С какво ви дразнят мъжете /тема №5/

• 48 384
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Много ги подценявате и елементаризирате тези мъже, ама много.
Ами, ако въпросният, като види, че няма топла манджа у дома, реши, че му е по-практично и по-приятно да хапва след работа навън, на раздумка с необвързаните си колеги?
Не съм много сигурна, че ще успее да му накриви шапката. Най-много да го вбеси дотам, че наистина да се прибира, само за да спи. Да не вземе да му хареса са̀мо...

# 376
  • София
Ти пък ги изкара много смели и инициативни.

# 377
Че тя работата на там е тръгнала, де!

# 378
  • Sofia

На мъжа от текущия казус не му трябва смелост, защото той е в позицията да шантажира и да решава. Смелост ти е необходима, само когато – чрез изборите си – се излагаш на потенциален риск. А този мъж нищо не рискува.
Ей за т'ва не е хубаво да има едностранни зависимости.

# 379
  • София
Много ги подценявате и елементаризирате тези мъже, ама много.
Ами, ако въпросният, като види, че няма топла манджа у дома, реши, че му е по-практично и по-приятно да хапва след работа навън, на раздумка с необвързаните си колеги?
Не съм много сигурна, че ще успее да му накриви шапката. Най-много да го вбеси дотам, че наистина да се прибира, само за да спи. Да не вземе да му хареса са̀мо...

Не беше ли ти тази, която написа, че без значение кой носел парите вкъщи, домакинската работа се дели на две?

# 380
  • Sofia
Именно. Домакинските задължения са нещо толкова базово, че е направо смешно да обяснявате как единият може да шантажира другия, като отказва да ги изпълнява. Grinning
Мъжът лесно ще си изпере една риза и ще си поръча пица, ама какво ще прави авторката дългосрочно?

# 381

На мъжа от текущия казус не му трябва смелост, защото той е в позицията да шантажира и да решава. Смелост ти е необходима, само когато – чрез изборите си – се излагаш на потенциален риск. А този мъж нищо не рискува.
Ей за т'ва не е хубаво да има едностранни зависимости.
Как не рискува нищо? Ако е чак с такова материалистично мислене, че съпругата и детето са нищо, то не заслужава коментар конкретният индивид.

# 382
Да не вземе да му хареса са̀мо...

Ще му хареса, ако си е подсигурил по-нов модел слугиня.
Ако още не е или няма любяща майчица зад гърба – ще търси начини да изглади проблемите в семейството.

# 383
Не разбрах какво представлява заяждането от страна на мъжа. По груб тон, повишаване на глас, някак заповеднически изказ или въпрос. И не може ли просто да се каже, че е свършено и да се приключи с въпроса.

# 384
  • Sofia
Как не рискува нищо? Ако е чак с такова материалистично мислене, че съпругата и детето са нищо, то не заслужава коментар конкретният индивид.
Не знам какво да ти кажа... Четейки форума от години, оставам с впечатлението, че са единици мъжете, които дори след развода, продължават съвестно да изпълняват бащинските си задължения. Явно са рядкост и мъжете, които полагат всички възможни усилия бракът им да просъществува и устои на перипетиите, които животът предлага.
С оглед на всичко това, не съм сигурна какъв е процентът на мъжете, които поставят семейството си на първо място. Във всеки случай, мъжът на авторката май не принадлежи към тази категория.

Ще му хареса, ако си е подсигурил по-нов модел слугиня.
Ако още не е или няма любяща майчица зад гърба – ще търси начини да изглади проблемите в семейството.
А, няма да му е особено трудно да ги изглади, предвид примиренческото (да не използвам по-цветущ епитет) мислене на авторката:
Не съм от лиглите дето чакат пари и помощ за всичко от партньора и може би затова съм в такава ситуация.
...
Така или иначе не съм чакала на неговите пари, за мен не са важни. Колкото и невероятно да звучи, мога и с малко.

# 385
Ние винаги сме били със собствени сметки, откакто заживяхме извън България. Ама и аз винаги съм работила.
Така че се подразбира, че в къщи делим също задълженията.
Това си е направо муци, защото сега при развода всеки си грабва неговото и пътищата ни се разделят много леко и безпроблемно.
Мислех, че времената на робинята Изаура са безвъзвратно отлетели, ама това с ..."моите пари" силно ме озадачава.
Отговорът (поне за мен) е абсолютно автоматичен: "Твоите пари вървят ръка за ръка с твоите мръсни гащи и чинии." Simple Smile

Какво те озадачава точно, след като ти очевидно си прилагала същия модел с твои- мои пари?
Не съвсем. Имало е винаги подялба на разходите. (къща, коли, деца) Сметките са били отделни, но разходите - не, ако не схващаш разликата.
Така че реплики от типа на : "Не пипай моите пари не е имало."
Инак трябваше да смятаме всеки месец с бакалския калем кой колко е дал.
Спокойно, не съм от типа жени, които изхарчват всичко по чепици и парцалки!
Ама това че жената е останала в къщи домакиня не би трябвало автоматично да я прави зависима от финансовата подкрепа на мъжа, пък и той да и го натяква отгоре на това! И ние сме имали баби, които цял живот са си стояли в къщи, ама такова непочтително отношение не е имало.
Ако Господинът смята, че къщната работа е безплатна, да направи справка една фирма, колко би му взела за това! Тогава да дели парите на мои и твои! Тя реално "нейни" пари няма, защото е домакиня.
Между другото при развод на такава жена в нормалните държави се пада доста голяма издръжка от "неговите" пари + плюс не можеш да я изгониш от къщата, която (пак според неговите разбирания) той е купил.
Докато такива като мен са ларж и си заминават само c техните пари.

# 386
За къщната работа и господина. Не го знам него какво смята, че ще му струва да наеме външна, но госпожата, дето мисли домакинската работа за трудова заетост - тя не потребява ли, деца не възпитава ли, или само за гъза на мъжа си се грижи?
Все някоя благинка в замяна не може да няма Simple Smile

# 387
  • волно калдъръмче
За къщната работа и господина. Не го знам него какво смята, че ще му струва да наеме външна, но госпожата, дето мисли домакинската работа за трудова заетост - тя не потребява ли, деца не възпитава ли, или само за гъза на мъжа си се грижи?
Все някоя благинка в замяна не може да няма Simple Smile
Естествено, че потребява - жив човек е. Процент отстъпка да му направим, че да спите спокойно?

# 388
Пускайте секс на промоция.

# 389
  • волно калдъръмче
Пускайте секс на промоция.
Ако сме в настроение за промоции обаче. Рано или късно работата еволюира до мир вкъщи - любов навън.

Общи условия

Активация на акаунт