Слънце отново изгря и априлчето се пак засмя.

• 9 712
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте.
Татянче, честит рожден ден на баща ти   bouquet

Това за желязото в кърмата и на мен ми го казаха, макар че аз не кърмя, но като кърмих, акушерката каза, че към 6-ти месец запасите от желязо намаляват. И още неща каза жената, ама аз като не помня.

Аз мислех да правя пюрета, но сега взех да се разубеждавам, много логика има в това което пишете. Кой знае откъде са домъкнати тези зеленчуци и колко нитрати имат , май и аз ще купувам  newsm78

# 211
Преди малко се прибрах от срещата с Ики и Сими, моят човек се представи по възможно най- Sick начин-рева като магаре, не искаше да стои в количката, мрънка...А Симеон е толкова кротичък, пу-пу, гласчето му не чухме.Ходихме да им купуваме пюрета, от утре и ние започваме захранването WinkАз също ще заложа на готовите пюрета, по-точно на чичо Хиповите, както се изрази Татянката Laughing.С тоз ревльо не мога да си представя, че ще имам възможност на спокойствие да му приготвям домашни.Но нека все пак да видя как ще понесе тези.
Татянче, да ти е жив и здрав таткото  bouquet

# 212
Добре дошли на новите мами Hug

Татянче, да ти е жив и здрав тати и да се радва на внучката си много Heart Eyes

# 213
Честит ден Рожден на Татянченият татко Joy  bouquet Hug
Да ти е жив и здрав, и на 2000км подкрепа пак е нещо! Peace

Кажи му колко 20-30 годишни мами му честитят и ще цъфне!

# 214
Да му е честито на Татянчето на татко и!   bouquet

Аз захраних и захранвам само със купешките  Peace И с много доктори съм говорила и те казват,че най добре са купешките.
Пък и факт е ,че на децата им харесват повече от домашните Grinning

Това е сериозен аргумент да започнеш с домашни, или да ги редуваш - аз мисля така да правя.  Голяма част от децата, захранени с купешки пюрета, трудно преминават към по-груби консистенции като намачкано с вилица например.

Но принципно привържениците на купешкото смятат, че производството е контролирано, качеството е гарантирано, продуктите са подбрани, технологията на приготвяне е изпитана и непостижима в домашни условия...

Да де, това да приготвиш на пара домашен чист морков и да го намачкаш с вилица е твърде примитивно  Joy но като цяло за контрола съм съгласна, с тази забележка че ако (както ще е при нас) продуктите са ми домашни, термично съм ги обработила точно толкова, колкото е необходимо, и не слагам сол и захар (да не говорим за други гадости) не мога да си представя кое ще е това пюре в бурканче което да е по-подбрано, по-"био" и по-"еко"...

Кате не се връзвай на лекарката... Вярно е че в кърмата желязото е малко, но бебето има запас от утробата точно за около 6 месеца, след тази дата е нужно внасяне отвън. И може да стане с обогатена каша, а не с алергенния жълтък.

# 215
Здравейте и от нас!
Аз май оздравях, но бебо ми се струва че има разтройство. Два дена не беше акал, а сега от сутринта 3 пъти, като последния път много рядко... Какво ще го правя като педито утре заминава за Гърция за една седмица. Давайте "евентуални" съвети, пък и ще се поровя да попрочета това онова!

Цацата не я ли въведохме лятото и сега я спираме, а Данче- Калпазанче Wink

И ние сме на готови пюрета, поради горните причини посочени от вас! Съхранявам в хладилника като остане и три дни без проблем ги хапваме и вече на третия ако остане/което рядко се случва/ - мама дояжда. Но тук като чета, някои приготвят домашни и взе да ме гризе съвеста - та само аз ли ще давам готови. Я да спретна едно картофено. И както казах вчера - нищо не стана. Та сега като видях, че повечето сте на готови и ми олекна.
Иначе кой знае какво разнообразие не давам от плодове и зеленчуци, въпреки че до сега си мислех, че трябва. Общо взето - ябълки, круши, сливи, моркови, тиква, а в някои от плодовите миксове имало и праскови. Вчера дадох на Hame- някакви чешки - карфиол, грах, картофи, домати, по една лъжичка - за да започна разнообразие, но явно ще забавя, щом казваш Танче. / но това няма да го доям, че е много гадно/
Мойто Спасче още не се обръща. Гледам вашите, пък четох и в майските бебоци, вече се обръщат. Не че искам да започне да пада от спалнята-така ми е добре все още, но нормално ли е?! Горе долу каква е горната граница за обръщането - да следя, за да не изпуснем и нея!?

И от мен  newsm59 за таткото!!!!!!

# 216
  • София
Давайте идеи за първи зеленчуци, извън картофите!  Praynig
 Ексчето каза - тиквички. Друго!?
1. Моркови
2. Картофи
3. Тиквички
4. Зелена чушка
5. краставица не може ли? newsm78

Аги, освен картофи може и картофи да се дадат -да! Joy
А на зелените чушки как ще махнеш ципата?
Аз почвам със пюре от тиквички след това моркови, и двете са от градината на баба ми високо в планината!
не вярвам да намеря по еко-продукт в бурканче!

ЧРД на Дедкото!

# 217
Кажи му колко 20-30 годишни мами му честитят и ще цъфне!

Хаха, сладурана, Ще му предам, наистина Ще цъфне, какъвто си пада по млади4ките.... Whistling  Много благодаря на вси4ки zа пожеланиета  Hug

Хора аz съм тиква, енвия пита какво може да се дава освен тиква и аz отговорих "тиква"  ooooh! В таzи връzка, енвия, можеШ да се ориентираШ на готовите пюрета. Каквите zелен4уци има zа след 4тия месец, такива можеШ да приготвяШ.

Ето го 4и4о Хип той гарантира ли4но zа ка4еството на пюретата, та ако се иzдъне неЩо, zнаем му фиzиономията.... newsm66

Аz пък zнам, 4е отворените пюрета трябва да се консумират веднага, ама zаЩо беШе така?  newsm78

Мецанке, по еко може да е, понеже ти няма как да zнаеШ ка4еството на по4вата, в която е уzрял zелен4ука. Той може да не е пръскан, но ако в zемята има нитрати?  Thinking

А пюретата zа по късен етап са с друга консистенция, има и пар4енца в тях та да се нау4ат да дъв4ат  Peace

Аги, zа пиперката не съм много съгласна, според мен е прекалено трудно смиляема  Thinking

Дан4е, слуШай Сминс4о, другото лято Ще zахранваме дружно по капан4етата в Морската  Mr. Green

joyka, и Милена не се обръЩаШе много много...до в4ера. В4ера й събух панталоните и 4орапките и от тогава не спира да се върти  Crazy  Пробвай, може и на Спас да му пре4ат дрехите.

Дове4ера като идем у супера Ще раzгледам пюретата, стана ми любопитно. Мъжът ми е голям фен на плодовите пюрета и няма търпение да zапо4нем zахранването  Mr. Green  та с удоволствие Ще раzгледа с мен асортимента  Mr. Green

Хора, трябва ми малко акъл (то по принцип ми трябва и то не малко, но имам предвид zа неЩо конкретно  Mr. Green ) Нали ни предстои преместване (пак) и в момента търсим къЩа. Намерихме неЩо суперско, самостоятелна къЩа с 160м² жилиЩна плоЩ, отделно маzи и пр., 600м² градина и наоколо само zеленина, някакъв реzерват било и не може да се построи пове4е. КъЩата е нова (на 15години), на хубаво място и на много добра цена. Оба4е по4ти на всякъде е с пло4ки и то беz подово утопление. Това ме притеснява, да не мръzнем преz zимата? Нали то4но преz zимата Ще лаzят наШите бебета.... Thinking  Какво мислите вие по въпроса?

# 218
Плочки! Даааа, студенко ще е! Но с отоплението не вярвам, че ще имате проблеми. Не си заслужава само за това да се отказвате, при условията, които описваш. Ами че това е рая!!!
Ние сме на паркет на места естествен, на места ламиниран. Зимата до сега слагах едно килимче /колко уютно ставало - според свекървата, щот иначе не е. както и да е/. В едни шкафеве има едни булани - от чеиза на мъжа ми Joy Толкова исках да ги разкарам на някъде, той не дава. И преди време се сетих - ще ги постеля зимата по пода и бебо да лази колкото си иска.
Може и така да решите проблема с плочките -нещо се постила ...

# 219
Ааа Татянка, не се отказвайте само заради едните плочки. Както го описваш не е за изпускане. Пък ако плочките ще са ви такъв голям проблем ще ги смените (поне там където ще е малката). Но и с тях мисля че ще се справите все някак.

И ние онзи ден направихме сефтето с падането от дивана. Не знаех кой да успокоявам по-напред, малката или сестра ми, на която в последствие даже и стана лошо от уплаха Mr. Green. Ама ми се струва малката най-вече от уплаха наду гайдата и то тази от вика на леля си. Не знаех обаче, че не трябвало да заспиват веднага след това. Алекса като се успокои веднага си заспа.

Хайде сега честито на празнуващите  bouquet.

Ауу аз от два дни нали не съм влизала и гледам днеска нашето Цвети - браво мацка, супер си Hug.

# 220
Tatjana ЧРД на твоя татко ... и мерси за поздравите по случай зъбчето - само ти забеляза нашта радост и гордост Hug
а аз пък нямах търпение да ви се похваля .... но нищо ...
Плочките наистина сковават малко ама нещо ще измислите ако само това му е минуса Thinking
joyka  ние от корем се обръщаме на гръб ама на обратно стига до средата и толкова.
П.П. водата все топла си я правим не сваляме градуси о/о37.

# 221
Мама 79, не се сърди за зъбчето  Hug. Забелязох като четях, но много лош навик имам да забравям неща докато стигна до края и така много често пропускам важни неща. Да ви е честито новото зъбче  bouquet.

# 222
  • Boston, MA
Честито ви зъбче, мама79!

Честит рожден ден на таткото на Татянка! И моят татко имаше р.д. на деня на Съединението, на 60 години стана... Дано да си го видя догодина и той да си види внучето.

Лекси повече да не пада! И Дани имаше опит за летене, ама го спасих де. Хванах го от дивана. Той почти не разбра какво е станало, на мен ми изскочи сърцето. Явно това ни чака.  Sad

Хайде приятен уикенд!

# 223
Здравейте и от нас.
При нас нищо ново тези дни.
Аз малката много я пазя да не падне, че ме е много страх Embarassed

# 224
  • София
Здравейте и от нас!
Да почерпя с кафенце и вкусна тортичка послучай новата придобивка на Тонито - столче за хранене, което се люлее и пее ето това[urlhttp://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=1858][/url]. Като сложихме Тонката в него и пуснахме музиката не съм виждала по-щастливо дете, той така се смя, както никога досега (не били разбирали).

Честито на всички празнували вчера!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Това е засега от нас, че почва голямото есенно чистене. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт