КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 187
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
Честит имен ден на Крисковците! Да са здрави и щастливи!

Честит първи учебен ден на ученици и даскалици!

Моето пиленце  не оцеля. Сигурно е било много наранено, за да не може поне водичка да пие, камо ли да кълве храна. Внучката ми беше съкрушена и се наложи по нощите да търсим "Квачката и пиленцата" на небето. Добре, че беше ясно,та я видяхме и тя се успокои, че пиленцето е при звездните си приятели.
Аз пък си останах в старата служба. В друга група, но поне няма да пътувам.
Гъбче, ти си маратонец!
 Трябва да си изкарам и аз крачкомер, да видя на какво ниво съм.
Спокойна нощ на всички!

# 271
  • София
Борянка, ако в къщи имаш интернет и си със смартфон е лесно инсталирането. Включваш на телефона WiFi,  влизаш  на тел. в Google Play магазин и търсиш крачкомер. Натискаш инсталиране и си готова. После има някакви настройки - мъж, жена, колко калории искаш да губиш дневно и подобни. След като го инсталираш вече не е необходимо да ползваш интернет на телефона. Слагаш го в джоба и тръгваш. А то си брои крачките. Вечер прави обобщение колко си извървял в крачки, км, колко калории си загубил.
Аз вече досаждам с леля ми. Но зимата като отиде да си живее отделно/заради Короната/ и беше с Нокия с фенерче. Ами разходи се из апартамента и си преброи крачките. После започна да обикаля и да брои обиколките. На всеки час ходеше по 10 -15 мин. После времето се стопли и започна да обикаля близкия парк.

# 272
  • Вила Великула
Янче, то оправдания може и 1000 да имаме, но не е сериозно. Знам, че ти звуча като някоя досадна лелка, но ако искаш да се чувстваш по-добре-просто се движи. Правилно ти е казала Айша, колкото повече движение, толкова по-добре. Моля те не си търси оправдания за да не го правиш. Ужас, сигурно вече ме мразиш, но знай, мисля ти доброто.
Честит първи учебен ден на внучета ученичета и баби учителки.
Леле, сега погледнах какво е направил редактора на телефона ми-поправих грешките.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 17:34 от pipilota6

# 273

Добро утро! Каня Ви на кафе и закуска! Аз вече отметнах тази точка за деня. Трябва да поошетам и удоволствието работа-за пари ме зове.
  Mного приятни изживявания желая за всички от сърце!

# 274
  • София
Добро утро, красавици!
Как сте, как се чувствате? Наспахте ли се, изпихте ли си кафето? Какво ще правите днес?
Кафе в дядовата ръкавичка имаме "чат пат".Тенк ю ДИДИМИТИ и за закуската.  Затова пък напоследък имаме рози. Наистина ми действат позитивно. Blush БОРЯНЧИЦЕ, на теб го дължа и ти благодаря! Heart
Радвам се да видя сред нас ФУРИЙКА, КАРИ, ДОБИ, с техните радости и грижи HugHugHug
ТАНУ, жалко за пиленцето. Това лято един таралеж беше паднал в изкопа за кладенец, ММ го извади, дадохме му храна, вода, но не оцеля. Кой знае колко време е престоял там. Децата решиха, че е избягал, че е отишъл при "семейството" си.
Харесва ми темата за движението. От сутринта съм си закачила крачкомер, та да видя довечера колко ще съм извървяла. За нашата възраст е препоръчително 7 200 крачки дневно. Движението е здраве!
Щях още да пиша и коментирам, но времето ми "накъся". Отивам на пазар. Днес няма да готвя, имам дроб сарма от вчера. Ще направя един таратор и съм готова. След обяд съм на среща с ЛЛ. Иска да ми види резултатите от ехо кардиографията и кръвните резултати. На ехо-то съм добре, триглицеридите са малко завишени и холестерола също. В момента правя едно почистване на кръвоносната система по рецепта на Мермерски. Да видим какъв ще е резултата после.
Хайде, за сега чао. Среща довечера на мегдана, по месечина. Гушкам ви! Hug

# 275
Здравейте на всички.
Вчера не можах да се обадя, отвратително гаден и изморителен ден ми беше - прехвърлям си живота ит едно място на друго и през ръцете за 12 часа смело мога да кажа, че ми мина поне тон. Скапана съм, но има надежда - днес слагаме всичко по местата му в новата къща и ,,хей живот, здравей, здравей...""

Да поздравя учителките и учениците - по вода да им върви, да са здрави и  с желание да ходят на училище...

Относно движението - за нен е всьо и вся - поболявам се без движение,  то ме е спасявало в трудни моменти...

Гушкам ви и желая хубав ден.

# 276
Привет на всички.
Направих си кафе и малко да почина. Не сме излизали от вкъщи.След като изпратих внучетата на ДГ и училище, пооправих си дома, пуснах пералня.
Сготвих фасул, опържих за децата пилешки филенца, а на нас с дедо на грил тиган кИфтаци.
За вървенето и аз не вървя много, все ходя по работа с колата. Затова и се схванах по време на пандемията. Изгледах по нета една дузина упражнения за коксартроза, сега покрай децата не се спирам, ама се чувствам отлично.
Янче, липсва ми кафенцето, преди беше толкова натоварена с Анжелка, майка, брат и пак успяваше да го сложиш и не се прави на стара....родителите на ММ и над 80г. ( особено свекъра) и никога не казваха, че са стари.
Габче, честито чанта, носи си я със здраве.
Кари, много строго станало при вас.
Приятен следобед!

# 277
Не че нещо ,само се обаждам, уж нищо ,но се изморих, то и на слънце не мога, та почивка и пак.Движение не ми липсва, документирането  е зле.Айша нокиа със фенерче ми купиха, 50лв, ама не знам нет дали може ,ще питам.Само рутера ще хване май.Не ме устройва ,  а съм на такъв план ,че само изговореното плащам, без такси и не ми се изпуска, то и без това ако 6 месеца няма движение ще го спрат.Та по 11 ст плащам понякога ,смс за консумирана вода, и ако пусна на болно дете ,това  е.Да се поддържа плана.Ще мина без да знам колко мърдам, важното е да мърдам.
Излизах да пазарувам, малко сини сливи взех и моркови, да сложа за асортимент да има, ако ревне някой.
Пиленце зор само да се гледа, пък и таралежче, майката природа го е нагласила, хората спасяват ,но не винаги.
Ковида забравих, маските не нося, каквото е писано ,10-тина щама били, та ...не ми се мисли децата в  училище задушени с маски, то ако нарочно го правят  и няма ползи от маските - за убиване са.
Фло ти как даяниш като зяпнат срещу ти не знам ,маска,шлем и не знам кво си дезинфектанти.
Сега малко тук и после навън.Много слаб нетът за филм, та книжка малко и хоризонтално.

# 278
  • София
Борянка, няма как да се инсталира приложение на Нокия с фенерче.

# 279
  • София
Нали ви обещах по вечерно време среща на мегдана. Ей ме на. Blush
Докато се канех да обиколя кварталните магазини и промених плана. Яхнах метлата и отлетях към Метро. Къде ми е емотикончето с баба Яга и метлата? Обикалях бавно и спокойно, надлъж и нашир, и няколко пъти по диагонал.Навъртях бая крачки. Напълних яко количката. На касата видях цифровото изражение на моя пазар. Не можаха да ме изненадат. Очаквах и повече. Обикновено в началото на есента пазарувам основни продукти, консерви. Купих си буркани с коприва, на които пише "готово за консумация". Ще видим дали е така. Прибрах се и започнах да разтоварвам торбите. Гаджето замина по-рано на среща с приятели, та добре че съседско момче ми се притече на помощ. Добри млади хора живеят във входа ни.
След обяд ходих при ЛЛ, да ми направи документа за подновяване на шофьорската книжка. Сега си представям какво чакане ще бъде в КАТ. Не ми се мисли...
А гаджето утре ще ходи на риболов по Струма с приятели. Радвам се като има социални контакти. А аз от сутринта ще седна с тигана пред печката и ще чакам...Joy
Е, рапорт даден.Hands Plus1
БОРЯНЧИЦЕ, красива е и тази роза. А аз съм свикнала да ме гледат със зяпнала уста. Stuck Out Tongue Winking Eye 44 години вече. Simple Smile
КРЕМЧЕ, важно е човек как се определя. За предпочитане е да си мислим, че сме по-млади. Така казва науката Психология на здравето. Това се отразява добре на имунната система.
КЛЕЧИЦЕ, всички сме имали такива дни. Разместваме, избираме, изхвърляме. И колкото по-малко предмети и дрешляци, толкова по-добре. Защо трябва да слугуваме на материалното??? Споко, горе главата! Hug
АЙША, тези дни ще трябва да се видим. Къде ми е емотикончето на онези човечета. които си говорят на маса???
И за финал да ви кажа, че до сега съм навъртяла 6 190 крачки.
Отивам да спя, лека нощ, красавици!

# 280
Лека нощ, аз пък имам молци плъзнали , явно от мазето излизат, трябва да преровя  и изхвърля нещо...И на напръскам ли ,нафталин ли да ръсна...да не ме изядат.

# 281
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, накара ме да се усмихна преди сън. Бла-го-да-ря! Heart
Първо открий източника, изхвърли го и после сложи някакъв препарат. На село бяхме завъдили молци, та даже за една зима изядоха част от един сливенски килим тип персийски. Наслагах из цялата стая орехова шума, купих и от аптеката разни миризми - на лавандула и още нещо. Явно, че на молците това не им се хареса и изчезнаха. Нафталинът отдавна е отречен, но все още го произвеждат. Не е добре да се слага в помещение, където ще се спи, а иначе мисля, че може. Бабите на сеЙо си го ползват.Пазят се, да не ги изядат неканените гости  Stuck Out Tongue Winking Eye

По повод на това, да се смятаме по-млади от биологичната ни възраст, ето ви четиво. Да видим на колко от изискванията отговаряме.

Скрит текст:
Ето и 40-те неща, които карат хората да "младеят" по дух:

1. Разходките
2. Позитивното мислене
3. Позитивната нагласа
4. Набавянето на достатъчно количество сън
5. Набавянето на препоръчителното дневно количество плодове и зеленчуци
6. Времето, прекарано със семейството
7. Заниманието с хоби
8. Пиенето на повече вода
9. Ходенето на почивка
10. Времето, прекарано с приятели
11. Танците
12. Редовното изпробване на нови неща
13. Реденето на пъзели
14. Честите усмивки
15. Активният любовен живот
16. Четенето на книги
17. Времето, прекарано с по-млади хора
18. Отглеждането на домашен любимец
19. Припяването на музика
20. Слушането на музика
21. Времето за себе си
22. Плуването
23. Носенето на "каквото душа иска"
24. Карането на велосипед
25. Новите хобита
26. Заниманието с йога
27. Тичането
28. Използването на слънцезащитни продукти
29. Яденето на суперплодове
30. Хубавата прическа
31. Пийването на червено вино
32. Целувките
33. Боядисването на косата
34. Кратката дрямка
35. Пиенето на зелен чай
36. Използването на кремове против стареене
37. Ходенето на концерти и други прояви
38. Медитирането
39. Ходенето на масаж
40. Поддържането "в крак с модата".

После ако искате можем да коментираме. Мисля, че интересна дискусия би се получила. Като темата за движението.
Хайде отново лека нощ, че утре рано ще ставам, да изпратя риболовеца и да му пожелая наслука. АЙША, ако ти замирише на пържена риба, да знаеш, че е от нас. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 282
  • София
Борянка, ако имаш варива - ориз, боб, леща, брашно провери и тях. Понякога завъждат молци. И при сухите подправки се случва. Ани така се бяха уредили с молчета. Драмата възникна, че налазили и изпратения български ориз.  Те го предпочитат пред тамошния, носим или изпращаме от тук купен от .... Лидл. Всичко замина в боклука. От тогава знае като купи вариво първо го  слага във фризера за 24 ч.
Фло, дай Боже да замирише на рибка. Направо с кутията бяло вино ще търча. Ама съм ти обидена. Да отидеш в Метро и да не ме извикаш. Където и да бях щях да долетя на мига. Фръц, обид и нацуп пък!
С крачките се изложих - 5900 само. Пламен е виновен, че днес не работиха  и се изпружи в кревата, срещу ТВ. Вместо като изпия кафето и чая да изляза ние се заговорихме. Тръгнах чак след 12.00 ч, стана ми топло и не си давах зор. Нищо, утре ще компенсирам сигурно.

# 283
Всичко вариво минава през фризер, както и пипер като смеля, дни стои  и  е запечатан да не влизат плодови молци.В мазето има стари дрехи в чували ,ще преровя ,сега забелязахме ятото.И ще купя да напръскам, там не спи никой.Но си точа лиги аз да се местя скоро.Като дойде климатика се местя пък.

# 284
Мразя нафталин или по-точно миризмата му.
Редя си от домашната лавандула във вързопчета .Оползотворявам от цвят до стръкове-клечки.Всичко си мЕрише.
Скоро и аз поизхвърлих подправки разни.
 Преди две години из дома се разхвърчаха,както казва мама свеки - спасулки.
Просредих и установих,че идват от килера.Една торба с лешници и пеперудки вътре.Незная  как да се изразя колко бяха.Ужас и то във вързана торба.Прехвърлих внимателно пълната торба в нова и бегом навън.
Та орехи,фастъци,лешници - развъдници .

Фло, щях да си записвам какво не правя от списъка,но ще карам по памет:
Не ям плодове,не плувам,не
Пия вино, не ям супер плодове,пе ходя на масаж,не ползвам слънцедащитни кремове, а да и пъзели не обичам да редя, не тичам ,но ходя чевръсто😁,зелен чай не пия.
Ами това е от мен.
Май 1/4  от мен е остаряла 😊😁🤔

И аз днес пазарувах мръвки разни,млечни  продукти и т.н.
Купих свински дроб и се каня утре да изпържа и като ще е вредно ще добавя и пържени картофки😁
И чаша студена бира.😄😊

Как да младея като е вече среднощ,а аз не спя и не
ми се е доспало още.😁
Сега ще почета малко книжка,а на вас лека и спокойна нощ.
Гася ламБите.
.

Общи условия

Активация на акаунт