КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 168
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Да поседна при вас.  В почивка съм за 2 седмици, а днес внучката е при другата баба и аз имам малко повече време за себе си. Като ви чета разбирам, че  с изключение на болните, всички сте в активно лятно - есенно ежедневие. Кой на море, кой в градината, кой с внуците, кой на тръстиката - никак не скучаете.

Ако бях в София, всеки ден щях да съм на протестите. Снощи до късно гледах репортажите . Не ми харесва хвърлянето на павета и бомбички. Не вярвам да е от протестиращите. Според мен са провокатори, на които задачата е да го направят, за да има аргументи полицията и да се намеси със сила.
Мисля си за ББ и неговата промяна, както казва Диди. Колкото той е виновен , двойно повече са тези около него и придворните социолози политолози и журналисти. Повече от десет години хвалене, хвалене и човек почва да се издига в собствените си очи, да полита нагоре и да не вижда долу.  А Пекинката    от Кърджали искрено я съжалявам. Честно! Що са човек може да понесе това?! А нейният съпруг?! Що за мъж е това?! Това са хора без грам себеуважение. Дори да не вярва в истинността на казаното за нея от ББ, достатъчно е хорското мнение, за да се скрие, но не . Властта  е по-сладка. Как така ще е обикновен гражданин? Ами! Родена е за високата трибуна и нищо друго е без значение. Пък и да е само тя, с мед да я намажеш. 

За себе си мога да кажа, че съм в застой до 15 септември. После пак сначале. Тия дни си подреждам  снимките в албуми, защото бяха в пликове в кашон. Целият ми досегашен живот минава през спомените. Добре, че са те!
На вас хубав ден и бъдете здрави!

# 196
  • София
Привет, привет, девойки!

Влизам да изразя моралната си подкрепа към Хули за поредното препятствие по житейския ѝ път. Стискам палците и на двете си ръце и съм уверена в успешния край.
Яжка, обезпокои ме новината за Софи. Хубавото е, че се повлиява добре от лечението. Скоро да се възстанови напълно. А децата и съпругът как са, под карнтина ли са? А Вики и татко ѝ? Разбирам, че при теб нещата вървят що-годе нормално. Надявам се да изкараш още няколко дни така и да приключи одисеята с вируса. Скорошно и много здраве!

Тези дни големи емоции в милата ни родина. Аз заствам твърдо зад протестите. Такава крадене и неглижиране съдбата на народа не е било никога досега! Затова площадът е пълен. И ще продължава да е още повече, въпреки че се разбиха палатковите лагери.
Фло, поздравления за участието ти в протестите!

Съжалявам, ако наруших душевното равновесие на някого с личното си мнение.

Сега ви пускам мнение на Жена и Творец, която уважавам безмерно и споделям напълно думите й:

СМЕШЕН ПЛАЧ

Не плачете за жълтите павета, плачете за кръвта по тях, която няма как да бъде отмита. Кръвта на децата и бащите ви от двете страни на барикадата.  Плачете за обгазените и за обгазяващите. Плачете с горди сълзи за тези, които хвърлят светлина в мрака над България и с гневни сълзи за онези, докарани от различни краища на България униформени, за да припечелят "някоя кинта". Плачете за комшийката си, която лее горки сълзи за две павета, а забравя системата, която убива детето й. Плачете за засипващите с претенциозни самовлюбени постинги виртуалното пространство, измислили си циркаджийски автобиографии, само за да забележите покрай "гражданската" им позиция и личното им творчество. Плачете за дълбокомислените въпроси "Като си отидат тия, кои ще дойдат?" 200 + 500 + 45 + 30 години точно тези въпроси с преклонени въпросителни не са ли достатъчно доказателство, че първо се изрязва тумора, после се надяваме да не рецидивира. Плачете, размишлявайки над старата истина, че хората не трябва да се страхуват от тези, които са им приятели, защото те единствено могат да ги предадат, че човек не трябва да се страхува от враговете си, защото те могат единствено да го унищожат, а да се страхува от безразличните, защото те правят и едното, и другото. И не ви давам наклон на моралните везни нито в едната, нито в другата посока - на техните блюда всеки сам слага грамовете. Сълзотворният газ е опасен само за тези, които реват с крокодилски сълзи над клавиатурите си. Тези, които са физически поразени от него, измиват лицето на България. И прочетете Ботев - вехтия войвода, който ни завеща "силно да любя и мразя". За "да каже нявга народът"... Народе????

© Margarita Petkova 

На всички ви със здраве!

# 197
Маринка, хареса ми!  Аз не плача за ЖЪЛТИТЕ  павета, а ме е страх, че властта ще   използва това, за да смаже протестите.  Дано хората издържат и мислено съм с тях, защото, за съжаление, не мога физически да съм там.

# 198
  • София
Пиша от телефона,та извинявайте за грешките.Хули не си вчЕрашна,познато ти е,навреме е,ще мине и това тегло,желая ти спокойствие и сили.                               Яжка бързо да и минава на Софи,да сте здрави и ти и внуците и зетя и сина ,Абе всички.                      Клечица важна не си струва за една шепа черита да садиш на балкона,а си имаш градина на село.Аз сега получих не малко черита и ги суша на фурната.                           За положението по света и у нас ще се въздържа.... Яка цензура има тук. Ще се разлюбим с мамата,е ако не ме баннат ще влизам чат пат.Който иска знае къде и как да ме открие.    Совите не са това което бяха.... Прегръдки и целувки и не съм ви забравила обичам ви

# 199
Малко поезия  -http://ambroziia.blog.bg/poezia/2016/02/12/blagodaria-ti-liubov-ivailo-dimanov.1429569

# 200
  • София
Преди сън да ви нагледам, че днес време не остана. Все още оправяме нашата си къща, но за разнообразие отидохме да поизчистим апартамента на щерката, който е след ремонт. Врати и прозорци няма да мия, една женица има нужда от парички, та нея ще извикам. Е, голямо разнообразие пада. Утре, за да ми е още малко по-разнообразно ще прескочим до село, че и там има вакантна длъжност за камериерка. Изобщо - проза!
КЛЕЧИЦЕ, наточих зъби да почета малко поезия преди сън, но не стана. Не се отваря.
Сега ви гушкам и ви казвам лека и спокойна нощ. Нали си знаете - най-късно 23.00 по леглата. Хайде, завивайте се, че гася ламБите.

# 201
Здрасти...
усмивка за някои  тук.

# 202
  • Варна
Хули, Яге, Софи, стиснати палчета и от мен!  Flowers Four Leaf Clover   Flowers Four Leaf Clover  Flowers Four Leaf Clover

Клечи, ти си нашата гордост! Скрита градинарка си била! Битието май създава таланти!  Браво!  Kiss

И у нас доматите са на "залязване". Много вкусни, просто сладки бяха, но ДС почти ги ликвидира!
Чери-та  ще има още малко и после.... на пазара!

При нас от снощи с малки прекъсвания вали дъжд, времето си е приятно хладно, но сякаш всички комари отвън, влязоха вътре, та само се "пляскам"- ту по крак, ту по врат, ту по ръка, но жертви не падат!
Пъргави са гадинките!!! Misc Gun
ДС трябва да ми направи "комаробойка", че с прашка не става!   Smile

Екскурзията ни до Велико Търново премина на ниво. С едно спиране на бензиностанция за "пиш-пауза", кафенце, сладолед, в 10 часа бяхме в Старата столица. Посетихме набелязаните обекти- първо Музея на илюзиите, който е на ул.Стефан Стамболов, няколко сгради след хотел "Стамболов", в който нощувахме на една от срещите ни във Велико Търново, после посетихме Музея на макетите, обядвахме в заведението "Щастливеца" на централната улица, разходихме се по Самоводската чаршия и пихме кафе, сладолед, сокчета......
Посетихме и Преображенския манастир, не бях ходила там, но останах разочарована- мръсно, занемарено, неподдържано, покрива провиснал пред падане..... поне в момента реставрираха някои икони.
А е действащ мъжки манастир!
След това поехме към Варна, пак с едно спиране на същата бензиностанция и към 19.30 часа, още по светло си бях в къщи. Набелязахме още две еднодневни екскурзии за Септември и Октомври, само здраве да е.

Роси, още веднъж ти благодаря и от името на дамите от Клуба ни, за това че ми препоръча Музея на макетите "Мини България парк", хареса ни, обиколихме забележителностите в Родината ни за час!
Доволни сме!  Kissing Heart  Heart Eyes  Kiss

Лека!  Kiss

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 23:31 от tanitatania

# 203
С мнооооого закъснение, но няма как да отмина без поздравление!
Маринка, да си жива и здрава още толкова години!

Мръчи, именикът, да расте безгрижен и щастлив!

# 204
  • София
Тану,  благодаря за пожеланията към Мрънчи.
Като гледам птичето от снимката на Борянка и се подсмихвам сама. Пл. нали има чене и сутрин го лепи. Мрънч гледаше  с неподправен интерес и после седеше замислен.  Сигурно се е чудил  защо той страда близо 2 г. докато избият зъбите, а дядката ги лепва за минути. Кой знае как завижда на големите.

# 205
Момичетааа, да ви кажа ли, че ми липсвате?
Да ви е хубава вечерта и приятни празничните дни.
Казвал ли ви е някой днес ....? - аз ви казвам... знаете к'во.

# 206
  • Вила Великула
Ох, клечице-много хубаво ми стана като прочетох посланието ти. Напоследък рядко пиша, ама то и време не остава.

През седмицата съм на работа, а и пътувам все пак 100 км.на ден не са малко.  А ме чака и домакинска работа и приготвяне на вечери.  Уикенда ми е пълна къщата с деца и приятели. От както направихме се басейна-нито един ден не с на е били сами . Това отново изисква слугинаж.

# 207
  • Варна
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДЕВОЙКИ!  Sign Triangular Flag On Post  /като не намерих трикольор...../

Днес нали е празник и не се работи, отивам с две дами от Пенсионерския клуб на плаж, после на заведение на плажа на рибка и биричка, та така!
Ако уцелим разписанието на влакчето в Морската градина, че не мога да го открия, ще направим и "един тегел" по плажната алея.
Дано да се приберем до 20.00 часа за "Игри-те .......", по Нова-тв, ако не, ще ги гледам на повторение!

Хубав празничен ден, девойки!  Nerd  

# 208
Добро утро.
Отмина празника на Съединението, кой го усетил, усетил - за мен ден като ден...

Няма много за разбор, но да кажа - Танитка, вярвам, че ти е бил интересен и приятен деня. И аз харесвам да съм някъде особено около морето...

Пипи,  как се справяш и с пътуване и с работа, и с подръжка на две къщи?
Аз на моменти изпадам в отчаяние, не ме гледайте, че се хваля тук от романтиката в селския двор и къща.
Работа има за цял китайски народ, та и за съседните около него, и то за години напред... Няма скука Simple Smile Wink.

Но да не мрънкам Simple Smile...
Хубав ден и ведро настроение ви желая!

# 209
  • Кубрат/ Пишурка
Да се обадя и аз, че скоро май не съм.
Вчера пяхме на центъра. Ние облечени, натъкмени, а пред нас джан джун няма. Е, наоколо кафетата пълни, по пейките в градинката насядали хора, а нашите тонколони - силни! Сигурно ни чуха Grinning Три деца пяха и чак при последното се посъбраха хора. Поднесоха венците и оркестъра засвири хоро. Добре че се хванаха нашите жени... Чак пък толкова апатия никога не е Било. Та така мина празника.

Общи условия

Активация на акаунт