Вече ЮЛЧЕТО в леглото се върти и играчката с очи следи

• 13 872
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • somewhere over the rainbow
Абе то всъщност няма да давам биберон всяка вечер,а само когато преценя ,че се налага.Надявам се да няма проблем Praynig
Ние сме на ваксина в четвъртък,ама никой за температура не ми е споменавал /лекарска му работа #2gunfire/.
Памперсите ги пълним яко-и с двете...неща Laughing.Ама си пием много вода де.
Айде останете със здраве и лека ви нощ! Hug

# 61
  • somewhere over the rainbow
Пак съм аз.
Добре де,водата не се ли води за "биберон"? newsm78

# 62
Вода предлагам,но Ема не пие.До сега е пила само 2-3 пъти,и единия път беше когато видях хлътналата фонтанела дадох първо малко вода,после я сложих да посуче.И снощи беше много гладна,но аз я задържах половин час,за да си дойде време за баня,че иначе беше много рано и й предложих вода и тя пак пи,но гледам само за изплаване да я ползвам водата поне за сега.
И аз мисля,че с Пентаксима не е нужно да се дава нещо,но педито пак нищо не спомена.
Пак съм аз.
Добре де,водата не се ли води за "биберон"? newsm78
Води се,но с вода май не може да се отбие  newsm78
Диди,много ни изкушаватеее  Heart Eyes сега ще надникна да го видя малкия сладур  Hug

# 63
  • на правилното място, в точното време
  Здравейте и от нас,че скоро не сме се включвали. За отбиването на бебоците от даване на смесено хранене сие строго индивидуално.Ние сме от 2 месеца на смесено хранене.Има дни,в които през деня е само на АМ,има дни в които суче при почти всяко хренене и после се дохранваме. Днес например до обяд беше само на кърма, от следобяд почнахме да допълваме с АМ. Иначе през нощта сме изключително само на кърма. Няма никакви признаци за отбиване. Ако имате проблем с нахранването на децата, стимулирайте си лактацията ,но и ги дохранвайте щом се налага,глупаво е според мен да ги държите гладни. Поне аз мисля така де, но децата са си ваши.И трябва да си вземете решения за децата. Успех на майчетата, които се борят за да увеличат кърмата! Peace Peace Peace
   Да се похваля,ние вече почти не се събуждаме нощем,дори да се събудим,сучем,но всичко е спокойно и после пак заспиваме.Караме така до към 9,30 поне. Давам вода и то доста,понякога беба се муси на цица и на млякото, определено си сика водата и като й дам шишето с водата,пие като "жадна" Simple Smile
 За ваксините аз се разбрах с педи,че ще изчакаме и още не съм решила каква да взема. Навита съм за Пентаксима,но имаме още време.
  Гледам тука сватосвате се  hahaha ,дали да не огледам и аз за някой ергенин  newsm78
  Айде ще ви уведомя за избора ни друг път,сега оставям мъжките майки в трепетно очакване кой ще изберем  Joy Joy Joy
   Лека и целувки на бебоците!!!  bouquet  bouquet
  Честити месечинки на празнуващите и всички,които съм пропуснала! Много здраве и усмивки!

# 64
Аз никога не съм давала каквото и да било за температура нито преди, нито след ваксина. Слагам ваксините от Здравната каса, т.е. живите, защото не виждам смисъл да се купуват убитите(странно звучи това с живи-убити). Имам много познати в чужбина, живяла съм дълго там и по мои наблюдения там децата също вдигат температури и имат проблеми с убитите ваксини. Точно както в България с живите. Племенницата на мъжа ми вдигна температура от убитата ваксина, а дъщеря ми нищо й нямаше от живата.

Но не затова ми беше думата. Исках да кажа за Панадола и температурата. По принцип аз лично съм против да се дават лекарства за щяло и нещяло, а недай си Боже превантивно. Организмът трябва да се научи сам да се справя с болестите и само ако има нужда да му се помага. За температура до 38,5 градуса също нищо не предприемам освен някой хладен компрес. Всеки път когато оставяте детето само да се справи с болестта то си изгражда имунитет и всъщност правите нещо като инвестиция която ще ви е полезна за следващата болест. Даже и детето да вдигне например висока температура след ваксината (много рядко се случва, ако ваксината е сложена в подходящи условия, т.е. когато детето е напълно здраво и не в горещините), да речем вдигне 39 градуса, аз лично бих сложила 1 свещичка Ефералган колкото да се смъкне малко температурата и детето да не страда толкова. Никога не се стремя да сваля напълно темературата, защото тя е полезна и помага на организма да се справи с болестта. Много майки се страхуват безпричинно от температурата, всички си представят разни ужасии като гърчове и т.н. Истината е, че дете което е предразположено към гърч може да го направи и при ниска температура а не задължително при 40 градуса.
Всъщност като се замисля, даже не съм и мерила температурата на дъщеря ми като са й слагали ваксини. Може и да е вдигала, но явно се е справила сама. За първи път установих при нея температура когато беше на годинка и 1-2 месеца и вдигна 39 а аз се чудех защо е умърлушена. Накрая разбрах че има температура. Получи разстройство и беше с температура 4 дни. Естествено според лекарите трябваше да дам антибиотикм но аз се справих с болестта само с няколко свещички Ефералган, 1-2 прахчета Ентерол за разстройството които се оказаха неефикасни и много течности. Това е. На 5-я ден детето вече си играеше все едно нищо не е било.  Успех с ваксините и най-вече не се притеснявайте. При повечето деца няма никакви проблеми.

# 65
  • София
Здравейте и от нас!

Първо, благодаря на Надето, че ни включи в списъка с бебчовците.
Изглежда тия дни доста мами имат проблеми с кърмата. И ние с Яна сме на кърмене на поискване. Тя суче по следния начин: суква 2-3 пъти, после 3-4 сек си почива и така бавно, но с постоянство докарва точно 30мин - мога да я използвам за хронометър  Simple Smile . Преди й давах само от едната гърда, но напоследък на 15-тата минута виждам, че се налага да дам и другата - просто си личи, че е посвършило млякото. Преди успявахме да докараме приблизително три часа пауза, но напоследък зачестяваме, а вечер просто не й стигат и 40-50 минути сукане. Днес беше просто върхът - от 18.30 до почти 22ч сука почти без да спира, като не броим къпането в 19.30  и две паузи по 10-15 мин. То не че толкова имаше какво да суче, ама просто я прехвърлях наляво-надясно, докато не се засити. От утре почваме здраво чайчетата, пия на Хип, че и на нея й действат добре, но ги бях разредила. А при другите мами, кърмещи на поискване какви са ви паузите средно?
Ние пък от 2-3 дена имаме нов период. Доскоро се носехме на всяко ревване и само това помагаше - най й харесваше изправена на рамото, като за уригване. Сега ново 20, не иска да я носят. Реве като е гладна и тогава носене не помага, само папане. Реве и като е крива и тогава започна да й харесва в количката - преди мразеше. Просто не иска да я мачкат и това е. Днес я оставих на майка ми за два часа - беше я побъркала, защото майка я успокоява, като я гушка, а пък Яна вече не ще да я гушкат за щяло и нещяло Close .
Имам и един въпрос. Бях качила доста килца и сега не съм свалила много - застопорила съм на 67кг, което е с 12 повече, отколкото бях. Тази тежест явно не ми понася на колената, защото много ме болят. Пробвах да се мажа с Фастум Гел, ама няма много ефект. Някой да има подобен проблем?
Относно ваксините, нека мамите, които вече са ходили да споделят как е минало. Нашата педи ни убеждава да си купим петвалентната, на 18-ти ни е първата доза. Това, което ни учиха на курса за бременни беше да се ходи сутрин рано, та ако има някакви проблеми да може да се реагира. Също ни казаха, че е добре да има подръка нещо за сваляне на температурата, защото се случва да вдигнат.

Хайде чао от нас, че понаписахме доста.

# 66
  • някъде
Добро утро, мили мамчета!  bouquet
Betta, и мен много ме болят колената, даже едното ми се беше подуло и не можех да ходя! Като клякам и се изправям е адска болка! Една мама ми каза, че и при нея като е родила и се е появил този проблем, но след известно време всичко е отшумяло!
Ох, не знам какво да правя с тези ваксини, температури, сиропи, свещички  ooooh!

# 67
Aз ще ходя при частната ми лекарка и мисля да я поразпитам за тези ваксини.Че тя по-трезво ще прецени.А не като тия нашите педиатри-едно си баба знае,едно си бае  #2gunfire

Бета Галин е на поискване и яде обикновенно през 2,5-3 часа.Но в топлото си иска по-често,че е жаден/навън като сме/.Твоето бебче изглежда че го домързява.Пробвай компресия на гърдата  Peace
Нан мисля че с водата не може да се отбие защото едното е млякото му,другото вода и бебчо прави разлика м/у вода и храна.  Thinking

# 68
Имам и един въпрос. Бях качила доста килца и сега не съм свалила много - застопорила съм на 67кг, което е с 12 повече, отколкото бях. Тази тежест явно не ми понася на колената, защото много ме болят. Пробвах да се мажа с Фастум Гел, ама няма много ефект. Някой да има подобен проблем?

Здравейте и от нас!
Бета, аз също така забелязах, че при клякане и качване по стълби имам болки в колената и дори си мислех да ходя на доктор, но като чета явно има и други момичета с такива оплаквания и може би наистина е от качените кг по време на бременността. На мен ми остават още 10 кг да сваля, за да стигна теглото от преди забременяването.
Дано наистина изчезне този проблем, че понякога е доста неприятно. newsm17

# 69
Zdraveite mai4eta, izvinete me 4e pisha s latineca.
Na nas v4era ni slojiha vtorata vaksina i nie vdignahme temperatura. 37.9gradusa. Bebka beshe mnogo spokoina prez cialoto vreme ne e plakala, no glavi4kata i beshe goresta. 4as sled kato ni slojiha vaksinata i dadoh Panadol i posrednost oste vednaj,zastoto temperaturata ne spadna. Dnes sutrinta ima 37.3, ako ne se normalizirat nestata ste se obadia na doki da popitam. Ina4e bebka si guka, varti se,smee se. Nie polzvahme jivata vaksina, zastoto doki kaza,4e pravila po-dobar imynitet.
Lek den na vsi4ki ot nas!

# 70
Честити 2 месеца на
Галин  на мама Ренито
Белослава  на мама didkapan                                                             
Виктория на мама Silvia_N 

Здравейте момичета искам да ви се оплача и да помоля за съвети:
В неделя бяхме на пробно кърмене 3 поредни кърмения и положението е ужасяващо по 60мл., това е от едната гърда, но аз винаги така съм давала. Доки каза, че трябва да се дохранваме с Фризовом поне по 30мл., защото е много малко моето мляко. А вчера просто беше някакъв ужас - гърдите ми бяха страшно меки и не пускаха нищо и това май стана защото започнах да давам на едно кърмене и двете гърди и явно не мога да произвеждам толкова бързо кърма. И като се започна едно наливане с вода, ама не е истина, сигурно изпих 3 литра за около 1 час и днес вече са по-пълни, но пак е малко. Като се цедя преди кърмене от двете гърди с 300 зора изкарвам по 40 мл. Ако има начин да си увелича кърмата, моля помогнете ми Cry
Аз бях по същия начин след пробното кърмене-моята теория е че педито ме е стресирала и затова ми намаля кърмата после, чак в депресия изпаднах.При мен нещата се оправиха като започнах да цедя през ден, че сме на сватба и майка ми ще гледа бебка за ден и половина.Другото което правих е спрях чая на Хип и си купих един български лактогонен в една лилаво-бяла , много невзрачна опаковка.И най-важното е , че се успокоих.

# 71
Изненадах се като видях че и други имат проблеми със ставите. Чудя се от кво ли е?! Не е от килата, защото аз нямам, пък не бях и качила много. Но едното коляно ми е много зле направо не знам какво да правя, боли. Дайте акъл. Ама знам че фастум - мастум не може такива работи, защото се предават в кърмата.

Дидка, аз си мисля така - изчакай с панадоли и простотии за да видиш как детенцето ще понесе ваксината, ако си решила да слагаш живата. Може пък само да си отспи или нещо такова. Аз съм също на мнение че не бива безразборно тъпкане с лекарства. Освен това панадола си е чист парацетамол, а все пак това си е бебенце. колкото помага толкоз и вреди, нали знаете.
Все пак ние ще сложим "убита" или т.н. ацелуларна, по-щадяща била.

За пишканите пампи и ние ги пълним яко, стават като гюлета, но мисля нормално е нали папането също се увеличава.

За нощният сън ние също май ще минем на 8 часа, което ме изненадва приятно. Тази седмица 4 нощи си прави 8 часа, вчера също - от 10 вечерта, до 6 сутринта. Иначе 6 часа си спеше още от 2-рата седмица. Не знам от кога е нормално и т.н. но всяко бебче си определя само, мисля и няма нужда насила
чао от мен и цунки

# 72
Изненадах се като видях че и други имат проблеми със ставите. Чудя се от кво ли е?! Не е от килата, защото аз нямам, пък не бях и качила много. Но едното коляно ми е много зле направо не знам какво да правя, боли.

Мисля, че всичко идва от разместването на таза-разширяването, и от там всички кости си поизменят леко местоположението.Боли ни сега от това , че се наместват.нямам си на идея дали наистина е така, аз така си го обяснявам.Инчае карам мъжа ми да ми прави масажчета, не че той винаги се съгласява Laughing

# 73
...Организмът трябва да се научи сам да се справя с болестите и само ако има нужда да му се помага. За температура до 38,5 градуса също нищо не предприемам освен някой хладен компрес. Всеки път когато оставяте детето само да се справи с болестта то си изгражда имунитет и всъщност правите нещо като инвестиция която ще ви е полезна за следващата болест. ....  Успех с ваксините и най-вече не се притеснявайте. При повечето деца няма никакви проблеми.

202uu smile3501

така си е, Lala

познавам детенце, на което ваксина навреди по определен начин, но с Мая не съм имала абсолютно никакъв проблем, а са й слагани всички необходими ваксини
индивидуално е, но наистина, мами, не се шашкайте от температура под 38-38,5
знам, че е трудно да си уравновесен и спокоен с първо дете - всичко ти е ново, непознато и плашещо; слушайте вътрешния си глас, той ви казва кое е най-правилно за вашето бебе Hug
а с вторите деца ще сте по-уверени Grinning

пп. и, Lala, може би не си експерт по кърменето, но си така спокойна и звучиш толкова умерено и щастливо, че със сигурност си много полезна за мамите в нашия си форум Heart Eyes

# 74
Здравейте мами и бебета!

Аз болки в ставите нямам. След раждането глезените ме боляха, но това беше защото бяха доста подути през последните дни от бременността.  Сега вечер много ме заболява гърба, явно умората си казва думата, въпреки че кърмя винаги в удобна поза, имам даже специална възглавница. Не знам вие как кърмите пред компютъра без да ви заболява гърба. Витамини за бременни пих веднага след раждането, те стават и за кърмачки. Доста ми се увеличи апетита от тях, а аз имах нужда. При изписването ми беше останал само 1 килограм за сваляне, но още първата седмица свалих 3. Сега съм се заковала на 1 кг по- малко от началото на бременността. Сега пия само чай за лактация. Все още не са ми свършили лохиите и чувствам дискомфорт при бродерията. Cry

Мартин е в много променливо настроение. Редуват се дни, в които цял ден плаче без причина и такива, през които цял ден спи. Вечер спи добре, но само първата пауза я прави по- дълга, после се буди на 3 часа. Апетита му е огромен и пампите ги пълни с успех.

Ние заминаваме за Варна. Heart Eyes Като стане време за нова тема, нека някоя от вас да я пусне, защото аз няма да имам възможност да следя редовно форума.

Целувки на всички! Ще гледам да се включа пак скоро.

Общи условия

Активация на акаунт