КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 169
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ето ме и мен. Тези дни не писах, защото имах извинителна причина - у наше село нЕма такваз гяволия И-нет. Добре поне, че телефоните имат обхват.
Да рапортувам - къщата е подредена, прецъфтелите рози са изрязани, измих плочките. Гаджето оплеви зеленчуковата градина от 5 - 6 кв.м. ( дали има и толкова?). И поработихме, но си и починахме.
На връщане минахме през Перник, та гостувахме на двама от приятелите на ММ. След това се отбихме и до племеника, да ги видим и тях. Все пак избягнахме трафика от Гърция и по живо, по здраво се прибрахме у дома.
Хайде за сега толкова. Ще чакам още малко да захлади, че трябва да гладя. За утре нямам работно облекло, а съм на тръстиката от 8.30.

# 211
Изпратих си гостите, напълних им кутии с храна за седмицата.Внучката плака и не искаше да си тръгва за София, обещахме й , че в събота ще отидем да я вземем и докато й омръзне ще остане при нас.
 Приготвих на малката внучка за утре раничката за ДГ с обещания да я взема после първа.
През седмицата имам работа. Още няколко дни има да изваждаме мед,  да почистим машините, да направим джибрите за ракия.
 Да си оправя веждите (поне ще трябва най-малко 2ч.- 3ч), че от пандемията не съм ходила.
Яжка, как си ?
Скрит текст:
Ако желаете натурален пчелен мед ( букет), само за момичетата от КГБ на цена 6лв. буркан и тенекия от 25кг на цена 4.80 лв. ми пишете на лични и ще ви го доставим.

# 212
Ако знаете с какъв домазлък се сдобих!!!! Хванах си белята, но няма как - трябва да спася една душичка.
ММ е виновен
Какво се намисли преди време - квачка да сади. Скова полог, намери "яйца от петел" и всичко беше наред до вчера, когато трябваше да се излюпват пиленцата. Оказа се, че квачката е някакво чудовищно подобие на майка.
Докато разберем, че има пиленца, беше ги накълвала всичките до смърт. Едните даже още не бяха изпълзели съвсем от черупките. Само две бяха успели да се спасят по-надалече от чудовището. Прибрахме ги в кутия от обувки и сега си имам пилищарник в кухнята. За съжаление едното не оцелял. Но последното е доста жизнено. Вероятно най-малко е кълвано. Само крачетата са му малко криви.

Притеснява ме, че не умее да се храни, да пие вода....Дано утре започне, иначе няма как да оживее.
Спокойна нощ, бабетки!
За Хули и Яжка стискам палци!!!!!!!!!!
.

# 213
Тану,ако пиленцето е добре само ще започне да кълве храничка.
По-важно е да пие вода.
И що за дзвер е тая квачка ?
Може пък да оцелее.Ако нямате храничка може са му дадете твърдо сварен жълтък.

# 214
  • София
Добро утро!
Тану, научих нещо ново - гадна  мама квачка. До сега бях виждала как мама и татко хамстери си изяждаха поколението. Дано оживее пилето.
Днес ще е  топъл и слънчев ден. Дано се задържи така дълго време. При Ани вече е есенно и хладно.

# 215
  • Вила Великула
Клечице, справям се за сега с много тичане. Успявам да седна едва след 20.00 вечер. На обяд хапвам набързо и почти на крак. Вчера след като изпратих и последните гости, изчистих къщата, между това направих и доматен сос за 🍕-14 бурканчета. Стерелизирах ги и прибрах. Мислех да поливам цветята, но нямах сили, изкъпах се и седнах да почивам. Понякога се учудвам сама на себе си, като се сравнявам с младите-май имам повече енергия от тях, пък да видим до кога. Този уикенд сина ще си празнува с приятели рождения ден. Малко след него, но чакаше приятел да се прибере от Англия. Та седиме си с мъжът ми и аз му викам-добре де, този уикенд като ще сме в апартамента, какво ще правим. Той ме успокои, че сме щели да отидем в кварталното заведение, че да сме били малко сред хора. А аз му казвам, какви хора бе, при нас от един месец не сме оставали сами. Някои от дните се събирахме по 10 човека.

