друго и т.н. докато въведа повечето продукти, които бебо трябва да яде и чак после ще замествам ядене. Какво мислите, дали ще се получи?

А, и исках да питам, може ли гроздето в сокоизтисквачка, или семките ще са проблем?   newsm78

# 159
Честит 5-ти месец на Давид!
мамо меца, завръщай се бързо, че и ти ни липсваш! Hug

# 160
Пете, newsm59!много радост и здраве ти пожелавам newsm51 smile3525
Честито и на Давид! Hug
Вени,бързичко да се оправяш Praynig.
Татянче, гооооляяяяяяяяямо благодаря за полезното инфо Peace.

# 161

А, и исках да питам, може ли гроздето в сокоизтисквачка, или семките ще са проблем?   newsm78

Точно вчера със мои приятелки /педиатри/ обсъждахме даването на сок от диня и грозде  Rolling Eyes
Посъветваха ме да не давам заради това,че се получава разстройство.Но можеш във кухненски робот  Peace да направиш сок

Честит рожден ден на Петя   bouquet 

И честит 5-ти месец на нашият зет /Бюти взимам ти го  Party/ Взимам ти го и няма не искам  Hug Ама много да го намачкаш от мен  Heart Eyes

Обещах да пиша от време на време менюто ни :

Вчера
-7 ч. Ам
-12ч зеленчуково /картофи,обълки и тиква/
-16:30 ч бананова кашичка
-21 ч АМ  /от Фенистила капки понеже я приспиват беше на 4-ри хранения/

Днес

- 7ч АМ
-11:30 ч зеленчуково /ориз със картофи и още нещо/
-16 ч плодово /асорти банан/
- следва.....  Mr. Green

Абе момичета не е ли още малка за 4-ри хранения ,от 3 дни пропуска 5-тото Какво да я правя  newsm78

# 162
  • София

А по повод захранването, знаете ли една приятелка казво "захранване" направи?! Сок от грозде, зеленчуково пюре (микс), половин банан.....

Ми аз не виждам нищо лошо да даде сок от грозде ,зеленчуково пюре и 1/2 банан в един ден  Rolling Eyes Ти ядеш ли сутрин обед и вечер едно и също? Rolling Eyes
Може би трябваше да доуточня, че това е било менюто в първия ден на захранването!

Ренката, съседите изтискват грозденцата в сокоизтисквачка без проблем.

Танче, моя малчо също много обича да разглежда книжки и теб подобни. Като сме навън и много се вкисне, почваме да разглеждаме един каталог за мебели. Той прелиства страница по страница и понеже много бърза аз му помагам  Mr. Green Вкъщи "четеме" книжката за масаж и гимнастики и нали е с картинки... Mr. Green

Има ли някой да давам оризовата каша на Нестле? Нещо немога да се справя с нея  Sad Правих я с кърма, обаче си остава рядка, чудя се така ли трябва да е или самата каша не се е разтворила  newsm78 Днес я направих с краве мляко (естествено за собствена консумация) и пак нестана гъста  Thinking

# 163
  • София
 dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada
                    Петенце,

Честит Рожден Ден!  nbirthdayДа си ми жива и здрава и все такива хубави и сладки бебочета да произвеждате!  Mr. Green Прегръдки и мнооого целувки от нас със Стаско!

dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada dazzler1  Party Time Tada

# 164
  • София
Данче, кашите по принцип не са ли млекоподобни като консистенция?

Общи условия

Активация на акаунт