КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 180
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Привет !

Честит имен ден на Криско на Янето!
Честити да са всички именици в къщичката ни,ако има такива!

Днес е ден за чушкопечене.
Още малко останаха и приключвам.
После ще белим, в торбички под брой и вид и във фризера.
Ветровито е при нас и топло.
Вечеря няма да измислям  - чуЖки😊😁

Изчетох ви.Кой се е забавлявал ,кой вършил ежедневни дейности.

Хайде до после 😍

# 256
  • София
Добър вечер!
Честит Кръстовден! Да са живи и здрави малките и големи Крисита и Крисковци!
Янке, последно пиша и повече няма да досаждам. По същите като твоите оплаквания майка ми спря да се движи. Доктори и в Правителствена и във ВМА и обясяваха и говориха, лекарства предписваха.  Тя избра лесното и след време съжаляваше. Иначе съветите бяха пиене на много вода - поне 2 литра за да няма застой   на кръв и лимфа + лекарства. И движение постоянно, да се увеличава като свикне.
Признавам, че днес се изложих с ходенето - само 5000 крачки. Мислех следобяд да излеза, но Ани се обади, гледахме се с Мрънчи и закъснях. За съжаление вече се стъмва рано.
Габката, и аз купих  8 чушки за 1 плик във фризера. Утре ще взема още и като захлади вечерта ще ги изпека. Не ги беля сега, а  след размразяване.
Между другото за ангажираните домакини - днес  в Кауфланд видях  1 кг. изпечени, обелени и отделно замразени червени чушки, 5 лв май струваха, или 4.50 не се загледах. Във фризерите бяха.

# 257
  • София
Честит имен ден на Крисковците.                         ФЛО радвам се че си отморила с дружките.Кари посрещнахте ли вашата Нова година?          ЯЖКА как е Софи?Среща може да организирам другата седмица.Миша ако тръгне на градина и големите се осаферят в новите училища.

# 258
Честит имен ден на Криско Янчин!
Да е здрав и добър, Янче, много да ви радва!

Днес ден като ден - обикновен, за 5 пари работа не съм свършила.
Внучката беше у дома следобед - играхме, гонихме се, пяхме, танцувахме, смяхме се...накрая ние изморени, тя още енергия има Simple Smile
Момчето ни си тръгна на обед за София, та докато не се прибра, докато не звънна да каже че е в тях си, нищо не похванах, после набързо кат лисицата с опашката си.
Няма да готвя тия дни, има за доизяждане, за обиране....

Утре на добър час на всички ученици! Нека да е успешна и спокойна новата учебна година!

# 259
  • Вила Великула
Янче, от обездвижване може да получиш запушване на кръвоносните съдове. Това се случи през време на затварянето в къщите с баща ми-наду му се крака и лежа 7 дни в болница. Сега даваме по 130 лева за почти месец за лекарства за разреждане на кръвта, така че моя апел е -движи се.
Честит имен ден на всички които празнуват днес.
Фло, защо не се обади, разговорите ми с теб винаги ми действат разтоварващо.

# 260
Привет девойки Simple Smile
Попрочетох малко назад (докъдето аз писах),излюпих се рано рано, та с кафето
Да поздравя рожденници и именици , мънички, малки и порасналикоито са празнували напоследък , да им е всичко наред и най вече здрави!
На Хули, сили и здраве!

От петък почва абсолютна блокада, няма мърдане, няма шаване, няма пътуване, настъпват празници, да не се събират семействата на големи тумби.В училищата,които ще затворят също до 10.10 сега се учи на "капсули и зум"то па едно учене, не ми се говори.
Честит да е първия учебен ден на ученици и учители. Успехи и постижения да имат във всичко
Уф , бях набелязала още неща,но един-, два телефона и всичко ми изхвърча от главата.
Не ви споменавам поотделно,но пък ви поздравявам от сърце и пожелавам на всяка една от вас БЕЗ изключение, здраве и хубави моменти

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 00:54 от Caroline

# 261
  • в малка спретната къщурка
Сърдечни поздрави от мен!
Жива съм, здрава съм и щастлива съм!
Да се обадя и да кажа, че не съм Ви забравила.
Един ден тръстича за заплата, а един ден за СЛАВА в къщи.
Гледам си бабката вече като бебе и не съм за мислене,
интересно и забавно ми е.
Честит първи учебен ден!
На децата да са здрави и да радват близките си с успехи.
Лек, приятен и усмихнат ден!

# 262
Спорна и успешна учебна година на всички ученици - малки и големи и на всички учители, родители, баби и дядовци!
Днес съм в групата на "внучковъртележка", не отидох да се видя с вече бивши колежки и с групата на  пенсионерките.
Сутринта малката внучка заведох на градина. После дойдоха щерката и зетко, взеха голямата внучка за училище.
С третото чаве тръгнахме да купуваме пликчета,че тези които има в куфара не ги харесва.Казва, че са големи ( за мен са точни, но тя си знае). Докато търсехме по- малки пликчета си хареса рокля, няколко клина, блузка и накити ( изпрани и съхнат на простора).
Малко почивка и снова, после.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 16:36 от cream_

# 263
  • Кубрат/ Пишурка
И аз да се обадя. Честити да са всички ученици и учители и на добър час!
На всички, които са загрижени за моето ходене да кажа :почти всеки ден ходя до магазина. Днес си направих труда да преброя крачките до там - цели 760 в двете посоки Grinning И почивам два пъти на там и два пъти на обратно. Представете си колко пъти почивам до центъра! Анжела минава разстоянието за около 15 минути, а аз - за 1 час! Освен подаграта и високото кръвно имам и хроничен бронхит и се задъхвам често. Не, че съм спряла цигарите... Сега вече чувам всички напътствия да ги откажа. Ще стане, но не сега. Пък като вървя то и кръста ме заболява... Имам и дископатия.... Бе, старост-нерадост!
Фури, радвам се да те чета!

# 264
 Честита  нова учебна година на всички  внучета на бабите от темата! Да са  здрави и учението да им върви по вода! На добър час!

Честита да е и на  учителките от темата, макар че повечето сме от  "запаса"!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 20:17 от K.A.G.

# 265
  • София
СКЪПИ МОИ ДРУЖКИ УЧИТЕЛКИ, ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА! ДА СТЕ ЗДРАВИ, ДА СТЕ БОДРИ, ДА СТЕ МОТИВИРАНИ ЗА ГЕРОЙСКИ ПОДВИЗИ, ДА СТЕ ПОДОБАВАЩО ОЦЕНЕНИ И ЗАПЛАТЕНИ!
СКЪПИ НАШИ ВНУЧЕТА, НА ДОБЪР ЧАС В НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ПОСЛУШНИ, ОВЛАДЯВАЙТЕ С ЛЕКОТА ПРЕПОДАВАНИЯ МАТЕРИАЛ, ЗА ДА СТЕ УДОВЛЕТВОРЕНИ В КРАЯ НА ВСЕКИ СРОК. УСПЕХ, МИЛИЧКИ!

И музикален поздрав!

# 266
Thinking

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 08:09 от Didia

# 267
  • София
Добър вечер на 15.09.
Успех на учениците и всички замесени в учебното дело.
КАГ, хареса ми израза учител в запас. Няма лошо, толкова години са ви ядосвали непослушни деца и амбициозни родители.
Янке, постепенно увеличавай обиколките и ще забравиш за оплакванията. Поне по 50 крачки повече на ден докато не вали и не трупа сняг.  Сигурно помниш братовчед ми от Търново. Бяхте се виждали и говорили пред Царевец. Майка  му е на 87 г, с всички екстри за възрастта. Постепенно увеличи ходенето и сега не може да седи. Ако времето е лошо и хлъзгаво си прави 7500 крачки в къщи. Така и той е спокоен да не се залежи на ръцете му.
Фло, обади ми се! Звуча като чалга   на ранния Константин.
https://www.youtube.com/watch?v=jxXuYomiL2I 
Но чисто технически смених пак сим-картата и номерата на приятели и роднини изчезнаха. Иначе номера ми е същия, та звънни и затвори. Нали имам купен препарат, да го взема.

# 268
Добра вечер!

Здрава и успешна учебна година !

Вечеряхме преди малко и седнах навън на хладинка.Охладих се,че се и наметнах с една ризка .
Иде моето време.
Във връзка с движението не вога да се оплача.От както съм в къщи - голямо движение.Двор огромен.Всичко на разстояние.
Доволна съм.
Като бях на работа цял ден на бюрото-ужас.
Ето днес това съм изминала,като терефона не през цялото време е бил в мен.И днес не ви е от вървежните дни😁

В крайна сметка кой ,както си реши.

Днес ми пристигна една чанта ,която си бях поръчала.
Малката щерка я взе от Спиди и се възмути  как съм си порэчала пак и отново огромна торба според нея 😊😁😁
Та си имам придобивка,а и скоро нов портфейл си купих след многократни заплахи от щерките,че ще ми изхвърлят стария.Ами хапесвах си го и вярно ми служи дълги години.Новичкия е същата форма,само че лачен и червен.
Червения цвят на портфейлите привличал парите.Хи хи.😁

Рижко,самонастанил се в кофата за боклук 😁

# 269

Честит да е първият учебен ден на учители, деца,внуци и на всички нас, празник си остава до живот, защото е първата стъпка към знание и  сила!
Гъбке, това чудо как се инсталира, трябва ли интернет да има телефона, че съм с нов ,но нет няма, то се плаща и това,стига ми настолния.То рутера май  издъхва, уф ,не се свършиха разходите.
Ако бях сама да съм умряла и за това се тюхкам ,че синът е  сам.Нищо че се правя на спокойна.
Едно време в завода се майтапеха с мен ,че ще ми слагат крачкомер, да видят колко километра навъртам, голямо ходене беше, плац, жега, и все някой иска нещо дет далеч.
Понякога с мотокара, но най-често пеш.
Почина мотокариста ми, добро момче беше и работно ,но съкращение, пазач стана, пропи се и така...на 48 години.
Утре трябва да готвя, и друга работа имам, но едни пълнени чушки остаряха и  рола правих свински с пълнеж, - свършиха.Мисля постно че ми писна .
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт