КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 188
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Привет-мривет!  Hands Wave
При мен нищо интересно, от събота като ходих да гласувам и после отидохме с автобус до Морската градина с една приятелка и се повозихме с влакчето по Крайбрежната алея, не съм излизала.
Знам, че е полезно, имам инсталиран крачкомер на телефона, но кръста ме боли и не се наемам на дълги разходки.
Като няма нищо интересно около мен, ще споделя, че също съм забелязала  пиша ли- след мен тишина, никакви коментари, никога торба ли беше, чувал ли беше с прегръдки не е бил за мен, но....... чудо голямо!
Поне съм сигурна, че Гъбчето и Клечи ме четат.  Kiss  Kiss
Помолих във вайбър/ така го чувам, така го пиша, дано е правилно/съфорумка да ми каже, какъв сорт са доматите им, че ДС ги хареса на снимка- тишина.....
Помолих някой да ми "удари рамо" за Известни българи..... тишина.....
Макар да сме в пандемия и нямаме редовни сбирки, аз си подготвям материали, та като отворят Пенсионерските клубове да не ми "дойде на баир"!!!
Намислих нова тема "Известни и не чак толкова известни българи", но за тях всички сме чували и споменавали. Започвам с Марко Тотев, Гюро Михайлов, Дан Колов, Колю Фичето...

Лека!  Nerd

# 286
Точно сега мислех за теб - видях парад на хвърчилата на Аспаруховия плаж  ши се питах дали  е близо до теб и дали си ходила.Че то близкото е най-далеч.
И аз те чета ,както  и всички чета, нали не ходя никъде, по обясними причини, не понасям шумове и ме тормозят,да пътувам - също, само при наложителни случаи.Сега пък 4 автобуса се движат от сутрин до вечер ,претъпкани са вече като тръгнаха учениците ,картите се оплакват същите, ако искаш пътувай.Аз така и така не мога, но другите работят ,учат , така стана.
Домати тази година йок, малко , болни, миризливки ,но късните повече  здрави бяха, ръгби почти издържа, пръскане трябва ,но за какво до това време, пръскаме рано, нали домашното е  да е чисто, на магазина е по-евтино, за тези де поливат от чешмата акто мен.три месеца над 60 лв вода, обикновено 15 максимум ,зимата  по-малко.Сега къпане повече, по два три пъти, ама другото поливка.
Малко известни българи има много ,не ми е било тема ,да запаметя ,но съм се дивила колко интересни хора  има, някои са дали доста и заслужават да се знае името им.Ще следя  и ако ми попадне , ще отбележа.
Не си вгорчавайте живота ,прегръдките  и чувалите от тях са за всички ,поименно са за някой дето има нужда, показал е трудност, макар не публично, и който като мен редовно пише.Представете си пък как понякога се усещам като клоун да забавлявам народа.Май спрях и да говоря ,само пиша.Даже синът се ядосва понякога като не го чувам,дразня.Направо съм щастлива от това ,ама няма накъде.
Тази нощ не мога да заспя пък.

Дописвам, Босата императрица, пречим ли, и работим, и отмаряме, събрали сме се тук ама и се разредиха, отидоха на затворено , да не ги четат всички и да дразним народа, че сме слободни.Остарели малко, но още с ума си мислим че сме.Та какъв е проблемът?

# 287
Добрутрооо!
Още мозъка ми спи, но пиша, че после съвсем няма време.

Честит имен ден на всички празнуващи днес и на техните близки! Сещам се за Люби на Дидиа и Софи на Яжка, но със сигурност забравям още празнуващи да спомена поименно, поздравени са общо!
Честит празник на софиянци, все по хубав, чист и уютен да е града им!

Голяма сте детска градина, значи Simple Smile - защо не ни обръщат внимание Simple Smile.
Ами това е обществено място, виждат ни и нежелатели, а пък хората от които искаме внимание си имат свои грижи и не бива да се сърдим... Те т'ва е...

При мен времето е кът. Трудно отделям за разговор, а все чакам, когато мога да отделя повече време и все отлагам да се обадя, а не бива... Не ми е удобно, когато единия се гърби с работа, аз да си лафя с часове... Та т'ва е причината, да знаете...

