КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 167
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро, момичета!
Как ви се отразява пълнолуД(н)ието? Аз снощи едвам устисках до 22.00 и нещо, в 01.00 вече се бях наспала и се кокорих няколко часа, а сега, сутринта не мога да отлепя ... Пия кафе в леглото и правя кратък , преглед на печата'".

Адашчице, има такива дни, когато всичко е на обратно. Ти добре, че все пак не си се отказала да си вършиш задачките.. И ...всичко е добре, когато свършва добре, хубаво е да не се нерви човек, но понякога и май.а та му не помага срещу чуждите тъпотии...

Янчето, време е да си подхванете хоровите дейности и съжалявам, че съм далече от Перник.

Креми, звучиш много бодро и ентусиазирано за скорошна пенсионерка. Знам, че ще ти хареса - толкова много интеересни неща има в живота за правене, само време да има човек... Пишеш за котето, че е било самичко, колко дни се е самоотглеждало ? При мен котарака на дъщеря ми е живял 5 или 6 дни на самотек без никакви поразии, само малко разпиляна котешка тоалетна имаше.

Хули, събра ли сили ? Да минава...

И аз няма да призовам никой да пише, но ми липсват много дружки.
Изпразни се къщичката ни от към ежедневна гълчава и присъствие, но  насила общуване не става. Да са живи и здрави всички отбивали се тук и всеки по пътя си, такъв е живота...

А за тези, които ме прочетат - спокоен ден и хубави изживявания!
Да му се насладим и се порадваме на все още лятното време, да ни спори и върви във всичко, което се занимаваме.
До следващото писане... и дано е по- скоро.

# 181
Добро утро ранобудна Клечице!😍
Добро утро момичета!😍

Поредния горещ ден.
Пре мен битовизми.Чистим градината .Извиках си и помагач срещу заплащане .Та иначе трудна работа с огромната градина.
Ще остане и за нас😁 работа,но по-късно ще е дооскубването на чушки,краставици,тикви.
Най-ми харесва изорана и празна😊😁😁

Кремче, послушно коте си имате.

Хайду,приятен и спокоен ден за всички!😍😍

# 182
  • София
Добър ден!
Моя консервен комбинат влиза в престой. Малките бурканчета свършиха, меленето също. 2 -3 кг. чушки ще опека за фризера, но нека се захлади.
Фло, много уморителен ден си имала. Но нали всичко се е оправило. А защо носиш цял лаптоп в касата? Там не е ли с флашка?
Крем, умно коте си имате.  Не съм знаела, че оцеляват сами няколко дни.
Габката, градината празна ли ще остане до пролетта? Няма ли сеене есента? Може и тъп въпрос да задавам, но толкова си знам.
Клечи, това е положението. Кой пише, кой само чете, кой изобщо ни е отсвирил. Аз гледам да не досаждам с еднообразното си ежедневие. Малко в къщи, малко по улиците, но далече от всякакви протестиращи, после пак у дома. Подхванала съм криминалетата на Ю Несбьо по списък. Харесват ми.

# 183
Айша, само малко чесън засяваме наесен .Празна градина- пей сърце 😊😁
Може би трябваще да те поканя да си избереш тученица😊😁😍
Всякакви размери ,в цъфтеж,прецъфтяла.Ужас.
Но винаги като посегна към нея се сещам за тебе и се усмихвам.😊😊

Набрах една кофа камби.Огромни,червени.Ще ги нарежа и в буркани като корнишоните,но без
заваряване.Слагам по 1-2 аспирина.
Пак работа.Оскубах и тиквичките,но имам и от тях доста.Ще нарежа на кубчета и във фризера .

Фло, днес си почивай от инстанции.

# 184

Последното намигане на лято,
в очакване на есените багри,
присъства пред очите ни богато
окъпано все още в летни лаври
усещане, че още си ни има.
Поостарели, леко приземени,
с капелите ,с усмивка закачлива
към есента си  бавно устремени,
но пак  с чувството, че още си ни бива...

# 185
Борянка -

За теб -

# 186
Привет!
Изпратих си внучката, ходя да я вземам от ДГ и то първа ( една улица ни дели с градината).Живот и здраве, така ще е докато тръгне на училище.
Поиска да си поиграе с котето и после я водих до близката площадка и майка й дойде и си я взе. Щерката  ходи три пъти в седмицата на йога и танци, днес няма и си я взе по-рано.
Днес направих сладко от смокини и нарязани домати.Досега все използвах буркани с винт за доматите. Мотаят ми се няколко от големите буркани и днес ги използвах.....ами от 14 буркана на 3 буркана капачките при варенето изплуваха.
.................
Котето пълни 10 дни си беше само вкъщи. Разхождаше се само в две стаи , баня и тераса. Сложих му три вида гранули храна в купи, няколко тенджери пълни с вода и на две места кот. тоалетна. Малко имаше разпиляно - най-вече силикон. Справи се и нищо му няма, дори повече ме търси и гуши.Сутринта изпрах пътеките и е ОК.
Лека и спокойна вечер!

# 187
  • София
Софи е с положителен тест,на инжекции/антибиотик/лекуваха я от бронхопневмония.От утре може да сменят лечението.Има малка температура,но е по-добре.Беше много отпаднала,с главоболие-сега отрича,минало и..Аз имам 36,9 и само липса на обоняние.Днес ми е 10 ден от контакта.Канала още е запушен,чакам майстора,дето ми прави покрива да потвърди и да почва.Но е малко сложно,дано се справя.
   Охххх! Не ми се пише нищо-да знаете!

# 188
Днес си мислех за теб и какво стана с детето.
Така направиха да се съмнява човек във всичко и в болестите, дето би трябвало да има доверие в лекарите.Мислех си че болниците май повече зараза сеят, щом цяло семейство лекари  заболя и двама си отидоха, добри лекари и хора.

Мисля си в какъв свят живеем, уж спокоен и уреден,  добър, пък повече страшен от суровото минало.
Мисля за контакта на Софи с другите, а и за нас, останалите.
Една съседка от началото си стои в къщи , само паазрува  и вчера я сращнах, минава на другия троотар като види хора, да не хване вирус.Маски ,ръкавици , дезинфекция - аз не мога да издържам повече, не нося маска  и само сапун ползвам.Всъщност си живея както преди , само дето не излизам много.И аз да платя сметки  и да пазарувам.
Дано минава и вируса и лъчетерапията нна Хули и да е наред, ...
Само Клечката ме радва с тонус , повече  е жизнена от преди време.Другите нещо все...
Гъбката и Люси са си те, Флото  взе да псува и снижи нивото...
Ако помага да псуваме всички.

# 189
Прочетох ви, добър вечер от мен.
Борянка е причина да пиша два пъти днес Simple Smile. Аххх, колко тооопло ми става на душичката:), когато ме хвалят... Simple Smile  Права си,  усетила си ме, сигурно струи от написаното Simple Smile Wink - от половин година палачинката се обърна  - различно ми е,  но се чувствам спокойна и ми е хубаво.

Яжка, сигурно си много притеснена, разбираемо е. Дано леко минава при Софи и ти и другите да сте добре  колкото може.

Гъбка, не в ли рано за прибиране на всичко по двора? Ние още имаме домати да зреят - големите, биволски сърца или не знам каксе казват - откъснали сме 5- 6 , тепърва ще зреят.  А да не ви хваля  любимците ми, черитата Simple Smile Wink - прекрасни многораждащи...

Креми, котето ви е герой, гални го от мен Simple Smile - не съм чула за толкова много време, да живее котенце само.

Айша, почини си, в магазина има всичко Simple Smile .

Не смея да върна назад да прочета, затова може и да пропускам някой.

Гледаме 7/8 - непрекъснато дават на живо протестите и коментират в ефир. Става нещо съдбовно, но си е страшничко. Дано няма пострадали хора.

Лека нощ и да спите спокойно!

# 190
  • София
Яжке, ще и мине на Софи, няма страшно. И ти не се притеснявай - не си се заразила. Сигурна съм.
Доматчето от снимката на Борянка ми е много сладко.
Клечи,  лесно ли се гледат черитата? А може ли в голяма саксия на слънчев балкон? За догодина ще чакам твоите указания - нали ще си вече опитна.

# 191
Като всички домати се гледат, даже може да провиснат надолу  и съседите да си откъснат, но и  с една здрава пръчка да ги вържеш, поне ще си береш свеж домат, има много сортове, моите са дребни дето се спасиха ,но съм имала и по едри и ги обичам, имат свой вкус  и като бонбони ги ям .Както си нависоко  и буболечки няма да хванат.
Аз сега отглеждам разсад, ако направим оранжерията ще пробвам късна реколта ,то времето се изюди и до Нова година бе топло , тази не знам как ще  е, но за опит , пък напролет дано отгледам добра реколта.На друго не държа ,но домати  си трябват домашни.То всичко прясно откъснато си е друго.
Клечо, няма много време в един живот, докато се огледа човек и  свършил.Та е важно да ни е гот дет викат.
Всичко минава и заминава, накрая важното се оказваме ние самите.

# 192
  • София
Ето ме и мен на вечерна раздумка. Хайдееее, излезе ми име, отиде ми имиджа. Ама вие да не си мислите, че ругая каруцарски? Нееее. Само им пожелавам 300 слона да ги настигнат. Както знаете обаче, у нас слоньОве не виреят, така че няма да им се случи нищо. Stuck Out Tongue Winking Eye
ГРАДСКО, ЯЖКЕ, споко. Всичко ще отмине. Не е само до вас. Виждаш, че тая идиотщина държи в напрежение цял свят. Виж, проблемът с канала си е сИриозен, но и той ще се разреши. Няма неразрешими проблеми.
ХУЛИ, надявам се да се явиш и да споделиш какво казват лекарите във Враца. За всеки случай стискам палци. Flowers Four Leaf Clover
КРЕМЧЕ, ти ме изуми с вашето коте. Мислех си, че сте го оставили за 2 - 3 дни, а то за 10. Сигурно си му се обаждала по телефона, за да му нареждаш кога от коя купичка да яде.
БОРЯНЧИЦЕ, тоя "господин" Домат в твоята градина ли се пръкна?
АЙША, една година отгледахме доста прилични домати на терасата, в тенекии от сирене и в едно старо корито . Ами получи се.Опитай напролет и ти.
ГЪБКЕ, чак не ми се вярва, че сте обрали градината и сега се чудя какво ще правиш? Ти и без работа!!! Не ми се връзва.
ВАЖНА И преВАЖНА КЛЕЧИЦЕ, от теб най-неочаквано ще излезе добър производител на био продукти. Радвам ти се!
ГРЕТИ, за теб е чувалчето с прегръдките.HugHugHug
Днес бях на площада, да видя какво се случва. Заех много стратегическо място за наблюдение. На стълбите на БНБ, на най-високото. Не бях сама, имах си компания - дружки, военни съпруги. Море от народ, свирки, знамена, плакати, мегафони, полиция и жандармерия, палки, каски, шлемове и спрейове, яйца, домати, кромид лук, бутилки с вода. Само дето камънье и дървье не използваха срещу народните избранници...Дано политическата криза се разреши по мирен път.
Просрочих времето за лягане. Хайде, лека нощ и приятни сънища. Heart Eyes

# 193

Е,който сега се излюпва ,сега слага кафето! Yum
                  Яжка,не се притеснявай. Софи ,както описваш,вече е преборила гадинката.Май ви писах,че една от мойте познати беше от първите прекарала короната.При това е астматичка,а също беше с пневмония и...сега цяло лято е от курорт на курорт .Мъжът и и децата не бяха тествани за короната,когато тя се разболя,но имат тест за антитела и ..резултатът е ...изградени.Ти ме притесняваш със загубата на  обоняние,защото това е един от признаците,но ти си знаеш дали сега се случва за първи път или и друг път си имала подобно нещо.Ако ти се е случвало не е от вируса.
                  Айша, и ние гледахме черита на терасата,но ... не си заслужава."Реколтата" дето изкарахме можех да я купя точно за едно пазаруване. Yum За това в саксиите имам мушката.Сега имам лимон и той е вързал 7 лимончета.До сега сме отглеждали 4 броя и се чудя дали ще ги задържи.
                 Хули,надявам се,че при теб всичко ще мине и отмине без проблем.Преди във Враца имаше изключителни лекари,много от по-младите сега са във ВМА,но сега не знам какво е останало от тази болница.
                 Кремче,нямаше ли на кого да дадеш котето ?Аз постоянно гледам кучето на малката,когато са на почивка .
                 Борянка,няма 100 %-ва защита от вируса.Та съседката ти като ходи на пазар и може да го лепне.Затворен човек в къщи,изолиран вземе,че изпуши.Пада имунитет,психиката сдава от страх.Та не съм убедена от какво ще се предпази и какво ще си навлече.Тепърва ще берем плодовете на изолацията.
                 Гъбке,до колкото схващам подготвяш терена за следващите насаждения и до колкото съм грамотна,че съм само на теория,ще садиш не само чесън. Smirk
                 Грети,дойде ни времето да си помогнем и на собствените деца.Моите вече са големи и май вече нямат много , много нужда от конкретни грижи,но поне да им се порадваме.
                 Клечице,за теб / по Фло/ чувал с прегръдки и дано се запознаем на живо.
                 Фло,ама вие сте били на едно и също място с дъщерите ми и Ран.И те са били на стълбата на БНБ.Почти от обяд.Аз през това време получавах професионален коментар на случващото се.ММ коментираше грешките на полицейската акция и се чудеше как може да се действа толкова непрофесионално.А аз се чудех каква е тази наглост и тъпоумие,каква е тази жажда да останеш на власт?!?! Те те плюят,а ти си викаш дъжд вали.ББ мина на нашето кръстовище с джипа и със солидна охрана.Когато спряха движението и хората разбраха кой минава няма да ви обяснявам какво стана....всички автомобили надуха клаксоните,пешеходците викаха "оставка" и вадеха от торбичките пазар кой каквото носеше /най-често домати/ и ги хвърляха по минаващите коли.Това не беше организиран протест,нямаше провокатори,а си бяха хора от квартала ,всеки тръгнал нанякъде,нямаше журналисти да отразят изблика на народната любов.Ей,познавам този човек от поне 20 години и се чудя какво стана с него.Властта явно се оказва най-силния наркотик.
                 Аз от вчера отново съм в отпуск и ходих до тръстиката,че ми е скука да седя у дома,а и имах работа.Децата на първи са станали по 30 в група и се наложило да прекъсват отпуски за да открият още групи.Викат майките за у-щата и опасностите,а за ДГ - няма проблем ,та се чудя като как да си го обясня.Големите у дома с ДО,а малките - присъствено по 12 часа. Smiling Imp

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 12:10 от Didia

# 194
Е, писах доста и не можах да го кача, натиснах де не требе...сори...
Лек ден, че ставам...

Общи условия

Активация на акаунт