Парфюмни размисли и страсти - 248

• 53 895
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • España
Наближава месец, откакто не съм си купувала нов парфюм !!! За това и смятам да се наградя с такъв в скоро време 🥴. Даже , ако устискам още месец , смятам да се сдобия с или Ursa или Sirrah на Tiziana Terenzi . Днес ходих да разглеждам пространно бранда и тези два парфюма ми харесаха най-много ( от това ,с което разполагаха в магазина) . Обаче не знам кой от двата...време съм си дала достатъчно за размисъл...Вие какво ще кажете?

# 616
Много се зарадвах да прочета отзиви за новия Van Cleef Oud Blanc, звучи точно като нещо, което би ми харесало. А тамяни като прочета, веднага наострям уши. Влязъл ми е Reve d'Ossian в главата и май няма да мирясам, докато не го придобия. Мисля, че unterdenlinden говореше за него, пак беше станало дума за тамяни.
Тази седмица го карам морско и съм взела с мен Surya Bali Fiilit, Bronze Goddess Eau Fraiche Estee Lauder и Alien Mirage TM- който, както и очаквах чудесно се вписва в морския климат. Не намирам никаква прилика с Chloé или Ambree-то на Нарцисо. Амбрето не ми пасна никак и ми тежи, мазна жега от началото до сухия край, а Миража е като морски бриз в жегата, страхотна трайност също така.
Упорито се опитвам да позиционирам Бронзовата богиня някъде в сърцето ми, че на първи проби беше малко невзрачна, та затова я взех на първо пътешествие....

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 18:55 от tuali

# 617
  • София
Да го хване яд човек направо!... Разкошна бутилка, чудна цена в момента и сок, очертаващ се като никакъв. 😕 Това е престъпление!
Благодаря, Klodilia! 🌺
Aзи🌺 - не го отписвай още съвсем, все пак аз не съм отявлен почитател на класическите женски флорали - почти нямам такива, като се замисля. Simple Smile Да се приема с grain of salt моето мнение по темата в случая, все пак идва от човек, който от тази си парфюмна обиколка се впечатли най-много от Moustache Rochas, а не от дамските новости. Grinning За себе си не знам дали бих го купила, но за повторен тест определено бих се върнала, за да знам дали да го имам предвид като добра опция за мъжки подарък в бъдеще. Wink
Oud Blanc VC&A ме е яд, че не се сетих да го потърся и ми остава задачка за следващо минаване през парфюмериите, уд + тамян за моя вкус е предизвикателство, но тази линия е много изпипана и ще пробвам с интерес.

# 618
Днес отидох да тествам по-обстойно Serpent Bohème Boucheron, но така и не стигнах до него.
По пътя ме срещна  Giorgio Armani My Way и цялото ми внимание буквално залепна за него. Нямаше и да му обърна внимание ако бутилката не ме беше повикала по име. Relaxed
Красива е, наистина! Изчистена и семпла но много ефектна с тази контрастиращата тъмносиня капачка. Ами, не му устоях. Просто посегнах и го взех.

Имам бегъл спомен, че прочетох, мисля тук но може и да бъркам, че е поредният сладък бонбон. И аз точно това очаквах - поредният лепнещ от сладко десерт. Той пък взе, че ме изненада.
Да, сладък е, но по един освежаващ, ободряващ и закачлив начин. Като ледена и тонизираща лимонада от червени плодове - касис, ягоди, малини, сладка круша. С натрошен лед и апетитно декорирана чаша с пресни плодчета, зелени листенца и резенчета лайм.

По ледената чашата се стичат бистри капчици, носи се сладък и притегателен аромат, ледът прозвънява при разклащане  и нямаш търпение да отпиеш. Ароматът е упойващ и примамливо сладък, но вкусът е леко киселичък и толкова освежаващ! Усещането е точно като глътка ледена, прясно приготвена лимонада в гореща августовска вечер. Подухва прохладен ветрец и донася от близката градина аромат на сладки и млади туберози...

В сърцевината, туберозата е крехка и сочна с една лека сладост и лимонена свежест, като при изсъхването си става по-криместа и леко пудрена, и се усеща по-отчетливо. Носима е, модерна и много красива.
И това което най-приятно ме изненада е, че освежаващото и звънливо усещане остава до самият край.
Всичко е така добре смесено и прелято по един съвършен начин, че ти се иска да вдишваш още и още.....

Парфюмът е хем закачлив и младежки, хем не точно. За мен е по-скоро зрял аромат, но с все още младежки дух.

Не знам дали ще мога да го нося, но много ми се иска.
Обезателно ще тествам пак.
За пореден път аромата от блотера няма нищо, ама нищо общо с този върху кожата ми. Така че, обезателно тествайте на кожа, на блотера определено не ми харесва.

И да отбележа, видях дъната на три бутилки.  Вярно, че са по 30 мл., но за мен е постижение! И сега съм в размисли с какво да се наградя!? Thinking Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 20:43 от Sysly

# 619
А не, не съм споменавала такова нещо за пореден бонбон. Аз харесах това Армани много. Взех си проби и ще го купя.

# 620
И аз не съм отявлен почитател на цветните парфюми, ама съм се побъркала нещо - изкушават ме бутилки. 🙄 И това, което е вътре в новото Армани нама да ми е по вкуса, но бутилката е великолепна! От Туили насам издевателстват над опитите ми да кажа не на подобни прелестни флакончета. Удържам се, де, но ми е все по-трудно! Представям си едни 30 мл красотички така наредени една до друга - Twilly, Serpent Bohème, My Way... Лоши хора!

# 621
А не, не съм споменавала такова нещо за пореден бонбон. Аз харесах това Армани много. Взех си проби и ще го купя.
Явно се бъркам, Денси, извинявам се.Flowers Rose Някаде го прочетох, връщам се да се поправя. Kissing Heart

# 622
Много се зарадвах да прочета отзиви за новия Van Cleef Oud Blanc, звучи точно като нещо, което би ми харесало. А тамяни като прочета, веднага наострям уши. Влязъл ми е Reve d'Ossian в главата и май няма да мирясам, докато не го придобия. Мисля, че unterdenlinden говореше за него, пак беше станало дума за тамяни.

Честна дума, тази сутрин си мислех за него (Reve dOssian) и затова, че го имаше преди много време в нотино, а аз не го взех. Викам си: Идва есен, освен долче амалфито, не знам какво ще вадя, защо не го взех онзи Reve d'Ossian, има още малко в пробичката и ми се свиди да го харча. И се напръсках с момината сълза на марката, но, както и преди съм писала, хлорна вода с дъх на момина сълза, може и за дезинфектант да мине, ковид-комплайант го раздавам.

# 623
Минавам да кажа, че съм все така влюбена в Dolce garden и дори сега, близо 12ч след пръскане, все още го усещам леко, сладък и кремест като лек пухкав крем за тяло Gift Heart Много ми е любим и честичко си го нося напоследък.
Скрит текст:
Аз също се старая да се придържам към диетата, обаче.... преди малко видях, че Angel EDT 2019 е на добра цена в Дъглас и му се чудя Thinking Миналата година го пробвах и много ми беше харесал, но тази зелена ябълка ме плаши. Ще се пробва пак де, то е ясно.

# 624
Наближава месец, откакто не съм си купувала нов парфюм !!! За това и смятам да се наградя с такъв в скоро време 🥴. Даже , ако устискам още месец , смятам да се сдобия с или Ursa или Sirrah на Tiziana Terenzi . Днес ходих да разглеждам пространно бранда и тези два парфюма ми харесаха най-много ( от това ,с което разполагаха в магазина) . Обаче не знам кой от двата...време съм си дала достатъчно за размисъл...Вие какво ще кажете?
И двата са много хубави, като Ursa е копие на Straight to Heaven By Kilian, но Килиъна е по-хубав. За мен е повече мъжки и чакам по- голям студ, за да проследя как стои и се развива. В жегите абсурд такива бомби.
Sirrah е по- хубавият и пипнат парфюм за мен, но и с голяма разлика в цената. Той също трябва да се види как ще и във ветровита влажна късна есен, защото аз се надявам на циганско лято до след средата на Октомври.
Вземи проби и ги носи, така сама ще прецениш. Парфюмите на Тициана не се разбират добре от проби, на блотер въобще не трябва да се пробват. Лъже страшно. Като се носи два пъти веднага става ясно дали ще го бъде или не.
Аз например мога да нося и си купих засега 5 парфюма от марката, като само Адромедата и Веле нося в топло време, другите ще чакат. Един имам от преди Eclix  и той е целогодишен, без най- големите жеги.

# 625
  • Пловдив
Densi, как ги взимаш тези проби? На мен в никой магазин не са ми давали освен ако нямат малки мострички. Не говоря за бутиците в София, може би само там се предлага тази опция.

# 626
В Сефора отливат, ако имат желание и ги помолиш. В бутиците винаги дават, в Дъглас много рядко, само фабрични. Те не отливат никога дори да си имам мое шишенце.

# 627
  • España
Densi , благодаря!
Отляха ми проби и от двата. Ще ги изучавам до октомври ( хем да позахлади малко) и тогава ще си направя подарък за РД...😉

# 628
  • Пловдив
Момичета, Girl of now ...бихте ли го определилили като сладникав?
Чудя се м/у него и https://www.parfimo.bg/cartier-la-panthere-eau-de-toilette-za-jeni-75-ml-tester/

# 629
Не е сладникав, а много сладък.

Общи условия

Активация на акаунт