У нас нещата стават бавно, главния работар се разпилява в много посоки - почне се едно, спре се за друго, но с Козирог не се спори, от опит ви го казвам Simple Smile Wink . Рано и ли късно ще стане и при това перфектно направено, търпение му е майката...

Та такива ми работи, дружки- теменужки. Ставам, че работа ме чака, а на вас желая хубав и безпроблемен ден...

# 288
  • Кубрат/ Пишурка
Добро да е утрото!
И аз да честитя празника днес : Бъдете здрави и благословени!
Честит празник и на софиянки!
Честита Нова година на Кари! Дано бъде мирна и благословена!
И аз чета всички постове, но рядко имам какво да пиша. Иначе не пиша никъде другаде. За мен тайната група си остава за снимки, а не за писане.

# 289

Честито на имениците, Софи , Любо и всички, дето носет празничните имена!Живи и здрави да са!

Честито на софиянци и на всички ни за празника на столицата, да е красива,уредена ,да не предава древната си слава!
Нали не цитирам, изглеждам мръднала да си говоря сама, но някаква потребителка ни питаше нямаме ли си работа...
https://voinaimir.info/2020/09/boris-strezov/
За Танитка ,един неизвестен българин,от стари времена и не толкова стари...

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 09:35 от Бор_яна

# 290
  • София
Добро утро, красТавици!
Тази сутрин скочих рано, рано, да събудя рибаря, а той станал преди мен и кафето направил. Голям мерак за този риболов. Изпратих го и легнах отново, та до сега.
Гледам, нощна смяна е имало.
ТАНИТКА, мисля, че когато тръгнете на репетиции и срещи, ще се почувстваш по-добре. Ти си във форма, когато имаш ангажименти. Добра идея е това, да разкажеш на твоите дружки за малко известни българи. Имах някъде книга за известни българки. Или е у дома, или е на село. Ако искаш мога да ти я пратя. И понеже сега не излизаш много, не се срещаш с дрЪжки, имаш нужда от какво? От чувалче с прегръдки. Blush Ето, получаваш ги. Даже пълно, та препълнено. HugHugHugHugHugHugHug Усещам, че имаш нужда точно от това. Kissing Heart
Момичета, не се ли овлажняват варивата след престоя във фризера? Вчера си купих боб, леща, елда, грухана пшеница. Ще ги сложа на студеното след като ми отговорите на въпроса. Моля. Преди време забелязах, че в един пакет ориз са се завъдили гадинки. Малко на брой, но все пак... Сипах ориза в дълбок съд, налях вода и те изплуваха на повърхността. И така няколко пъти. Подсуших ориза и за малко го сложих във фурната, докато съвсем изсъхне. После го оползотворих. Странно, беше в срок на годност.
КЛЕЧИЦЕ, работии си представяй после колко ще ви е хубаво. Това да ти е стимула.
ЯНЕ, обажда ли се Анжелка? Как са там?

НА ИМЕНИЦИТЕ СОФИЯ НА ЯЖКА и ЛЮБЧО НА ДИДИА, ЧЕСТИТО! ДА СА ЗДРАВИ И БЛАГОСЛОВЕНИ. НА СТОЛИЧАНИ - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! НЕКА СОФИЯ ДА ХУБАВЕЕ И КРАСИВЕЕ.

И извън поздравленията и пожеланията към столицата, да добавя още нещо. Да не се правят ремонти на току що ремонтирани улици и тротоари,(за справка - ремонт на ремонта, на ремонта на ул. Граф Игнатиев), да не се строи обществена тоалетна за 1 милион лева, да е по-чисто и по-зелено. А жителите на главния град да пазят чистота.Smiley
ГЪБКЕ, Пожелавам ти да "пребориш" някои от пропуските. Напр. яж плодове и зеленчуци, бат' Павли да те маже със слънцезащитен крем и да те масажира, а после ударете по едно вино, какво му е на зеления чай, та не го пиеш? Изпълниш ли тези препоръки, съвсем ще се доближиш до максимума. Simple Smile
Изчезвам, че времето накъся, а след обяд съм на тръстиката. Скоро не съм ви казвала, че ви обичам. Дойде ми от вътре. ОБИЧАМ ви, прекрасни момичета! Heart

# 291
Фло, съхранявам във фризера ориз,боб,сух грах и всички сухи пакетирани варива.
Фасулът ако е домашен слагам в торбички.Така процедирам от години.Вадя,слагам колкото ми е нужно и пак във фризера.Отворен пакет слагам в торбичка и пак там.
Няма буболечки и т.н. гадинки😊

Зеленчуци ям, може и да се съглася на масаж,слънцезащитни само на морето,една -две глътки вино може,но със зеления чаййй май тяма да се разберем😁
Ехааа! Още се подмладих😁😊😝

Танче,добри идеи имаш.И аз май имах тази книга за жените известни и не толкова,но къде еее?

Клечице,не се оплаквай от Козирог!
А ,ако имаш Близнаци за майстор?😁😁😁😁
Да са живи и здрави!

Борянчице 😍😍
Яне 😍😍

Скачам,че ме зоват задачките!

Спокоен и приятен ден за всички😍😍😍

# 292
  • София
За всички нас - един музикален поздрав!

ГЪБКЕ, виждаш ли колко е лесно? Бат' Павли ще е доволен, че си се подмладила още малко. А зеления чай го зарежи, щом не ти е на сърце. Simple Smile

Хубав ден и не забравяйте да се усмихвате. Колкото сте красиви, още по-красиви ще бъдете с усмивка на лицето и песен около вас.

# 293
  • София
Честит имен ден на Софи на Яжка  и Любчо на на Дидия.Честита Нова година на Кари.                                       Още ме държат емоциите от първия учебен ден вече в нашето училище с Вели. Видях се със колегите,много ми се зарадваха. Подготвих повече цветя и им оставих 🍰. Да се почерпят.Вели е ошашавен,но доволен,доста мъже учители,класният е мъж,класа е само от момчета и 1 девойка. Хванах и от тържеството на Елина,ще учи втори език немски,харесва и класа. Миша е при мен,другата седмица е на ДГ.

# 294
  • Вила Великула
Честит имен ден на всички които празнуват днес. Бъдете здрави.
Танче, ако си пуснала гласов файл с въпросите си във Вайбър, да знаеш, че много от нас нямат възможност да ги слушат, така че просто пиши.
Ето аз сега чакам в банката и само чета, не мога да пусна звука и да ме слушат всички, така е и в офиса и вечер в къщи.

# 295
Честит празник на имениците ни днес!
Бъдете здрави и щастливи!

# 296
Честито на празнуващите! Живи, здрави и благословени!
 При мен един обичаен ден- пазаруване и разходка.
 После рев, че не си намира диадемата( от ххх броя) и ми идва да я телепортирам към София.....ама детето не иска и заспа.
С каката решавахме задачи, пече се баница и.....

# 297
Момичета,благодаря за поздравите за нашия именик! Flowers Hibiscus
                       Да са живи и здрави всички,които имат повод да почерпят в днешния ден!
                       Честито и на столицата ни и дано пък в нея се заживее по-спокойно ! И не само в нея!
                       Кари,честита ви нова година - да е здрава,успешна и щастлива!
                       Мен ме гонят нервите от няколко дена.Просто не е за писане,но съм яхнала стабилно метлата! Вече ми писна от глупости и простотии и все по-лошо става.Няма акъл тоз народ и вече съвсем изперква.Като се започне от горе та чааак до най-долу.
                      Фло,и аз имам известно остаряване Simple Smile без йога,без масажи,искам да плувам,ама то в Сф свестните басейни са кът! Пъзелите ги редя служебно! Yum С другото се справям.

# 298
  • София
Честито на празнуващите днес именици!
Да са здрави, да си носят с гордост името!
Честит празник и на софиянци
До сега всяка година на този ден се чудех защо не е почивен. Вече няма значение поне за мене.
Кари, ЧНГ! Да е здрава и  мирна, а другото ще си го напазарувате.
Дидиа, кой те ядоса?
Фло, да търча ли с кутията бяло вино или е рано да се каже?
Между другото в Лидл има вкусна замразена скумрия. Океанска е, но риба.
Сега отивам да се тествам.

# 299
Честит имен ден на Софи и Любо! Много да са здрави и щастливи!

Честита Нова година на Кари!
Едно време против молци слагах вестници, ама сега новите не са толкова миризливи. За това - орехова шума.
Боб, ако имам в повече, държа в чекмеджето за плодове и зеленчуци в хладилника. Там държа и сушени плодове.

За нощес съм резервирала едно стадо, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт