Избор на кашкавал и сирена

  • 15 233
  • 93
  •   1
Отговори
# 60
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Къде точно твърдя, че някой лъже? съвсем си изсмуквате от пръстите някакви глупости.
Предлагам да разгледаме вредата от калциевия хлорид. Ще чета с внимание какво ще напишете и с какви доказателства ще го подкрепите.
защото "Хармоника" например си го слагат в сиренето /твърдят, че е законово изискване и не е вреден/.

Чак законово изискване не е, не е вреден, никой не е казал, че е, но не е нужен. Това е пълнител, който дава уж повече структура на крайния продукт, който пък не е нужно да зрее достатъчно дълго заради него. Използва се, защото е по-евтин от млякото. Придава вкус на тебешир. Аз не смятам, че сирене наблъскано с пълнители е качествен продук, пък ако иска и папата да го прави и продава. За себе си съм избрала да купувам млечни продукти които са направени от мляко, закваска и сол.

# 61
  • Мнения: 2 670
На първа страница се коментираше че калциевия двухлорид е необходим заради пастьоризираното мляко което е задължително за използване. Аз съм склонен да вярвам.
Вчера в кауфланд имаше мая за сирене в комплект с калциевдвухлорид. Явно е необходим.
Аз също търся да пробвам без.

# 62
  • Мнения: 9 531
https://harmonica.bg/ufaqs/zashho-dobavyame-kaltsiev-dihlorid-v-sireneto/

не знам дали е законово изискване, не съм се интересувала. но ако е така, то някои фирми просто си го спестяват от инфото. по принцип съм фен на елби, но един път сиренето ми хрускаше леко, та не мога да се доверя напълно.

# 63
  • Мнения: 25
Скоро пробвах сирена на "Родопа Милк", заслужават да ги опитате.

# 64
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 742
Аз преди много години работех в мандра и бях много взискателна към сиренето. Обичах кравето на  Съединение и Забърдо. Сега ми идват много солени. Основно взимам Елби, Лакрима екстра и Маджаров. Но постоянно качество има само Елби, другите са на партиди и много съм се ядосвала понякога. Кашкавал взимам Жълтуша, Чепеларе,  Кутела, а много очарована останах от кашкавала на една мандра, където бяхме на екскурзия -с. Равногор. Сиренето беше ужас!
Обичаме си моцарелата и жълтите сирена на Милбона от Лидл.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 19:59 от шушито

# 65
  • София
  • Мнения: 3 951
Последно си взех краве сирене на Саяна, някакво домашно се водело, хареса ми.

# 66
  • Мнения: 2 670
Последно си взех краве сирене на Саяна, някакво домашно се водело, хареса ми.
Винаги съм се чудил какво значи "домашно" на купешките продукти.
Миналата година се бях засилил да търся мляко от пасищно гледани крави ама не намерих.
Някой ако знае такава мандра ще съм благодарен.

# 67
  • София
  • Мнения: 250
Прясно мляко от пасищни крави продават в магазин на Чифлик Ливади на Римската стена, ако живеете в София.

# 68
  • Мнения: 1 242
И това за пасищното отглеждане е относително, от млеката купувани от хора в района на Кремиковци, Ботунец и Яна, винаги ми ставаше зле, ами те си пасяха животните точно до комбината, където от години се е натрупвала цялата Менделеева таблица.

# 69
  • Мнения: 1 376
Саламурено сирене не харесвам особено, освен козе. Но нещо не мога да намеря миризливо такова или доближаващо се до домашно. Пробвала съм повечето марки, купувала съм и гръцко, и в България, и в Гърция и пак не мога да си харесам. Като че ли на "Лакрима" е най-близко до моя вкус...

# 70
  • Мнения: 9 033
Като отнеса саламурено сирене у дома,не го слагам отново във вода. Поставям го така както си е в кутия.
Преди два-три дена купих някакво биволско масло от Кауфланд. Отлично е. "BURRO di BUFALA" - така се казва. В опаковка в черен цвят.

# 71
  • Мнения: 25
Здравейте. Преди дни пробвах сирене от сместа на козе и овче млека на марка "Арванитис", купувала съм малко парче, нарязано от голяма пита, от витрина на маркет "Жанет", цена беше към 17лв/кг. Много приятно. Но пък в "Жанет" трябва много да се внимава, за малко не хванах едно вакумирано сирене, което беше се покрило мухъл, аз в началото помислих за нигела 😳

# 72
  • Мнения: 46
Здравейте, аз също съм голям любител на българското сирене и кашкавал. От масовите най много ми допада сиренето и кашкавалът на Пастир и Домлян, но качеството им е непостонно и зависи от конкретната партида. Иначе от квартално магазинче съм си вземал сирене и кашкавал на Годлево и продуктите им са много добри. Онзи ден си взех кашкавал на Жълтуша от Кауфланд и беше с ужасен вкус, направо не мога да повярвам.... Много ми се иска да опитам продуктите на Сигмен, но не съм сигурен дали могат да се намерят някъде в София. Имате ли някакви отзиви за продуктите на Земенея, видях техни продукти в Кауфланд на фермерския щанд.

# 73
  • София
  • Мнения: 35 104
От месеци си купувам продуктите на ЛБ Булгарикум и ми отговарят на вкуса идеално, качеството е постоянно и еднакво, за цената няма какво да говорим…
От фирмен магазин, не от веригите.

# 74
  • Мнения: 2 670
Аз жълтуша ги харесвам, но от супермаркет никога не съм взимал

Общи условия

Активация на акаунт