Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 722
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро мили мами,

брееее, циганско лято при нас, да не повярва 4овек  Sunglasses  Целия август мръzнахме, а сега елате вижте  Mr. Green  Само дето в4ера ме наваля дъжд, и то докато бяхме с Милена в гората....и то много на вътре в гората  Twisted Evil  ....вси4ко там бе в кал, а аz как съм бягала с бутала танка, кой zнае каква картина бях. А детето ми се хилеШе под дъждобрана  hahaha 

4ерпя ви zа рожденният ден на баЩа ми, който е на над 2.000км от нас  Sad    cook

Хайде да видим да ли Ще успея да отговоря на вси4ко или дали Ще zабравя полувината  Embarassed

Много благодаря за изчерпателната информация, аз "репликирам" и уточнявам, да не се плашат от много забрани мамите. Нали в дискусия стигаме до истината.   Peace

То4но така, zаедно сме силни  Mr. Green  нали това е смисълът на един форум  Hug

joyka, на нас може да ни се струва беzвкусно, но zа децата хи4 не е. Те имат такива 4увствителни рецептори, 4е вкусът на пюрето със сигурност е силен zа тях. Все пак, виж колко месеца бяха само на кърма/АМ. То и zатова се препоръ4ва бавното въвеждане на нови храни, те трябва да свикват постепенно, бавни4ко с новите вкусове. За това не бива да се дава днес морков, утре тиква, в други ден броколи и т.н. Не бърzайте с многообраzието, до сега бяха на еднообраzна храна и не йм пре4еШе. Няма и смисъл да се бърzа с даването на рискови храни, те не йм липсват zаЩото не ги zнаят оЩе  Mr. Green  Ли4но аz съм реШила да не въвеждам рискови храни преz първата годинка, а хем нито аz, нито мъжа ми имаме алергии.

Аги, с теzи раzтворими 4айове трябва да се внимава в смисъл внимателно да се 4ете на опаковката, zаЩото в тях 4есто има zахар под някоя друга форма. По добре е 4ай в торби4ки. Виж, zа танина наистина не zнам ниЩо, ама обеЩавам да 4ета и Ще споделя. Броколи, съЩо и карфиол, може. Банане супер, той не съдържа киселина както портокалите и кивито. Освен банан на тоzи етап са подходяЩи круШа и ябълка, но при ябълката гледайте дали няма да се zа4ерви дупенцето евентуално, при по 4увствителната кожа.

Катя, zа желяzото са прави донякъде. В кърмата наистина няма, но бебетата имат фетални zапаси които стигат преz първите 6 месеца. За това и не се препоръ4ва иzклю4ителното кърмене след 6тия месец.И по немската схема се дава месо (пюрирано, раzбира се) оЩе преz 7мия месец. Първо само zелен4ук, после zелен4ук и картоф, и след това zелен4ук, картоф и месо именно zаради желяzото. И се дава витамин С към това (или се капи малко сок в пюрето, или се дава плодове пюре като десерт) zа да се абсорбира желяzото. Но не се притеснявай иzлиШно, бебетата сега zабавят темпото на растежа и можеШ спокойно да кърмиШ цели 6 месеца  Hug

Мамо79, 4естито ви никнаЩо zъб4е   bouquet

Филипа, 4естито бойно кръЩене...права си, става zа секунди и никой не е zастрахован, 4е няма да му се слу4и. Децата бърzи4ко zабравят, постарай се и ти да zабравяШ zа слу4ката  Hug  И поzдрави Ики и Сими  Wink

Енвия, малеее, настръхвам като 4ета zа дофторите. Как така Ще кажат на малката 4е не ЩеШ да я храниШ?  Shocked  4е цицата zа игра ли й даваШ?  #Cussing out  Тъп народ, ей  #2gunfire
За пюретата ли4но аz Ще давам само купени. Тук в Германия има толкова строг контрол на бебеШките храни, 4е аz с домаШни пюрета никога няма да успея да докарвам такова ка4ество. Става въпрос най ве4е zа раzни токсини и т.н. в плодовете и zелен4уците. Дори те да не са пръскани, не се zнае по4вата каква е... А при купените има много строг контрол и zатова Ще гласувам доверие на 4и4о Хип  Mr. Green

# 196
Давайте идеи за първи зеленчуци, извън картофите!  Praynig
 Ексчето каза - тиквички. Друго!?

Тиква, освен теzи дето ги спомена Дея  Peace

# 197
Татянче,  bdbaloni на баща ти smile3525 Да е жив и здрав и много щастлив с вас, макар и на такова разстояние!

# 198
  • София
Здравейте и от нас с Тонито!
И веднага да се включа по темата:

Абсолютно подкрепям Татяна и Дея за купените пюрета, защото при домашните:
1. не се знае зеленчукът къде е отглеждан, с какво е наторяван и какви вредни вещества съдържа;
2. при приготовлението, колкото и да се стараем не може да достигнем условията при които се правят купените;
3. Самата консистенция евентуално ако остане някое парченце бебето може да се задави, а при купените пюрета няма такова нещо.

За жълтъка смятам да го давам от 6м, а цяло яйце чак след година, предполагам, че в белтъка има нещо.

За закаляването питам дали правите обтривка с мокра кърпа, като намалявате температурата на водата и дали водата за къпанане също намалявате темп. и до колко стигате?

# 199
Аз намалявам само температурата на водата за къпане, до 33 градуса май най-малко е била, което не е много каляване, ама все пак ... , но вече като захладнява незнам дали ще намалявам още ... вероятно не, а обтриване не правя Embarassed

# 200
Здравейте и от нас набързо!
Не мога да ви изчета, но честито на всички, които имат повод да празнуват  bouquet
Ние сме все още само на кърма и за захранването ми е интересно какво коментирате Hug
Смехоранчо - евала маце, и да си траеш толкова време -  Heart Eyes специални поздрави от мен и Алекс  bouquet
Чао и като ви изчет ахубаво ще се включа по темите!  bouquet

# 201
Давайте идеи за първи зеленчуци, извън картофите!  Praynig
 Ексчето каза - тиквички. Друго!?
1. Моркови
2. Картофи
3. Тиквички
4. Зелена чушка
5. краставица не може ли? newsm78

# 202
Водата за къпане от много време е 30 градуса. Не знам дали трябва да я смъквам, но аз самата много обичам да се напарвам в банята и да излизам червена като тлъст омар  Joy
Купешките пюрета и аз ги предпочитам, но Хип са си скъпички, поне за мен. А в Ганчев все ме съмнява да се слагат "екологично чисти" продукти и ми е криво, че ги купувам...

Бюти ми попита преди време защо ми е весело, ами как защо бе, Бюти?! То от месец и нещо кЕКС не бях правила, та като реших да пробвам какво е, да не съм забравила, то всичко си ми работи, екстра ми е машината! Joy Joy Joy

Танче, ще правя другата седмица един дънков, спортен слинг, та ще го снимам и ако ти хареса...засилвам ти го!
 Peace

# 203
  • София
Ей, той пък Пресил да не остане по-назад от Давид! Mr. Green

Аз водата не я меря, преценявам я-някой път става по-топла, друг път-по-студена...

# 204
тиква на Хип ни е първото пюре,вчера му дадох ,днес пак.
А колко е трайността на отвореното пюре?остана още малко-утре мога ли да го дам или не?/

# 205
тиква на Хип ни е първото пюре,вчера му дадох ,днес пак.
А колко е трайността на отвореното пюре?остана още малко-утре мога ли да го дам или не?/
Ами аз лично отварям и давам, прибирам в хладилника и имам за 2 дни още, остатъка изхвърлям.
Т.е. давам 3 дни поред.
48 часа трайност в хладилник точно това значи!

# 206
  • София

Бюти ми попита преди време защо ми е весело, ами как защо бе, Бюти?! То от месец и нещо кЕКС не бях правила, та като реших да пробвам какво е, да не съм забравила, то всичко си ми работи, екстра ми е машината! Joy Joy Joy
Абе, викам си аз "Я да питам какво е развеселило чайничето?!", а то каква била работата... Joy

# 207
ей, поизчетох ви горе-долу, много полезна информация Heart Eyes
Татянче, точно това желязо притеснява майка ми и тя иска към 5 1/2 месеца да го захранваме - тя се върна предната седмица и нещо й се струва, че Алекс е блед, иска да му пуска изселдвания сега - за всеки случай, може запасите от бременността да са се изчерпали newsm78
Аз също съм фен на готовите пюрета ама още не знам с какво ще се почва или с каша ли...голЕм хикс ми е ooooh!
А за водата - къпя си го с 37-38 градуса и хич нямам намерение да смъквам температурата Naughty
Данче, цацата се въвежда само на плажа на Варна - така, че другото лято - при нас! Hug

# 208
Преди малко се прибрах от срещата с Ики и Сими, моят човек се представи по възможно най- Sick начин-рева като магаре, не искаше да стои в количката, мрънка...А Симеон е толкова кротичък, пу-пу, гласчето му не чухме.Ходихме да им купуваме пюрета, от утре и ние започваме захранването WinkАз също ще заложа на готовите пюрета, по-точно на чичо Хиповите, както се изрази Татянката Laughing.С тоз ревльо не мога да си представя, че ще имам възможност на спокойствие да му приготвям домашни.Но нека все пак да видя как ще понесе тези.

# 209
  • София
И мойто педи ми каза да давам купешки пюрета; препоръча ХИП и Ганчев. В едно списание четох, че е за предпочитане да се дават купешки през първите 2-3 месеца от захранването, освен заради контрола на качеството и заради това, че се правят по някаква технология, чрез която се премахват голямо количество баластни вещества, което ние няма как да направим вкъщи. В по-късните месеци препоръчват домашни, като постепенно се увеличава големината на парченцата, за да свиква детето да дъвче. Ако се продължи дълго с фино пасирани пюрета, после хлапето по-трудно ще свикне с нормалната храна - може да я отказва, или да гълта без да дъвче.

Общи условия

Активация на акаунт