# 216
Здравейте готини момичета!
Да се обадя ,че ще ме забравите.
Прочетох ви почти всички . Да са честити всички ,които са имали празници и съм пропуснала да честитя.
Днес е рождението на света  Богородица!
Честит празник!
Нека всички наши желания се сбъднат!
Нека бъдем здрави !
Нека бъдем по -добри и далеч от всички злини!

Ние се прибрахме от Велингпад миналият ден.
Вчера багажи,пране ,внуците и децата дойдха снощи да се видим.
Днес малко задачи  , а утре отиваме за два ,три дни на село да направим малко доматен сок ,да полеем ,да съберем малко плодовете. Внучката изяви гжелание да дойде , да ни помага.
Във Велинград беше чудесно .Времето беше с нас. Хотелчето много уютно ,запознахме се с нови хора.
Направихме по 20 процедури, от които съм много доволна. На прибиране ,минахме през пазара на Велингпад и си купихме боровинки ,малини и ягоди. Направих сладко и разпределих на три .
 На Хули пожелавам сили и кураж, с лекота да преодолее и това изпитание!
Яжка , как е Софи?  Мина ли твоята карантина?
Фло и ти тъчеш на много станове!
Пипи , кураж мила ,още малко и хубавото време ще свърши. Докато си по млад ,сили има. И аз бях така  преди 15 години, но сега виждам ,че силите все повече намаляват и работата не спори.
Айша , вече си скайп баба !
Клечице, голяма зеленчукопроизводителка си била ! Скрит талант!
Танче, радвам се ,че съм била полезна и  сте харесали музеят на макетите !
Внучката и тя беше същият ден във Велико Търново и е посетила музеят на илюзиите л Много и е харесал!
Кремче , кандидат съм  за 1 тенекия мед.Не можах да ти открия телефона ,изчезнал ми е нещо. Ще ти пиша на лични ,да се разберем.
Хубава и спокойна вечер ,момичета!
 /b]

# 217
Пак съм аз.
Ето нещо от ФБ. Много ми хареса !

От приятел назаем!
"В нашият вход дойде да живее баба. Баба Искра. Беше на 84 години. Мила, приятна старица, винаги в добро настроение, усмихната, приветлива. За мен тя е влиятелна!
Първата и работа беше да украси входа със саксии с цветя. Красота! На следващият ден най-ярките цветя ги нямаше, бяха откраднати. По близките спирки можеше да се видят мургави продавачи на саксии с цветя, саксиите на баба Искра...
Със съседите решихме да заключваме входа и да сложим домофон. А баба Искра сложи на стените в рамки цитати от известни хора, събуждащи съвестта. И отново сложи саксии с цветя. Уютно!
На стълбището започнаха да се събират шумни тийнейджъри. Нашата баба излезе и... им предложи вода и сокове. Те дълго и се смяха. Строшиха саксиите, събориха рамките.
На следващия ден тя отново постави цветя обратно и окачи рамките с цитати от класици. Под таблото за обяви до пощенските кутии подреди книги. Пак дойдоха юношите. Шумяха, провикваха се. Тя излезе и ... им предложи чай, вода и от нейните току що изпечени сладкиши, миришещи вкусно на дом. Децата не можаха да устоят. И на тръгване дори си взеха книжки от рафтчето с обещание да ги прочетат. Цветята не барнаха, рамките също.
На следващия ден тя изнесе пластмасова бутилка с вода, така че всеки, който реши да се погрижи за цветята, да може да ги полее. И ... нови книги. Вечерта дойдоха тийнейджърите и за наше учудване те ... поливаха цветята, смеейки се тихичко, бърбореха дружелюбно. Баба се върна при тях с нейния чай, кифлички и друга пълна бутилка с вода. Помоли децата да се грижат за цветята.
Тийнейджърите започнаха да идват във входа всеки ден. Възмутен съсед дори извика полиция. Когато полицаите започнаха да разпитват децата, нашата баба излезе и каза, че са нейни гости, дошли за книжки и да помогнат за цветята. Дори на тръгване на полицаите връчи книги и от нейните сладки и ги изпрати с „Бог да е с вас, момчета!“
Скоро имахме изненада. Майстори монтираха истинска библиотека във входа и до нея висна обява:
„Молба! Ако имате вкъщи интересни книги, вече прочетени от вас, моля споделете ги! Бъдете така добри. А тези, които са си взели да четат върнете ги, като свършите, ако обичате. Те могат да са нужни и важни и за друг!“
Входната библиотечка се запълни с книги. Монтирахме втора. Цветя започнаха да изнасят и други наши съседки. Цитати в красиви рамки също. Всяка вечер оставяхме входната врата отключена за бабините тийнейджъри. Не беше рядкост, прибирайки се от работа, да видим насядали по стълбите деца, четящи книги под стълбищното осветление.
Баба Искра почина. А нейните деца продължиха да идват. Понякога на групи, понякога по един. Разпределили се бяха по техен си ред. Поливаха бабините цветя, четяха книги. Нито едно цвете не увяхна. А под некролога на баба Искра нарисуваха фенер – техния символ..."

# 218
Добро утрооо!

Наспахте ли сеее!

Аз се помотавам още с кафето,но ще я подхващам някаква.
Нямам планове,но едни дрехи и гардероПи чи се въртят из главата.
Ще видим 😊

Два дни бяхме в Чирпан.ММ с ВиК дейности се занимава,а аз помогнах да нахвърлим едни дърва от едно помещение в друго,че да се отвори място за новите.
За "по- направо" се върнахме през Димитровград,че ММ имаще да пазарува разни мъжки работи за слънчевите колектори,на които им предстои монтаж.
И аз се поразгледах,пазарувах за в къщи,пихме кафе и се прибрахме😊

Луси, добре сте си починали .Сега с нови сили ще действате.

Кремче,в понеделник купихме 30 кг мед от наш познат,но беше запазен от преди 20 дни.Иначе щях и аз да си поръчам тенекия.
Доста години купуваме от него и сме доволни,но ще имам едно на ум за догодина,живот и здраве.

Фло, и вие сте отхвърлили доста работа.Важното е да сме доволни от свършеното.
Тя иначе няма свършване.

Танче ,използвайте слънчо за плаж и разходки.

Пипи, като закриете басейна ще си поотпочинеш от гости😊
Гостите са приятно вещо,но и натоварващо за домакините.

Айша, разхождай се докато е топличко,че идва моето време.
Хладничкоо и студенкото😁😍

Клечице,Яне ,Хули,Яге,Борянчице,Тану 😍😍

Е, до тук с изреждането поименно.
Който съм пропуснала-зло да го забрави!

Приятен и спокоен ден за всички ни.

Грешките са от телеХона.Няма да поправям😁

# 219

Добрутру!
Все още е лято, топло и богато,вчера ме реимунизираха за тетанус че било ред на набора ни.Не ми се копае треволяк ,пак ще порасне си викам, що да се мъча да разчиствам, то и пак огладнявам, ама се мъча...Да не е празен деня че разчистя едно мъничко  "слонче" от подслон идва вероятно, всички стапански помещения така наричаме.Дет няма животни, а са за багаж имам предвид.
Който почивал, блазе му, който работил - дане е работил, има избор, не  е  като за парламент, там избор няма, все едни и същи и вече почва разделение, кръгли маси правят , на лидери ми се правят, а народът просто иска да си ходят едни, пък нататък  и всеки дет не работи за  общото, а  за себе си.Очакваше се, ама ...на нас все пак изкарват пенсиите, на тези след нас  не знам от къде ще докарват работещи да им изкарват.Щото ще избяга всичко.
И не е вярно, че народът не разбира какво става ,не е глупав, вчера  и се подстригах, едни старчоци се бяхме събрали, на едно мнение бяхме, та народ има още ,лидери няма да го водят и да лаботят за него.
Ама е на свършене, че го опростачиха от първи клас още в мерак да го подчинят.
Ми да тръгвам по задачи и аз...

# 220
Здравейтееее!
Ах, колко харесвам жълти рози!
Борянка!
Гъбче, и на мен ми се пътува...
Адашкеее...
Луси, спорна работа след почивката...
Спорна и теб, Кремче!
Пипи, неуморнице!
Янче, как я караш?
Хули, дано вече имаш решение за разрешение на проблема...
Айша...
За всички, понеже ми липсват прегръдките - усмивка Simple Smile Simple Smile Simple Smile.
Ударете по едно рамо за подържане на Огъня в къщичката ни... моля.
Липсвате ми много, липсва ми преди...
Хубава вечер.
П.п. А някога празнувахме днес..

# 221
  • София
Тук съм, Клечи.
За малко да попитам какво празнувахме днес. После се сетих. Времето лети, празниците се променят. Сега през септември имаме даже 2 повода. А работещите и почивни дни.
Габката, завиждам за пазара в Димитровград. Ходи ми се по подобни места, да зяпам, рядко купувам.  Като беше тук Ани живяха и  при бащата на  гаджето, на 500 м. от Илиянци. Ходихме 2 пъти, ама като съм с други  хора не може да си зяпам спокойно. Пък и Мрънчи се мяташе и  дърпаше в количката . Нека да обзаведат учениците с есенно и пак ще отида.
Мед у нас не се яде, нямаме навик. Като купим 1 буркан от Лидл седи по 1 година. Накрая се захаросва - това значи, че е истински ли? Или пък менте със захар. Помня, че и сладката на баба ми се захаросваха.
Луси, това за бабата съм го чела из ФБ. И да похваля входа на Фло -  имат си мини-библиотека до пощенските кутии. В нашия вход май трябва  бъчва да завъдим. Имаме си двама портиери - от сутринта са на вино, следобяд - бира. Като минеш направо те черпят 2 чашки само от изпаренията.

# 222
Айша, пазарът е в събота и неделя.
Най-добре е да се ходи в неделя.
Не съм ходила поне от 3 години .
Почти нищо не си харесвам от там.
Дали съм много претенциознаа🤔 или в изобилието от парцалки не мога да си избера.
И аз като тебе обичам да ходя сама.
Да не се съобразявам с други хора ,а чуждото мнение не ме интересува😁

Борянчице, и аз в понеделник се подстригах.Този път доста скъсих дължината.
Като си гледам ей сега опашлето 😁,а каква дълга опашка беше преди фризьор.

Днес,или по-точно преди два часа се боядисах и сега съм чисто нова😉

# 223
  • София
Аз пък съм си блондинка по рождение, на всичкото отгоре и синеока.
То затова ме и ковна кожния рак, ама нейсе и с това ще се справя.
При мен нищо ново и съществено. Ходя на лъчетерапия всеки ден. Пътувам по 120 км в двете посоки. Чудят ми се защо съм решила да се лекувам в провинцията.
Ами защото така. Защото ме карат да се чувствам като бял човек. Защото имат страхотна база, отношение към човека насреща.
Имам база за сравнение и затова го казвам.

# 224
Във Враца ли ходиш, Хули, деверът бе насочен натам, преди 20+години, та май имат опит и история с лъчетерапията.
В София приятелка непрекъснато се оплаква от условията та ти вярвам.От базата ,до отношението, но тя в държавно ходи по повод някакъв ,иначе на частно и  пак се нерви .
Сега се сещам как деверът моли мъжа ми да го закара до Враца, имат кола , жена и деца имаше, но явно не го гледаха много, щом стана дума как жена му питала какво да занесе , той поръчва, а вуйна ни била азнесла вече същото и се намесила, да е друго, нали си има вече.
Той казал ,нека се потруди и тя с нещо и го попитала как ще го разпознае ,че се бе променил, на лимфите бе проблема.И не бяха ходили при него месеци.

И мъжаът ми отказа, накара го да се разбира със сина ни да го кара, току що взел книжка май беше или на месеци шофьор.
Той че не бе добре, но и на мен ми стана неудобно тогава.Такива си бяха студенокръвни , че ги споменавам- всичките.
Борба бил животът.Едни с едно, други с друго, дето не ни убива ни прави силни, но някои неща убиват психически само.
Който  е млад и здрав да живее  и да не мисли много, ползи няма от мислене и страхове.

Аз се изморих и днес, нищо съществено не съм свършила.
Иначе съм добре ама ще се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт